15 boekenkeuzes die ik zal maken

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Boekenfestijn

Het leesvirus (als je het zo kan noemen & is wat positiever dan het c-virus 😉 ) heeft me weer geheel gepakt. Hoewel ik het eerst lastig vond een momentje te vinden om te lezen doe ik dit nu steeds vaker en vaker. Erg fijn, aangezien het echt een grote hobby is en het een onderschoven kindje werd door werk-privé en moederschap. In bed probeer ik nu ook wat vaker te lezen of eventjes een hoofdstukje als Noa op bed ligt. Ik laat jullie graag wat boekenkeuzes horen. Kies ik voor Harry Potter of Twilight? Een trilogie of een eenmalig boek en wat doe ik met boeken: lenen of koop ik toch alles?

[ Samenwerking boekenfestijn ] 15 boekenkeuzes die ik zal maken

Audioboek of een echt boek?
Echt boek! Audioboeken heb ik nog nooit geluisterd en het trek me ook totaal niet om daaraan te beginnen. Geef mij maar een écht boek met bladzijdes die je kan omslaan in mijn handen.

Zachte of harde kaft?
Ik ben meer van de zachte kaft aangezien dit lekkerder in de handen ligt. Ook pocketboekjes vind ik persoonlijk het fijnste lezen. Maar het is niet zo dat ik een dik boek met harde kaft laat staan mocht dit een goed boek zijn van een fijne schrijver.

Fictie of non-fictie?
De meeste verhalen die ik lees qua roman kúnnen natuurlijk echt gebeuren. Maar het is fictie 😉 Wel hou ik van boeken waar iets geloofwaardig en waar zou kunnen zijn. Fantasy is daarom ook totaal niet mijn ding. Ook soms een super fijne thriller met een gruwelijk gedetailleerde bloederige moord kan ik zeker waarderen.

Geleend of gekocht?
Boeken kopen heeft toch echt wel mijn voorkeur. Ik koop ze zowel van bonnen voor mijn verjaardag online of bij een boekenwinkel. Maar ook vind ik wel eens pareltjes tweedehands zoals bijvoorbeeld op Marktplaats, kringloopwinkels en van die gratis meeneem biebs. Ik heb dan ook een prachtig gevulde boekenkast (de foto kan je zien aan het einde van het artikel) Tevens verkoop ik ook wat boeken via Marktplaats die ik toch wat minder vond. Mocht je interesse hebben kan je me een berichtje sturen op contact@iliveformydreams.com

Nieuw of tweedehands?
Ik ga dan eerder voor tweedehands zoals ik al zei, maar nieuw is ook een prima optie. Zoals jullie weten is mijn Nora collectie bijna compleet en dit komt toch echt door tweedehands boeken.

Harry Potter of Twilight?
Geen. van. beide. Dit moet jullie niet verbazen. Fantasy. Neuh, doe maar niet. Ik heb Harry Potter eens gelezen in mijn jeugd en hem na een aantal hoofdstukken weggelegd. De boeken van Harry en Twilight heb ik wel in huis staan, aangezien manlief juist wél een fantasy-fan is.

Verzonnen of de echte wereld?
Doe dan maar verzonnen. Maar wederom wel met een beetje echtheid erin. Ik merk dat ik het ‘echt kan gebeuren’ stukje altijd erg belangrijk vind in boeken en details die kloppen.

Boekenwinkel of online?
In een boekenwinkel lopen MAG weer. Zo ontzettend fijn na tijden niet te zijn geweest. Ik zal dus zeker kiezen voor de winkel, hoewel ik de afgelopen tijd het meeste online heb gekocht.

Eenmalig boek of trilogie?
Ik lees vaak beide maar heb de voorkeur aan een trilogie. Het is fijn meerdere verhalen met een verhaallijn achter elkaar te lezen. Zo wacht ik altijd tot ik alle delen heb ergens van en lees hem dan achter elkaar. Zo zit je lekker in het verhaal.

Zwaar en dik of lief en kort?
Doe dan maar kort en lief als ik de voorkeur mag hebben. Hoewel in mijn boekenkast zeker wel wat dikke pillen staan van zowel Nora als mijn andere favoriete schrijvers (Lars Kepler, Simon Beckett, Karin Slaughter, Sebastian Fitzek en Camilla Läckhberg om er een aantal te noemen)

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
In een knusse omgeving. Ik lees steeds vaker voordat ik ga slapen lekker in bed. Maar ook mijn fijne plekje in de hoek op de bank. Mijn leeshoekje boven moet nog een beetje vorm krijgen aangezien het daar nu met de komende verbouwing een bende is. Ook lijkt het me fijn deze zomer meer in de tuin te kunnen lezen met een theetje in de zon.

Romantisch of actie?
Dan ga ik voor romantisch. Ik (her)lees de laatste tijd steeds meer romannetjes van Nora. Terwijl ik juist daarvoor een periode heb gehad dat ik alleen maar thrillers las. Ik heb er nog héél veel liggen (gekregen voor allerlei gelegenheden) dus voorlopig ga ik eerst proberen alles eens te gaan lezen.

Warme chocolademelk of thee?
It’s always tea. Ik geniet elke dag van heel wat fijne mokken thee. Tijdens het lezen ontbreekt dat zeker niet.

Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Zelf beslissen. Een ander kan een boek helemaal niets vinden terwijl ik er juist van geniet. Ik lees dan ook geen recensies als ik een boek aanschaf. Het is eerder dat ik er zelf blij van word en dan maar kijk of het daadwerkelijk zo uitpakt.

Een heerlijk guilty-pleasure boek of thriller?
Een jaar geleden had ik het laatste gezegd maar de laatste tijd (met minder focus) geniet ik toch meer van een heerlijk guilty pleasure boek. Ook (her)lees ik steeds meer Nora boeken, gewoon omdat het mij een heel stuk ontspanning geeft.

Mijn boekenkast op zolder

Ga jij altijd uit van een recensie of beslis je liever zelf of een boek de moeite waard is?

About the Author

17 Comments

zwartraafje

Jouw leeshoekje en boekenmuur op zolder ziet er steeds zo uitnodigend uit. Super! Wat recensies betreft ben ik iemand die ze vooral leest nadat ze een boek gelezen heeft. Want dan ben ik soms heel benieuwd of anderen het boek op een gelijkaardige manier ervaren hebben. Voor het lezen ga ik recensies meestal uit de weg uit schrik om een spoiler tegen te komen.

Reply
Sanne

Leuk om je wat beter te leren kennen. Maar Ik beslis liever zelf of ik een boek wel leuk vind. Soms lees ik een recensie. Maar soms lees ik ze liever als ik het boek uit heb. Om te zien of ik de zelfde mening er over heb. En soms klopt dit en soms niet.

Reply
Liesbethblogt

Ik ken de tag en laat die even maar whoa jouw boekenkast nice! Ik lees zelden nieuwe boeken, ik herlees ook niet. Ik lees ook bijna nooit recenties hooguit als ik twijfel maar vaak koop ik een boek dan alsnog omdat ik mijn eigen mening wel kan vormen. Zeker oorlogsboeken, hoe slecht ook, brengen me toch wel iets nieuws.

Reply
Nicole Orriëns

Brr audioboeken! Ik moet al zoveel luisteren naar mijn kinderen dat ik niet ook nog eens naar een audioboek wil luisteren. Ik snap je keuze voor echte boeken dan ook helemaal.

Reply
Evelyne - Gouden Momenten

Ik heb tot enkele weken terug altijd geroepen dat boeken lezen niets voor mij is. Mijn moeder is een fervent boekenlezer en heeft er in mijn kindertijd honderden verslonden. Plots was dit gedaan en enkele weken terug begon het opeens te kriebelen bij mijn moeder toen er zoveel geschreven werd over De Zeven Zussen-boekenreeks en het overlijden van de auteur. Nu zijn we beiden volledig verknocht aan de Zeven Zussen reeks en wat ik niet had verwacht van mezelf is dat het boeken lezen mij veel beter afgaat dan verwacht. Het geeft mij even tijd om in een ander verhaal te verdwijnen, zalig! Dus wie weet, als ik die boekenreeks uit heb volgen er nog zo van die fijne leesmomenten in andere fijne boeken 😉

Reply
SAS

Oh wat fijn dat je op deze manier helemaal in het verhaal kan verdwijnen en bent gaan lezen. Heel erg veel lees plezier!

Reply
Nicky

Heerlijk dat je weer in de leesflow zit. Het is zoooo lekker! Ik lees de recensies van boeken vaak wel als ik op zoek ben naar nieuw leesvoer. Maar ik merk ook dat het niet alles zegt. Wat ik vooral heel grappig vind, is hoe slecht ik boeken vaak vind die aangeprezen worden in de media (zoals Mathijs van NIeuwkerk dat bijvoorbeeld deed). Die boeken vond ik vaak een partij slecht! Deed mij altijd denken aan het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer. Waarschijnlijk vond iedereen die boeken slecht maar durfden ze het niet te zeggen. Want dan ben je niet intellectueel of zo 🙂

Reply
SAS

Ja ik heb met die ‘hype’ boeken ook 9 van de 10 keer niets. Geef mij ook daarom maar mijn vertrouwde schrijvers.

Reply
Jenn

Leuk om te lezen! Ik lees soms wel recensies, maar daar laat ik me niet door leiden. Idd, een ander kan het niks vinden terwijl ik het heerlijk vindt, en andersom is me ook wel eens gebeurd, dat een boek heel erg opgehemeld wordt terwijl ik het zelf maar mwah vond.

Reply
Madelon

Leuke vragen en antwoorden! En wat mooi die boekenkast tussen de wanden geplaatst! Ik bepaal meestal liever zelf of een boek leuk is, maar ik moet zeggen dat ik op Goodreads/Bol wel eens lees wat andere lezers vinden. Zeker als ik twijfel of als ik uit de omschrijving niet goed kan halen waar het boek over gaat, dan spiek ik wel even bij lezersrecensies.

Reply
Simone

Soms lees ik wel eens een recensie. Jij hebt mijn interesse in crime/thriller boeken kunnen wekken en nu kan ik eigenlijk niks anders meer lezen haha. Een luchtig verhaal? Dat houdt mijn aandacht niet lang. Ik ben nu bezig in Pluk een roos van MJ Arlidge. Ik vind het nu al een geweldig boek en zou bijna de hele dag door willen lezen. Dat is erg uniek voor mij!

Reply
SAS

Van MJ Arlidge heb ik er heel wat staan en 75% al eens van gelezen, toffe boeken. Veel lees plezier!

Reply
Darina

Soms lees ik recensies, maar ik laat me er niet altijd tot leiden. Zoals Audrey zegt, sommige boeken wil ik gewoon lezen of ze nu een goede recensie hadden of niet 🙂
Prachtige boekenkast heb je trouwens! Leuk om je boeken zo uit te stallen en weer eens te herlezen. Iets wat ik ook heel vaak doe.

Reply
Audrey

Bij sommige boeken weet ik gewoon al dat ik ze wil lezen, en daar ga ik dan geen recensies van lezen vooraf. Wel brengen recensies me vaak bij boeken waar ik anders niet zo snel bij zou zijn uitgekomen, dus dat vind ik heel tof.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *