Boeken die van mij 5 sterren krijgen ⋆⋆⋆⋆⋆

Bij Chantalia zeg ik een tijdje terug een blogje over haar 10 favoriete boeken. Nou hoef ik daar niet lang over na te denken! Er zijn 10 boeken die van mij een 5 sterren-rating hebben gekregen (1 reeks tel ik als 1 boek). Eigenlijk wel meer maar dit zijn toch wel mijn meest favorieten boeken van de afgelopen jaren. Deze wil ik hieronder zeker met jullie delen, in willekeurige volgorde.

 photo boekenfavoriet_zpsd3052f2a.jpg


Nora Roberts – De Chesapeake Bay Saga: Waterblauw, Zeezucht, Thuishaven en Windvangst
De drie verwaarloosde schoffies die Ray en Stella Quinn ooit liefdevol in hun huis opnamen, zijn inmiddels volwassen mannen. Cameron, Ethan en Phillip zijn totaal verschillend, maar over één ding zijn ze het eens: familie is het allerbelangrijkst. Dus wanneer Ray onverwacht overlijdt, keren ze terug naar hun ouderlijk huis om aan zijn laatste wens gehoor te geven. Zorgen voor de tienjarige Seth.

Zeezucht #1: Voor Cam is dat misschien nog wel het moeilijkste. Hij is de man van het snelle leven: hij racet met boten en auto’s, reist de wereld rond en heeft in ieder stadje een ander schatje. Niet alleen kan hij opeens niet meer gaan en staan waar hij wil, hij wordt ook nog eens tot huisman gebombardeerd. Hij, die een bloedhekel heeft aan huishoudelijke klussen! En dat alles voor een brutaal klein opdondertje dat hij niet eens kent. Ten slotte heeft hij binnen de kortste keren Anna Spinelli op zijn dak, de pittige sociaal werkster die Seth onder haar hoede heeft. Gelukkig krijgt hij wijze adviezen uit een wel héél onverwachte hoek.

Windvangst #2: Hoewel Ray en Stella hem in alle opzichten een nieuw leven hebben gegeven, kan Ethan zijn traumatische jeugd nooit helemaal vergeten. Wel weet hij inmiddels hoe hij ermee om moet gaan: wat hem hindert stopt hij weg, en verder zorgt hij ervoor altijd alles onder controle te hebben. Dat wordt moeilijk met de komst van Seth, die hem sterk aan zichzelf doet denken. Het woelt van alles bij hem los, en als hij zich dan ook nog eens laat verleiden Grace Monroe te kussen, op wie hij al jaren in stilte verliefd is, wordt zijn ijzeren zelfbeheersing zwaar op de proef gesteld…

Thuishaven #3: Het mag allemaal voor een goed doel zijn, Phillips liefdesleven heeft er zwaar onder te lijden. Elk weekend verruilt hij het bruisende Baltimore braaf voor St. Chris, waar hij meewerkt in het familiebedrijf en erop toeziet dat Seth zijn huiswerk maakt. Hij is dan ook blij als hij Sybill Griffin – mooi, intelligent en stijlvol – ontmoet, want hij kan wel wat afleiding gebruiken. Maar net wanneer hij zich realiseert dat ze misschien wel meer voor hem betekent dan afleiding alleen, ontdekt hij dat ze iets heeft achtergehouden. Iets wat alles kan ondergraven wat hij en zijn broers voor Seth hebben gedaan…
.

Waterblauw #4: Ook Seth is volwassen geworden. Jaren heeft hij over de wereld gezworven, op zoek naar rust en mooie plekken om te schilderen. Nu weet hij zeker dat er maar één plaats is waar hij echt thuis is, en dat is St Chris. Toch vindt hij het moeilijk om er terug te keren. Hij is bang dat de demonen uit zijn jeugd zullen opduiken en niet alleen hem zullen lastigvallen, maar ook degenen die hem lief zijn. Gelukkig wordt hij afgeleid door Dru, de lieftallige eigenares van de bloemenwinkel. Uiteindelijk is het met haar hulp, en die van zijn broers, dat hij definitief kan afrekenen met het verleden…

Een ontroerend verhaal, alle 4 de boeken. Het greep me aan en stonden zeker mooie passages in.

