Oh Baby | Maand 8 & 9 (week 33 t/m 39)

Dit product is ter beschikking gesteld door Bio-Oil

Hoeveelste maand: Hallo week 38! Het einde komt in zicht en ik kan echt NIET WACHTEN tot de zwangerschap klaar is en we een frummeltje mee naar huis kunnen nemen. Het is steeds echter aan het worden met de kraam intake, het bespreken van het geboorte plan en de kleine die steeds meer daalt. Ook is nu de week aangebroken dat de kleine mág komen.

NOTE: Deze update komt online als ik 38 weken zwanger ben. Dit is een update van week 33 t/m 39, tot volgende week. Aangezien ik anders een kortere update van 2 weken krijg waarin weinig is veranderd. Ik heb hem dus gesmokkeld en tussen de 2 weken dat hij eigenlijk online moest komen in staat. Dit i.p.v. een update van week 33 t/m 37 weken en een update van 38 t/m 39 weken.

Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): 

Week 33: de baby is zo groot als een komkommer
Week 34: de baby is zo groot als een paksoi
Week 35: de baby is zo groot als een prei
Week 36: de baby is zo groot als een flespompoen
Week 37: de baby is zo groot als een ananas 🍍
Week 38: de baby is zo groot als een meloen
Week 39: de baby is zo groot als een pompoen

Foto: Week 33 / Echo 29 weken / pakje gekregen en speeltjes via AliExpressHoeveel aangekomen:
Bij de laatste controle was ik in totaal 15 kilo aangekomen. Nu met mijn verlof ben ik benieuwd hoeveel ik nog aan kom #metdebeentjesomhoog Ik heb morgen weer een controle gepland staan.

Zwangerschapskleding:
Ik heb deze laatste loodjes weinig meer gekocht voor mezelf, behalve dit leuke nachthemd. En ik heb nog wat kledingstukken gekocht voor in het ziekenhuis. Als alles loopt hoe het hoort te lopen beval ik in Juli, warm/koud? Geen idee, dus heb voor beide opties nu wat om mee te nemen. Ook kocht ik nog fijne slippers die ik aan kan trekken in het ziekenhuis (en onder de douche eventueel) en wat andere kleine benodigdheden.


Striae?
Dit product is ter beschikking gesteld door Bio-Oil (droge huid potje, de andere heb ik zelf gekocht)
Nope! *en daar ben ik erg blij mee. Nou heb je altijd wel aanleg om striae te krijgen of niet, ik heb het idee dat smeren het niet echt voorkomt maar het helpt wel. Zo smeer ik al sinds ik weet dat ik zwanger ben me in met Bio-Oil. Ik gebruik deze om heerlijk dagelijks mijn buik in te smeren. Daarbij hebben ze nu een nieuwe variant voor de droge huid. Een erg klein potje, maar er zit zeker wel veel in. Ik gebruik hem nu ook voor mijn droge voeten, ellebogen en andere lichaamsdelen. Makkelijk ook om mee te nemen in je tas. Ik ben in ieder geval al jaren enthousiast over dit product.

Wil je ook zo’n potje Bio-Oli droge huid proberen? Ik mag samen met Bio-Oli een winactie organiseren. Ik hoor graag in de comments waarom je hem graag wilt winnen. Gebruik daarbij een geldig emailadres, zodat ik contact met je kan opnemen. Reageer ook binnen 5 werkdagen, anders kies ik een andere winnaar.Slapen:
Vanaf week 34 was dit erg naar. Ik had het super druk waardoor mijn buik toch weer opspeelde en ik veel last had van misselijkheid, echt hele erge vlagen over de hele dag heen. De weken erna had ik soms last van harde buiken. Tevens was een draaiende peanut in mijn buik ook niet al te fijn net als het hard schoppen (op dezelfde plek) tegen mijn ribben aan. #ongemaktentop Maar het is voor een goed doel. Daarbij nog maar te zwijgen over de klossen die ons bed immens hoog maakt. Gelukkig helpt een opstapje om in bed te komen.

God en dan ga ik het in deze update maar niet eens over het bloed hete weer hebben van de afgelopen week in mijn 38ste week van mijn zwangerschap. Pfhoe. Dikke voeten en handen, warm, warm en nog eens warm. Niet alleen tijdens het slapen maar de gehele dag. Normaal kan ik al niet tegen de warmte maar dit was echt niet te doen. Veel voetenbadjes, ijsklontjes, ijsjes🍨🍧, koude doeken in mijn nek en veel water drinken.


Beste moment van de maand: 

★ Wij hadden onze kraam intake 20 Mei, wat erg leuk was om te doen aangezien ik heel wat jaren geleden dit werk zelf deed. We hebben onze wensen en dergelijke besproken voor de kraamperiode.
★ Mijn zwangerschapsverlof ging eindelijk in op 28 Mei. Iets waar ik echt weken naar heb uitgekeken. Erg wennen (nog steeds) aan het niets hoeven, en ben nog steeds een beetje een ritme aan het vinden. Ik heb daarbij nog (hopelijk) een aantal weekjes te gaan.
★ Wij hadden een controle afspraak inclusief bespreken van het geboorteplan op 29 Mei. Het was fijn even wat dingen door te nemen en de controle was helemaal goed. Ons kleintje ligt goed qua groei en ligging en met mij gaat ook alles op schema.
★ Het feit dat mijn lieve vriendinnetjes veel op bezoek kwamen tijdens mijn verlof.
★ Wij hadden op de dag dat ik 35 weken zwanger was, 6 Juni een extra en laatste echo. Was super fijn om voor een laatste keer naar babypeanut te kijken op een scherm. Wetende dat de volgende keer echt in mijn armen is. Alles was goed op echo.

Foto: 25 weken zwanger inclusief laatste echo’s (6-6) / Letterbord van de Action


★ Ik wilde altijd al graag een gipsen buik maken, en 10 Juni was het dan zover. Manman, wat een zooi krijg je daar van. Super tof om te hebben gedaan en mijn buik is erg mooi geworden (te zien op Instagram). Ik ben nu bezig alles te regelen om de buik te kunnen versieren. Een mooi aandenken voor later & leuk om te doen in mijn verlof.
★ Op 12 Juni kwamen de benodigdheden van de kraamzorg binnen. Klossen voor onder het bed, een douche stoel en dergelijke. De bevalling gaat nu steeds dichterbij komen. Ook ligt de matrasbeschermer en andere dergelijke dingen nu helemaal ready to go.
★ Daarbij hebben we ook een bestelling gedaan om een echo van onze peanut te laten borduren. Deze wordt gestart in Juli en zal ik naar aller waarschijnlijkheid binnen krijgen (inclusief naam) als ons kleintje eenmaal geboren is.
★ Op 18 Juni heb ik alle benodigdheden gehaald voor het op pimpen van de gipsen buik. Nu kan ik in mijn verlof daarmee aan de slag gaan en hem uiteraard binnenkort met jullie delen. Als hij af is komt er zeker een DIY artikel over online.
★ Wederom een controle op 14 en 28 Juni. De laatste dingen bespreken en laten checken. Ben erg benieuwd wanneer mijn ‘echte’ laatste controle gaat zijn.

★ Dat de check-up 21 Juni van babypeanut in orde was in week 37 van mijn zwangerschap. Ik voelde ons kindje minder dan voorheen dus een extra check bij de verloskundige en hartfilmpjes/echo’s bij het ziekenhuis. Gelukkig vertelde ze ons dat alles goed ging. Een hele opluchting. baby peanut ging uiteraard weer een feestje bouwen zodra ik aan de monitoren lag om te checken of alles goed ging. Nu al eigenwijs...


Wat mis ik:
Normaal kunnen slapen in bed. Het is echt een drama om normaal te liggen. Het wordt zwaarder en zwaarder en ben ook vaak als ik op een bepaalde manier ga liggen misselijk. Andere opties zijn er helaas niet. Wel slaap ik redelijk door, minus een aantal keren dat ik eruit moet om te plassen. Het is afgewisseld met slechte en wat betere dagen. Ik probeer van de betere dagen zoveel mogelijk (nog) te genieten. Daarbij deelde ik een artikel begin deze week over de 5 dingen die ik het meeste mis.

Cravings
: Ik ben ineens ook gek op kiwi’s, die ik voor mijn zwangerschap niet te eten vond haha. Ook mergpijpjes en nog steeds Tony’s zijn erg lekker.

Geslacht: Bekend & nog hetzelfde 🍼👶🏻

Aversies:
Nog steeds hetzelfde. Bepaalde geurtjes en na het avond eten moeten de borden naar de keuken aangezien ik niet tegen de geur kan. Ook ruik ik dingen sneller, zoals bijvoorbeeld de prullenbak of andere geurtjes van de kattenbak. Bah.

Symptomen:
Harde buiken, misselijkheid/zuur en nog steeds erg oververmoeid. Dezelfde symptomen als ik in de gehele zwangerschap heb gehad, alleen nu een stuk erger. Het cliché is waar: de laatste loodjes zijn het zwaarste. Daarbij met de warmte waren mijn handen en voeten vol met vocht en deed alles gewoonweg zeer.


Voel je al iets? 
Echt meer dan genoeg. We hebben een erg druk kind die ik om de paar minuten voel bewegen. vandaar ook mijn zorgen toen ik peanut minder voelde bewegen. Alleen de ochtenden is het redelijk rustig tijdens het wakker worden. Daarbij heeft het een voorkeursligging aan de rechterkant en steken er soms billen of een 2 tal voetjes uit mijn buik. Mijn ribben aan de rechterkant hebben ook zeker wat te voor duren en zijn denk ik van binnen bond en blauw. Vandaar dat ik me ook zeker ineens zorgen maakte toen ik minder voelde vorige week.

Humeur: 
Mijn humeur is met ups & downs. Ik heb goede en slechte dagen. Gelukkig kan ik extra mijn rust nemen als ik een slechte dag heb, nu met mijn verlof. Ik merk dat ik sommige nachten erg slecht slaap en dit heeft dan invloed op de rest van de dag. Ook ga ik soms nog over mijn grenzen heen en leer steeds beter te luisteren naar mijn lichaam.

Waar kijk ik naar uit: Uiteraard zijn nu de laatste weekjes ingegaan van mijn zwangerschap: aan alles komt een eind. Straks hebben we gewoon een frummel in huis en kan niet wachten tot alle lege meubeltjes bezet worden door ons kindje. Alles staat nu al tijden leeg te zijn en het is echt onwerkelijk dat er straks echt iets in ligt. Ik kijk ernaar uit dat de 9 maanden van zwangerschap erop zitten en probeer van de laatste weekjes nog even te genieten.

Oh Baby| Maand 8 & 9 (week 33 t/m 39)Aankopen: Ik heb spullen aangeschaft om mijn gipsen buik op te pimpen. Erg veel zin in en benieuwd hoe hij gaat worden. Ook in Juli komt ons geborduurd echo werkje inclusief de naam erop waar ik erg benieuwd naar ben. Uiteraard zal ik deze ook nog met jullie delen. En niet echt een aankoop, maar binnenkort krijg ik ook een samenwerking binnen waarbij ik iets heb gemaakt met de echo’s van baby peanut. Zo benieuwd!

Bijzonder dat dit alweer één van de laatste zwangerschapsupdates is. Er staat nog een laatste loodjes post klaar en een artikel op mijn uitgerekende datum. Voor mijn gevoel duurt het nog even, terwijl die bijna 9 maanden ook wel voorbij zijn gevlogen. Ik kan in ieder geval niet wachten alles met jullie te delen & uiteraard de geboorte van ons kindje hier te plaatsen.
Vergeet je niet mee te doen met de Bio-Oil winactie?

About the Author

8 Comments

Karin

Ik benijd je niet met dit weer.
Mijn zwangerschappen zijn alweer een tijdje geleden, maar ik was blij dat ik na de bevalling weer ‘normaal’ was. Ik beviel pas met 42w4d , ik hoop dat jij eerder mag!

Reply
Nicky

Oehhhh! Zelfs ík vind het spannend! Jullie peanut is, volgens mij, de eerste weblogbaby die ik mee maak! En ik lees al veertien jaar logjes dus dat is best bijzonder. Sterkte met de hitte.

Reply
Louise

Ik weet niet of het gepast is om te zeggen, maar voor mijn gevoel gaat de tijd zo snel! Dat dit alweer een van je laatste updates is joh… Wel heel leuk om te lezen en wat leuk die gipsbuik <3

Reply
SAS

Het is zeker gepast om te zeggen hoor haha, hoor het ook van dierbare vaak om me heen. Maar voor degene die het meemaakt gaat het toch echt 10x langzamer :’)

Reply
Nina

Wat spannend, die laatste loodjes! Mijn vriend en ik verwachten ergens eind november ons tweede kindje. Bij de eerste vond ik Bio Oil heerlijk en ik hoop dat de nieuwe variant mij gaat helpen om striemen te voorkomen. Ik ben benieuwd naar de onderlinge verschillen tussen de producten, daarom doe ik mee!

Groetjes,
Nina

Reply
Audrey

Ik had nog nooit gehoord van een geborduurde echo! Ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Ik heb wel medelijden met je hoor, met dit belachelijk warme weer.

Reply
SAS

Ik ben er dus ZO blij mee, aangezien ik tijden heb gezocht ernaar en het maar niet kon vinden. Nu iemand via Instagram gevonden die ook nog eens de naam erop kan zetten<3 Ben erg benieuwd naar het resultaat. En ben erg blij dat het weer een paar graden minder is nu, dan is het nog een soort van te doen. #38wekenzwanger

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *