In de toekomst | Aanpassingen in huis nu Noa er is

Dat je leven veranderd als er een kleintje bij komt is 1 ding wat zeker is. Je moet ineens over allerlei andere dingen gaan nadenken: Ik wil gaan winkelen. Kind mee, tas mee… Heb ik alles. Inpakken in de maxi-cosi … ‘Heb ik alles wel?’ Of rekening houden met de flestijden of andere afspraken. Niet alles is meer vanzelfsprekend en vergt planning. Kon ik normaal ook altijd extra werken, zal dit nu geen optie meer zijn alleen als ik oppas/opvang heb. Zo zijn er ook zeker heel wat dingen in huis bij ons veranderd en zal dit, zodra Noa gaat lopen alleen maar meer worden (denk aan de woonaccessoires die we op de grond of onder de tafel hebben staan of scherpere voorwerpen waartegen hij zich kan stoten) Toch willen we uiteraard nog wel heel wat spullen die betekenis voor ons hebben behouden en op een andere manier in huis verwerken.

Oktober = woonmaand

Voor ons een maand waarin we bezig zijn om alles een ritme te geven, juist na de verbouwingen van afgelopen maanden in huis en het feit dat ik weer aan het werk ga na mijn verlof. De kamer van Noa is geheel af (en ben ik nog steeds zó ontzettend trots op & blij mee!) en de andere kamers boven krijgen ook steeds meer vorm. Op zolder en de extra kamer moeten nog wat dingen een plekje krijgen en vooral… opruimen! Echter hebben de afgelopen weken andere prioriteiten gehad en was ik veel meer lekker me-time aan het houden en genieten samen met Noa. Aangezien ik zo blij ben met onze woning en de aanpassingen die we hebben gedaan, laat ik jullie nu graag wat foto’s zien van Noa zijn kamertje, aangezien ik deze nu in volle glorie kan delen! Eerder deelde ik al deze sneak-peak, echter was dit in zwart/zit aangezien wij niet hebben verteld of wij een jongen of meisje kregen.

Elke avond tijdens het voeden zit ik echt te genieten van zijn kamertje en hoe alles is geworden. Veel nieuw & oud door elkaar. Maanden geleden dat ik er vaak met mijn dikke buik, zijn schopjes in mijn buik en te dromen over de toekomst. Hoe zal je eruit komen te zien? Hoe zou je zijn… En nu zijn we al weer ruim 3 maanden verder als papa en mama. Is de kamer geheel af? Ik denk het nooit. Zo heb ik mijn oog laten vallen op een super tof kindervloerkleed van OTTO voor op zijn kamer. En tjee wat hebben ze eigenlijk veel keuze daarin. Sowieso heb ik mijn oog op vele leuke dingen bij OTTO laten vallen. Zo hebben ze er ook leuke kinderkleding (die ik zeker ga bestellen) en zijn we ook nog opzoek naar een fijne kinderstoel voor als hij groter is. Al eerder kocht ik ook o.a. meubels via OTTO, waardoor ik zeker weet dat de producten van goede kwaliteit zijn.

Ook wil ik graag bij de Kwantum zo’n leuke houten kist met een dier erop kopen, voor zijn leesboekjes in te doen (mijn kast puilt daadwerkelijk uit met boekjes). Zodra hij kan lezen (ik lees hem nu af&toe al voor) kan hij zelf uit die bak een boekje kiezen om te lezen.

Heb jij veel aanpassingen in huis moeten doen toen er een kleintje kwam? En voor de niet-mama’s: zou je veel aanpassingen moeten doen?

10 reacties op “In de toekomst | Aanpassingen in huis nu Noa er is

 1. Noa’s kamer is zo mooi. Ik hou echt van hoe jullie deze hebben ingericht en de kleurencombinatie die jullie hebben uitgekozen. Bij Ikea verkopen ze ook van de kleine rekjes waar je kinderboeken in kan uitstallen. Mijn schoonzusje had er zo eentje voor haar dochter (mijn metekindje), maar ondertussen heeft ze al meerdere kasten en dozen vermits ze zoveel boekjes heeft. 🙂

  1. Ja leuk! Ik heb ook zo’n rekje gekocht maar nu een fruitkistje aangeschaft in de hoek voor z’n boekjes. Als hij ouder is kan hij dan zelf een boekje kiezen om te lezen: nu al zin in!

 2. Ik heb niet zoveel aangepast, geloof ik. Wat een leuk kamertje hebben jullie gemaakt voor Noa. Van het boek op de laatste foto had ik een poster aan de muur. “Tot de maan en terug” <3 Ik zeg dat nog wel eens tegen dochterlief 🙂

 3. Het kamertje van Noa is zo ontzettend mooi. Echt heel tof om het laatst in het echt te hebben mogen bewonderen! De kleuren op de muur, de vrolijke details, de echofoto’s en het borduurwerk…het is allemaal prachtig. Ik kan me helemaal voorstellen dat je onwijs blij bent met het eindresultaat <3

 4. Het kamertje van Noa is zó mooi geworden! Kan me voorstellen dat het echt genieten is, en zeker met jullie zoontje in het bedje enzo.

  Moest het hier gebeuren… In huis zou het meevallen, we hebben in ieder geval kamers genoeg, dus de logeerkamer zou dan de kinderkamer worden en mijn hobbykamer logeerkamer. (Toen we het huis kochten waren we erop voorzien dat het zou kunnen. Maar uiteindelijk is het dus niet zo gegaan, wegens mijn gezondheidsproblemen zou het gewoon niet lukken.)
  Ik denk dat de grootste verandering in de tuin zou moeten gebeuren, er is namelijk een vijver (aanwezig toen we het huis kochten). Met een kindje zou ik daar geen moment gerust in zijn.

 5. Lijkt me heel fijn om zo’n kamertje in te kunnen richten.
  In mijn nieuwe huis is plek voorzien voor kinderkamers, hopelijk komen er ook nog kindjes om ze te vullen.

 6. Ik zou wel veel aanpassingen moeten doen. In wat dan de kinderkamer zou zijn staat nu o.a. een danspaal… niet erg gepast lijkt mij. Aan de andere kant: zou zo’n kleine baby zich daar heel erg aan storen, vraag ik mij af ^^. Wel een lief, knus kamertje is het geworden!

 7. Wat leuk om zo alle aanpassingen te lezen. Er komt veel bij kijken en bij ons zou – als we uitgaan van de indeling die we nu gaan maken – een hoop moeten veranderen ook. Maar ik zie het (voorlopig) nog niet gebeuren hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *