Wereld Dierendag | Waarom ik huisdieren niet kan missen

Zoals jullie weten hebben we helaas nog maar 1 kat Ayla. Yara is helaas al een tijdje (Feb ’19) overleden. Maar ik ben dan ook nog super blij dat Ayla bij ons is. Huisdieren ben ik van huis uit eigenlijk altijd gewend. Van katten, cavia’s, konijnen, hamsters… Maar de kat stond eigenlijk altijd wel centraal. Nu op wereld dieren dag zet ik Ayla graag in het zonnetje.

Ik won de winactie van Romy

Ik was dan ook super blij dat ik een tijdje terug de winactie van Romy won (klik hier voor de winactie) Ik won een verwen pakket voor Ayla met voer van Happy Cat. Iets wat ik super fijn vond want Ayla werd in mijn ogen de laatste tijd een beetje verwaarloosd. Noa was aan het sproken ’s nachts en we waren meer met hem bezig dan met Ayla. Logisch, maar ik vond het af & toe toch wel sneu. Daarbij zit ze niet graag beneden als hij er is. Noa loopt continu rennend achter haar aan om haar te aaien. Ze zit dus het grootste gedeelte op de gang of boven op haar toren. Zodra Noa naar bed is komt ze pas naar beneden om gezellig op schoot te liggen of op het kleed in de huiskamer.

Toch wilde ik iets doen voor dierendag. Niet zo zeer voor Ayla, want mevrouw wordt eens in de zoveel tijd gewoon verwend. Ik besloot dus elk jaar wat te doneren aan Stichting dierenbescherming. Helaas mee gestopt aangezien ik na een eenmalige donatie continu werd lastig gevallen met brieven, mails en of ik niet nogmaals wilde storten. Ik heb hierover veel contact gehad en het heeft even wat voeten in de aarde gehad dit te laten stoppen. Helaas doe ik dit dus niet meer, want dit leek me wel mooi om te doen voor alle dieren. Ooit heb ik ook een pakket genomen bij WWF voor dierendag. Ik nam toen een adoptie pakket (inclusief zo’n leuke knuffel) en doneerde soms zeker een bedrag hiervoor. Ik vind het belangrijk om dit te blijven doen (mits onze knip het toelaat natuurlijk)

Ik zou een huis zonder dieren me niet kunnen voorstellen. De gezelligheid, een warm onthaal, een fijne kat op je schoot tijdens bloggen of een fijne serie. Het is toch een ander soort gezelschap wat ik zeker dagelijks weer waardeer.

Nog even wat fotootjes

En… een gouwe ouwe…

Nog in ons flatje toen we haar net hadden… Blijf dit een toffe foto vinden haha.

Hebben jullie huisdieren (gehad)?

10 reacties op “Wereld Dierendag | Waarom ik huisdieren niet kan missen

 1. • Wat een schatje is het.
  • Hier hebben we nu een hond Bink (je zal hem wel al gezien hebben op mijn blog)
  •Ik zelf ben ook opgroeid met katen, vogeks, konijnen, vissen en een hond.
  • Daarmee dat ik zelf geen dier kan missen, ben dan ook een echte dierenvriend.

 2. Yeah, ik had hier dus al een heel verhaal bij geschreven, nou goed, ja dus, altijd met katten in elk geval, en toen ik 6 maanden oud was, kwam Flora de hond bij mijn opa en oma terecht. die was van mijn oom, maar ze is altijd bij mijn opa en oma gebleven, ook nadat hij het huis uit was. Ze was er tot mijn 12de of 13de jaar. 2 handen en 4 poten op 1 buik. Mijn oma hoefde alleen maar mijn naam te zeggen en ze ging de tuin in, op zoek naar waar ik was, zien of ik er aan kwam, dan kon ze zelfs door de haag heen springen om mij tegemoet te rennen, hahahaha Soms was ik er dus helemaal niet, en dan ging ze zoeken. Mijn oma maar gniffelen. 😉

  Verder hebben we van alles gehad, van groot tot klein, cavia’s, konijn, hamsters, fret, maar altijd wel katten, zelfs een kanarie ergens ooit.

  X

 3. Geweldig, die laatste foto! Ik heb ook altijd diëten gehad. Als kind al. Maar altijd honden (en konijnen, hamsters, vissen, schildpadden, zucht). Zelf heb ik ook altijd honden gehad. Ik moest niet zoveel van katten hebben. Toen mijn laatste hond overleed besloot ik nooit meer een huisdier te nemen. Ik heb er zoveel verdriet van als ze dood gaan. Dat wilde ik niet nog een keer. Maar ja, toen kon mijn verkering via via zijn kat terug krijgen van zijn ex. Dus nu hebben we Spike alweer een jaar of tien. En ik, hondenmens, ben zooooo gek op Spike! Hij is echt mijn grote vriend geworden. Gelukkig is het wederzijds!

 4. Hahaha die laatste foto!! Echt zo mooi en wat een geluk dat je die kon nemen. Ik heb ook nog een Ayla gehad <3
  Zelf heb ik twee windhonden en een kat Loes. Loes is niet zo dol op de honden, wat ik jammer vind. Maar als ik in de zetel zit en de honden liggen te slapen, dan komt ze wel op mijn schoot liggen. Ik ben eigenlijk meer een kattenmens, maar daarom hou ik zo van windhonden omdat die qua gedrag meer op een kat lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *