MOM life | De favoriete kinderboeken van Noa (en mama)

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Kinderboekerij

Boekjes lezen: een hobby die ik nu graag doe (vroeger wat minder) en die ik blijkbaar doorgegeven heb aan Noa. Hij is echt weg van boekjes lezen. Lees: het omslaan van de bladzijdes en overal aan voelen. Eerst was het zo snel mogelijk omslaan, nu kijkt hij ook echt geïnteresseerd wat er op de bladzijdes staat en herkent hij ook dingen.

[ samenwerking Kinderboekerij ] MOM life | Over onze favoriete kinderboeken van Noa
Kleding; Schattigebabykleertjes.nl / Boeken: gekregen, kringloop of gekocht

Zijn eigen boekenkistje

Al voordat hij geboren was stond hij klaar: een eigen boekenkistje. Vroeger vond ik het altijd prachtig een eigen ‘iets’ te hebben dus een kistje voor boeken voor hem leek me leuk. Toen hij oud genoeg was kroop hij erheen, ging op de onderstaande manier zitten en trekt nu alle boeken eruit. Ook beneden heeft hij wat boekjes liggen en deze pakt hij zelf met veel plezier. Het zijn kleine kartonnen boekjes maar ook kleine leesboekjes, voelboekjes en boekjes met geluid.

Kistje: Big Bazar / Kleding: HEMA

Tevens heb ik pas geleden ook een standaard gekocht voor alle prentenboeken, die ik ga voorlezen als hij wat ouder is en zijn aandachtsspanne wat hoger is 😉

Zijn favoriete boeken

Bij beertje Bodo thuis
Een leuk voorleesboekje waarbij je aan de bovenkant ook nog eens figuren ziet. Het is een boekje met weinig tekst en grote zoekplaten. Ook aan het einde is er een bladzijde met dingen die je kan zoeken in het boek (voor als Noa ouder is). Tevens is het leuk te zien dat hij bij sommige (en altijd dezelfde) platen helemaal geboeid is en de klok overal eruit haalt.

Voelboekjes
Vooral de voelboekjes zijn favoriet. Hij vindt het erg leuk aan de textuur te kunnen zitten en vooral de tijger met zijn zachter staart is leuk. Het zijn simpele boekjes, hard en met weinig tekst. Hij slaat de bladzijdes zo snel om dat er bijna niet eens tijd is om voor te lezen en ik meestal alleen de dieren opnoem.

Kikker en Varkentje
Een boekje gekregen van mijn ouders: Kikker & Varkentje van Max Velthuijs. Het leuke eraan vind het het ‘NEEEEE’ en ‘JAAAA’ in het boekje. Ze vragen zich namelijk af wat ze na het appels plukken gaan doen. Een fijn boekje, met weinig tekst en waar je goed je stem intonatie in kwijt kan. (ik hou ervan)

Luister! Boerderijdieren
Een hele reeks is er waarvan wij alleen het Geluidenboek Luister! Boerderijdieren hebben. Hij vindt het prachtig de dierengeluiden aan te zetten en te zoeken bij de juiste plaat.

Mijn eerste kijkwoordenboek

Bij de Kinderboekerij hebben ze erg veel keuze qua boeken. Ze hebben verschillende pakketten van baby/dreumes tot tiener (8 jaar en ouder). Heel simpel: kies het pakket wat bij de leeftijd van je kind past, ontvang iedere maand een leuk boekenpakket (je kan zelf bepalen hoelang dit duurt) en betaal na ontvangst ervan. Ik vind het vooral leuk dat de pakketten zo divers zijn: stickerboeken, stripboeken, voorlees en knutselboeken. Dit is zeker iets wat ik zou overwegen voor Noa, vooral als hij zelf gaat lezen.

Alle bovenstaande boekjes gekregen van Kinderboekerij

Het bovenstaande pakket werd ik erg blij van en vooral: Noa ook! Het zijn harde boekjes waardoor hij zelf de bladzijdes makkelijk kan omslaan. Ook zijn de boekjes kleurrijk. Het Gonnie & vriendjes boek en Bumba zijn voorlees verhalen, de rest kan Noa zelf lekker in bladeren. Ook het bad-boekje is een hit.

Bad-boekjes

Ook onder de douche vind hij boekjes lezen erg leuk. Ik schafte wat verschillende bad-boekjes aan; ook tijdens de eerste keer zwemmen. Nu, tijdens het douchen vind hij het heerlijk om even tegen je aan te kunnen bladeren of hem in zijn mond te stoppen.

Foto eerste keer zwemmen December 2019 / Krokodillen bad-boekje: Action

Mijn favoriete boeken

Uiteraard heb ik ook een aantal favoriete prentenboeken, die ik met veel plezier lees en ga lezen. Sommige boeken is Noa nét te jong voor, waardoor het te lang is om het hele verhaal voor te lezen.

Raad eens hoeveel ik van je hou
Tot de maan en terug! Ik denk dat Raad eens, hoeveel ik van je hou, het aller eerste prentenboek was wat ik aanschafte toen ik zwanger was. Ik hou van de mooie platen maar al helemaal van de tekst. Zoals jullie weten heb ik er ook een babyboek van, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Ook bezit ik het boek Hier ben ik! met een leuk vingerpoppetje erin. Ik ben er echt een beetje fan van! Dit boekje las ik vaak aan hem voor toen hij nog heel klein was (en nog de aandacht ervoor had)

Welterusten kleine beer
Dit boek vond ik altijd al heel erg tof qua verhaal en wederom weer de mooie illustraties. Dit boek heb ik voor een €1 op een rommelmarkt gescoord en ben er nog steeds super blij mee. Welterusten kleine beer leest fijn weg en maakt dat er veel herhaling zit in alle tekst.

Zoek & vind boeken
Hier kan ik zelf altijd erg blij van worden; zoek en vind boeken. Vooral als Noa ouder is lijkt het me super leuk deze boekjes voor te lezen. Ook bij het Beertje Bodo boek zit op de laatste bladzijde een zoekpagina. Leuk om verbanden te leggen en om een interactieve manier bezig te zijn.

Poster: Desenio / Knuffel Zebra: HEMA / Boekenstandaard: Ikea

Wij gaan op berenjacht
Altijd leuk zulke mooie prentenboeken met veel herhaling. Wij gaan op berenjacht is een boekje wat ik ken via mijn werk. Hij erg leuk en kan je in meerdere variaties krijgen. Op mijn verlanglijstje voor Noa staat nog de versie met geluidsknoppen

Lees jij veel voor aan je kinderen en wat is jou favoriete (prenten)boek?

» Lees meer over de affiliate links hier

About the Author

12 Comments

zwartraafje

Zo fijn om Noa’s favoriete boekjes te leren kennen. Ik lees graag voor aan mijn metekindje en neefjes. De voorbije maanden deed ik dat via een filmpje dat ik doorstuurde naar hun mama’s vermits we elkaar niet mochten bezoeken maar hopelijk komt daar binnenkort weer verandering in. Goh, ik heb niet één favoriet boek maar ik merk wel dat ik het meeste hou van prentenboeken waarin boeken een grote rol spelen. Het boek zonder verhaal bijvoorbeeld. Of De ridder die niet wilde vechten.

Reply
SAS

Mooi is dat he, sommige illustraties en verhalen van prentenboeken! 🙂 Ik kan er zeker (ook voor Noa) van genieten.

Reply
Heidi

Altijd zalig zo boekjes, mijn zoontje heeft der ook zo veel staan in zijn kast. Als hij kleintjes was lees de ik steeds voor, voor hem.

Reply
Nicky

Ja! Welterusten, kleine Beer en Raad eens hoeveel ik van je houd! Die vond ik zooo mooi. Dochter ik zeggen nu nog ‘tot de maan en terug’. Dat kwam uit die boeken, geloof ik. Later las ik veel voor uit Jip en Janneke. En uit Disney-boekjes. Overigens denk ik nog steeds dat voorlezen heel erg goed is voor zo’n uk. Naast even lekker samen en alle aandacht krijgen is het ook nog heel leerzaam.

Reply
SAS

Ja dat is de laatste zin 😉
Prachtige woorden en prachtige platen. Ik hou wel een beetje van dat boek <3
Voorlezen is inderdaad zo fijn. Wordt er zo blij van als ik het over boekjes heb; Noa naar zijn boekenkar kruipt of loopt en gelijk bij me wil zitten om te lezen. *smelt.

Reply
Els

Kikker en varken volgens mij hadden we die in mijn kindertijd ook. Kan dat? Boeken zijn altijd zo leuk. Ik heb mijn oude kinderboeken nog op zolder staan.

Reply
Sofie

Zelf heb ik geen kinderen maar ik vind kinderboeken wel heel leuk! 🙂 Wat fijn dat je het lezen zo toch stimuleert.

Reply
Tineke

Slaap fijn bouwterein is de favoriet van mijn oudste. De jongste (net 2) is weg van zoekboeken en kan hier uren mee zitten.

Reply
Audrey

Ik vind kinderboeken kopen altijd zo leuk! Ik heb er serieus al een aantal staan die ik alvast gekocht heb…

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *