Persoonlijk | De laatste tijd op…

Het leek me wel weer even tijd voor een persoonlijke update. Niet té persoonlijk i.v.m. bewust bloggen maar op een personal lifestyle blog is het persoonlijke toch zeker wel een onderdeel van mijn blog. Ik merk dat er de laatste tijd veel dingen in mijn hoofd zitten, spelen. Misschien dat het helpt ze hier eens te delen.

Hoe gaat het met mij…

…de laatste tijd op

Persoonlijk vlak 👩🏻 Ik neem steeds vaker tijd voor mezelf. Op de planning aankomende tijd vele leuke dates met vriendinnen en ook wat tijd voor mezelf. Ik geniet van bloggen, theetjes met een serie en probeer elke avond in bed eventjes lekker te lezen. Ook heb ik een XXL-weekend achter de rug (heb ik altijd al, maar nu extra lang door een extra dagje vrij) wat echt even nodig was. Merkbaar is dat ik gewoon steeds meer geniet van het niets doen en lekker thuis zijn. Ik plan, waar kan mijn weekenden dan ook zo in dat er ook zeker wat rustmomenten/dagen tussen zitten.

Lichamelijk vlak 💪🏻 Hier zou ik graag een heel positief antwoord op willen geven maar dat is helaas niet zo. Ik heb vaker last van mijn PDS, heb vaker lichamelijke ongemakken en de laatste tijd weer iets meer last van hoofdpijnen/vermoeidheid. Zal er ook zeker mee te maken hebben dat nachten doorslapen de laatste tijd gering is door onze alweer grote, kleine man. Doordat ik uit mijn slaap wordt getrokken merk ik dat ik over de dag vermoeider ben en meer last van mijn hoofd. Ik plan dus meer & meer rust momenten in.

Werkleven 🏫 Door bewust bloggen kan ik hier niet 100% geheel op in gaan, maar ik heb het nog steeds zeker naar mijn zin op werk. Het is een fijne nieuwe uitdaging, heb goed contact met ouders & kinderen en echt een hele fijne collega op de groep. Wel zijn er keuzes die gemaakt moeten worden of dingen om over na te denken met het oog op de toekomst en onze gezinssituatie. Maar dat is gelukkig voor later. Voor nu zit ik prima op mijn plek en ben ik, ondanks de grote stap toch ontzettend blij met deze keuze.

MOMlife 👩🏻‍🍼 Dat gaat zijn gangetje. Die knul groeit met de dag. Elke dag is het weer een uitdaging met hem, maar hij is altijd super vrolijk. Ik geniet echt extra van de mamadagen en probeer ook elke dag leuke dingen met hem te ondernemen. Soms is dit buiten. Soms is het knutselen of juist loco met hem doen wat hij zo leuk vind om te doen. Ik probeer de dagen gevarieerd te maken, niet alleen voor hem maar ook zeker voor mezelf.

Ook heeft zeker de titel een dubbele betekenis. Als je de klemtoon anders legt staat er dat ik de laatste tijd op ben. Dat is ook zeker waar. Sommige weken gaan beter dan anderen. Ook de reden dat ik niet veel online ben geweest en mijn batterij aan het opladen ben op andere manieren, heerlijk offline. Het brengt me zo ontzettend veel sinds ik dagelijks offline tijd besteed sinds dit jaar. Het beste wat ik voor mezelf kon doen, was dicht bij mezelf blijven.

De simpelste dingen doen het hem hé. Naar buiten gaan, terwijl je geen zin hebt. Noa op zijn loopfiets en die heeft de middag van zijn leven. Dan krijg je 2 mooie ‘schatten’ *zoals hij dat noemt* van hem in je handen gedrukt. Een bloem voor me geplukt en een dennenappel voor me gevonden. ‘Voor jou mama, omdat je zo lief bent’ 🤍

Ook had ik echt een dagje vrij genomen. Hoewel ik het altijd lastig vind, was Noa een dagje naar de opvang en ik gewoon lekker alleen thuis. Wat ik heb gedaan? Ik dronk mijn favoriete thee, stukje(hele repen) chocolade erbij, dekentje en heel wat afleveringen van Castle. Een lekkere nutteloze dag. Eentje waarvan ik altijd moeite heb dat het niet ‘productief genoeg’ was. Maar ik ben zeker even opgeladen en heb echt even mijn verstand uit kunnen zetten van de dagelijkse beslommeringen. Ook ging ik de ochtend even alleen winkelen en kocht onderstaande kaarsen set. Als moeder zijnde kan ik je vertellen dat alleen winkelen echt even een verademing is 😉

10 reacties op “Persoonlijk | De laatste tijd op…

  1. Wat fijn dat je veel leuke afspraakjes in het vooruitzicht had maar wel heel jammer dat je darm voor extra pijnklachten en ongemak zorgt. Dat laatste hebben we gemeenschappelijk. Wat een mooie schatten heeft Noa voor je uitgezocht. Zo’n leuke foto. Wat is het soms moeilijk om je niet schuldig te voelen om zo’n onproductieve dag hé. Terwijl die af en toe pure noodzaak zijn om tot rust te komen. Ik heb hier nog steeds een letterbord staan met daarop een boodschap die me daaraan moet doen denken. How a day made you feel is more important than how productive it was.

  2. Niks mis mee om af en toe tijd voor jezelf te nemen en de batterij op te laden. En Noa speelt ondertussen lekker met zijn vriendjes en vriendinnetjes, dus win-win. Lief die cadeautjes van hem.

  3. Als ik het zo lees, ben je eigenlijk al heel erg goed bezig met voor jezelf te zorgen. Je bent even op, maar je laadt jezelf ook weer op. En ja, dan maar een dagje helemaal niks en de kleine op de opvang. Voor jezelf zorgen is hartstikke belangrijk! En als je daar dan Castle en chocola bij hebt, is het helemaal goed!

  4. Je hebt groot gelijk hoor dat je af en toe het bloggen bewust even links laat liggen om tijd voor jezelf te nemen. Ik probeer dat ook vaker te doen, zeker nu de afgelopen drie weken erg druk zijn geweest, merk ik dat ik behoefte heb om even een stapje terug te doen.

  5. Volgens mij is het heel verstandig om goed voor jezelf te zorgen want uiteindelijk ben jij de enige die dat echt, echt, echt kan. Ouderschap is zo veel omvattend en moet zich in je leven plooien. Dat gaat zeker niet vanzelf, dus als je lief voor jezelf bent, wordt het vast een stukje gemakkelijker.

  6. Goed om op tijd aan jezelf te denken. Maar vind het wel rot om te lezen dat je weer wat meer lichamelijke klachten heb. Zo vervelend 🙁 Hopelijk voel je je snel weer wat beter wat dat betreft.

    Dat verhaal over schuldig voelen als je niets doet, herken ik soms wel. Maar qua schoonmaken doen we (op de was na) alles in het weekend. Met zijn tweeën pakken we dan een verdieping aan. Ons huis is schoner dan ooit en geeft mij ook de gelegenheid om na werktijd of op mijn vrije dag gewoon op te laden. Nu kan ik me voorstellen dat dat in een gezinssituatie niet makkelijk gaat, maar wie weet inspireert het je <3

  7. Wat goed dat je bewust tijd voor jezelf neemt. Het is al druk genoeg! Ik heb dit zelf dit weekend ook gedaan. Vrijdag heb ik werkelijk niets gedaan, alleen maar gelezen en thee gedronken. Voelde me eerst schuldig. Moet ik niet een artikel schrijven? Moet ik niet wassen of schoonmaken? Ik heb het niet gedaan en voel me echt zo goed opgeladen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *