MOM life | Het favoriete speelgoed van Noa

Noa gaat alweer bijna naar de 6 maanden, wat gaat de tijd hard! In deze tijd heeft hij heel wat leuke speelgoed gekregen en hebben we wat spulletjes aangeschaft. Ik neem jullie in dit artikel graag mee naar zijn favoriete speelgoed op dit moment. Het lijkt me ook leuk weer een nieuw artikel te maken als hij rond de 1 is ๐Ÿฅณ Zullen toch wel heel wat verschillen inzitten. Vond ik het eerst nog lastig te kiezen wat voor een speelgoed ik moest kopen voor zo’n jonge baby, moet ik me nu een halt toeroepen anders puilen straks mijn kasten uit.

MOM life | Het favoriete speelgoed van Noa

Door bewust bloggen zijn de foto’s van Noa niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Knisperboekjes/spullen

Noa is erg fan van knisperboekjes in alle soorten en maten. Heel grappig, want zelf had ik deze niet aangeschaft. Ik dacht echt ‘Wat moet hij ermee? Zou dit wel leuk zijn?’ maar het knisperen en geluid maken vind hij erg leuk. Zo kreeg ik een knisperboekje cadeau en heb er nu zelf nog wat bij gekocht. Zowel boekjes als dieren die knisperen en die soms nog bijtringen hebben vind hij erg leuk. Ik leg ze altijd een stukje van hem af, zodat hij moet rollen of zijn best moet doen erbij te komen. Super leuk, en alles verdwijnt uiteraard zijn mond in ๐Ÿ˜‰

Kikker is mijn vriendje: gekregen / Leeuw en Zebra: Action / Uil & Lieveheersbeestje: ook gekregen

Bijtringen

Noa heeft ook een aantal leuke bijtringen. Nu hij erg aan het kwijlen is en alles in zijn mond stopt is dit echt ideaal. Zo kocht ik een koelbijtring in de vorm van een kikker (gekocht bij Kruidvat) die hij erg fijn vindt. Maar ook vroeg ik voor kerst deze bijtspeen van Sophie Giraf en maakte ik er ook een aantal zelf. Ze hebben super veel verschillende keuzes qua materialen, dus heb er zelf voor gekozen er ook een aantal verschillende te kopen, van de week nog 3 siliconen bijtringen bij de Big Bazar. Zo kan Noa ook in contact komen met andere vormen, smaken en texturen.

Zelfgemaakte bijtringen, alle spullen ervoor van AliExpress

Muziek mobiel & tv

Muziek is iets wat Noa erg leuk vind. Zingen doe ik ook regelmatig en hij kijk dan met grote ogen toe en ik krijg een grote glimlach. Ik kreeg van mijn ouders een eerste TV, zo eentje die ik vroeger ook had. Dit is zo’n vergelijkbare eerste TV hij vindt hem geweldig! Daarbij kocht ik tijden terug ook een Tiamo Egel Muziekmobiel voor boven de box. Ook zoiets wat ik eerst een beetje ‘onzin’ vond maar uiteindelijke een super fijne aanwinst. De muziek maar ook het grijpen naar de egels blijft een leuk iets.

Spiegelwand & spiegelbeeld

Ik las in een artikel dat dit ook de leeftijd is dat ze spiegels en hun spiegelbeeld leuk vinden. Dit was te zien als we gingen douchen of hij in onze kamer was. Helemaal gebiologeerd van de spiegel. Ik besloot dus de Smiley Sun Mirror Speel Spiegel aan te schaffen voor aan zijn box. Super leuk, aangezien er ook weer voel & knisper elementen aanzitten.

Baby activiteiten gym

Babygym’s zijn altijd goed! Wij hebben er voor Noa 2. In zijn kamertje (voorheen lag deze beneden maar hallo ruimtegebrek met alles) hebben we de KLAPPA mobiel van de IKEA bevestigd aan de KLAPPA babygym liggen. Zo kan hij als hij even moet wachten of ik zijn was aan het inruimen ben spelen. Vooral de vorm die eraan hangt is favoriet en verdwijnt geheel zijn mond en vuistje in.

Muziek TV: Mijn oude van vroeger (hij heeft nu een nieuwe gekregen) / Babygym & mobiel
Uiteraard is deze bovenstaande pose ook echt heel handig om een boekje te bekijken ๐Ÿ˜‰

Zo kreeg ik de 2de babygym van een collegaatje die hij erg leuk vind. Hij is van plastic en eigenlijk lekker lomp. Zelf zou ik hem niet zo snel hebben aageschaft maar Noa vind het een feestje om tegen alles aan te slaan (en trouwens ook schoppen). Het liefste zo hard mogelijk. Ook het spiegeltje eraan, en vooral aan de zijkanten allerlei spullen waar hij mee kan draaien, slaan, spelen zijn heel fijn. Hij ligt in de woonkamer regelmatig onder deze gym.

Had jullie baby (of jijzelf vroeger) favoriet speelgoed?

ยป Lees meer over de affiliate links in dit artikel

About the Author

5 Comments

SAS

Grappig is dat verschil he ๐Ÿ™‚ Altijd leuk om te zien, vond ik ook altijd bij de peuterspeelzaal het verschil tussen jongens & meiden.

Reply
Nicky

Wat leuk, zeg! Heel herkenbaar ook. Mich had een knisperboekje van Sesamstraat toen. Daar heeft ze heel lang mee gespeeld, ook later, toen ze al begon te praten. โ€˜Begge Ernieโ€™ zei ze dan. *smelt*.

Reply
Morgaine

Oh ja, natuurlijk had mijn kind dat, sterker nog, dat staat nu bij oma in een houten bak op wieltjes voor mijn kleinzoon, hahahaha Zij had van die zonnewieltjes, die je moet overpakken, om zo je motoriek te ontwikkelen, en ook bijtringen van Nijntje nog… en nog zoveel meer, knuffels vooral ook, die zijn er ook nog. Maar ook wat jij laat zien, babygym had ze ook, boekjes ook, knisper was er toen nog niet, maar wel zo’n locomotief met dieren en geluiden als je op de knoppen drukt… baby tv en spiegels, ja allemaal gehad.

Echter, is van Luca, zijn favoriet op het moment de trein van Little Dutch, houten speelgoed, maar echt Sas… zo mooi! Ga maar eens kijken ๐Ÿ˜‰ Alvast voor als hij anderhalf is ongeveer of 1 wordt… ik weet al wat ik hem voor zijn verjaardag ga geven.

X

Reply
Simone

Wat een heerlijk actief en ontdekkend mannetje is hij toch. Super leuk om te lezen. Ik weet alleen nog wat mijn favoriete knuffel was, dat was een konijn met een gat er in waar je duim doorheen kon. Daarmee heb ik heel erg lang geslapen en ging overal mee naar toe.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *