10 dingen waarom ik uitkijk naar de wintermaanden

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met de Bijenkorf

Winter is coming! Nog 2 maanden en we zitten alweer aan het einde van het jaar. Ik ben dus echt zo’n type ik-hou-ontzettend-van-de-winter. Aftellen tot de kerstdagen. Zomer is leuk hoor, maar zeker niet mijn favoriete seizoen. Ik hou van Lente en nog meer van de Winter. 30 graden doe je me geen plezier mee, een bak sneeuw (als ik de weg niet op hoef met de auto ;- ) ) maak je me juist wel erg blij mee. Ik deel graag mijn top 10 van dingen die ik dus het allerleukste vind aan de winter. Jingle bells… 🎢

Kaarsjes en dekentjes weer πŸ•―οΈ
Ik hou er dus ontzettend van om een hoop kaarsjes aan te steken. Het brengt gezelligheid en sfeer met zich mee. Eigenlijk doe ik het te weinig en zou ik elke avond moeten genieten van wat fijne kaarsjes. Goed voornemen om aankomende winter vaker te doen. Ook lekker keuvelen onder een dekentje is echt wel favoriet.

Extra veel bakkies thee (en karamel koffie) β˜•
Thee, thee en nog meer thee. Hoewel ik het hele jaar door thee drink zijn de wintermaanden toch wel favoriet. Lekker theetjes uitproberen en onder dat dekentje van genieten. Pas geleden ook voor het eerst een koffie gevonden die ik lekker vind, dus kan ik wat meer gaan afwisselen voor de verandering.

Winterkleding πŸ‘•
Yay, mijn winterkleding kan weer uit de kast worden gehaald. Pasgeleden heb ik mijn kledingkast opgeruimd en kwam zoveel leuke winterkleding tegen. Deze kunnen weer opgehangen worden en kan ik prachtig combineren met een mooie crossbody tas. Ik hou sowieso van warme dames trui, coltruien en van die overslag vesten. Ik heb er dan ook ontzettend veel van. Let the winter begin!

Lekker in mijn kloffie series kijken op de bank πŸ›‹οΈ
Altijd fijn om te doen maar toch in de wintermaanden is dit extra fijn. Ik kijk nu al uit om Castle weer geheel af te kijken tot seizoen 8. Die ene laatste aflevering… Tevens heb ik in mijn to-watch-lijst een hele hoop aan series en films staan die ik graag wil kijken. Dat wordt zeker genieten in de wintermaanden.

Mijn introverte hobby’s lekker uitvoeren 🀍
Ondanks dat ik persoonlijk meer extravert ben zijn de meeste hobby’s van mij lekker introvert. Lezen. Series kijken in mijn eentje (dat is toch fijner dan met iemand erbij). Bloggen. Theetjes drinken. Om maar even wat van die fijne dingen te noemen.

Foto: Februari 2021

Leuke dingen doen samen met Noa πŸ‘‘
Toch altijd anders in de wintermaanden dan in de zomer. Je kan juist wat andere leuke activiteiten doen, zowel binnen als buiten. Zo zullen we vaker naar indoor speeltuinen gaan maar ook zeker lekker de buitenlucht opzoeken. Ik wil zeker me gaan verdiepen in leuke uitstapjes voor komende maan den.

Extra genieten van mijn mama dagen πŸ‘ΆπŸ»
Ik heb een buitenkind en daardoor extra leuk als er sneeuw ligt. Hij krijgt nu ook veel bewuster alles mee nu hij ouder is. Ook om gewoon in de kou lekker te wandelen en buiten te zijn is echt heerlijk. Vooral nu mijn weken heel anders zijn ingedeeld dan voorheen.

Waarschijnlijk vakantie πŸ€—
In het einde van het jaar heb ik meestal heerlijk vakantie met mijn gezinnetje. Iets waar ik zeker naar uitkijk, elk jaar weer. Dit jaar is hij wel overlegd maar nog niet officieel. Waarschijnlijk hoef ik maar 1 dag te werken en de rest van de kerstvakantie zal ik waarschijnlijk lekker thuis zijn.

Mijn elektrische dekenπŸ›οΈ
Echt 1 van de beste uitvindingen ooit: een elektrische deken. Ik snap niet hoe ik al die jaren zonder heb gekund. Ik kreeg dit als kerstcadeau van M. (bijna het beste cadeau ooit, het haalt nΓ©t mijn verlovingsring niet πŸ˜‰ ) Heerlijk om in een warm bed te slapen en ik slaap er zeker beter door. Dit jaar in combinatie met mijn Cloud Pillow en de nachten zullen vast extra fijn worden.

De sint & kerstdagen πŸŽ„πŸŽ…πŸ»
Elk jaar is dit wel favoriet, vooral nu wel als gezinnetje onze eigen tradities hebben. Noa kan sinds vorig jaar echt bewust mee helpen en krijgt ook alles veel meer mee. Superleuk! Ik geniet altijd van de sfeer die er met sinterklaas en kerst hangt. Sinterklaas vieren we weer met mijn ouders en kerst met mijn schoonouders, zoals elk jaar. En ja, ik ben alweer druk bezig een verlanglijstje voor hem op te stellen. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn πŸ˜‰

Wat vind jij fijn aan de wintermaanden?

8 reacties op “10 dingen waarom ik uitkijk naar de wintermaanden

  1. Ik weet eigenlijk niet zeker of ik een echt favoriet seizoen heb vermits elke periode zijn eigen voordelen heeft. Al neig ik qua sfeer wel naar de meer rustigere seizoenen zoals de herfst en winter. Kaarsjes, warme dranken, lichtjes, dekentjes, lekker knus binnen blijven, … Vermits die twee seizoenen jammer genoeg nog steeds voor extra pijnklachten zorgen kijk ik ondanks de extra gezelligheid wel steeds uit naar de lente in de hoop dat de pijn dan wat zal minderen. Hopelijk is dat dit jaar ook effectief het geval.

  2. Herfst vind ik prima. Op winter ben ik niet zo dol. Al zijn de dingen die je opnoemt natuurlijk ook wel weer gezellig, het heeft dus zijn charme πŸ˜‰ .

  3. Nou, het is bij mij heel tegenstrijdig want ik hou van de gezelligheid in de herfst en winter in huis, van die lekkere dikke vesten, maar heb een hekel aan sneeuw en ijzel.

  4. Ik ben Γ©cht geen wintermens, maar kan me wel vinden in veel van de dingen die je noemt πŸ˜› . Als het dan zo koud moet zijn, doe mij dan maar een warm dekentje, thee/koffie, een goed boek, fijne series en gezellige kindjes om me heen. Maar daarna mag het wel weer zo snel mogelijk lente worden, hoor!!

  5. Van mij mag het nog wel even wachten, want in december ben ik ook jarig en het gaat me allemaal veel te snel. Maar toch heb ik ook wel heel erg zin in de kerst en mijn verjaardag. Lekker dubbel dit.

  6. Ik vind het verschrikkelijk. Echt. Het liefst zou ik een winterslaap doen. Gewoon een hele winter in bed met een koelkast in plaats van een nachtkastje. Helaas gaat dat niet lukken dus ik kijk nu al reikhalzend uit naar de lente.

  7. Fijn artikel. Ik kijk ook uit naar gezellige avonden op de bank met een boek of goede serie, mooie wandelingen en daarna warme chocolademelk of thee drinken. Maar de winter moet ook weer niet te lang duren en dat is helaas bijna nooit het geval…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *