Lifestyle

Komkommersalade met zalm & kaas

*Tromgeroffel*
Voor het eerst een salade gemaakt! Ik wilde het altijd al eens proberen en het is zeker goed gelukt!
Hij smaakte heerlijk, ookal heb ik het orginele recept iets aangepast.


Ingrediënten:
001. halve komkommer
002. 2 thee lepels suiker
003. geraspte kaas
004. halve ui
005. citroensap
006. gerookte zalm
007. zwarte peper
008. dressing van witte kool, wortel en uitjes

Voorbereiden:
Schil de komkommer en verdeel het is kleine stukjes van 2-3 cm. Doe deze in een kom en meng het met een beetje zout en 2 lepels suiker. Meng dit goed door elkaar en laat het 30 minuten intrekken. In deze tijd kan je de ui in kleine stukjes snijden en de zalm al klaar maken.

Bereiden:
Doe de komkommer in een vergiet en spoel het af. Dep het daarna droog met een handdoek. Voeg een beetje zwarte peper toe voor de smaak. Meng de komkommer met de geraspte kaas, de stukjes ui en wat citroen sap. Eventueel nog wat zout toevoegen. Leg de gerookte zalm op een bordje (doe er eventueel wat zwarte peper op) Leg de komkommersalade naast de zalm, voeg eventueel nog wat dressing toe (ik heb gekozen voor de zachte witte kool, uiu en wortel dressing) en doe er eventueel nog wat sla saus op.

0

12 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *