Monthly recap Oktober | A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, mama MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Hierna nog maar 2(!) maanden tot 2022… Oktober was druk. Écht druk zowel op werk als privé. Ik was dus ontzettend blij toen er wat meer rust kwam, was veel offline, genoot van mijn series en keek uit naar mijn weekje vakantie aankomende maand. Met Noa was het veelzijdig: lekker veel binnen door het weer, tripje huisarts (wat gelukkig allemaal goed kwam), regelen van Sint cadeautjes en ik scoorde weer wat leuke spulletjes voor meneer #spon &#nospon

…was ik super blij met mijn nieuwe waterkoker 🍵
Nog steeds erg blij met mijn keuze voor een nieuwe waterkoker. Geen frustratie meer en hij staat daarbij nog eens te shinen op ons aanrecht. Ik drink dagelijks zoveel thee dat hij altijd intensief gebruikt wordt. Wally waterkoker. Hello! (Zoals jullie weten geef ik de gekste dingen namen. Dus aangenaam. Dit is Wally.)

was ik blij toen er een beetje rust kwam op werk 😴
Aangezien ik bewust blog zal ik hier niet uitgebreid op in gaan maar MAN. Wat was het druk! Ik merkte dat ik af en toe op mijn tandvlees liep met alles wat nog bij het ‘gewone’ werk kwam kijken. Aanpoten. Veel overleggen & cursussen (ook in de avond). Daarbij thuis nog slecht slapen door Noa (of muggen) en het plaatje was compleet. Gelukkig werd het naarmate de maand vorderde rustiger en kon ik het meer verdelen. Ook ben ik erover in gesprek gegaan wat me zeker meer rust heeft gegeven. Het nieuwe jaar wordt weer een boel aan nieuwe ontwikkelingen dus ik ga zeker even goed mijn rust pakken aankomende tijd.

...keek ik de laatste aflevering van Lucifer 👿
Aan alle leuke dingen komt soms een eind. Zo ook aan Lucifer. Ik stelde het eigenlijk zolang mogelijk uit maar keek toch echt de laatste aflevering. Ik heb er van genoten, zonder dat ik dit van te voren had gedacht. Dit is namelijk typisch géén serie voor mij maar qua verhaallijn, acteurs… Het klopte gewoon. Ik heb genoten maar ben zeker wel een beetje verdrietig dat dit het is.

Waar gaat Lucifer over?

Wat gebeurt er als Lucifer, de duivel, eigenlijk een beetje verveeld raakt in de hel?
Dat is het uitgangspunt van deze serie.

Lucifer is verveeld en ongelukkig en doet daarom afstand van zijn positie als tegenstander van God. Hij reist naar de Aarde en gaat aan de slag voor de politie van Los Angeles, in een eeuwigdurende jacht op criminelen.

Hij ontmoet zo Chloe Decker, een detective die hij helpt bij het oplossen van misdaden. En je merkt al snel dat iets in deze vrouw wat losmaakt bij Lucifer. Langzaam maar beetje begint hij menselijker te worden.

Lucifers goede vriendin Mazikeen vindt het maar niets en probeert er alles aan te doen dat Lucifer weer teruggaat naar de hel. En hetzelfde geldt voor zijn broer, die ook naar de Aarde komt om te zorgen dat Lucifer weer ‘normaal’ zal gaan doen. Maar hun komst zorgt voor nog meer ontwikkelingen. (bron) Check hier op Netflix Lucifer!

...en begon dus met een nieuwe serie 📺
Tijd dus voor een nieuwe serie. Even wat anders dan anders. Ik zag via Facebook dat er een nieuw seizoen van Love On The Spectrum was. Seizoen 1 had ik nog niet gezien, maar de trailer van S2 sprak me wel al aan. Inmiddels ben ik echt aan het genieten van deze serie en ben alweer beland bij S2. Binnenkort dus wéér een nieuwe serie kiezen 😉

(Bron)

Waar gaat Love on the spectrum over?

Voor het nog nooit gezien heeft Love on the Spectrum gaat de populaire Netflix realityserie over jongvolwassen die gaan daten met autisme. De serie laat duidelijk zien waar mensen met autisme allemaal tegen aanlopen bij het zoeken van een relatie (bron) Check hier op Netflix Love On The Spectrum!

...had ik een aantal leuke dates op de planning ☕🥂
Yay voor eindelijk weer kunnen daten met vriendinnen! Zo ging ik heerlijk shoppen met een vriendinnetje en lunchen. Deed ik een bakkie bij een ander vriendinnetje thuis, ging naar een café op de hoek om te lunchen & deed een rondje kringloop met nog een andere vriendin. En als kers op de taart een heerlijke high tea met al mijn liefste vriendinnetje bij 1 van hun thuis. Gezellig gesprekken. Lekker eten. Lachen. Delen. Ik heb het allemaal wel gemist. Echt ontzettend blij dat ik ze vaker kan zien/spreken en dat er weer meer mogelijkheden zijn. Staan zeker ook nog wat dates op de planning voor aankomende maand om naar uit te kijken.

nam ik extra veel offline tijd 📵
Ik was weinig hier te vinden, nam een social media break en was lekker veel offline. Ik merk dat ik hier steeds meer behoefte aan heb en dit dus ook lekker doe. Ik ben meer bewuster bezig met mijn tijd indelen. Dit maakt dat ik ben opgeladen en vol goede moed alle artikelen hier maak en bij jullie bij lees. Juist door deze tijd offline, telefoon uit en geen social media geeft me zoveel meer rust. Goed voornemen dus voor 2022 om vol te houden.

…keek ik uit naar aankomende week: VAKANTIE! 🪐
Als dit artikel online komt is mijn vakantie al een aantal dagen gestart. HEERLIJK! Even een weekje géén werk… Noa die 2 dagen ook op pad is (dus echt even dagen voor mezelf), leuke dates op de planning… Ik hoop vooral op te laden, rust te (her)vinden en te genieten van deze fijne aankomende week. Het begin ermee is in ieder geval al gemaakt. Er staan wat DIY projecten op de planning, ik wil mijn favoriete film weer eens kijken en eens flink het huis opruimen en onder handen nemen. Ook zijn er nog wat kerstcadeautjes onderweg die ik wil maken / inpakken. Maar vooral veel zitten. Liggen. Rusten. Niksen. Lezen. Kijken. Luisteren. En in het moment zijn.

….luisterde ik veel het nieuwe nummer van Westlife! 🎼
Helemaal happy dat er in November eindelijk een nieuwe album uitkomt. Dit is dus 1 van de nummers…

MOMents van Oktober

Noa 2 jaar en 3 maanden 🧒🏻
Deze foto says it all… Je bent altijd aan het lachen, geinen… Je probeert heel erg je grenzen op te zoeken. Als papa & mama nee zeggen roep je heel hard: ‘Echt wel’, ‘Jaaaaaa!’ Ik vind het leuk te zien hoe divers je interesses zijn. Je kan lekker knutselen, dansen maar ook spelen met je DUPLO (met echt een fantasie verhaal) en je wil alles graag laten zien. Je slaapt echt ontzettend graag zowel de middag als de avond. We moeten je zelfs vaak wakker maken, aangezien je anders een gat in de ochtend/dag slaapt. Dat kunnen niet veel ouders zeggen 😉 Je kan zo genieten van buiten. Als we op pad zijn met de auto zoek je altijd THE BIG 3. Een trein. Vliegtuig en molens. En zó ontzettend gelukkig als je ze hebt gezien. Ook je woordenschat verbaast me meer & meer en zit meer tegen de leeftijd 3/3.5 aan dan wat bij je leeftijd hoort. Ook zijn we super goed op weg met zindelijkheid.

Nieuwe uitspraken: ‘Dat weet ik niet’
‘Ik ben geen boeffie. Ik ben Noa’
‘Mama, goed vasthouden op de wc’ *klappen als er een plas komt* Waarna ik hoor achter de deur: ‘Mama heeft nu ook een sticker verdiend’
Tijdens het eten van je ijs-toetje: ‘Smakelijk ijs iedereen!
Als hij iets stouts heeft gedaan: ‘Sorry mama, ik deed het niet expres’

Je moedergevoel is ALTIJD juist 💖
Punt. Ik kan hier weer een lang verhaal neerpennen maar de bovenstaande zin beschrijft alles. Ik voelde dat het niet goed zat en dit was dus ook het geval. Gelukkig is alles weer in orde met hem maar toch ontzettend blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en we actie hebben ondernomen.

Baby/peuterboeken verder invullen 🖊
Altijd leuk om deze boeken nog bij te vullen… Van zijn babbels, tot zijn tanden die door komen en zijn boek van 1 tot 4 jaar… Het enige wat ik nog wel moet doen is nieuwe foto’s bijbestellen vanaf 2 jaar… Binnenkort maar eens voor gaan zitten zodat ik het opgroeiboek kan bijvullen.

Dino’s!🦕

Kringloopgelukje 🚗
Ik ging richting de Action in een nabijgelegen dorp, om cadeautjes te halen voor Noa zijn zindelijkheid. Gaat als een speer dus wilde niet met een lege bak zitten 😉 Ik besloot daarna even langs de kringloop te gaan die er dicht in de buurt zat. En RAAK! Ik scoorde dit super leuke setje met auto’s. Gebruikt, met zeker wat gebruikssporen maar zag er nog echt wel goed uit. Inclusief de 2 autootjes en verder ook geheel compleet. Noa (en mama) is er erg blij mee en bouwt er wat mee af.

Hadden wij een fijn dagje buiten 🍂🍁🌰
Op een vrijdag middag het begin van deze maand was het super lekker weer! We trokken er dus samen op uit naar het park. Van alles verzamelen: Kastanjes, bladeren, takjes, gróte takken, eikeltjes… Om uiteindelijk lekker thuis mee te knutselen. Hij had de tijd van zijn leven, vooral toen hij een grote plas tegen kwam en zijn laarzen aan had 😉 Iedereen die hij tegen kwam moest hij even vertellen dat hij kastanjes had gevonden. Sowieso maakt hij áltijd met íedereen een praatje die langs loopt. De rit naar huis duurde dus 20x zolang maar het was echt genieten deze middag. Eentje voor in de boeken <3

Bibliotheek-tijd! 📚
Wij hebben nu een bied abonnement. Super leuk om met Noa boekjes uit te zoeken en even wat anders te lezen dan wat we thuis hebben. Eigenlijk hebben we namelijk al een mini bieb thuis (waarvan ik zeker heel wat aan het verkopen ben in verhuisdozen – dus bij interesse let me know) maar toch fijn om eventjes ergens boekjes te lenen. Noa had het super naar zijn zin en was helemaal blij met zijn gekregen BoekStart koffertje met 2 boekjes erin.

Kreeg ik hele leuke (Noa)samenwerkingen in mijn inbox! 🎒
Samenwerkingen zijn altijd leuk! En ondanks dat ik ook zeker leuke voor mezelf binnen kreeg waren er ook zeker wat leuke voor Noa! Zo komen er nog wat artikelen online m.b.t. zindelijkheid, bijtringen en onderstaande. Ik ben dus achter de schermen druk bezig alle artikelen zo in te plannen dat er maar 1 samenwerking per week online komt (mijn eigen ingestelde regel) en om alles uit te werken, op de foto te zetten tussen alle offline tijd door. Nog een hele puzzel maar tot nu toe gaat het prima. En zo leuk om cadeautjes/enveloppen binnen te krijgen met Noa erop. Hij mag alles ook zelf uitpakken en heeft alles zelf uitgekozen dus het is echt een feestje!

Producten via Bulbby, binnenkort te zien op mijn blog. I.v.m. bewust bloggen is onze achternaam op de foto’s niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Sint cadeautjes zijn allemaal binnen! 🎁
Ja, ik ben er altijd vroeg bij. En dat is maar goed ook, aangezien er eentje weken vertraagd is en er nóg niet is. Maar voor de kerst is alles aardig binnen. We vieren het gezellig op 5 December met een lunch en wat cadeautjes. Noa krijgt nog geen schoencadeautjes (denk dat dit pas volgend jaar wordt) dus vieren we het nog 1 keer op de ‘oude’ manier. Inmiddels een traditie: een Sint shirt voor hem is ook al binnen 😉 Ook heb ik thema bakken gemaakt voor verjaardag/Pasen/kerst/sint waarbij Noa straks dus ook met spulletjes kan spelen en we het huis decoreren. Elk jaar koop ik wat bij zodat we straks complete bakken hebben.

Welke cadeautjes hij krijgt? Dat blijft nog even geheim en maak ik als hij alles heeft gekregen een aparte blogpost van. Dit jaar hebben we gekozen voor wat grotere cadeautjes, ben benieuwd wat hij van alles gaat vinden.

Regenachtige dagen: heerlijk veel binnen ☔🌨
Met het mindere weer waren we lekker veel binnen. Kleine, met loco oefenen, kastelen bouwen, muziek maken (en zingen) met pannen en drumstokjes… Ook speelt Noa veel zelf fantasie verhalen wat zó leuk is om naar te luisteren. Ook waren we lekker creatief bezig met pompons plakken op de rups, tekenen en knutselen. Ook wil ik met hem nog een DIY maken voor Sinterklaas.

We gaan alweer naar de laatste maanden van 2021 toe..
Waar kijken jullie nog naar uit deze laatste maanden?!

5 reacties op “Monthly recap Oktober | A few things that made me smile

  1. Wat een geluk dat je je instinct en moedergevoel gevolgd hebt én alles nu goed gaat met hem. Ik vind je kringloopgelukje er trouwens prachtig uitzien en van de bibliotheekfoto word ik spontaan blij. Van de foto van het lekkers dat jullie tijdens een fijn afspraakje verorberd hebben krijgen ik dan vooral weer heel veel zin in iets lekkers. 🙂

  2. Zo leuk om te zien hoe groot Noa alweer wordt. Wat gaat het toch hard!
    Ik heb veel uitstapjes op de planning staan. Best bijzonder voor mijn doen. Afwachten nu wat er door kan gaan. En verder zou ik willen dat ik van tv-kijken hield. Lijkt me best lekker, onder een dekentje op de bank. Maar ik houd het gewoon niet vol.

  3. Oh al dat Blond-servies! Dat moet haast wel een leuk lunchtentje zijn geweest 🙂 Enne, wat een flashy waterkoker! Ik snap als mede-theeleut helemaal dat je daar onwijs blij mee bent. Enne, wat fijn dat je weer wat meer rust hebt qua werk. Geniet lekker van je welverdiende vakantie deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *