Tips van een bijna 10 jaar getrouwde, voor het maken van hét perfecte trouwkaartje

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Prettyorange

Dit jaar ben ik alweer een 10 jaar getrouwde vrouw. Alweer 10 jaar geleden dat we volmondig (‘luid en duidelijk’ zoals de trouwambtenaar nog even in die bewoordingen benadrukte) JA tegen elkaar zeiden. Een trouwdag om nooit te vergeten waarbij veel planningen aan vooraf gingen. Alles heb ik zélf geregeld. Ik had dan ook een hoop lijstjes met allerlei dingen die moesten worden geregeld, gevraagd of betaald moesten worden. Daarbij kwam ook zeker ons trouwkaartje om te hoek kijken. Want wat wil je precies? En tjeetje, wat veel keuzes zijn er. Graag neem ik jullie mee in de keuze voor onze uiteindelijke trouwkaart en geef ik wat persoonlijke tips die mij hebben geholpen.

[ Samenwerking Seeders prettyorange.be trouwkaarten ] Tips van een bijna 10 jaar getrouwde voor het maken van hét prefecte touwkaartje

Trouwkaartjes checklist : de eerste vragen die je jezelf stelt

Stijl
Welke stijl wil je dat je kaartje heeft? Moet het een thema zijn? Rustig? Juist met veel kleur? Neem iets wat bij jullie past.

Het ontwerp: zelf maken of laten maken
Ook zo’n keuze, wil je het zelf maken of láten maken. Tegenwoordig heb je tal van websites waarbij je kaartjes kan laten maken, hoewel zelf maken natuurlijk veel persoonlijker (en meer werk) is. Wij hebben ervoor gekozen ze te laten maken, hoewel ik zelf nog wel wat dingen heb moeten invouwen en we hadden een routebeschrijving voor de gasten.

Online of met de post versturen
Schijnbaar kan je dus ook online versturen. Dit hebben wij niet gedaan en zal ook niet mijn eerste keuze zijn (maar ieder zijn ding) Ik vind het toch wel meer hebben een echte trouwkaart op te sturen dan een digitaal kaartje.

Welke informatie wil je erop?
Wat moet er nou echt opstaan? Teveel informatie of te weinig is niet handig. We hebben er goed over nagedacht welke tekst we op het kaartje wilden en wat we los erbij hebben gedaan. Voor onze verschillende locaties heb ik tijden, adressen en routebeschrijvingen erbij gevouwen, los.

Maak onderscheid tussen de daggasten / receptiegasten / avondgasten.
Wij hadden een aantal gasten die alleen bij de trouwerij waren, alleen bij het feest of juist te hele dag. In de kaarten hebben we hier rekening mee gehouden doordat we werkte met losse routebeschrijvingen. In de kaart stond een algemene tekst, waardoor we geen 3 verschillende teksten in de kaartjes nodig hadden. Wel zo praktisch om alles los erbij te voegen 😉 Zo kreeg iedereen dezelfde trouwkaart maar soms wel met andere inhoud.

I.v.m. bewust bloggen is de naam van mijn partner niet zichtbaar.

Online een trouwkaartje samenstellen

Ze hebben ontzettend veel keuze en het was voor ons even zoeken wat we wilden. gelukkig hebben we wel dezelfde smaak en uit 5 kaartjes hebben we uiteindelijk de bovenstaande trouwuitnodigingen gekozen. Nog heel wat werk, aangezien de bloemen helemaal ingevouwen moesten worden en van vloeipapier zijn. Ook de vogels kwamen terug op onze bruiloft. Zo stonden er 2 vogeltjes op de taart en hadden we nog wat kleine details met vogels.

Bestel de trouwkaart op tijd

Ik ben altijd al zo’n miep tie op tijd is en met onze uitnodigingen was dit niet anders. Ik ben ruim op tijd alles gaan regelen en vastzetten zodat alles op de kaartjes klopte. Onze trouwlocatie en tijd, waar het ontbijt was met de gasten en hoe laat en het adres van het feestje wat we in de middag hielden.

Maak een adressenlijst / wie nodig je uit

Van te voren hebben we hier goed over nagedacht en alles lag al klaar om de deur uit te gaan. Het is zolang geleden ik weet eigenlijk niet meer of ik alle kaartjes handmatig heb geschreven of dat we met stickers hebben gewerkt. Wel had ik een gastenlijst wie wanneer bij was, wie we erbij wilde hebben (we hebben Truus niet uitgenodigd omdat we toevallig Piet ook uitnodigde) en de kaartjes konden zo geschreven worden toen ze binnen waren. Scheelt een hoop tijd, die ik zeker wel nodig had aan het zelf vouwen van de kaartjes 😉

Bestel extra kaartjes

Ik had er extra veel besteld, aangezien je niet weet of je er nog meer nodig hebt. ‘Oh we zijn Marietje vergeten uit te nodigen!’ You never know. En in mijn geval ook leuk voor bijvoorbeeld DIY projectjes van onze trouwerij die ik had. Zelfde voor ons geboortekaartje van Noa. Altijd fijn om te kunnen gebruiken of inplakken in een album bijvoorbeeld.

Extra tip: Bestel proefdrukken

Dit is denk ik wel dé tip als het gaat om trouwkaarten: bestel proefdrukken. Soms zag ik online een super mooi kaartje, bleek dit in de praktijk wat minder mooi te zijn. Het is zeker een must om het even in je handen te hebben en echt te zien. Ook kan je op sites maar 1 keer 5 proefdrukken bestellen. Echter, hadden wij er veel meer aangezien ik adressen van familie/vrienden ook heb gebruikt om zo extra te kunnen beslissen. Extra tipje dus!

NOTE: De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door een professionele fotograaf tijdens onze PRE-wedding shoot

About the Author

4 Comments

zwartraafje

Het aanbod is echt immens hé. Ik was zelf ook eerst online gaan rondkijken naar wat de opties waren maar heb uiteindelijk besloten om het zelf te maken. Toen had ik nog niet zoveel knutselmateriaal als nu dus het is een vrij eenvoudig ontwerp geworden met een mooie stempel die werd afgewerkt met zilverkleurig embossing poeder. Ik ben er wel een tijdje mee bezig geweest maar ben eigenlijk nog steeds blij met hoe het er uit zag. Ik vind jullie ontwerp ook mooi. Sierlijk, elegant, niet te druk en het detail met het bedrukte kalkpapier maakt het extra speciaal.

Reply
Nicky

Mooie kaart hadden jullie! Dat ontbijten met de gasten vind ik ook nog steeds een super idee. Verder laat ik de tips even aan me voorbijgaan 😉

Reply
patriciakleijn

wij hebben ons kaartje online gemaakt ook en daarna idd de proefdruk eerst besteld waar we wat aanpassingen aan hebben gedaan. Daarna alles besteld en thuis laten komen gezien ik nog wat persoonlijks bij iedereen in de envelop wilde doen 😉 maar ik vond het niet makkelijk om temaken haha teveel keuzes

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *