Persoonlijk | Over hoe het zijn gangetje (een soort van) gaat

Even een kletsartikel, aangezien dat eigenlijk alweer een tijdje geleden is. Niet omdat ik geen inspiratie heb, integendeel. Maar ik ben meer offline aan het leven met mijn gezinnetje, werk, de komende verbouwingen en kies vaker voor mijn offline hobby en selfcare met een mok thee. Dus hoe gaat het nu met me?

Persoonlijk | Over hoe het zijn gangetje gaat

Hoe het met me gaat? Over het algemeen gaat het goed. Ik heb soms mijn mindere momenten aangezien mijn lichaam dan aangeeft dat ik rust nodig heb. Ik merk dat de afgelopen (heftigere) periode zijn tol begint te eisen. Ik ben sneller oververmoeid, heb sneller last van hoofdpijn en draai soms wat meer op de automatisch piloot dan ik zou willen. Waar dan allemaal door komt? Een samenloop van omstandigheden.

Op mijn werk komt er een drukke periode aan doordat de zomervakantie gaat starten. Uiteraard komt daar een hoop voorbereiding bij kijken zoals o.a. het werkrooster, kind aantallen, activiteiten programma, boodschappen en uitstapjes (die gelukkig weer mogen). En dit komt náást al het andere werk wat er al is. Combineren met nog een stuiterende peuter-puber van 2 jaar en soms wat slapeloze nachten en BAM. Dan heb je dat he 😉

De aankomende periode gaat het druk worden. Op werk maak ik straks hele vakantiedagen (wat ik altijd even wennen vind en echt even moet inkomen), werk ik straks een deel alleen door omstandigheden en de verbouwing van onze kozijnen en badkamer valt daarin samen. M. heeft 3 weken vrij om eraan te werken. Ik? Ik werk door. Daarnaast natuurlijk nog alle voorbereidingen, zoveel mogelijk van te voren willen opruimen, het plannen van oppas voor hele dagen van Noa en dan nog eens het reilen en zeilen van het huishouden wat dan op z’n gat gaat liggen. Straks ligt er gewoon óveral wat. En ja, het is voor een heel mooi doel: een prachtige badkamer en kozijnen waar je u tegen zegt. Maar er naar uit kijken? Nee, dat doe ik niet. Ik merk dat daardoor mijn hoofd nog al vol zit van hoe ik alles ga regelen. Steeds vaker probeer ik het maar op me af te laten komen, maar ik vind dat altijd lastig. In deze periode zal ik dus ook zeker wat minder te vinden zijn op mijn blog door alle verbouwingen in huis. Daarna uiteraard volop before & after (foto)artikelen.

Daarbij zijn we al heel wat weekenden onder de pannen. We zijn bezig geweest met de tuin (waar ik héél blij mee ben) maar deze is nog niet helemaal af. Ook uiteraard de verjaardags-vieringen van Noa, die we door corona toch maar in delen hebben gedaan. Hierdoor merk ik dat ik al weekenden niet het idee heb ‘vrij’ te zijn en écht even kan relaxen. De aankomende weken, als ik wat meer vrij ben wil ik zeker wat meer genieten van deze vrije dagen en wat minder op de automatische piloot.

Nu komt het over als een klaag-blog maar dat is zeker niet de bedoeling. Ik merk alleen dat soms alles een beetje vol zit in mijn hoofd. Vandaar dat ik ook vaker kies voor iets offline te doen i.p.v. artikelen bij jullie te lezen of maken. Ik lees veel van Nora (vooral als ik naar bed ga en wil tijdens mijn pauzes op werk ook boeken gaan lezen ter ontspanning), luister veel muziek (en maak hier soms dansjes bij), ruim veel op in huis want dit geeft me ook rust en ben veel buiten met Noa of binnen heerlijk bezig. Ik heb een bezige bij🐝 in huis dus het verveeld nooit. Ik ga wat vaker (als het weer het toelaat) naar een speeltuin met hem en ben anders lekker binnen met hem aan het verven, kleien, spelen, lezen… Ik leg wat vaker mijn telefoon weg, beantwoord appjes later wel en geniet van de vrije tijd die ik heb. #unwinden omdat ik merk dat ik dit even wat meer nu nodig heb.

Als je me dus zoekt. Zit ik met mijn neus in een boek of ben ik me aan het vermaken met onze grote vriend (en probeer ik tussen dit alles door nog alles draaien te houden op mijn manier)

Hoe is het met jullie?

About the Author

15 Comments

Jenn

Heel herkenbaar! Ik heb een bloedhekel aan verbouwen, gelukkig hebben we geen grote dingen meer op de planning staan. Maar echt, het resultaat is het zo waard! Hier gaat het prima verder, vakantie is voorbij dus ik ben weer aan het werk, verder gaat alles zo z’n gangetje.

Reply
SAS

Via Gravatar.com kan je een account aanmaken zodat je profiel foto wordt getoond 🙂

zwartraafje

Een klaagblog vind ik dit zeker niet hoor. Ik werd eigenlijk al moe van het lezen van alle klusjes en plannen die je in het vooruitzicht hebt liggen en snap dus helemaal dat je daar wat tegenop ziet. Natuurlijk gaat het er nadien allemaal super uitzien maar eerst zit je wel drie weken lang met een chaotisch huis. Dat vond ik zelf tijdens de verbouwingen ook altijd zo’n gedoe. Hopelijk is het snel achter de rug (nu misschien al vermits ik weer zoveel achter loop) en kunnen jullie dan volop van die nieuwe badkamer genieten.

Oh en over hoe het met mij gaat … hier is de uitputting nog steeds van de partij en mijn lichaam hangt het nog wat extra uit door dat wisselende weer. Ik probeer dus van dag tot dag te zien wat er haalbaar is en stel de niet dringende zaken steeds vaker uit met een grote blogfeed achterstand tot gevolg. 🙂

Reply
Irene

Ik vind het niet op een klaagblog lijken hoor! 🙂 Heel begrijpelijk dat het soms allemaal wat veel is, zeker met die verbouwingswerken, pfoe, daar zou ik ook niet naar uitkijken eerlijk gezegd.
Ik heb het zelf de laatste tijd ook erg druk gehad en merk dat ik dan ook veel minder online ben. Ik voel er niet zo de nood toe om dan nog blogjes uit te typen of te gaan lezen. Mijn vakantie is vandaag begonnen dus dat is wel fijn. Komende week is D’tje nog naar de opvang dus ik ga die dagen gebruiken om wat uit re rusten.

Reply
SAS

Een hele fijne vakantie gewenst! Hopelijk brengt het je wat je ervan verwacht qua wat rust 🙂
Ja ben erg blij als alles achter de rug is…

Reply
Darina

Drukke tijden. Een verbouwing kost altijd heel veel energie, ik weet er alles van 🙂 Mij hielp het om ergens anders in huis een plekje voor mijzelf te creeeren waar ik me even kon terugtrekken uit de chaos. Boekje, theetje erbij en zo heb ik het goed vol kunnen houden.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Dat wordt wel even druk voor je ja. Gelukkig gaat de tijd dan vaak wel snel en kan je de drukke periode hopelijk snel achter je laten.
Wel goed van je dat je bewust momenten voor jezelf neemt.

Reply
Madelon

Groot gelijk om af en toe even lekker offline te gaan en op te laden, zeker met die drukke tijden die er aan komen! Ik merk over het algemeen bij mijzelf en meer mensen dat het nu ergens heel druk is? De zomer, de dingen die weer kunnen/mogen nu, drukte op werk… ben zelf ook erg toe aan even rust en stilte. Gelukkig vakantie het vooruitzicht!

Reply
Simone

Dat klinkt wel druk ja. Vermoeiend ook, maar helemaal logisch. Hopelijk is de verbouwing straks achteraf meer dan waard. 🙂

Reply
Nicky

Die verbouwingstoestanden trek ik ook altijd slecht, hoor. Bah! Maar het is natuurlijk wel de moeite waard als het straks klaar is. En dat het werk-technisch wennen is, snap ik ook. Inderdaad maar goed voor jezelf zorgen de komende tijd. Hier gaat alles z’n gangetje, al rommelt er wel van alles moet ik eerlijk zeggen. Het loopt allemaal niet zo lekker momenteel. Gelukkig is het tijdens de vakantie altijd juist rustig op mijn werk. En…. nog vier dagen werken en dan heb ik vakantie!!!

Reply
SAS

Een knuffel voor het niet zo lekker lopen <3 Hoop dat dit inmiddels al wat beter is?! Je weet me te vinden he, als je je ei kwijt wil of even wilt babbelen.
Geniet van je vakantie!

Reply
Audrey

Dat zijn drukke tijden inderdaad! Gelukkig komt er een moment dat de verbouwing klaar is en de zomervakantie voorbij is 😉

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *