Currently #22

Reading β€’ Ik ben met zoveel boeken begonnen en eigenlijk heb ik ze weer laten liggen. Op een één of andere manier kan ik mijn hoofd niet verzetten naar het boek. Ik besloot het dus anders aan te pakken & wat golden oldies te lezen: de boeken van De Wildhof. Manman, toen ik tiener was heb ik deze grijs gelezen. En hoewel het nergens over gaat, is dat juist in deze drukke periode wel eventjes fijn.


Waar gaan de boekjes over?
Gemoedelijk verhaal over een gezin, bestaande uit vijf zussen, een broer en een vader en moeder die een hondenkennel runnen. Centraal staat het liefdesleven van alle kinderen en hoe ze hun partner vinden.

Het boek Heimwee naar de Wildhof heb ik het vaakst gelezen en speelt zich af in Londen πŸ˜‰ *toevalligerwijs haha. Het is een boeken serie die makkelijk weg leest en uiteraard voor tieners van 13 – 15 jaar… Geen hoogstandjes voor nu dus. Juist even heerlijk, aangezien ik er niet heel erg bij hoef na te denken zoals bij de psychologische thrillers die ik lees. Ik hoop dat ik binnenkort weer een beetje meer leesflow krijg…

β™‘β™‘β™‘

Watching β€’ Elementary, Castle, Rizzoli & Isles, CSI en ook ben ik begonnen of Bones wat voor me is..

Drinking/eating β€’ Rooibos thee is favoriet met dit herfstachtige weer (net als herfststorm en winterglow) en ik heb nieuwe B’tween koeken gevonden die ik erg lekker als tussendoortje eet.

(Home) Made β€’ Ik maakte weer eens brownies en ook tijdens de gezellige high tea bij mij thuis. Daarbij wil ik binnenkort weer beginnen aan een DIY bord πŸ™‚

New β€’ Ik nam wat fijne boeken mee bij een aantal kringloopwinkels en bij een boekenzolder. Echt pareltjes en ben er erg blij mee. Hoop de leesflow weer een beetje te krijgen met dit donkere weer, zodat ik lekker met een dekentje en een mok thee een boek in kan duiken.

Thinking β€’ Mijn hoofd zit vol gedachten. Ik ben hem juist door meditatie e.d. wat meer aan het leegmaken. Vooral nog een drukke periode voor de boeg, zo einde van het jaar.

Loving β€’ Gezellige high tea bij mij thuis met vriendinnen – me-time – op weg naar werk – eerste werkdag nieuwe interne baan

Not loving β€’ Binnenkort ga ik hier een uitgebreid artikel aan wijden. Er zijn een aantal dingen waar ik echt niet van hou. Waar ik op dit moment niet van hou? Dat het skate seizoen echt officieel voorbij is.. Maar ook onzekerheid, muggen in november en inscheurende nagels.

Needing β€’ Meer tijd in een dag. Hoewel… dan ga ik ook weer méér doen in een dag.

Feeling/mood β€’ Moe, moe en nog eens moe. Het zijn een paar heftige weken geweest met vele pieken en dalen. Ik merk dat ik daar een beetje van moet bijtanken en pak dan ook goed mijn rust waar dit kan. Ook de vele veranderingen, ook qua werkritme eisen een beetje zijn tol. Ik heb daar in het begin altijd moeite mee, een ander ritme aanhouden. Hopelijk over een aantal weken in wat rustiger vaarwater.

Looking forward to β€’ Veranderingen. Vakantie.

Happy about β€’ Mijn nieuwe interne baan! Ik ben nu de 2de week onderweg en zit nog in mijn inwerkingsperiode. Maar het bevalt me nu al erg goed. Ben erg benieuwd naar de aankomende weken, dan ga ik alleen aan de slag.

Counting down to β€’ December! Wat een fijne maand is dat altijd.. Nog steeds aan het duimen of ik vrij heb, aangezien dit een beetje een puzzel gaat worden om vrij te kunnen krijgen ?? Daarnaast kijk ik altijd erg uit naar de kerstdagen.

Listening to β€’

Welk boek las jij in je tienerjaren?

24 reacties op “Currently #22

 1. Gek hΓ©, die muggen. Deze week heb ik nog een muggenbeet gehad. Hopelijk verdwijnen ze nu het wat kouder wordt. Lezen gaat hier momenteel erg moeizaam. Ik ben niet plots met andere zaken bezig maar lijk me gewoon amper te kunnen focussen. Daarom ben ik maar even overgestapt op super ontspannend leesvoer. Hopelijk verdwijnt die leesdip hierdoor en nadien zal ik me wel focussen op het recensieboek dat nog op me ligt te wachten en het uitwerken van besprekingen van boeken die ik eerder al las.

  In november heb ik best veel gebakken. Twee soorten koekjes voor de Boekenbeurs, een weekje later Oreo-cupcakes (opnieuw voor de Boekenbeurs) en vandaag heb ik nog koekjes gebakken die ik morgen wil afgeven als attentie vermits we zijn uitgenodigd voor een etentje.

  Momenteel drink ik vooral de Winter thee van Jumbo, de Cherry trifle die een vriendin voor me kocht in een winkel met verse theesmaken en de Bosbes met kaneel van Twinnings.

 2. Ik las vroeger ook dat soort boekjes. Pitty op kostschool en zo. En ook een Nederlandse serie over Irmgard, een meisje in een sanatorium. Dat meisje bestond Γ©cht. Dat vond ik indrukwekkend, joh!

 3. Die boekenreeks ken ik helemaal niet. Ik snap helemaal dat je uit kijkt naar december. Dat mis ik nu wel, dat ik die hele maand over sla. Natuurlijk is het een eigen keuze en natuurlijk is het hier schitterend. Maar toch… december is echt mijn favoriete maand van het jaar.

 4. Oh December, ik ben er nog helemaal niet mee bezig, heb ook nog geen zin in kerst. Het is voor mijn gevoel nog zo ver weg, maar ze zeggen dat het vanaf volgende week wel echt koud gaat worden. Brrrr, misschien krijg ik dan wel iets meer kerst gevoel πŸ™‚ De boeken ken ik niet, maar het doet me een beetje denken aan een oude serie boeken van mijn moeder die ik las. De dolle tweeling. Ook leuke boekjes waar je niet bij na hoeft te denken πŸ™‚

 5. Hopelijk kan je in het weekend een beetje je rust pakken. De weken voor de kerstdagen zijn altijd een beetje gek-kig ofzo. Of misschien omdat de dagen korter, kouder en donkerder worden. Kan aan mijzelf ook merken dat het wat doet. Maar een nieuwe, interne baan is natuurlijk ook niet niks. Vroeger las ik meer dan nu. Vooral toen ik een jaar of 15-16 was. Vooral fantasy boeken. Maar tegenwoordig heb ik al in geen drie jaar een boek aangeraakt. Ik kan mijn aandacht er slecht bij houden en veel taken/hobby’s en te weinig vrije tijd haha πŸ˜‰

 6. Vroeger was ik ook al niet echt een grote lezer, maar de boeken van Carry Slee verslond ik! Ik heb momenteel ook een boek openliggen, de 50/50 moorden. Maar ik heb mijn hoofd er ook niet bij. Sowieso heb ik eigenlijk nooit de rust in mijn kont om even lekker te gaan lezen, haha.

  1. Ik heb het boek ook nog liggen, alleen momenteel ook mijn hoofd bij andere dingen. Komt wel weer, in de weekenden of als ik (hopelijk) vakantie heb eind December. Carry Slee las ik ook erg veel toen ik een stukje ouder was.

 7. Wat leuk joh dat je gewoon boeken van vroeger aan het herlezen bent! Dat heb ik zelf nog nooit gedaan maar ik kan me voorstellen dat het weleens lekker is om gewoon weer weg te dromen bij die mooie verhalen van vroeger.

 8. Wat fijn om te horen dat je het naar je zin hebt op het werk! Ik kan me voorstellen dat zo’n nieuwe baan ook wel vermoeiend is. Hopelijk voel je je snel een stuk beter.
  Die boekenserie ken ik helemaal niet trouwens. Ik las als kind vooral ‘Hoe overleef ik…?’ en alle boeken van Carry Slee. Ik heb die boeken ook nog steeds in de kast staan voor het geval ik daar misschien ooit een keer mijn eigen kinderen blij mee kan maken πŸ˜‰

 9. Altijd fijn om te lezen zo’n overzichtje πŸ™‚ Zo’n High Tea lijkt me altijd zo gezellig. Ik ken dat van die nieuwe ritmes en aanpassingen, heel vermoeiend. Ik hoop dat je snel weer je weg gevonden hebt en succes met de nieuwe invulling!

 10. Ooh ik heb ook zoveel zin in december! Bones vind ik een super fijne serie! Jammer dat ze het niet meer uitzenden hier. Heb denk ik ook alle seizoenen gezien. En vroeger las ik héél graag Harry Potter. Ik weet nog dat ik eigenlijk moest studeren voor m’n examens in de middelbare school maar dat ik dan stiekem die boeken zat te lezen πŸ˜€

 11. Oh jeetje, die boeken ken ik helemaal niet! Moet zeggen dat ik eigenlijk niet zo goed meer weet wat ik las toen ik tiener was. Ben ooit op mijn dertiende wel begonnen met Harry Poter (of was ik 15?), maar heb het maar tot het vierde boek gered (sorry). En heb jij ook nog steeds last van muggen?! Bij ons in huis zijn ze ook nog steeds aanwezig. Zo irritant!

  1. Ik heb alleen het eerste hoofdstuk van boek 1 van Harry gelezen en weggelegd. Niet mijn ding.
   Ja muggen zijn hier nog dagelijks in huis te vinden, erg irritant!

 12. Oh, de Wildhof, die heb ik ook stukgelezen vroeger. Ik las veel van dat soort boeken, al las ik ze in mijn herinnering meer in de leeftijd van 8-11, maar ik las sowieso best graag boeken die eigenlijk voor oudere kinderen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *