De beste films, series & boeken van 2021

Zoals elk jaar een terugkomend artikel, 1 van de laatste terugblikken van 2021. Dit keer over de fijnste boeken en films die ik zag. Deze week komt het laatste terugblik artikel online: Wat ik heb geleerd van afgelopen jaar en meeneem naar dit jaar. Voor nu neem ik jullie even mee in mijn lees en tv keuzes.

Ik had het einde van het jaar een leesflow te pakken. Ik haalde dan ook ruim mijn Hebban Challenge. Wel eentje met een hoop boeken die ik (her)las en een hoop films die ik ‘mwah’ vond. Ik genoot wat meer van fijne series, een favoriete film (While you were sleeping kijk ik altijd minimaal 1 keer per jaar) en las heel wat van mijn favo schrijfster Nora Roberts. Ik las dit jaar in totaal 44 boeken en keek 31 films.

De beste films & boeken van 2021

7 (nieuwe) boeken die ik las in 2021

Ik herlas dit jaar juist veel boeken. Terwijl ik hier normaal een lijstje maak van nog niet gelezen boeken, dit jaar dus even anders. Ik maakte mijn Nora Roberts collectie eindelijk COMPLEET. In de wolken daardoor. Er waren dus een aantal Nora boeken die ik dit jaar las en nooit gelezen had. Ook liggen nog wat dikke pillen van haar klaar om gelezen te worden (2022 😉 ) Mijn Hebban doel is om 50 boeken te lezen in 2022

Nora Roberts – De 4 broers Mackade Deel 1 & 2 ★★★
De onweerstaanbare MacKades hebben dan wel ieder hun eigen weg gekozen, ze zijn stuk voor stuk nog altijd vurig verknocht aan hun geboorteplaats in Maryland. Het is dan ook daar dat de vier broers voor de grootste uitdaging van hun leven komen te staan…


Nora Roberts – Samenspel: Gemengd dubbel ★★
Het is drie jaar geleden dat publiekslieveling Astrid ‘The Face’ Wolfe de tenniswereld de rug toekeerde. En het is drie jaar geleden dat ze meervoudig kampioen Tim Starbuck zonder enige uitleg verliet om Lady Wickerton te worden. Nu is ze terug, en het publiek verwelkomt haar come-back met open armen – evenals Tim. Hij maakt haar meer dan duidelijk dat het tussen hen nog niet is afgelopen. Wat is er eigenlijk gebeurd, die drie jaar geleden? En kunnen ze daarover praten zonder alles opnieuw kapot te maken?

Nora Roberts – Een paradijs voor 2: Explosieve gevoelens ★★★
Architect Cody Johnson is de man van de dromen, terwijl bouwkundig ingenieur Abra Wilson juist heel praktisch is. Wanneer ze samen moeten werken om een ontwerp van Cody uit te voeren, zijn de botsingen dan ook niet van de lucht. En ja, als twee sterke karakters zo vaak botsen en er ook nog andere gevoelens mee beginnen te spelen, kan een explosie niet lang uitblijven!

Nora Roberts – Sterren trilogie: Een ster van vuur, De baai der zuchten en Het glazen eiland ★★
Om de kroning van hun nieuwe koningin te vieren, schiepen de godinnen van de maan drie sterren: een van vuur, een van ijs, en een van water. Maar toen verdwenen de sterren, waardoor een duistere macht de ruimte kreeg en het heelal in gevaar kwam. Nu slaan drie vrouwen en drie mannen de handen ineen om het onheil te keren…

Nora Roberts – Het nieuws van de dag ★★★
Liv Carmichael heeft er altijd van gedroomd televisiejournaliste te worden, dus als haar een baan in Washington dc als presentator bij een lokaal avondjournaal wordt aangeboden, grijpt ze die kans met beide handen aan. Maar ze heeft geen rekening gehouden met T.C. Thorpe, de correspondent van het televisienetwerk. T.C. is niet van plan zonder slag of stoot een jonge vrouw toe te laten in zijn wereld. Als Liv een plek wil in de glamourwereld van de televisie, zal ze erom moeten vechten. Toch  bloeit er iets moois op tussen hen, ondanks alle rivaliteit, maar zal die prille liefde de harde, zakelijke kant van hun samenwerking kunnen overleven?

Nora Roberts – Zomer voor altijd: Bruisende finale ★★★
Natuurlijk heeft zangeres en componiste Raven gehoord dat Fantasy, het boek dat wekenlang op alle bestsellerlijsten stond, wordt verfilmd. Wat ze niet weet, is dat Brandon Carstairs de muziek voor de film zal schrijven. Brandon, die vijf jaar geleden uit haar leven verdween… en die opeens opduikt in de studio waar zij een cd aan het opnemen is. Wat wil hij van haar?

PS: Erfenis van Nora ben ik nog in bezig

Roue Verveer – Gelukkig zijn is geen kwestie van geluk hebben ★★★★ – Gekregen voor Moederdag 2021
Er is een groot verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn. Geluk heb je als je een keer wint in het casino. Als je gelukkig bent zit je goed in je vel en voel je je vanbinnen intens vrolijk. Roué Verveer is eigenlijk al zijn hele leven gelukkig. Zonder dat het gebaseerd is op enig wetenschappelijk onderzoek, wil hij graag delen wat volgens hem werkt. Geld maakt niet gelukkig, je vriendenkring moet met dezelfde hardheid worden samengesteld als een topvoetbalploeg en het kiezen van de juiste partner heeft misschien wel de grootste invloed op je geluksgevoel. Maar hij gaat de donkere kant van het leven, zoals de dood en wereldproblemen, niet uit de weg.

Herlezen dit jaar (en genoten) 📚

Nora Roberts – Chesapeake Bay Saga ★★★★★ Mijn favoriete serie van Nora
Vier broers keren terug naar de plek waar ze zijn opgegroeid om de laatste wens van hun adoptievader in te willigen.

Nora Roberts – Bruidenkwartet ★★★★
Mackenzie, Emma, Lauren en Parker zijn al vriendinnen zo lang ze zich kunnen herinneren. Samen runnen ze Vows-wedding planners. Elke trouwdag maken ze tot iets bijzonders: origineel, uniek en onvergetelijk. En ze zijn er zo druk mee dat ze nauwelijks tijd hebben voor de liefde in hun eigen leven.

Nora Roberts – De complete Templeton-trilogie ★★★
In Templeton House in Californië groeien drie meisjes op. Ze voelen zich zusjes, maar de naam Templeton betekent voor elk van hen iets anders: voor Laura staat het voor haar ouderlijk huis; Kate ziet het als het toevluchtsoord waar ze na de dood van haar ouders wordt opgevangen, en voor Margo is het de plek waar haar moeder werkt en waar zij ook altijd welkom is. Maar bovenal is het voor alle drie een liefdevol thuis, waar ze samen opgroeien. Als jonge vrouwen gaan ze elk hun eigen weg en komen ze erachter dat je soms moet vechten voor je plekje in de wereld…

Maar ook herlas ik o.a. De Ierse O’Hurleys, Inn BoonsBoro trilogie, Liefde voor altijd, De eerste plaats en Zomerstorm. Bekijk hier alle boeken die ik (her)las in 2021

5 films (die ik voor het eerst zag) in 2021

Me Before you ★★★★
William Traynor (Sam Claflin) was een levensgenieter totdat hij als gevolg van een verkeersongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen. Een jonge laag opgeleide vrouw afkomstig uit een arbeidersgezin, Louisa Clark (Emilia Clarke), wordt in dienst genomen om hem te verzorgen. Tussen hen ontstaat een bijzondere band.

Matching hearts ★★
Julia Palmer is een professionele koppelaarster. Ze probeert Daniel, de nieuwe inwoner in haar dorp, zover te krijgen van haar diensten gebruik te maken. Hij staat bekend als een verstokte vrijgezel en hem als klant binnenhalen zou de kroon op haar werk betekenen, waardoor ze hogerop kan komen in de organisatie. David aanvaardt haar aanbod met tegenzin. Terwijl Julia voor David een geschikte partner probeert te vinden, begint er wat te bloeien tussen de twee.

Free guy ★★★
Guy is een bankmedewerker die elke dag dezelfde routine volgt. Hij wordt wakker, gaat naar zijn werk, overleeft een bankoverval, speelt en verliest altijd een potje softbal en gaat nadien wat met zijn teamgenoten drinken voordat hij naar bed gaat. Morgen zal Guy precies hetzelfde doen. Al verandert er één dingetje: hij vindt een bijzondere bril. Eenmaal opgezet toont deze aan Guy de kaart van de stad waarin hij woont, het geld dat hij op zak heeft en een levensbalk. Jazeker, Guy ontdekt dat hij in een brute, open-world videospel zit.

Love Jacked ★★★
Maya is een eigenzinnige vrouw met artistieke ambities. Ze wil zich onafhankelijk opstellen tegenover haar starre vader. Deze laatste wil dat zijn dochter plichtsgetrouw de familiezaak runt. Ze huurt een wanhopige man uit LA in, die zich voordoet als haar Afrikaanse verloofde.

The Story of Us ★★
Boekenliefhebster Jamie is de eigenares van True Love Books and Cafe, één van de oudste zaken in het stadje Waterford, Oregon. De zaken gaan echter slecht, net zoals bij veel bedrijven in het stadje. Haar eerste liefde, Sawyer O’Dell, keert na jaren terug naar Waterford. Al gauw komen haar gevoelens voor hem weer naar boven, totdat zij ontdekt dat hij bezig is met het ontwerpen van de renovatie van het winkelcentrum. Dit brengt haar boekenzaak in gevaar. Terwijl Valentijnsdag steeds dichterbij komt, net als de dreigende sluiting van haar zaak, bedenkt Jamie een plan om de historische winkels te redden.

Bekijk hier alle films die ik zag in 2021

En ik keek deze series…

Love on the spectrum S1 & S2 ★★★★
Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder. We zien op welke manier ze stoeien met sociale vaardigheden. Dingen die voor velen vanzelfsprekend zijn, zijn dat voor deze jongeren niet. Kelvin, Michael en Andrew krijgen hulp van een expert om te leren welke vragen ze moeten stellen tijdens een date. Deze serie volgt hen in hun zoektocht naar de liefde, daten en relaties.

Lucifer S5 ★★★★★
Lucifer is de charmante, charismatische en knappe gevallen engel uit de hel. De ontevreden heerser van de hel doet afstand van zijn titel en verlaat zijn koninkrijk voor de drukte van Los Angeles. Daar vindt hij al gauw de spanning die hij zocht door de politie van Los Angeles bij te staan in het straffen van criminelen. Maar hoe langer hij weg is uit de onderwereld, hoe groter de dreiging wordt dat het ergste uit de geschiedenis van de mensheid kan ontsnappen.

Bones S3 t/m S6 ★★★
Temperance Brennan is als forensisch antropologe werkzaam op het Jeffersonian Instituut. Samen met haar team van uitermate getalenteerde wetenschappers helpt ze de FBI om moordzaken op te lossen. Niet alleen oude, onopgeloste moordzaken worden opgelost, maar ook recente moordzaken. Tijdens haar werk voor de FBI werkt ze samen met Seeley Booth. Tussen de FBI en het Jeffersonian Instituut bestaan soms onenigheden, zoals die ook tussen Brennan (en haar team) en Booth bestaan. Maar uiteindelijk lossen de twee partijen de zaken altijd weer op.

Virgin River S1 & S2 ★★
Melinda Monroe beantwoordt een advertentie om te solliciteren als verpleegkundige in de afgelegen stad Virgin River in Californië. Ze denkt dat dit de perfecte plek is om opnieuw te beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter te laten. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in een kleine stad niet zo eenvoudig is als ze had verwacht en dat ze eerst moet leren om met zichzelf in het reine te komen voordat ze echt van Virgin River haar thuis kan maken.

MAFS Australië S7 ★★★★
Elke volwassene kan zich aanmelden. Het programmateam koppelt een deel van de kandidaten aan elkaar. Hiervoor worden zogenaamde experts ingeschakeld, waaronder psychologen. De stellen ontmoeten elkaar voor het eerst op hun eigen bruiloft. Hier mogen ze zogenaamd kiezen of ze trouwen of niet. Als het paar ervoor kiest om te trouwen gaan ze vervolgens op huwelijksreis, per echtpaar een verschillende locatie. Vanaf seizoen 4 wonen de stellen na hun huwelijksreis gedurende enkele weken samen. De kandidaten staan onder contract met beperkende restricties waardoor er stress ontstaat voor spannende reality tv. In de laatste aflevering van het seizoen vertellen de koppels of ze gehuwd willen blijven of willen scheiden.

Wat was jou favoriete boek, serie of film dit jaar en waarom? #inspiratiegezocht

About the Author

7 Comments

nicole

Ik heb zoveel gelezen, dat ik eigenlijk niet echt 1 boek kan noemen. We hebben een heel verschillende smaak qua boeken en films zie ik in je lijstje. Leuk om te zien, en op ideeën te komen!

Reply
Suzanne

Me Before You vind ik echt prachtig! Verder heb ik veel te weinig gelezen en gekeken… In 2022 hoop ik meer rust te creeren om ook hier tijd voor te nemen.

Reply
Jenn

Leuk overzicht. Ik las 100 boeken vorig jaar, en zo verschillend dat ik geen idee heb welke nou favoriet was. The lunar chronicles van Marissa Meyer scoort in ieder geval hoog, net als de Hof van doorns en rozen serie van Sarah J. Maas. De Leef, lach, loch serie van Vanessa Gerrits is ook erg leuk, en de boeken van Jenny Colgan ook.

Reply
Nicky

Wow! 31 films! Da’s veel! Ik heb Me before you laatst met mijn dochter gekeken. Halverwege bleek dat we ‘m al eerder gezien maar we hebben toch gewoon verder gekeken. En ik moest niet huilen, hoor. Er zat gewoon iets in mijn oog (ik lieg nu).

Reply
Darina

Je hebt een hoop gelezen en gezien! Mijn favoriete boek was de serie van Hotel Flanagans en de boeken van Corinna Bomann. En ik genoot ook enorm van Scandinavische series op Netflix en Downton Abbey 🙂

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *