Verbouwingsvooruitzichten | Over onze nieuwe kozijnen & badkamer

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Saniweb

Zoals ik al in het maandoverzichtje van februari vertelde hebben wij een nieuwe hypotheek afgesloten. Niet zonder reden, aangezien we dit jaar een grote verbouwing gaan realiseren. We krijgen door het hele huis nieuwe kozijnen & daarbij wordt de badkamer onderhanden genomen.

Een hele klus, aangezien we al maanden bezig zijn geweest met de hypotheek afsluiten. Er moesten weer veel papieren worden ingeleverd (het leek of we alweer een nieuw huis gingen aanschaffen zoveel!) en veel worden doorgesproken, ondertekend… Ik bespaar jullie de details maar het was fijn dat het na maanden rond was en we eindelijk spijkers met koppen konden gaan slaan. #daggeld

[ Samenwerking Saniweb ] Verbouwingsvooruitzichten | Over onze nieuwe kozijnen & badkamer

Hierboven zie je onze badkamer met de foto’s van Funda, hoe we hem dus 4 jaar geleden hebben gekocht. Inmiddels is er al het 1 en ander aan veranderd (niet allemaal gewild aangezien er wat mankementen waren) maar toen we hem kochten wilde we al verandering. De indeling vinden we zelf niet logisch, het badkamer meubel is verre van praktisch en de kleur spreekt ons ook niet aan. Ook onze douchecabine is verre van hoe we hem willen hebben. Hij was prima voor een aantal jaren, maar het plan wat anders te willen was er altijd al. Nu echter wat opgeschoven naar voren door de kozijnen die worden geplaatst. De badkamer MOET dan namelijk worden gedaan aangezien er een wandje (die weggaat) voor het raam zit waar we douchen met onze douchedeur. We wilden eigenlijk een aantal jaren er nog mee wachten maar nu komt het er dus toch van.

Ik heb heel wat ideeën voor een toffe douchecabine of juist zo’n geheel glazen douchedeur. Al eerder deelde ik eens een inspiratie artikel over hoe ik de badkamer voor me zie. Echter. Heb ik dit geheel uit handen gegeven aan manlief. Say what? Ik ga me er totaal niet mee bemoeien. Met niks. Hij mag de kleuren kiezen, indeling doen en alles zo maken naar zijn zin. Zal ik af en toe de vraag krijgen ‘Zullen we dat beter hier of hier plaatsen schat?’ Vast wel. Maar verder trek ik mijn handen eraf. Ik wéét namelijk welke mooie dingen hij kan maken. In ons oude flatje heeft hij ook de badkamer geheel opgeknapt en die mis ik (ondanks dat mijn huis nu 3 keer zo groot is) nog steeds. Ik ben dus ontzettend benieuwd naar het eindresultaat maar dat is nog even wachten.

Maar rond Augustus (de precieze datum staat nog niet vast) wordt dus alles gerealiseerd. Spannend, aangezien het toch uiteraard wat rompslomp geeft i.v.m. Noa in huis en dingen die moeten worden verschoven zodat ze overal bij kunnen. Hopelijk gaat alles voorspoedig en zit er niets tegen. Ik ben echt super benieuwd hoe alles eruit gaat zien.

Foto van een professionele fotograaf tijdens de aankoop via Funda, 4 jaar geleden.

Even ter illustratie voor jullie: We hebben nu al kunststof kozijnen, alleen die zijn gezet in een houten kozijn. Wat dus nu al aan het rotten is en echt vervangen moet worden. Alles wordt eigenlijk op dezelfde manier qua ramen terug gezet. Alleen hebben we nu alles wit. Wit. Wit. Echt heel wit. Dit gaat crème kleurig worden met een antracieten tint. Daarbij krijgen we aan de achterkant richting de achtertuin een schuifpui en de voorkant bij de voordeur wordt ook helemaal anders ingedeeld. Uiteraard wil ik als alles is gedaan een before & after artikel maken van zowel de kozijnen als de badkamer. Als de badkamer af is heb ik in ieder geval een Rituals pakket klaar staan om in gebruik te nemen 😉 #wiewatbewaarddieheeftwat

Hebben jullie wel eens een grote(re) verbouwing gehad in je huis? Of wat zou je graag nog willen laten doen in je (toekomstige) huis?

About the Author

19 Comments

Jenn

Spannend! Wij hebben bijna twee jaar geleden de badkamer verbouwd, en laatst hebben we op de slaapkamer en in de keuken de laatste houten kozijnen vervangen door kunststof.
Ik hou echt helemaal niet van het verbouwen zelf, maar het resultaat is wel echt genieten.

Reply
zwartraafje

Ik ben echt super benieuwd naar hoe dat er na de verbouwingen gaat uitzien. Jullie huis gaat ongetwijfeld nog meer aanvoelen als een thuis wanneer het helemaal naar jullie zin is. Zelf hebben we gelukkig de grote verbouwingen achter ons liggen. Toen we het huis gekocht hadden werd er heel veel noodzakelijke zaken verbouwd vooraleer we in het huis konden (we huurden toen nog een ander huisje). Vervolgens hebben we enkele jaren in een huis zonder plafonds en met een tijdelijke vloerbekleding gewoond. In die tijd werd eerst de zolder helemaal afgewerkt en vervolgens kregen de bad-en slaapkamer een plafond. Daarna zijn we een half jaar in het huis van mijn schoonbroer gaan wonen (toen nog onze buurman) terwijl een aannemer een aanbouw is komen plaatsen ter vervanging van wat er stond. Het was echt zo’n huis waar vanalles was aangebouwd maar niet op een deftige manier met lekken en koude tot gevolg. Er zijn natuurlijk nog wat kleinere zaken die in orde moeten worden gebracht maar ik ben heel blij met ons huisje zoals het nu is.

Reply
Giovanna Jansen

Leuk dat jullie de badkamer gaan verbouwen. Dat we hebben wij een paar jaar geleden gedaan. Deels zelf, deels uitbesteed. Ik vond het pittig zo’n verbouwing, maar het resultaat is er dan wel naar en je hebt er weer heel lang plezier van. Succes alvast!

Reply
Nicky

Oeh! Stuiter stuiter! Ik ben dol op dat soort verbouwingsprojecten! (Stiekem wil ik eigenlijk wel weer verhuizen. Sttt!). Knap dat je de badkamer helemaal aan je man overlaat. Aan de andere kant; wel heel relaxed natuurlijk.

Reply
Robin Schrijvers

Haha zalig! Hier is’t volledig andersom, ik laat Ellen meestal alles kiezen. Ik zal wel ja of nee zeggen 😛

Toen we 3j terug ons appartement kochten hebben we het van kop tot teen helemaal gerenoveerd! Nieuwe badkamer, nieuwe ramen, nieuwe vloer, muur uitgebroken, nieuwe lekjes verf.. Alles erop en eraan!

Al gaan we dat allemaal zeker geen 2de keer meer doen 😀

Reply
Els

Wat fijn een nieuwe badkamer, inderdaad wat een werk straks maar wel fijn als je deze hebt. Witte kozijnen zijn inderdaad niet zo mooi, ik ben benieuwd naar jullie keuze straks in je huis. Succes!

Reply
Irene

Oeeh dat gaat zo tof zijn! Ben benieuwd hoe het er uit gaat zien. Spannend wel dat je alles door je man laat doen. Ik zou mijn vriend ook helemaal vertrouwen maar ik zou toch ook graag mijn zegje doen, haha. Onze badkamer is echt heel oud en lelijk. Die zou ik ook graag aanpakken maar het heeft hier niet echt prioriteit. We willen eerst de woonkamer verhuizen naar de kant aan onze tuin in plaats van aan de straatkant.

Reply
Geke

Leuke vooruitzichten als het gaat klaar zijn. Wel even door de zure appel dan tijdens de werken, maar erna des te meer genieten. Veel succes (en sterkte ook)!
Wij hebben na aankoop van ons huis zowat alles vernieuwd (moeten vernieuwen). Alleen de ramen moesten niet en het dak hebben we ook nog 8 jaar mee gedaan (na wat oplapwerk), dat hebben we twee jaar terug vernieuwd. En oja, ook veel van de vloeren mochten blijven (was nog de originele parket, hebben we weer opgeschuurd).

Reply
Morgaine

Lang leven de huurwoning, hahahaha Jullie liever dan ik!

Hier moet de badkamer ook verbouwd worden, en eigenlijk al jaren terug, maar goed.. geldkwesties zijn een dingetje, en prioriteiten van een man alleen zijn anders dan van een vrouw, duidelijk. 😉 Niet mijn huis, dus ik bemoei mij er niet mee, wel ben ik blij als ik straks weer even in mijn eige huurhuisje kan gaan douchen, die mis ik echt! (de waterdruk is hier ronduit uhhhh ik hou het netjes… je weet wel… ) 😉

Ik ben benieuwd, en ja gelukkig zijn er mannen die het wel kunnen, huisje bij houden en verbouwen, dat kan hij hier ook hoor, verbouwen dan, maar styling? Echt niet! Ik wens jou alvast heel vaal sterkte!

X

Reply
Heidi

• Hier hebben we vlede jaar een nieuwe dak op gelecht en dan nog met drie velucsen er in. En vooral laten isoleren ook. Nu zouden we graag ons keuken en badkamer af gooien en een stuk nieuwbouw er op zetten. Maar… dat zijn toekomst plannen. Want nu denken we er aan om ons huis te verkopen en een andere te kopen dat meer in de natuur is en open of half open.

Reply
Darina

Mooie plannen! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden. Vorig jaar hebben wij een grote verbouwing gehad. Woonkamer, keuken en tuin en nu is de zolder aan de beurt. De badkamer hebben we al eerder gedaan. Succes met alles!

Reply
SAS

Super tof, had het inderdaad gezien. Ben erg benieuwd naar jullie zolder maar daar komt vast tegen die tijd wel wat van voorbij 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *