MOM life | Dingen die ik heb geleerd sinds ik moeder ben

Al ruim een half jaar ben ik moeder. Dagelijks knijp ik mezelf nog dat ik niet droom, en dat ik juist dit gelukkige leventje heb als mama. Iets wat me jaren geleden aan het lachen had gemaakt aangezien ik geen kinderen wilde. Ik deelde al eerder wat levenslessen van vorig jaar die ik in 2020 ga toepassen. De afgelopen periode ben ik heel veel over mezelf aan de weet gekomen als mama zijnde. Ik neem jullie graag mee in een aantal van deze ontdekkingen.

Poster via Desenio / Buddha beeldje: Action

Je gezin is nummer 1
Nu was dit altijd al zo met M. maar toch kies ik nu nóg makkelijker voor mijn eigen gezin. Noa is het belangrijkste en de rest zou me heel eerlijk gestolen kunnen worden. Vooral als hij ziek is (wat deze week het geval was) kan ik makkelijk alles uit mijn handen laten vallen.

Multitask-en is toch wel een must
Gelukkig slaapt Noa nu wat vaker in zijn eigen bed, maar in de begin maanden was dat niet zo. Dit maakte dat ik vaak hem op mijn arm had slapen. Ik werd dus een pro in broodjes smeren met 1 hand, wist alles zo neer te zetten dat ik een food-voorraad had voor als meneer langere tijd bij me sliep. Daarbij is het nu vaak schakelen. Ben ik even lekker aan het bloggen of serie aan het kijken, meneer heeft me nodig en ik laat alles vallen. Dat is wel eens eventjes wennen.

Ik heb tijd nodig gehad even aan te passen aan alles en dat is ok
Zo’n hummeltje in je leven is niet niets. het heeft dan ook even tijd nodig gehad om een ritme te vinden met Noa. Maar ook als moeder zijnde, het balans hebben tussen privé en moederschap en ook toen ik weer ging werken om balans te vinden. Het heeft allemaal even geduurd maar ik kan nu fijn zeggen dat we een aardig fijn ritme hebben ontwikkeld, zowel voor ons als voor Noa.

Geef je lichaam en geest de tijd om te herstellen
Zo’n zwangerschap en bevalling is niet niks voor je lijf. Ik moest lichamelijk maar ook geestelijk weer helemaal mezelf worden. Hoewel ik er nog niet ben, ben ik nu zeker op de goede weg richting mijzelf. Je leest en hoort veel over de zwangerschap & bevalling, deste minder over het ontzwangeren en de periode erna.

Over borstvoeding is veel te vinden, flesvoeding daarin tegen…
Ik ben iemand die me altijd graag inleest over onderwerpen. Zo bezoek ik ook vaak de 24baby site voor tips & tics. Echter, is er zoveel te vinden over borstvoeding maar kwam ik weinig tegen over flesvoeding, vanuit ons een bewuste keuze. Gelukkig heb ik nog geen #teambv #teamfv tegengekomen maar het was wel vervelend dat ik soms weinig informatie over flesvoeding kon vinden. Hoewel ik wel iets weet erover vanuit mijn werk, weet ik toch niet alles.

Altijd maar ‘AAN’ staan is niet goed
Ik schreef hier deze week al een artikel over en hoe ik dit bewust aan het ombuigen ben. Zorgen voor mezelf, zodat ik de beste versie kan zijn van Saskia, als persoon & als moeder.

Ik ben geworden wie ik altijd al wilde zijn
Gek om dat te zeggen he, maar zo voelt het moederschap echt voor mij. Alsof het altijd zo is geweest en ook altijd zo heeft moeten zijn. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder onze kleine hummel en kijk zo erg uit naar alle mijlpalen. Ik kan ontzettend (om)met hem lachen en raak er niet over uit wat zo’n klein wezentje met je kan doen.

Tot nu ben ik precies de moeder die ik dacht te zijn
Grappig is dat, door mijn werk had ik wel een idee wat voor een soort moeder ik zou zijn. Tot nu toe klopt dit beeld wat ik erbij had aardig. Ik ben een makkelijke moeder en probeer veel met hem uit. Ik laat hem makkelijk ergens achter en investeer veel tijd in het knuffelen, praten en zijn ontwikkeling. Ik maak vers fruit voor hem en lees veel in over zijn ontwikkeling.

Dat je zóveel van iemand kon houden
Er werd altijd tegen me gezegd: ‘Je weet het pas als je zelf moeder bent’ Omdat je je er geen voorstelling voor kan maken is dit écht zo. Niemand kan je voorbereiden op je zwangerschap en bevalling, elke is zo anders en persoonlijk. Niemand kan je voorbereiden op het feit hoeveel je al van dat kleine mensje houdt als het in je buik zit. Niemand, maar dan ook echt niemand kan omschrijven wat je voelt als je kindje voor het eerst op je borst wordt gelegd.

Zijn er dingen die jij hebt geleerd van het moederschap? En zijn er dingen die jij denkt te gaan doen als je eenmaal moeder bent?

Idee artikel

10 reacties op “MOM life | Dingen die ik heb geleerd sinds ik moeder ben

  1. Mooi om te lezen dat je bent geworden wie je altijd al wilde zijn! Ik ben ook precies de moeder die ik dacht dat ik zou zijn. Ik ben hee dicht bij mezelf gebleven en cijfer mezelf niet weg voor mijn gezin en mijn kinderen. Om een goede moeder voor hen te kunnen zijn, moet ik eerst goed voor mezelf zijn, is mijn motto. Wat me heeft verbaasd is alleen dat ik me ineens zo kwetsbaar kan voelen, nu ik verantwoordelijk ben voor 2 kleintjes. En dat is een intens gevoel.

  2. Wat leuk om te lezen! Ik heb zelf geen kinderwens maar vind het wel leuk om te lezen wat je in een half jaar hebt geleerd/meegemaakt! Lijkt me ook heel bijzonder 🙂

  3. Bijzonder is dat, he? Gek ook dat je je niet meer voor kunt stellen hoe het leven was zonder je kind. Ik had dat soms als ze uit logeren was. Dan was ik van alles van plan, maar deed uiteindelijk niks anders dan op de bank hangen en balen van een stil huis.

  4. Wat een prachtig artikel dit! Vooral heel mooi om te lezen dat je precies bent geworden wie je wilde zijn <3 Ik kan me wel voorstellen dat het leven met een kindje totaal anders is dan ervoor en dat het best wel wat tijd kost om daar je draai in te vinden. Goed dat je daar zo bewust mee bezig bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *