MOM LIFE | Het leven met een 5 maanden oude baby

Vorige week is Noa alweer 5 maanden oud geworden. Cliché maar de tijd gaat zeker wel hard. Mijn baby is bijna geen baby meer. Hij groeit uit zijn kleding, wil gaan kruipen en vindt vooral staan & zitten (met hulp) echt fantastisch om te doen. Nou hebben we sinds een aantal weken een ander fijn ritme, eentje die ik zeker even in deze update wil delen. Want: het leven met een 5 maanden oude baby is compleet anders dan daarvoor.

Door bewust bloggen zijn de foto’s van Noa niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Over het ritme wat we nu hebben

We hebben tijden moeten zoeken naar een fijn ritme, zowel voor ons als voor Noa. Uiteindelijk hebben we nu sinds de laatste maanden van 2019 een fijn ritme gevonden die voor ons beide werkt. Hieronder neem ik je graag mee in een notendop in ons ritme. Ik ben er erg blij mee en koester echt de ochtenden voordat Noa zijn eerste fles krijgt, wij hebben namelijk best wel een uitslaper 😉. Zat ik eerst multitask-end te ontbijten en zijn fles te geven: kan ik nu heerlijk rustig opstarten.

Hoe de ochtenden eruit zien (op werkdagen) Note: Dit is geen múst voor een baby van 5 maanden, dit is meer onze ervaring en het ritme wat voor ons werkt.

09:00: Eerste fles
09:30: spelen of eventueel slapen
12:30: rijden richting mijn schoonfamilie
13:00: Tweede fles
tussendoor spelen
17:00: Derde fles
tussendoor spelen
18:15: Noa ophalen en richting huis
Rond 19:00: Potje
21:00: Laatste fles, slapen

Op Woensdagen is dit ritme anders aangezien Noa naar het kinderdagverblijf gaat. Ik maak hem dan 06:45 wakker, geef zijn eerste fles en breng hem rond 07:30 richting het kinderdagverblijf. M. haalt hem dan op rond 17:00/17:30. Ook de vrije Vrijdagen gaan net even anders maar dit ritme qua flessen/potje is wel fijn. Het is uiteraard een ‘ongeveer’ De ene dag is het wat eerder of juist later, maar het uitgangspunt is wel zoals hierboven beschreven.

Wat Noa de leukste dingen vind om te doen

Ik neem jullie ook graag mee in de dingen die Noa nu leuk vind om te doen met z’n 5 maanden. 1 ervan is staan. Ja, je leest het goed. Sinds hij een maandje of 3/3.5 was vind hij staan echt fantastisch! Hij trekt zich zelfs al op aan onze handen en staat dan trots met een glimlach zo van: ‘Kijk eens wat ik al kan’ En ik denk alleen maar: HELP! Waar is mijn kleine baby gebleven? Hij wil al heel erg veel zelf en is een ondernemend baasje. Hij brabbelt graag en leest ook graag boekjes. Ik lees hem dan ook graag voor of geef hem zijn eigen knisperboekjes. Zijn speelboog vind hij ook prachtig om mee te spelen: lekker op slaan of ontdekken met zijn handjes… Alles gaat tegenwoordig zijn mond in om te ontdekken. Daardoor heb ik ook een aantal verschillende bijtringen gekocht. Binnenkort maak ik een uitgebreid artikel over al zijn favoriete speelgoed inclusief leuke foto’s.

Sinds maand 4 potjes erbij

Toen hij 4 maanden werd zijn we gestart met de Olvarit potjes, oefenhapjes die we mogen geven. Na een aantal keren de lepel in zijn mond te hebben gehad had Noa al goed door hoe het werkte. Hij eet nu halve potjes en we moeten hem echt stoppen anders eet hij door. Het concept eten, lepel, doorslikken gaat al erg goed. We geven hem rond 19:00 (etenstijd voor ons) een potje. Soms wat later, aangezien ik op werkdagen pas rond deze tijd binnen stap. Het is leuk te zien hoe hij zich hierin ontwikkeld en ook vooral alles beetpakt, zoals de lepel en zijn slabbetje. Het zelf maken van babyhapjes wil ik zeker nog gaan doen, maar voor nu houden we het even bij potjes. Ik las dit fijne artikel ter ondersteuning hoe te beginnen met hapjes & las me in voor als ik zelf babyhapjes wil gaan maken.

Begin 2020 is Noa straks alweer een half jaar oud. Een half jaar geleden dat hij is ons leven kwam en het verrijkte. Dagelijks ben ik nog dankbaar dat alles zo goed met ons gaat en Noa het zo goed doet. Morgen weer een afspraak bij het CJG en ben erg benieuwd naar zijn ‘nieuwe’ gewicht en lengte… #stopdetijd

En vanaf vanavond heb ik lekker vakantie <3 Nu al zin om te gaan genieten met mijn gezinnetje #offline

» Lees meer over de affiliate links hier

8 reacties op “MOM LIFE | Het leven met een 5 maanden oude baby

  1. Heerlijk dat Noa zo lekker uitslaapt. Kun je inderdaad rustig opstarten. En wat om te lezen wat-ie allemaal al kan (en wil). De tijd vliegt inderdaad en die hele-kleine-baby fase is zo voorbij.

  2. Haha ik las je ritme en bij potje dacht ik huh, nu al? Dat is dus het effect van leven met een peuter, totaal ander referentiekader haha. Fijn dat hij het al goed onder de knie heeft met de lepel! Het is een uitkomst hoor, die potjes. Vóóral op die werkdagen.

  3. Wat vliegt de tijd toch! Natuurlijk is het fantastisch dat Noa het zo goed doet maar begrijp je gevoel ook heel goed dat het allemaal net iets te snel gaat.
    Lekker veel foto’s maken kan misschien een heel klein beetje helpen. En ook genieten natuurlijk dat hij zo goed ontwikkeld en al zo’n ferm baaske wordt 🙂

    Ook super dat jullie nu een goed ritme gevonden hebben, denk dat dat veel scheelt van stress.

  4. Jee wat gaat de tijd snel! Lijkt me heel fijn om te zien hoe Noa opgroeit en om te ontdekken wat hij fijn vindt om te doen en wat niet. Al die kleine en grote stapjes die hij zet, bijzonder!

  5. Ah wat geweldig om te horen dat het zo goed gaat met Noa en dat hij zo te horen met veel dingen zelfs flink lijkt voor te lopen. Ik kan me voorstellen dat je soms de tijd wel even zou willen stilzetten, zodat hij niet té snel groot wordt 😉 Wat schattig dat hij zelfs al stapjes zet! Ik vind het altijd zo lief om te zien als kindjes met zo’n luierkontje nog wat onhandig hun eerste stappen proberen te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *