Remember Laci

Afgelopen week was er een film op tv gebaseerd op een waar gebeurd verhaal: The Perfect Husband: The Laci Peterson Story (2004) Deze film heeft me zo aangegrepen, aangezien ik telkens in mijn hoofd had: ”Dit kan niet echt gebeurd zijn, het kan gewoon niet” Ik heb met veel ongeloof en pijn in mijn hart naar deze film gekeken. Vandaar dat ik een blogje eraan wil wijden. Want ookal is het gebeurd in 2002, er lopen vandaag de dag steeds meer van die gekken rond… ook in Nederland.


Scott Peterson (24 oktober 1972) is een Amerikaanse moordenaar, wiens proces wekenlang het nieuws in de Verenigde Staten beheerste.

Scott Peterson werd geboren in San Diego, Californië. Aanvankelijk werkte hij als verkoper van kunstmest. Op de universiteit leerde hij zijn latere vrouw Laci Peterson kennen, met wie hij in 1997 trouwde. Samen hadden ze een succesvol restaurant.

In 2002 raakte Laci Peterson zwanger. Scott en Laci Peterson besloten hun ongeboren zoon Conner te noemen. Vlak voor de bevalling verdween Laci Peterson spoorloos. Aanvankelijk kreeg Scott Peterson veel steun van de omgeving en van de familie van Laci. Toen in de pers meer en meer berichten verschenen over de betrokkenheid van Scott Peterson bij de vermissing, werd hij aanvankelijk door zijn schoonfamilie verdedigd. Scott had dagenlang meegeholpen met de zoektocht naar zijn vrouw en ongeboren kind.

Er ontstonden twijfels in de houding van de publieke opinie en de familie van Laci toen in januari 2003 bekend werd dat Scott Peterson een levensverzekering van $250.000 op het leven van zijn vrouw had afgesloten vanaf het moment dat bekend was dat ze zwanger was. Rond dezelfde tijd kwam uit dat Scott Peterson een affaire had met een andere vrouw. De familie van Laci trok hierop de steun voor Scott Peterson in.

In april 2003 werd in een baai in de buurt het ontbonden lichaam van een pasgeboren jongetje gevonden, nog met navelstreng. Een dag later werd in dezelfde baai het onthoofde lichaam van een vrouw gevonden. Met behulp van DNA-onderzoek werd bepaald dat het om de vermiste Laci en Conner Peterson ging.

Vijf dagen nadat de lichamen gevonden waren, werd Scott Peterson gearresteerd, officieel om te voorkomen dat hij als verdachte naar het buitenland zou vluchten. Hij had zijn haar blond geverfd en een baard laten staan. De auto waarin hij reed had hij gekocht op naam van zijn moeder, en hij had het rijbewijs van zijn broer bij zich. Ook werd een grote hoeveelheid geld (15000 dollar) in de auto gevonden.

In januari 2004 begon het proces dat maandenlang prominent in het nieuws zou komen. In de fase dat de jury zich had teruggetrokken om te beraden, werden plotseling nog twee juryleden vervangen.

Op 12 november 2004 werd Scott Peterson schuldig bevonden aan moord op zijn vrouw en doodslag op hun ongeboren kind. In maart 2005 werd Scott Peterson ter dood veroordeeld. Sindsdien wacht hij in de San Quentin State Prison op de voltrekking van het vonnis. Overigens zal het naar verwachting nog geruime tijd duren voordat Peterson daadwerkelijk geëxecuteerd zal worden, aangezien in Californië meer dan 600 mensen op voltrekking van hun doodvonnis wachten terwijl executies zelden plaatsvinden.

Naar aanleiding van de moord op Laci en Conner nam het Amerikaanse Congres een wet aan die het leven van ongeboren kinderen meer moest beschermen. Deze wet heet de Laci and Conner’s Law
Bron: Wikipedia

De Official site Van Laci & Conner
,, dat jullie nooit mogen worden vergeten ”

7 reacties op “Remember Laci

  1. Ik had hier al wel eens van gehoord, verschrikkelijk zeg. Kan je je toch nauwelijks voorstellen dat mensen zo in-en-in slecht kunnen zijn. Pff. Lijkt me trouwens wel een interessante film, zal eens zien of ik hem kan downl.. euh kopen natuurlijk! (a)

  2. ja echt vreselijk zulke dinge, film an american crime is ook zo vreselijk iedere keer zit ik dat met tranen te kijken 🙁

  3. Wat een heftig verhaal, zulke films wil ik nooit kijken want dat blijft echt weken door je hoofd spoken…

  4. Jeetje zeg, wat een aangrijpend en heftig verhaal! Dat iemand zoiets kan doen, echt ongelooflijk. Had de film wel willen zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *