Monthly recap | Juli Highlights

Zoals aangegeven in 2021 ga ik zeker met deze reeks door in dit nieuwe jaar. Een terugblik van afgelopen maand d.m.v. foto’s, stukjes tekst en gifjes. Dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Dit keer in een nΓ©t iets ander jasje gegoten dan je gewend ben. Let’s start this month!

De maand Juli stond natuurlijk in het teken van Noa zijn 3de verjaardag. Alle voorbereidingen ervan en genoten met vrienden & familie. Ik nam lekker veel offline tijd voor mezelf met boeken & series, had wat leuke uitstapjes zoals o.a. een date bij Bagels & Beans, IKEA en de ijsboerderij. We waren 15 jaar samen en genoot ik vooral van het fijne weer. De maand sloot ik af met een super fijne ochtendrit op de skates. Kijken jullie mee naar mijn Juli maand?

Monthly recap | Juli Highlights

+ Begon ik de maand met een mini vakantie 🌞
Heerlijk en zo aan toe na de baanwisseling en hectiek de afgelopen maanden. Ik had een weekje vrij en genoot veel van theetjes, boeken, series en fijne uitstapjes maken met Noa. Ook had ik een dagje voor mezelf toen Noa naar de opvang ging en ik heerlijk genoot van Castle. Weinig gedaan juist om echt even op te laden.

+ Dag 1 van de vakantie: operatie taart maken πŸŽ‚πŸ°
Zo begon mijn vakantie: 6 uur zwoegen op zijn verjaardagstaart. Maar het was het meer dan waard! Mijn ouders paste thuis op en ik ben druk bezig geweest met alle voorbereidingen voor de taart en ook voor de aankleding van het feestje dat weekend erna.

+ Genoten we samen met dierbare van een super fijn verjaardagsweekend 🎈
Hij is 3. 3(!) Ik kan nog steeds niet geloven dat het zo hard gaat. We hadden een heerlijk verjaardagsweekend met vrienden en familie en genoten heel erg in de tuin. Noa is super verwend met leuke cadeautjes en genoot zichtbaar van alle aandacht en de taart. Lees hier het hele (foto)artikel van het verjaardagsweekend van Noa

+ Waren we 15 jaar samen πŸ’
15 and counting… In Juli waren we 15 jaar samen. Niet echt ‘gevierd’ maar wel met z’n 3tjes op pad geweest naar de ijsboerderij (hieronder nog een stukje over) en gewoon lekker genoten. Na 15 jaar nog steeds head over heals dus dat is een goed teken πŸ˜‰

+ Genoot ik van stilte momentjes en tijd voor mezelf πŸ«–πŸ΅
Ik nam veel stilte momentjes. Momenten die ik normaal altijd ‘bezig moet zijn’ van mezelf ging ik even offline. Ik koos eerder voor op te laden dan mijn takenlijstje af te maken. Ik deed wat kleine huishoudelijke dingen en verder was ik soms achter de schermen bezig met samenwerkingsartikelen en dit soort overzichtjes. Maar vooral was ik offline. Ik had last van mega vervelende hoofdpijnen wat maakte dat ik even extra tijd nodig had om rust te pakken.

+ (her)keek ik veel Castle en begon alweer aan S3 πŸ“Ί
Ik genoot offline van Castle en ben inmiddels bij S3 beland. Leuk om weer geheel te herkijken, hoewel ik zeker nog heel wat nieuwe series op mijn to watch list heb staan miste ik deze serie toch wel. Eventjes verstand op 0 en lekker kijken. Het kijkt heerlijk weg, ik hou van Castle & Beckett samen en hou van de humor die erin zit.

Waar Castle over gaat?
Castle, die op zoek is naar een nieuw hoofdpersonage voor zijn nieuwe boekenreeks Nikki Heat en vindt in rechercheur Beckett het ideale model waarop het nieuwe personage kan worden gebaseerd. Hij maakt gebruik van zijn contacten bij de New Yorkse politie en krijgt toestemming om rechercheur Beckett ook bij toekomstige moordzaken te ondersteunen.
Beckett, een fervent lezer van Castles boeken, staat in eerste instantie afwijzend ten opzichte van het verzoek dat Castle haar bij moordzaken vergezeld. Later stelt Beckett dit bij en erkent dat Castle een nuttige bron is bij het oplossen van misdaden. Hoewel dit formeel een politie- en dramareeks is, bevat de reeks ook komische en romantische elementen. (info van Wikipedia)

+ Gingen we samen naar de ijsboerderij 🍧🍨
Met ons 15 jarig samen zijn gingen we in de ochtend even lekker een ijsje halen bij de ijsboerderij. Wat heeft Noa genoten. Lekker springen op de trampoline, lekker uitkijken over de velden naar de dieren en een heerlijk ijsje toe.

+ Had ik een fijne date bij Bagels & Beans πŸ₯―
Ik had eindelijk weer een gezellig luchdate met mijn vriendinnetje Sabine. Super gezellig om haar weer even te zien en we hebben heerlijk gegeten. Helaas maar een korte date aangezien Noa die nacht ervoor had lopen spoken en hierdoor een pesthumeur had πŸ˜… Hij viel dan ook toen we bijna thuis waren direct in slaap en heeft heel lang de middag geslapen. (me-time voor Sassie πŸ˜‰ )

+ Genoot ik heerlijk (offline) in onze tuin met al die warme dagen 🌞
Het waren heerlijke dagen om te vertoeven in onze tuin. Thee (ja dat drink ik ook bij 30+ graden) en boekje erbij in de tuin. Noa genoot heerlijk met zijn loopfietsje of was lekker in zijn zwembadjes aan het spelen. Ook zijn water & zandtafel is echt een goede aanschaf en kan hij zich ook zeker mee vermaken. Lekker keuvelen thuis: wasjes ophangen in het zonnetje en lekker genieten op ons lounge set.

+ Gingen we samen lunchen in ons dorp 🍴
Met z’n 3tjes gingen we ook heerlijk lunchen bij een cafΓ©tje in ons dorp. Een spontaan uitje die erg gezellig was. Lekker eten, zitten bij het water en alle boten voorbij zien komen.

+ Hadden we een uitstapje naar de IKEA (en kwamen met heel veel leuke dingen thuis) πŸ›οΈ
Lang niet geweest dus we namen heel wat mee πŸ˜‰ samen met M. en mijn schoonmoeder hadden we een ochtendje IKEA. We hadden nog wat spulletjes voor in huis nodig en namen daarvan zoveel mogelijk mee. Wat we zoal kochten? O.a. een nieuwe badmat, nieuw bestek/borden/bekers, een opstapje voor mijn voeten bij de computer (iets met klein zijn) en nieuw beddengoed voor onze kleine man. Ook heerlijk even daar wat te eten gehaald en alles in huis een plekje gegeven.

+ Ging ik kringloopwinkels af samen met mijn ouders πŸ€—
Ik deed een rondje kringloop shoppen en kwam thuis met een aantal fijne items. Vooral vond ik veel voor de sensomotorische speeldoos die ik wil maken voor Noa maar ook nam ik 2 mokken mee (1 voor M. en 1 voor Noa, niet eens voor mezelf) en kwam ik nog wat kleine hebbedingetjes tegen. Het was vooral fijn eventjes lekker te struinen tussen alles & er even op uit te zijn (zonder kind)

🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

MOMents van Juli

Noa 3 jaar! πŸ‘¦πŸ»
Hiederdepiep HOERA. Het was de maand die in het teken stond van je 3de verjaardag. πŸŽˆπŸŽ‚ Wat heb je genoten. Wat heb je veel gekregen en wat heb je het ontzettend bewuster weer meegemaakt. Je was super blij met je Paw Patrol verjaardagstaart, heb gezellig met de kinderen van de visite gespeeld en de dag zelf zijn we heerlijk gaan winkelen en aten we een ijsje. Het is weer een mijlpaal, weer een stapje verder naar zelfstandigheid. Wijsheid. Eigenheid. Meer kunnen. Meer willen. En meer doen. Ik merk dat er zoveel omgaat in je hoofd. Je hebt vaak nachtmerries om alles te verwerken, praat weer een stukje beter elke maand en zegt woorden & zinnen waarvan ik af en toe met mijn ogen sta te knipperen. Is dit mijn baby? Volgend jaar wordt je alweer 4. *slik Maar eerst gaan we nog even genieten van je 3de jaar.

Quotes van deze maand

Ik kreeg spontaan een kusje en vroeg waarvoor. ‘Omdat je zo lief bent mama’

Op de vraag of Noa nog even gaat eten. ‘Nee mama. Ik ga eerst nog even ademen’

Trillen van mijn telefoon. ‘Wordt je gebeld of is dat je alarm?’

Over zijn ijsbolletje. ‘Dat is niet mijn smaak’

Na zijn ongelukje op de wc. ‘Ik doe mijn best’

‘Even een momentje mama’…

‘Mama dat heb je goed gevraagd’

Ik vroeg of ik nog wat voor hem kon doen. (Noa was een beetje ziek) ‘Nee hoor mama dat weet ik nog niet. Wel lief van je’

‘Kom je dichterbij zitten dat vind ik gezelliger’

‘Mama. Wat praat je veel #enbedankt

We haalde de slingers weg. ‘Hey. Mijn verjaardag is weg!’

Zullen we samen op de foto gaan? ‘Nee mama dat is niet zo’n goed idee’

NOTE: Er is dus een aanpassing van de MOMents van de maand. Omdat ik toch best veel deel over Noa en dit met mate wil gaan doen is er een korter overzichtje elke maand van deze momenten. NΓ³g bewuster bloggen. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) Inmiddels zijn alle voorgaande maanden van dit jaar ook aangepast en zal dit de aankomende maanden de invulling worden van de dagboekjes.

Maakte ik zijn mooie Rocky en Skye (Paw Patrol) verjaardags taart πŸŽ‚ werd hij dan eindelijk 3 πŸ₯³πŸŽˆ genoot hij ontzettend van zijn verjaardag, de visite, taart en gekregen cadeautjes 🎁 was Noa toch nog wat ziekig tussendoor πŸ€’ genoten we wederom veel in de tuin en waren we veel bij speeltuinen te vinden 🀾🏻 was Noa ontzettend blij met zijn nieuwe loopfiets van Etrias #spon We reden er overal mee naar toe 🚲 winkelen vind je nog ontzettend leuk. Overal mee helpen & met iedereen een praatje maken πŸ›’πŸ›οΈ gingen wij heerlijk een ijsje halen bij de ijsboerderij 🍨🍧 ging Noa mee op wat dates van ons en met een vriendin 🍡πŸ₯― genoot hij in zijn 2 badjes in de tuin 🌊 kreeg ik het toffe nieuwe maandfotoboek binnen #spon via Fotofabriek, waarvan nog een review online komt. Elke maand 1 foto van 1 maand tot 3 jaar πŸ“Έ regelde mama voor volgende maand nog wat rondleidingen op diverse basisscholen πŸ«πŸŽ’ verkocht ik dingen via Vinted van Noa en kocht er ook wat leuke spulletjes voor terug, zowel speelgoed als kleding πŸ‘•πŸ§Έ lekker sensomotorisch spelen met gekleurde rijst 🍚 het was letterlijk een maand van vallen en opstaan 🩹

Hebben jullie nog leuke plannen voor de maand Augustus?

Ik sloot deze maand af met een super fijne ochtendrit vandaag van 5.5 km 🌿

About the Author

6 Comments

zwartraafje

Na 15 jaar samen nog steeds head over heels is eigenlijk al een feest op zich hΓ©. Dan hoeft een weekendje weg of uitgebreid gaan eten niet persΓ©. Als je naar Ikea gaat belandt er sowieso wel het een en het ander in je winkelkar hΓ©. Er is altijd wel iets versleten en aan vervanging toe. Zijn uitspraken blijven vaak hilarisch. Lukt het je altijd om op zo’n moment je gezicht in de plooi te houden?

Reply
Nicky

Heerlijk, zeg. En goed dat je af en toe de boel de boel laat en gewoon even je rust pakt. Die uitspraken van Noa zijn zo leuk!

Reply
Darina

De taart is echt prachtig geworden. Een fijne maand heb je beleefd. Heerlijk om even tijd voor jezelf te nemen, dat is zo belangrijk.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *