Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Confession: The Joy Of Missing out. Geen nieuws meer voor mij

Precies wat de titel zegt. Ik kijk al heel wat maanden, is het al geen jaren nieuws meer. Heel vreemd, aangezien altijd iedereen overal van op de hoogte moet zijn. Er is een baby geboren of iemand overleden. Een voetbalploeg heeft gewonnen of er is een celeb stel uit elkaar. Ik krijg er niets van mee, tot ik M. wel eens iets hoor zeggen of iemand anders uit mijn omgeving.

Negativiteit

Het enige nieuws wat ik wel eens hoor ik ‘s ochtends op de radio als ik om 6:30 naar werk rij. Ik luister altijd maar met een half oor, want wat een narigheid hebben we op de wereld. Dit is ook precies de reden waarom ik geen nieuws meer wil zien: er komt zoveel haat en nijd voor in het nieuws en op de wereld. Er zijn oorlogen, vluchtelingen, dode baby’s, liquidaties en dergelijke.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Ik kan het me zó aantrekken dat ik er zelf een beetje negatief en chagrijnig van kan worden. Iets wat ik niet meer wilde dus was het besluit makkelijk genomen. Geen nieuws meer voor mij. Geen apps waar ik nieuws op kan kijken. Gewoon helemaal niks. Dit is voor mij echt bevrijdend.

En bevalt het?

Jazeker. Daar kan ik erg kort over zijn. Ik vind er een stukje rust in om niet meer op de hoogte te moeten zijn van alles. Niet meer online zijn verschillende nieuwskanalen. De tv alleen gebruiken voor series en niet voor al het leed. Natuurlijk blijf ik soms via social media wel op de hoogte maar het is geen must meer voor me alles te weten. JOMO las ik ergens een hele tijd geleden in een tijdschrift. The joy of missing out. En ik vind het echt heerlijk. Tevens pas ik dit sowieso toe op mijn online leven: want 24/7 online zijn is helemaal niet nodig. Er is ook nog wat buiten het online leven wat zoveel mooier is.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Bron: gevonden op Facebook

Natuurlijk weet ik dat het leed in de wereld er niet minder door wordt en misschien is het zelfs een beetje hypocriet. Toch vind ik het fijner op deze manier positiever in het leven te staan. Negativiteit trekt negativiteit aan vind ik en maakt dat ik me somberder voel. Iets wat ik nu niet meer heb en dit is voor mij al een heel groot pluspunt.

Kijk jij nog het nieuws? Wat doet het met jou humeur?

3
Lifestyle
Previous Story
Next Story

48 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Flaviena
  26/11/2015 at 14:00

  Haha ik ben zó dat poppetje in die cartoon met mn JOMO.. This book is amazing.. 🙂 Maar ff terug naar je punt – Hier is het ook een verademing om niet meer in die negatieve spiraal mee te gaan van alle ellende en uitvergrotingen van ruzies en conflicten waar je zelf niets aan kunt toevoegen.
  We hebben wel een TV maar kijken er alleen on-demand programma’s/films mee. Niks geen reclames en nieuws. Heel selectief dus.

  Als er iets is wat écht op mijn persoon van toepassing is dan hoor ik dat direct of ik word er persoonlijk mee geconfronteerd. Mensen moeten voor hun eigen bestwil ophouden met alle wereldnieuws persoonlijk aantrekken. Angstig zijn om je eigen straat uit te lopen omdat er elders in de wereld conflicten zijn bijvoorbeeld.. dat soort dingen vind ik jammer. Of het gevoel van machteloosheid waar mensen mee zitten als ze steeds nare berichten blijven horen waar ze niks tegen kunnen doen.

 • Reply
  Nicky
  22/11/2015 at 15:20

  Ik kijk wel nieuws en luister inderdaad ook nieuws op de radio in de auto. Maar inderdaad; ik word er ook niet altijd vrolijk van. Maar het ene moment kan ik daar beter mee omgaan dan het andere moment. Wel gek om dit te lezen nu. Toen jij dit schreef was alles nog relatief rustig. Nu (na de aanslagen in Parijs) merk ik dat ik onrustig word van al dat slechte nieuws. Ik vind het akelig.

 • Reply
  Annelies
  12/11/2015 at 20:45

  Ik kijk nog wel regelmatig naar het nieuws, vooral online kranten dan, maar die fear of missing out is mij eigenlijk totaal vreemd. Ik merk dat ik perfect een avond (of langer) zonder laptop of smartphone kan zonder dat ik me afvraag of ik iets mis. Gewoon genieten van een boek, een film, een bezoekje aan de bib – allemaal zonder smartphone. Echt heel bevrijdend, dat idee.

 • Reply
  Floor Daasvand
  11/11/2015 at 17:09

  Ik kijk het af en toe maar word er ook niet echt vrolijk van of zo

 • Reply
  Els
  11/11/2015 at 06:37

  Ik snap je wel hoor. Maar ik vind het toch fijn om op de hoogte te zijn van het nieuws. Ik hoef ook niet alles te weten, maar de headlines vind ik wel belangrijk. Ik wil toch weten wat er globaal gebeurd in de wereld.

 • Reply
  Paul
  11/11/2015 at 06:08

  Ja, ik lees nog de krant en in de auto luister ik naar radio 1. Het is niet heel opbeurend allemaal, dat geef ik toe. Wat ik wel uit mijn leven heb geschrapt is het constant op social media kijken, dat vond ik allemaal nietszeggend. Dus ik gebruik social media voornamelijk voor mijn blog.

 • Reply
  Cuisine Céline
  10/11/2015 at 20:59

  Ik volg actua op de voet, aangezien ik vaak mee doen aan quizen.
  Eerlijk gezegd word ik er soms wel wat verdrietig van 🙂

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  10/11/2015 at 15:54

  Fijn dat het zo goed bevalt! Zelf kijk ik niet bewust naar het nieuws, maar aangezien ik nog thuis woon krijg ik het wel mee als mijn ouders het nieuws kijken. Gelukkig neem ik het zelf niet mee en heeft het dus verder geen invloed op mijn humeur.

 • Reply
  Sandra
  10/11/2015 at 13:30

  Ik volg het nieuws ook al een paar jaar niet meer. En weet je? Mij bevalt het ook prima! Op social media en van andere mensen krijg ik natuurlijk wel wat mee, maar dat is dan ook het enige. Wat je zegt, je wordt er positiever door. Al die negativiteit zorgt alleen maar voor rot gevoelens en angst.

 • Reply
  Jana
  10/11/2015 at 13:14

  Ik herken me hier goed in. Van zodra ik opsta check ik ‘het nieuws’ en social media en zo word ik elke keer wakker met negatief nieuws. Het lijkt me heerlijk om dat eens allemaal te ‘mogen’ missen. Helaas wordt er omwille van mijn studie verwacht dat ik toch wel goed mee ben met de actualiteit. Maar tijdens de vakantie vind ik het héérlijk om eens weg van dat alles te zijn. 🙂

 • Reply
  Evelien
  10/11/2015 at 12:50

  Herkenbaar! Ik word er ook somber van en kijk liever niet te veel, maar vind dat ik wel op de hoogte moet zijn van wat er speelt. En ik zoek dan vaak naar positieve zaken en probeer daar energie uit te halen.

 • Reply
  Ysanne
  10/11/2015 at 12:44

  Kan me voorstellen dat dit een hele opluchting is. Niet alleen op het nieuws, maar zelfs op Facebook krijg ik dingen mee waar ik eigenlijk helemaal geen behoefte aan heb. Interessant stuk!

 • Reply
  sunny mama
  10/11/2015 at 12:23

  Heerlijk! Dat ‘JOMO’ houden we erin!
  Het lijkt wel een hot topic om geen nieuws meer te volgen. Afgelopen zomer schreef ik er ook al een stukje over – ik volg het nieuws al in geen twee jaar meer – en zelfs not tot afgelopen weekend heb ik daar reacties op gekregen van mensen die het nieuws ook niet meer volgen en er ook blog posts over geschreven hebben.

  Inderdaad, het is alleen maar een en al kommer en kwel dat je ziet/hoort/leest en je doet er niks aan…

 • Reply
  Michelle
  10/11/2015 at 11:18

  Ik volg het nieuw ook al een aantal maanden niet meer,precies om dezelfde redenen die jij opnoemt. De belangrijkste nieuwtjes hoor je toch wel d.m.v social media of bij verjaardagen. Komt nog bij dat ik altijd het gevoel heb dat ik er zo weinig aan kan veranderen. Iets wat bijv. aan de andere kant van de wereld gebeurd. Heel erg hoor, maar ik kan er niets aan doen. Klimaatverandering tegengaan, dierproeven, dierenmishandeling etc kan ik wel mijn steentje aan bijdragen en daar help ik dan graag aan mee d.m.v donaties, veranderingen aanbrengen en mensen informeren en vooral door het zelf beter te doen.

 • Reply
  My cup of latte
  10/11/2015 at 11:11

  Ik had het logje kunnen schrijven, heel herkenbaar! Als vriendjelief kijkt, kijk ik met een schuin oog mee. Maar ik ben niet iemand die speciaal de tv aan zet voor het nieuws. Als je het nieuws moet geloven, is het bijna alleen maar leed op aarde. Terwijl er ook zoveel liefde is, maar dat vergeten we voor het ‘gemak’ maar even. Nee..voor mij ook geen nieuws. Door facebook blijf ik op de hoogte van mijn buurt, en door mijn werk voor andere gebeurtenissen. Als t aan mij lag, zou het verbannen mogen worden!

 • Reply
  Tamarah
  10/11/2015 at 09:43

  Ik heb wel alle apps van mijn telefoon gegooid die met nieuws te maken hebben. Nu kijk ik misschien 1 x op nu.nl als ik in de trein zit ‘s ochtends en de krantjes zijn op. Verder laat ik het lekker aan me voorbijgaan.

 • Reply
  Renske
  10/11/2015 at 06:28

  Ik denk er precies hetzelfde over. Ik kijk ook al tijden geen nieuws meer en heb niet echt het idee dat ik iets essentieels mis! 😉 Meestal hoor ik het wel via mijn vriend of anderen, haha. Ik heb trouwens in de auto ook geen radio aan, maar Spotify. Geen geklets aan mijn hoofd ‘s ochtendsvroeg, haha.

  Afgelopen vrijdag hoorde ik een studiegenoot trouwens praten over een nieuwssite die alleen maar positief nieuws publiceert. Ik moet nog steeds zoeken welke dat is! :’)

 • Reply
  CarpeDiem
  09/11/2015 at 21:44

  Ik snap het helemaal. Er is heel veel leed in de wereld. Het lijkt steeds erger te worden, al zal het altijd wel zo geweest zijn maar nu moet alles van over de hele wereld gedeeld worden. Van mij hoeft het allemaal niet zo,. je kunt er toch niks aan veranderen en je wordt er alleen maar verdrietig van. Maar ik kijk het nog wel… Misschien moet ik daar ook maar eens mee stoppen…

 • Reply
  Amy
  09/11/2015 at 20:49

  Schreef ik net een hele comment… klikte ik per ongeluk het scherm te vroeg weg! Stom! Wat ik dus wilde zeggen: ik vind het volgen van nieuws en het weten wat er speelt in de wereld een groot onderdeel van mijn persoonlijke ontwikkeling. Weten wat er allemaal gaande is om mij heen zorgt ervoor dat ik leer over andere werelden en culturen, inhoudelijke discussies kan voeren met andere mensen en geeft me belangrijke informatie over hoe ik mijn leven wil leven. Maar ieder zijn eigen keuzes natuurlijk en dat is prima. Dus als jij deze keuze in volle overtuiging gemaakt hebt dan moet je dat zeker doen!

 • Reply
  Natasja
  09/11/2015 at 20:36

  Ik hoor ook alleen maar het nieuws in de auto. Héél soms kijk ik op nu.nl, maar dat is meestal voor het entertainment nieuws 😛 En nee, het leed wordt er niet minder door, maar zó fijn om niet al het leed mee te krijgen. Het nieuws zou zoveel leuker zijn als de helft ook positief nieuws zou zijn.

 • Reply
  Sanne
  09/11/2015 at 20:21

  Gelijk heb je, ik kijk ook geen nieuws meer. Er zijn toch alleen maar negatieve dingen in, ik heb liever positieve dingen. 🙂

 • Reply
  Nesrin
  09/11/2015 at 19:39

  Same here!

  Ik kijk ook al heel lang geen nieuws meer en eigenlijk helemaal geen tv programma’s en van praat programma’s krijg ik de kriebels (foute kriebels).

  Ik weet dat er ellende is en ik help waar ik kan that’s it.

 • Reply
  Hilde
  09/11/2015 at 18:40

  Hihi dat plaatje! 🙂 Ik voel me eigenlijk precies hetzelfde!
  Ik heb al een tijdje de NOS app verwijderd van m’n telefoon en het nieuws kijk ik alleen soms als ik bij mijn ouders thuis ben. Verder hoor ik de echt belangrijke dingen wel via via
  Oh en op m’n werk staat de hele dag de radio aan maar om een of andere reden hoor ik die inmiddels niet echt meer bewust :p

 • Reply
  Saskia
  09/11/2015 at 18:33

  Ik herken me in je verhaal. Ik kijk zelf ook geen nieuws meer op de televisie, ik word er steeds zo depressief van om al die trieste beelden te zien. Ook ik hoor wel regelmatig het nieuws op de radio, in de auto of op het werk, dus de belangrijkste nieuwsberichten krijg ik wel mee zodat ik niet helemaal onder een steen leef ;).

 • Reply
  Evelyne
  09/11/2015 at 17:33

  Het nieuws kan ‘k niet volgen op tv, daar ‘k op dat moment nog op m’n werk ben. Tegen dat ‘k thuis kom is ‘t meestal al gedaan. Niet dat het nieuws op tv mij ooit geboeid heeft, of ‘t moet zijn dat er iets heel ernstigs is gebeurt. Vroeger kochten we nog dagelijks de krant, maar dat word alsmaar duurder dus dat kopen we niet meer. Toch blader ‘k daar nog graag eens door, maar in een vrij moment kan ‘k dat nog doen op m’n werk. Als het nieuws echt belangrijk is, dan hoor ‘k ‘t wel van m’n ouders, grootouders, collega’s of bewoners op ‘t werk 😉

 • Reply
  Wanda
  09/11/2015 at 17:23

  Pfff… dat zou mij echt heel wat moeite kosten hoor! Het nieuws volg ik toch echt wel op de voet, mag gewoon graag weten wat er in de wereld zoal gebeurt. Sommige dingen raken me ook echt wel en blijven ook wel in mijn hoofd rondspoken en andere dingen kan ik ook weer heel gemakkelijk naast me neerleggen. Maar helemaal loslaten zoals jij… pfff… moet er niet aandenken! Mooie layout trouwens!

 • Reply
  Mieke
  09/11/2015 at 17:09

  Het is ook echt niet om vrolijk te worden hè, dat nieuws. Ik vind het niet hypocriet om hetniet te volgen. Je kunt toch ook de wereld niet veranderen door het nieuws wel te volgen helaas. Ik moet zeggen dat ik onbewust het nieuws ook steeds minder volg.

 • Reply
  Vivian
  09/11/2015 at 16:55

  Ik vind het knap dat je dit doet! Ik houd me ook niet echt bezig met het nieuws, behalve dan dat ik het wel via sociale media en soms via NU.nl bekijk. Ik vind het wel fijn om een beetje globaal te weten wat er speelt, maar het voegt verder voor mij ook niet iets toe.

 • Reply
  Billy
  09/11/2015 at 16:28

  het nieuws op tv volgen we niet echt, maar het staat wel aan terwijl we iets anders doen.
  We lezen wel de krant, en blijven daardoor ook wel op de hoogte. Helemaal niets van het nieuws volgen lijkt me overdreven. Ik ben nogal nieuwsgierig van aard, en om ‘s deel te nemen aan een quiz of zo moet je toch wel bij blijven vind ik.

 • Reply
  Sabine
  09/11/2015 at 14:56

  Ik wil dit ook zó graag kunnen! Ben er ook mee bezig om te minderen, maar om één of andere reden is dat lastig. Ik kijk iig nooit journaal, maar de NOS app en nu.nl is zo verslavend… terwijl ik niet eens in NL woon ook nog. Facebook heb ik al van mijn telefoon afgegooid en dat is wel fijn, al kijk ik daar ook nog regelmatig op. Jouw stuk inspireert me om nog meer te minderen met alles. Ga eens kijken of het lukt om cold-turkey af te kicken 😉

 • Reply
  sammie
  09/11/2015 at 14:07

  Ik kijk af en toe het nieuws op NOS maar ook niet iedere dag. Of ik nu wel of niet kijk, de wereld veranderd toch niet en daar komt nog eens bij dat ze alleen maar uitzenden wat ze willen dat we zien, een heleboel dingen worden niet laten zien of op een verdraaide manier.

 • Reply
  Morgaine
  09/11/2015 at 14:06

  Ik heb periodes dat ik nieuws volg, dan staat de tv aan rond 6 uur en editie.nl dan erachteraan, maar er zijn ook periodes dat ik het niet volg. Maar ja ik zit op FB gewoon, dus ik krijg het toch wel mee, mijn moeder weet dat ik soms wel en soms niet op de hoogte ben van bepaalde dingen. Maar als het ook mij aangaat, nieuws wat van belang is op persoonlijk vlak, ja dat kan ook natuurlijk, dan vertelt ze het mij even, wees voorzichtig of een pas op! en nee ik ga hier niet vertellen wat, hahaha (iets met een bepaalde streaming site voor up en download en direct nieuwste series en films kijken, is van de week nog in het nieuws geweest dus, LOL)

  Ik heb de zin van het nieuws nooit zo begrepen zoals mijn moeder bijv. uit haar werk kwam en dan uitgebreid de krant ging lezen, alleen maar ellende, en dus zei ze, komt wel als je ouder wordt. Uhm… hahaha not 😉

  Als ik echt iets wil weten dan zoek ik het wel op en soms, heel gek, is er groot nieuws en ben ik juist de eerste die het hoort, omdat ik dan wel de radio op heb staan en ja dat is elk uur nieuws dus vaak bij grote rampen zoals de MH-17 was ik de eerste die dit zelf op FB zette. En zo nog wat andere zaken die ik per ongeluk als eerste wist omdat… het zo uitkwam schijnbaar, zo ook de Bijlmerramp en ja dat was boven het Gooimeer en vlak naast ons adres dus wij hadden wel gehoord dat er een vliegtuig wel errug laag overkwam bij ons… vervolgens zet ik de tv aan om mijn dochter te voeden, zij was niet lekker en ik zat boven, en hop… Bijlmerramp. zo ook met de Twintowers, ik ging strijken en wilde Oprah kijken, dat startte net na 3 uur, ja ik zette de tv aan wachtend op, om dan zelfs het tweede vliegtuig de toren in te zien vliegen, er was nog niet eens commentaar bij deze beelden omdat niemand wist wat er gebeurde…

  Dus, uhm, ik kan het nog zo willen ontduiken, schijnbaar ben ik zelf de nieuwsbrenger voor hen die dan werken of elders zitten.

  X

 • Reply
  Jenn
  09/11/2015 at 13:43

  Heel herkenbaar! Ik kijk ook nauwelijks nieuws. Op de radio luister ik wel een beetje, dat vind ik net iets minder erg dan kijken. Een tijdje geleden heb ik hier ook over geschreven. Ik lees wel de koppen op nieuwssites, zorg er wel voor dat ik niet helemaal wereldvreemd ben, maar dat is het wel.

 • Reply
  Joycerdt
  09/11/2015 at 13:39

  Wauw, dat vind ik eigenlijk best wel een goed idee. Ik irriteer me regelmatig over dingen in het nieuws en het zou inderdaad ook een stuk rust geven als ik niet alles meer mee krijg. Weet je wat.. ik ga het ook gewoon een weekje inlassen. Ik zal je laten weten hoe het was!

  Lfs.x

  • Reply
   SAS
   10/11/2015 at 11:04

   Ik ben erg benieuwd hoe het je gaat bevallen!

 • Reply
  Jantine
  09/11/2015 at 11:46

  Ik kijk ook nooit naar het nieuws, zelfs nu.nl blijft bij mij zo veel mogelijk gesloten. Zo af en toe krijg ik iets mee via facebook, en dat vind ik dan ook al snel weer genoeg. Zowel ikzelf als de wereld hebben er niets aan als ik van al die negativiteit op de hoogte ben, ik kan beter zorgen voor een positieve draai in mijn eigen omgeving dan bevriezen over de negativiteit ver weg waar ik toch niets aan kan veranderen.

  Wat ik in een eerdere reactie zag: FOMO heeft wel degelijk ook te maken met het nieuws, omdat je zonder het nieuws te kijken het gevoel kan hebben dat je niet mee kunt praten met de rest. Het heeft inderdaad met sociale situaties te maken, maar nieuws bespreken is zo’n sociale situatie geworden.

  (FOMO heb ik dan wel weer met Netgalley-boeken trouwens xD ik wil nog wel eens zo snel mogelijk doorlezen, omdat ik dan nieuwe boeken aan kan vragen, want stel dat ik een tof boek mis omdat ik nog teveel open heb staan!)

 • Reply
  Anneleen
  09/11/2015 at 11:37

  Goed artikel Sas en fijn om even over na te denken vind ik. Ik merk dat het kijken naar het nieuws bij mij heel erg schilt. Ik kan weken geen nieuws kijken, maar dan plots op een avond wel het nieuws opzetten omdat ik hier nieuwsgierig naar ben. Er komt inderdaad veel miserie voorbij op de tv en als dit je ongelukkig maakt, vind ik het slim om je hier van af te schermen. Als ik een drukke werkweek achter de rug heb en ik kom in het weekend bij mijn vriend, begint hij soms over zaken waar ik niks van af weet. Soms heb ik dan het gevoel dat ik even onder een steen heb geleefd 😉 maar vaak praat hij me dan even bij en dan ben ik weer vanalles op de hoogte, vaak geeft dit me wel een fijn gevoel!

 • Reply
  Angèlique
  09/11/2015 at 11:27

  Ik kan me hier zeker wel in vinden. Eerst keek ik elke ochtend het nieuws, maar op gegeven moment was het zo’n verstikkend idee dat op elke hoek (bewijs van spreken) een moord is geweest of iets anders akeligs is gebeurd. Ik lees soms nog op internet iets, of de radio, maar verder liever niet.

 • Reply
  Sylvia
  09/11/2015 at 11:20

  Ik volg nieuws vaak maar half. Pap vind dat nog wel eens irritant, volgens hem zou ik op de hoogte moeten blijven van bijvoorbeeld politieke zaken gezien mijn studie. Ik word echter gewoon naar van al die negativiteit, dus ik snap heel goed wat je bedoelt.

 • Reply
  Daenelia
  09/11/2015 at 11:07

  Er is wel een verschil tussen (internationaal) nieuws, en het nutteloze nieuws van je sociale contacten. FOMO is meer gericht op het sociale vlak, ook van mensen die je nauwelijks kent.
  Ik ben erg goed op de hoogte van het nieuws, ondanks dat ik niet meer naar het infantiele NOS journaal kijk. Dat is net het niveau van het jeugdjournaal ontstegen, maar dan zonder de leuke berichten. Ik lees veel nieuws. Ik luister naar de korte nieuwsberichten. En dan niet over celebs die ik toch niet ken, en ook niet over het privé-leven van celebs die ik wel ken. Ik lees ook liever niet het zoveelste bericht over een verdronken kindje, maar wel over de oorzaak van de crisis en wat er aan gedaan gaat worden, of kan worden.
  Mijn kop in het zand steken is niets voor mij. Ik ben op de hoogte van zaken die belangrijk zijn, hoop ik. Facebook hoort daar dus niet bij.

 • Reply
  Jennifer
  09/11/2015 at 10:50

  Ik volg al zo’n jaar eigelijk helemaal geen nieuws kanalen meer op social media. Puur omdat het je eigelijk opgedrongen word, en ik zelf wil uitmaken wanneer ik het nieuw wil kijken of niet. Ik kijk alleen s’avond hart van nederland als ik daar zin in heb.

 • Reply
  zwartraafje
  09/11/2015 at 10:37

  Ik kijk al enkele jaren amper naar het nieuws. Uiteraard vang ik wel eens iets op via het ochtendnieuws op de radio of via gesprekken met anderen, maar zelf kijk ik er dus niet naar. Dit komt doordat ik me die nieuwsberichten echt ontzettend erg aantrek. Ik ben er meerdere dagen niet goed van, kan er echt van wakker liggen én beide zaken veranderen jammer genoeg niets aan de rampzalige situaties waarin vele mensen zich bevinden. Ik wil me hier ook niet volledig voor afsluiten maar sponsor dan liever een goed doel dat de problemen echt probeert te bestrijden.

 • Reply
  Anne-Sterre
  09/11/2015 at 10:03

  Wij hebben geen TV, onder andere dit is daar een reden voor. Al die negativiteit, de manier waarop het nieuws zo verdraaid wordt, de angst en de haat die gezaaid wordt. Ik kan het niet allemaal voor waarheid aannemen, zoals het gebracht wordt. Natuurlijk is de kern vaak waar, maar het verhaal eromheen.. Ik zie het liever in perspectief.

  Overigens lees ik wel eens de nieuwsitems, maar ik beperk het vaak tot hetgeen ik zelf echt belangrijk vind, verder lees ik meestal alleen de titels.

 • Reply
  Simone
  09/11/2015 at 09:34

  Ik herken het wel. Ik zal niet zeggen dat ik het nooit meer kijk. Ik denk dat ik een paar keer per week nog op de nu.nl app kijk en soms editie nl. Het geeft zoveel rust. Van al die ellende voel ik me altijd wat ongemakkelijk. Daar heeft niemand wat aan dus kan ik beter niet kijken of in elk geval beperkt.

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  09/11/2015 at 09:33

  Ik vind het dubbel. Ik voel me soms ook naar na het lezen/zien van heftig nieuws. Ik trek het me ook aan. Maar toch vind ik het wel fijn/belangrijk om een beetje op de hoogte te zijn van wat er speelt in de wereld. Maar ik denk dat als ik het me nóg meer zou aantrekken ik ook niet meer zou kijken/lezen.

 • Reply
  Nina
  09/11/2015 at 09:20

  Ik snap helemaal wat je bedoelt! Eigenlijk krijg je de hele dag een constante stroom informatie tot je. En daar word je in deze tijden helemaal niet vrolijk van. Zelf lees ik soms de belangrijkste koppen, en als een bericht mij echt triggert, lees ik de rest ook.

 • Reply
  Nicole
  09/11/2015 at 09:07

  Nee ik kijk ook geen nieuws, al erg lang niet. Voor mijn algemene ontwikkeling hoef ik het niet te doen (dat las ik hierboven in een reactie) want ik kan me niet voorstellen dat het me ontwikkeld door al die nare dingen te zien. Er gebeurd al genoeg naars zonder dat ik het nieuws kijk met mensen om me heen…

 • Reply
  Deisy
  09/11/2015 at 08:22

  Ik kijk wel het nieuws (ook op gewoon voor mezelf op de hoogte te zijn en mijn algemene ontwikkeling te werken haha), maar gelukkig kan ik echt heel goed relativeren. Mijn vriend kan zich echt druk maken om dingen en ik help hem eraan herinneren dat wij toch niets aan al die problemen kunnen doen. Als je dat wilt proberen word je gewoon gillend gek. Maar daarvoor hoef je geen tv te kijken of het leed te zien, dus vandaar dat ik alles probeer te relativeren. Ik vjnd het wel knap van jou dat jij de keuze maakt om geen nieuws meer te kijken hoor en moedig dit echt aan als dit jou helpt. Mooie beslissing dus.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png