⋆⋆⋆⋆⋆

Karin Slaughter – Genesis
Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Daar probeert ze haar leven weer richting te geven. Ze werkt in het ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde jonge vrouw met spoed wordt binnengebracht. Sara raakt in de ban van deze mysterieuze vrouw en gaat op onderzoek uit. Samen met FBI-agenten Will Trent en Faith Mitchell raakt ze vervolgens verwikkeld in een complexe zaak waarachter uiterst beklemmende en duistere geheimen schuilgaan, en die hun levens voor altijd zal veranderen.

Het 7de deel uit de Grant County vond ik het beste boek van Karin Slaughter. Een heerlijk meeslepende thriller.
Ik schreef al eerder een recensie over dit boek

⋆⋆⋆⋆⋆

Simon Beckett – De geur van sterfelijkheid
Neil en Sam stuitten op het spoor van maden aan de rand van het Farnleybos, vlak bij het moeras. Het was de tweede week van juli en die ongewone zomer leek al een eeuwigheid te duren. De hitte leek oneindig, ontnam de bomen hun kleur en bakte de grond tot die zo hard was als bot. De jongens waren op weg naar Willow Hole, een met riet omzoomd meertje dat fungeerde als het plaatselijke zwembad. Ze hadden daar met wat vriendjes afgesproken en zouden die zondagmiddag besteden aan het maken van bommetjes in het lauwwarme groene water vanaf een boom die daarover uitstak. Tenminste, dat dachten ze.

⋆⋆⋆⋆⋆

Ruth Newman – Vleugels
Olivia studeert aan de universiteit van Cambridge. Ze is mooi, veelbelovend en heeft al twee jaar een relatie met Nick. Maar wat de buitenwereld niet weet, is dat ze een zwaar jeugdtrauma heeft.
Als ze samen met Nick naar het meifeest gaat, vindt ze het toegetakelde lichaam van een medestudente: June. Olivia is in shock. Vooral omdat dit niet de eerste moord op de campus is. Haar angsten uit het verleden komen in volle hevigheid terug… Later blijkt dat Olivia alle slachtoffers persoonlijk kende.

Wauw, dit was zo’n goed boek. Jaren geleden gelezen maar het einde weet ik nog steeds. Ik was er dan ook een dag van slag van toen ik het boek uit had. He? Wat? Nee joh. Ik schreef al eerder een recensie over dit boek

⋆⋆⋆⋆⋆

Jo Nesbo – De Sneeuwman
Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing bij het raam staat om de sneeuwpop te bekijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.
Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarin getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Pederson weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is…

Dit boek las ik in 2010. Een goed verhaal met een pakkend einde. Ik was oprecht verbaast, iets wat een must is voor een thriller voor mij. Ik schreef al eerder een recensie over dit boek

⋆⋆⋆⋆⋆

Kate Brady – De laatste schreeuw
Nog 1453 kilometer?
Hij is net vrijgekomen uit de gevangenis. Hier heeft hij zeven jaar op gewacht. Het duurt nu niet lang meer.
Nog 876 kilometer?
Door haar getuigenis belandde hij achter de tralies. Nu is het tijd voor wraak.
Nog 305 kilometer?
Voor haar werk taxeert Beth Denison antieke voorwerpen en meubelen. Als ze de opdracht krijgt een set antieke porseleinen poppen te taxeren, heeft ze geen idee dat dat het begin is van een beangstigend kat-en-muisspel.
Nog 161 kilometer?
Dan worden de gruwelijk toegetakelde lichamen gevonden van enkele jonge vrouwen. De beschadigingen op de poppen die Beth onderzoekt, vertonen griezelige overeenkomsten met de verminkingen van de slachtoffers.
Nog één schreeuw verwijderd?
Hij is dichterbij dan ze denkt. Wordt Beth het laatste stuk uit zijn magnifieke collectie?

Weer eentje waar ik van onderste boven was. 1 van de eerste goede thrillers die ik las. Haar 2de boek Verknipt was ook een aardig boek, maar dit vond ik toch wel een freaky-boek. Ik schreef al eerder een recensie over dit boek

⋆⋆⋆⋆⋆

Sebastian Fitzek – Wijd Open & De Ogenverzamelaar

De ogenverzamelaar: Eerst doodt hij de moeder, dan ontvoert hij het kind. De vader heeft 45 uur de tijd om het kind te vinden. Als hij de deadline niet haalt, overlijdt het kind. Maar dan is de gruwel nog niet voorbij: bij alle teruggevonden lijken ontbreekt het linkeroog.
Elk spoor ontbreekt, maar er is een mogelijke getuige: een blinde fysiotherapeut die door fysiek contact het verleden van haar patiënten kan zien. Mogelijk heeft ze recentelijk de ogenverzamelaar behandeld?

Wijd open: Dr. Suker is een befaamd oogchirurg. Overdag voert hij complexe oogoperaties uit, maar ’s nachts ontpopt hij zich als psychopaat. Zijn vrouwelijke slachtoffers ontdoet hij van hun oogleden om ze daarna te verkrachten. Allen plegen kort daarna zelfmoord. De politie staat voor een raadsel en wendt zich tot de blinde fysiotherapeute Alina. Sinds zij de Ogenverzamelaar ontmaskerde, geldt ze als medium. Zal zij hen ook nu kunnen helpen en informatie kunnen verstrekken over Dr. Sukers volgende ‘patiënt’?

Een vervolg van elkaar met De ogenverzamelaar als het eerste deel. Beide boeken zijn ook prima apart te lezen maar bij elkaar is het een gruwlijk goed verhaal. Hou je van thrillers? Ik raad al zijn boeken aan! Top, stuk voor stuk. Ik schreef al eerder een recensie over deze 2 boeken

⋆⋆⋆⋆⋆

Lars Kepler – Slaap
Joona Linna wordt in Slaap geconfronteerd met zijn oudste vijand, de seriemoordenaar Jurek Walter. De man voor wie Linna alles wat hij liefhad moest achterlaten. Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht? De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen.

Dit boek las ik in 3 dagen uit op onze vakantie in Preston Palace vorig jaar. Wel erg jammer dat dit ook een soort reeks is, ik had dit nog in de boekwinkel gevraagd en die vertelde dat het 1 boek was. De andere delen wil ik zeker nog lezen van dit schrijvers-duo. Ik schreef al eerder een recensie over dit boek

⋆⋆⋆⋆⋆

Nora Roberts – De gloed van vuur
Reena werkt voor de politie van Baltimore, een hectische en gevaarlijke baan. Als ze de knappe Bowen Goodnight ontmoet, heeft ze eindelijk iemand gevonden die haar en haar werk accepteert, en het geluk lacht haar toe. Maar dan ontvangt Reena anonieme bedreigingen van iemand die vastbesloten is alles te vernietigen wat haar lief is….

Zeker mijn favoriet van Nora. Dit boek is zelfs verfilmd, maar jammer genoeg echt een flutfilm vergeleken bij het boek. Dit is echt een boek die je tot de laatste bladzijde op het puntje van je stoel laat zitten. Voor liefhebbers van spannende boeken zonder weinig details is dit een aanrader.

⋆⋆⋆⋆⋆

Check ook mijn HEBBAN account voor meer ratings en boeken die ik heb gelezen. Meld je ook aan en voeg me toe, gezellig!

En wat zijn/is jou favoriete boek(en)?

34 reacties op “Boeken die van mij 5 sterren krijgen ⋆⋆⋆⋆⋆

 1. Leuk lijstje! Er zitten er een paar bij die me wel wat lijken. Ik wist trouwens niet dat J.D. Robb Nora Roberts is! Ben begonnen aan ‘Bij nacht vermoord’ maar heb ‘m niet uitgelezen. Eigenlijk moet ik eens wat vaker doorlezen als ik een boek (nog) niet echt leuk vind.

 2. De boeken van Jo Nesbo en Fitzek staan zeker op mijn verlanglijstje.
  Het boek ‘Hypnose’ van Kepler ligt in de boekenkast, klaar om gelezen te worden… ik ben al benieuwd! 🙂

 3. Leuke blog! Ik ken geen boek, dus ik heb nog veel te ontdekken!

  Ik las Contract van Kepler en dat was een goed boek. Slaap heb ik nu als e-book, ik ben er heel benieuwd naar!

 4. Ik heb nog nooit iets van Nora Roberts gelezen, maar ben dol op boeken van Karin Slaughter, Esther Verhoef en Simone vd Vlugt.
  Absolute afraders vind ik Suzanne Vermeer (simpele schrijfstijl en zeer voorspelbaar) en ook Saskia Noort vind ik meestal vrij voorspelbaar.

 5. mooi overzicht…
  heb er een paar op een rijtje gezet…
  toch vind ik het lastig om 10 favorieten te kiezen

 6. 10 favoriete boeken kiezen is net zo moeilijk als je 10 favoriete liedjes. Er zitten een paar mooie boeken bij. Wie weet voor de koude donkere dagen.

 7. Wat een leuke boeken! Ik kende er veel nog niet! 🙂 De gloed van vuur lijkt me een spannend boek! Die zou ik wel willen lezen!

 8. Leuk lijstje! Ik heb nog nooit iets van Nora Roberts gelezen maar op de een of andere manier spreken dat soort boeken me ook niet zo aan. De anderen heb ik wel gelezen of in ieder geval van de schrijver wel iets gelezen en op dat gebied ben ik het volledig met je eens dat het goed tot hele goede boeken/schrijvers zijn!

  1. Nora Roberts heeft heel wat verschillende boeken. De gloed van vuur zal ik dan wel aanraden, als je van thrillers houd. Bloedstollend is het niet, maar spannend zeker wel. Ook schrijft Nora Roberts onder de naam J.D. Robb en brengt onder deze naam thrillers uit.

 9. Leuk dat je ook een lijstje hebt gemaakt! Iedere keer als ik hier iets over boeken lees, bedenk ik mezelf dat ik meer thrillers moet lezen 😉

 10. Grappig, de geur van sterfelijkheid heb ik hier al jaren in de kast staan en nog nooit gelezen. Toch maar eens doen dan. Ik houd van dit soort blogjes. Fijne inspiratie!

 11. Die van karin slaughter lijkt me echt gruwelijk! En die boekenreeks van Nora Roberts ook! Die komen op mijn toch al te lange lijstje 🙂

 12. Ik lees graag fantasy boeken. Weg dromen in een hele andere wereld. Ik ben een keer een andere weg ingeslagen en had een thriller gelezen. Ik heb serieus de eerste nacht niet kunnen slapen. Was wel een teken dat het goed geschreven is. Maar goed. Wel tof dat je zoveel boeken leest. Dat is ook altijd mijn voornemen, maar ik maak er echt te weinig tijd voor.

 13. Ik moet zeggen dat de boeken die jij graag leest niet helemaal binnen ‘mijn’ genre vallen. Ik houd van stevige literatuur, of juist soms van een lekker weglees roman. Toch ga ik eens kijken of de boeken van Nora Roberts me aanspreken..

 14. Dit is niet mijn genre. Ik hou van boeken die lekker weg lezen waar je niet teveel bij na moet denken. Chicklits dus. Dit voornamelijk omdat mijn peuter mij mega stoort als ik net in mijn boek zit en bij chicklits zit je er zo weer in, maar vind jou genre boeken, boeken waar je lekker de tijd voor moet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *