Beginnen met een schone lei: Uitwisbaar notitieboekje van MOYU

oktober 20 2020

Dit product is ter beschikking gesteld door MOYU

Soms wordt je even met je beide benen op de grond gezet. ‘ Is het nou allemaal echt zo belangrijk?’ De was, het huishouden, het plannen van, opruimen, schoonmaken, gehaast naar werk gaan omdat van alles nog moet? Is het belangrijk? Nee. Maak ik het belangrijk? Waarschijnlijk wel.

Zoals ik al eerder liet weten: sinds mijn zwangerschap heb ik nog steeds het geheugen van een pinda. Echt ZO vervelend. Hiervoor was ik echt een structuur junkie. Vraag mij waar de sokken liggen. Kan ik je vertellen welk kastje, aan welke kant en de hoeveelste… Je snap me vast. En nu kijk ik je aan of ik totaal niet weet waar je het over hebt. ‘Hoe zien sokken eruit?’ Soms echt heel frustrerend, ook aangezien ik dan gewoon niet op makkelijke woorden kan komen. ‘Van die dingen aan je voeten…’ Thank you very much Noa. 😉

Mijn hoofd zit soms vol. Vol, omdat ik juist dingen moet onthouden. Wil vasthouden in dat brein van mij. Anders is het gewoon POEF weg. En dan een dag later denk ik: Ohja dat moest ik nog doen. Om het vervolgens weer te vergeten. Om.gek.van.te.worden kan ik je vertellen. De uitkomst? Alles opschrijven. Dit doe ik nu tegenwoordig op een MOYU notitieboekje en ik ben er zo blij mee. Het geeft me houvast en ook een stukje rust.

MOYU boekjes zijn milieuvriendelijk geproduceerd en gemaakt van innovatief steenpapier. Daarbij zijn ze uitwisbaar. Ideaal en iets wat ik dus extra fijn vind. Het is dagelijks ook gewoon beginnen met een schone lei. En de dingen die ik ben vergeten blijven erop staan, waardoor ik deze kan oppakken voordat ik nieuwe dingen erop schrijf.

Het is fijn om wat meer overzicht te hebben en de notities te kunnen wissen zodra ze zijn gedaan. Zo kan ik ook makkelijker een keuze maken uit ‘wat ik echt MOET doen’ en ‘wat ik zou KUNNEN doen’ Bij de To-do-lijst kan je zelfs een cijfer geven qua belangrijkheid van 1 tot 5. Zo geeft het me dus meer overzicht over de taken die écht moeten worden gedaan. Ik gebruik hem voor zowel mijn blog, privé als voor mijn werk klusjes. Foto’s maken voor het blog artikel? Mailbox opschonen? Dat ene verslag lezen en een stukje maken van werk? Check check check. Het voelt of ik meer grip heb op de dagelijkse dingen, juist doordat ik mezelf op deze manier overzicht verschaf en dingen ook kan uitvegen.

Het boekje heeft 32 pagina’s waar to-do listen in staan, weekplanners en ook blanco pagina’s. Zo kan ik het dus zelf allemaal makkelijk indelen en ook weer net zo makkelijk wissen. Alles gebundeld in 1 boekje. Geen 80 notitie boekjes of losse blaadjes meer. Dankzij de aanschaf van zo’n notitieboekje planten ze een boom in samenwerking met Trees For Kenya. Mooi meegenomen toch? Lees hier meer over hun missie. Ze hebben verschillende versies qua notitieboekjes en ik ben erg blij met m’n Ringband A5.

Ik schrijf m’n takenlijstje op. Of mijn hersenspinsels voor een blog artikel. Dingen die ik nog moet uitzoeken of een lijstje van alle dingen die ik nog wil doen in huis. En in plaats van het af te vinken kan ik het mooi met een nat doekje gewoon weghalen en hergebruiken. Een schoon boekje en een leeg hoofd. Ik merk dat het therapeutisch werkt, net als het afvinken van dingen dat weghalen.

Meer overzicht in dat brein van mij. Een minder vol hoofd. Minder hoofdpijnen omdat alles moet blijven hangen. Het geeft me minder stress dan dat ik anders had van zo’n to-do-lijstje. Waar dat door kwam? Mijn lijstjes waren te lang, te onoverzichtelijk door verschillende losse blaadjes, had geen prioriteiten en deed maar wat en er stonden soms dingen niet op waardoor het lijstje alleen maar werd aangevuld na te hebben afgestreept. Ook stonden er taken op die juist veel en erg weinig tijd in beslag namen. Deze wisselde elkaar af, maar juist de taken die weinig tijd in beslag namen kreeg ik af. De rest schoof ik vaak door. En door. En… Nu ik goed mijn prioriteiten stel maakt dit dat het voor mij ook leuk blijft om dingen uit te wissen inclusief een goed gevoel doordat het is gedaan.

Hoe maken jullie dat je (over)volle hoofd wat leger geraakt?

14 comments

 • Nicole

  26/10/2020 at 15:32

  Dit is zo’n mooi product! Ik heb er zelf één gehad van een ander merk en daarbij ging de stift heel snel kapot en veegde de tekst snel uit. Dus ik was er niet zo positief over. Maar misschien toch eens een ander merk proberen. 😉

 • Heidi

  26/10/2020 at 08:15

  • Ik zelf schrijf veel in mijn agenda op mijn smartphone.
  • Maar ik mag eigelijk niet klagen ik, vooral omdat der veel huishoudelijke taken mijn man doet.

 • Nicky

  23/10/2020 at 12:55

  Haha, wat lollig! Vroeger had je gewoon potlood en gum. Maar ja, dat kostte inderdaad bomen. En aangezien deze firma een boom plant voor elk verkocht boekje is dat natuurlijk dubbel zo goed!
  Ik maak ook lijstjes. Niet zo zeer omdat ik anders dingen vergeet maar ik vind het zo leuk om dingen door te strepen. Check!

 • Morgaine

  21/10/2020 at 08:59

  Geloof me, dat is best herkenbaar hoor. Niet zo erg misschien, maar ik hoef nu dan ook niet zo heel veel. Maar ik heb wel zoiets, ik mag pas haken bijv. als de afwas is gedaan, en de stofzuiger even door de woonkamer is gedaan. De was, kan ik weer draaien? Ik heb wel een soort van ritueel al wijken de tijden wel af. Ik hoef vaak ook nergens heen, en zo wel, dan pas ik weer even aan. Lijstjes maken hiervoor hoef ik nog niet echt, maar soms doe ik dat wel. Ook voor Liefste, omdat hij diegene is, die vaak roet in mijn eten gooit, whahaha heb ik net alles aan kant, komt hij weer met spullen aan, oh dat kan daar wel, hoekje wat ik net weer opgeruimd heb…. ~sjucht~ dus maak ik ook weleens lijstjes met wat hij mij vertelt wat hij van plan is te gaan doen, en leg dat op tafel, onbewust pikt hij dat dan toch op en gaat ermee aan de slag.

  Als mijn hoofd echt vol is? Wat amper gebeurd op dit soort vlakken, dan ga ik schrijven, even totaal wat anders doen eventueel of op zoek naar wat ik zou kunnen doen in huis nog. Er is genoeg te doen namelijk, maar ik kan niet voor hem beslissen met opruimen, en ook nog, als ik dat wel heb gedaan, dan wordt het ook een dag later gerust weer anders ingedeeld door hemzelf… wat moet je toch met zo’n man eigenlijk 😉 Dus heb ik juist weer geleerd om los te laten, ik zorg voor het natje, het droogje, de boodschappen, en waar ik bij kan, dat het netjes is en schoon.

  X

  1. SAS

   22/10/2020 at 08:51

   Oh dit is zeker herkenbaar! Eerst alles doen, daarna pas relaxen. Ik probeer daar echt een balans in te vinden en het ‘goed genoeg’ te vinden. Zo ga ik vandaag alleen wasjes draaien en verder NIKS. lekker genieten met Noa en als hij op bed ligt even lekker serie kijken. Deze ochtend lekker bezig geweest met blogs maken en reacties bijlezen. Heerlijk opstarten met een mok thee. Heb vanaf vandaag een XXL weekend dus de rest komt wel weer. En oh, ik wil vandaag wel een beginnetje maken aan het op-pimpen van Noa zijn keukentje. Het schuurpapier ligt klaar…

 • Irene

  20/10/2020 at 20:34

  Haha herkenbaar dat pindabrein. Ik hoop dat het nog gaat beteren hier 😛 Ik had zelf ook zo’n soort boekje maar dat leek meer op een whiteboard (witte blinkende pagina’s met zo’n vrij dikke stift) en heb ik weggegeven omdat ik het toch wat minder fijn vond. Dit lijkt me dan wel een handiger boekje!

  1. SAS

   22/10/2020 at 08:49

   15 maanden af en hier nog steeds een pindabrein. Denk ook helaas niet meer dat het weggaat, ZO irritant :’)
   Deze is inderdaad erg handig in gebruik en zonder dikke stift. Je hebt ook verschillende pennen erbij (deze zat bij dit boekje, maar je kan er ook een aantal los kopen)

 • Geke

  20/10/2020 at 18:00

  Zo herkenbaar ook hier, dat overlopende hoofd… altijd maar denken en bezig zijn.
  Lijstjes in overvloed dus ook. Maar loop tegen hetzelfde aan als jij op dat vlak. En op de duur word ik dan gek van mijn lijstjes in plaats van dat ze rust geven.
  Dit boekje lijkt me wel ideaal, ga er eens naar kijken om dat misschien aan te schaffen.

  1. SAS

   22/10/2020 at 08:48

   Ik vind het zeker een fijne aanschaf! Ben benieuwd als je het aanschaft wat je ervan vind.. Laat je het me weten? 🙂

 • Simone

  20/10/2020 at 09:29

  Wat handig zo’n uitwisbaar notitieboekje! Je ziet ze steeds vaker en ik moet zeggen dat ik het ook wel interessant vind. Ik schrijf alleen met de hand nog echt super weinig. To do’s staan op mijn telefoon bijvoorbeeld, net als onze wekelijkse boodschappen.

  1. SAS

   22/10/2020 at 08:48

   Ik deed ook veel op mijn telefoon, maar ik moet zeggen dat dit voor mijn volle hoofd een stuk beter werkt.

 • Romy

  20/10/2020 at 09:17

  Yup, zo’n vol hoofd herken ik wel. Dan is een notitieboekje inderdaad superfijn om wat overbodige gedachten kwijt te raken. Wat fijn dat dit boekje je zo goed bevalt! Ik heb er toevallig ook dit weekend eentje ontvangen en ben er ook zo blij mee 🙂

  1. SAS

   22/10/2020 at 08:47

   Leuk! Komt er ook nog een review van online? 🙂

 • Darina

  20/10/2020 at 08:12

  Herkenbaar, ik heb soms ook een te vol hoofd en dan helpt het opschrijven wat ik moet doen, het beste. Dit notitieboekje vind ik echt fantastisch omdat het uitwisbaar is! Dit ga ik echt onthouden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *