Making a house a home | Project tuin renovatie. Hoe het er nu voor staat

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Vdgarde

EINDELIJK kan ik de resultaten delen van hoe onze tuin renovatie is gegaan. ‘Een tuin renovatie, wéér?’ Dat klopt! We hebben al 2 keer de tuin aangepakt met omheining en tegels maar dit keer ging het om de muur die in onze tuin aanwezig is. Hoe zag het eruit en hoe ziet het er nu uit? Ik heb heel veel before & after foto’s maar ook zeker wat leuke nieuwe aanwinsten voor in de tuin. Kijken jullie mee?

We wilden al járen iets met de tuin doen. Aller eerst hadden we al een aantal renovaties zoals ik al benoemde. Deze onderstaande foto is van FUNDA, hoe we de tuin kochten.

Zoals je hierboven kan zien was het een zooitje. Een gehele witte muur (die we ooit weer gewoon steen wilden) en allerlei verschillende hekken. Zo hebben we het jaren geleden opnieuw laten tegelen, een nieuw hek laten zetten en wat aanpassingen gedaan. Hieronder de before & after foto van de eerste tuin renovaties.

Foto’s vanaf onze woonkamer
Foto’s vanaf de andere kant

Rust. Mooi. Strak. Simpel. Ik ben er erg blij mee al jaren en het past helemaal bij ons. Hierboven uiteraard nog geheel leeg aangezien de foto’s direct na het leggen zijn gemaakt. Maar het huis is en de muur zijn verder erg WIT. Alle kozijnen zijn wit, witter, witst. Zoals jullie weten zijn ze deze aankomende weken bezig met de nieuwe kozijnen, waarbij er meer kleur zichtbaar gaat zijn. Hoe en wat hou ik uiteraard nog even voor me, maar een before & after foto artikel komt er uiteraard als alles af is 😉 (Iets met NIET KUNNEN WACHTEN)

Maar nu even verder over de tuin. Die witte muur he. Spuug lelijk. Wij vonden het echt niet mooi en het gaf geen warme uitstraling aan onze tuin. Deze muur is trouwens de keuken van onze buren. We wilden het eraf hebben en zijn echt wel een tijd bezig geweest te kijken op welke manier dit het beste kon. Na jaren van informeren kwamen we uit op het eraf spuiten met een hogedruk spuit. Als dit niet zou lukken zouden we helaas er over moeten denken de muur gewoon een andere kleur te verven. Alle andere dingen die we de loop der jaren hadden geprobeerd werkte namelijk niet of weinig.

Maaaaaaaaaar. Na weken(!) van bikkelen was eindelijk alles eraf en hebben we onze stenen muur weer terug zoals we hem graag wilden hebben. Onderaan deze post (voor degene die nieuwsgierig zijn naar) het eindresultaat van de muur.

Zie hierboven links hoe de muur was en rechts toen we er nog mee bezig waren. Wat een verschil. Het is echt super veel werk geweest en M. heeft er heel wat weekenden aan gewerkt. Al het voeg heeft hij eruit gehakt, opnieuw nat gespoten, alles weer opnieuw gevoegd en ons schuurtje is gelijk ook aangepast (nieuwe boei-delen, nieuw dakleer, nieuwe regenpijp, ALLES). Het geeft zoveel meer sfeer aan onze tuin en het lijkt net of ik op vakantie ben 😉

In al die jaren heb ik niet echt lekker buiten kunnen zitten en dit had ik al een aantal keren aangegeven aan M. We waren dus opzoek tussen alle soorten tuinsets. We hadden uiteraard de zelfgemaakte steigerhouten bank waar ik erg blij mee was. Echter was deze op maat gemaakt en het formaat was zo dat er ook kussens speciaal gemaakt voor moesten worden. Een fortuin. Gekozen dus om toch te kijken bij de loungesets en uiteindelijk heb ik onderstaande gekregen van M. voor ons 14 jarig samen zijn! Ik ben er ZO blij mee. Ik heb er al een aantal keren lekker gezeten als Noa aan het spelen was. Met een kopje thee. Onder de rechthoekige parasol. En mijn beentjes omhoog in de zon. Kijken hoe meneer zich vermaakt in de zandbak en even een soort van me-time. Heerlijk genieten!

Uiteraard aangezien we bezig zijn met alle verbouwingen laten we de tuin nu verder even voor hoe het is. We willen volgend jaar de tuin nog verder gaan aanpakken, door er meer groen in te zetten. Hoge planten bakken en zelfs een stukje gras voor Noa om lekker op te kunnen spelen. Voor nu moet hij het even doen met zijn glijbaan, zandbak, picknicktafel en speelhuisje. Ik denk voorlopig wel genoeg 😉

Het resultaat

Hier alvast het uiteindelijke resultaat tot nu toe. Geen weer om foto’s te maken met de tuinkussen & er moeten uiteraard nog wat dingen gebeuren (zoals dat raampje, de schuurdeur en uiteraard de aankleding) Maar dat kómt vanzelf wel. Ik ben voor nu al ontzettend blij met deze verberging.

Heb jij de mooie zonnige dagen genoten in je tuin/balkon?

13 reacties op “Making a house a home | Project tuin renovatie. Hoe het er nu voor staat

 1. Da’s een hele verbetering, zeg! Maar wat een klus is dat geweest. Ik heb nog niet veel op mijn balkon gezeten, hoor. Het regende steeds. Vandaag scheen de zon maar toen was ik niet thuis. Was niet erg, hoor. Ik zat bij iemand anders in de tuin 😉

 2. Chapeau voor al het werk dat jullie er in gestopt hebben! Dat moet niet simpel geweest zijn. Ik zou zelfs niet weten hoe ik die verf van de muur af moet krijgen 😛

 3. Bij jullie tegels past de bakstenen kleur inderdaad veel mooier dan het witte.
  (Bij de vorige bestrating die nogal chaotisch was, gaf het witte dan weer een beetje eenheid.)
  Heerlijk hoekje zo met de loungeset. Het is toch anders relaxen zo, dan gewoon op een stoel hé.

 4. Jeetje dat is een werk zeg! Wist niet eens dat je dat er ook überhaupt nog af kon krijgen. Met heel veel werk en geduld dus wel😅 Fijn dat het nu steeds meer echt jullie plekje is!

  1. Is inderdaad, nu ook met de nieuwe kozijnen écht hoe we het willen hebben. Nu de badkamer nog 😉
   Ja heeft héél veel werk gekost maar het resultaat, ook inclusief schuifpui is wel heel tof geworden.

 5. Ah heerlijk! Uw lounge ziet er idd echt wel cool uit! Die witte muur terug cleanen naar het origineel is ook wel echt de moeite geweest he! Ik vind het precies ook wel mooier zo 🙂 Way to go M. en al die weekenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *