DIY projecten | Mijn eigen 4 DIY’s van de afgelopen tijd

Jaja een primeur. Mijn aller-aller-aller- eerste DIY post op iliveformydreams in die 6 jaar. Vaak kreeg ik bij enquΓͺtes de vraag naar leuke DIY op mijn blog. Echter ben ik niet zo crea (wel op mijn werk maar dat vind ik toch anders) maar heb de laatste jaren toch wat leuke, persoonlijke DIY gemaakt voor in huis of te geven als cadeau.

Ons gastenboek trouwlijst

Ik wilde wat anders dan een standaard gastenboek die je naderhand in de kast zet (en bijna nooit meer in kijkt) Ik heb dus veel inspiratie opgedaan op internet en kwam uit op het bovenstaande: een gastenboek trouwlijst met naderhand een foto erin van ons. Iedereen heeft een berichtje erop geschreven en deze heb ik later laten inlijsten (deze heb ik op maat laten maken bij een lijsten-speciaalzaak). Hij hangt bij onze voordeur, dus elke dag zie ik hem wel hangen.

Lijst met bijzondere kaartjes

Ik ben iemand die alles bewaard. Alles. Qua kaartjes en andere trips die ik & M. hebben gemaakt. Dit had ik eerst verwerkt in een boekje, echter leek het ons leuk dit allemaal in een lijst te stoppen. Ons kaartje van de eerste date, bioscoop uitjes, kaartjes/tickets van vakanties, concerten en nog veel en veel meer. Hij staat nu in onze wc en is nog niet gevuld. We kunnen dus nog veel meer mooie herinneringen erin stoppen.
* de lijst is verkrijgbaar bij de Action

Cadeau voor mijn vriendinnetje

Van mijn eigen vriendinnetje kreeg ik iets soort gelijks, dus wilde ik graag dit maken voor mijn beste vriendinnetje haar trouwdag: een soort bord met alles van haar trouwen erop. De namen, datum, tijd en leuke accessoires. Ik heb er een tijdje over gedaan alles te krijgen hoe ik het wilde maar ben uiteindelijk erg tevreden. Mijn vriendinnetje was dan ook super blij met haar mooie cadeau.
* de meeste items die ik hiervoor heb gebruikt zijn bij de Action verkrijgbaar. Verder heb ik een oude doos van een scrabble spel gebruikt voor de letters.

Lijst met onze trouw accessoires

Wat moet je eigenlijk met je trouw accessoires? Weggooien natuurlijk niet, maar om ze nu in een doosje te bewaren ofzo?! Na een lange zoektocht vond ik een mooie wissellijst waarin ik onze herinneringen heb gestopt. Ons ringkussentje, 2 mooie foto’s, zijn corsage, strikje van mijn kousenband, een bloem uit mijn boeket en als klap op de vuurpijl: op de achtergrond een stuk stof van mijn trouwjurk (ik had bij m’n jurk een sjaal die ik niet heb gebruikt, mijn trouwjurk is nog heel haha)

* de lijst heb ik na lang zoeken gekocht bij IKEA

Welke DIY hebben jullie wel eens gemaakt?

38 reacties op “DIY projecten | Mijn eigen 4 DIY’s van de afgelopen tijd

 1. Wat een leuke knutselwerkjes, ik vind het ook altijd heel leuk zelf dingetjes te maken. Heb al heel wat DIYprojectjes gedaan.

 2. Oei, ehhh. DIY? Do It Yourself neem ik aan? Tellen de beschuit-met-muisjes-broches die ik altijd maakte voor het kinderdagverblijf waar ik werkte mee? Die gaven we aan kinderen die een broertje of zusje kregen. En van verjaardagscadeautjes maak ik meestal wel iets leuks. Die gastenboek trouwlijst is echt heel erg leuk!

 3. Ohh die lijst met bijzondere kaartjes, dat is een leuk idee! Ik bewaar ook echt van alles maar dat zit dan maar in m’n portemonnee ofzo te zitten, dit is een leuk alternatief! πŸ™‚

 4. Super leuk! Vooral linksonder vind ik heel leuk. Zoiets zag ik laatst op Pinterest, alleen dan voor een pasgeboren baby met de naam, tijd waarop het was geboren etc.

 5. Wauw zo super alles.
  Ik zelf heb wel een gastenboek van mijn trouw, ik kijk der af en toe in want sta op een plaats waar het echt aantrekkelijk is om steeds in te kijken.
  Wauw dat je gemaakt heb voor je vriendin vind ik nu echt eens mooi.
  ik ben nu wat ideeΓ«n aan het zoeken voor mijn nichtje haar trouw om af te geven.
  ga nog een beetje zoeken op internet, want vind het steeds leuker als het iets van je zelf is dat je geeft.

 6. Ik ben zelf vrij vaak aan het knutselen. De laatste tijd zijn het vooral veel kaartjes, eerder verschenen er ook regelmatig nieuwe sjaals, juweeltjes, versierde cupcakes of kruisjessteek-projectjes. Eigenlijk heb ik nog een massa ideetjes, dus ik hoop dat ik die binnenkort kan uitproberen en op de blog kan posten. Het zullen uiteraard veel boekige items zijn. πŸ™‚

 7. Wat ontzettend gaaf, met andere thema’s heb ik wel hetzelfde gedaan, niet zo heel groots maar altijd wel iets met een persoonlijke touch of net even anders.

  Mijn DIY’s, ik moest het even opzoeken wat dat nu eigenlijk was toen ik weer terug kwam in blogland, hahaha, lijst is eindeloos lang denk ik. Maar ja, als je niet beter weet dan dat je moeder peuterleidster is geweest en daarmee ook heel veel thuis bijzondere dingen deed en maakte voor jubilea etc, maar dan wel in albums welke wel met regelmaat uit de kast komen, nu nog… dan is dat ook niet zo heel erg moeilijk. En elke hobby, die gewoon start kent weer nieuwe reeksen van wat je er eventueel mee zou kunnen doen.

  Zo heb ik ooit kralenbomen gemaakt, maar op den duur raakt je huis vol is je familie voorzien en dus ging ik kleinere takjes en bloemen maken om cadeaux mee op te sieren bijv. Borduren, kan ook erg persoonlijk worden en zelfs met schilderen natuurlijk, heb ik ondertussen mijn familie wel voorzien en vrienden.

  Scrapboeken maken, deed ik al in 1992 bijv met het babyalbum van mijn dochter, toen de naam nog niet bestond, hahaha

  X

 8. Super leuk gedaan! Dat trouwcadeau is echt leuk, en vooral heel persoonlijk. Ik heb nog niets soortgelijks gemaakt πŸ™‚ Maar je hebt me wel inspiratie gegeven.

 9. Wat creabea zeg! Heel mooi omzulke herinneringen zo te bewaren. Eigenlijk wel een erg goed idee. Mijn muur is namelijk erg leeg en ik bewaar altijd herinneringen voor een scrapboek, maar dat komt er nooit van. Zeker vaker een DIY doen πŸ™‚ x

 10. Oei, ik probeerde te achterhalen wat ik het laatste zelf gemaakt had. Maar ik kan er niet opkomen. Kennelijk ben ik niet zo’n creatief persoon.. Haha! De moestuin uitgezonderd natuurlijk. Juist ja! Mijn rekje voor mijn peulen, maar telt dat wel echt mee? πŸ˜‰

 11. Oeh super leuk gedaan! De bloem uit je boeket bij de lijst met je trouw accessoires leek heel even op een broodje toen ik de eerste keer keek en nog niet had gezien wat het echt was.

 12. Oh wat leuk!!!! πŸ™‚ je eerste diy op je blog? Super leuk! Eens moet de eerste keer zijn πŸ˜‰

 13. Ik heb een een fotolijst van Ikea omgetoverd tot een lichtorgel door er een LED-lichtlijst in te maken. De foto die erin zat was van een zee die binnenrolt, ht licht maakte het tot leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *