Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!5x Waarom ik de leukste werkgever heb | Alweer 5 jaar in dienst!

Afgelopen weken deelde ik al dat ik 5 jaar in dienst was en per begin November start met mijn nieuwe (interne) baan. Nog steeds na al deze jaren, al dik 10 jaar in het vak en ik vind dit de leukste werkgever die ik heb gehad. Eindelijk dat vaste contract in 2015 en alle mogelijkheden die ik me bij een baan wens. 5 jaar in dienst. 5 dingen die ik deel waarom ik zo blij ben bij deze werkgever.


Oude foto uit 2014In die 5 jaar heb ik er heel wat meegemaakt. Van een contract van maar 14 uur, naar een baan van 30.5 uur. Van alleen Voorschoolse, tussen en naschools ook nog eens intern de peuterspeelzaal erbij krijgen en nu de tussenschoolse ingeruild voor een nieuwe interne baan per November. Hoeveel ik uiteindelijk ga werken is nog maar de vraag & zal ik pas weten aan het einde van dit jaar, een veel bewogen (werk)jaar. Maar nu even terug komend op de 5 punten die ik juist zo fijn aan deze werkgever vind..

100% gewaardeerd
Waardering, iets dat ik vroeger niet echt kreeg. Iets wat maakt dat je net even dat stapje harder loopt of even langer blijft. Ik heb altijd erg fijne functioneringsgesprekken maar ook mijn leidinggevende en collega’s maken vaak complimenten of denken mee. Heel erg fijn, dat er wordt gezien wat je doet en dat ze het fijn vinden dat je het doet. Geeft je toch weer een extra boost.

Sluit naadloos op mijn opvoeding aan
Hoewel ik bij andere werkgevers altijd moest nadenken, hoeft dat hier niet. Ze werken op een positieve manier met kinderen en op dezelfde manier als mijn eigen opvoeding. Dit is hoe ik met het werken met kinderen om wil gaan. Kinderen stimuleren, motiveren en een leuke middag bezorgen. Spelenderwijs dingen leren (PSZ) of juist gewoon heel creatief nieuwe activiteiten bedenken. Wij staan voor groei en gezelligheid, dingen die ik zeker belangrijk acht met het werken met kinderen.

De kansen die je er krijgt / scholingsmogelijkheden
Dit wordt mijn 2de interne baan die ik krijg, mijn CV staat bomvol met cursussen en scholing. Deze werkgever investeert in je. Wil je leergierig houden en biedt dingen aan. Super leuk want hierdoor ontstaan er dus ook heel wat fijne kansen en ontplooiing. Het hoeft niet, het mag. Sommige van mijn collega’s doen nooit een extra cursus. Ik ben iemand die (mitst ik het interessant genoeg vind) vaak een cursusje meepakt.

Mijn team / leidinggevende
Ik ben erg blij bij de locatie waar ik zit & zal daar ook niet zo snel weggaan. Daar heb ik echt mijn plek gevonden, wat super fijn is. Ik heb fijne collega’s (hoewel er uiteraard altijd een aantal rotte appels tussen zitten). Over het algemeen fijne collega’s waar ik mee kan lachen, maar die qua werken ook gewoon heel erg fijn zijn. Daarbij zit ik heel erg op 1 lijn met mijn leidinggevende: die daarbij mij ook de vrije hand geeft dingen uit te proberen. Super fijn, want ik weet uit het verleden dat je collega’s je werk kunnen maken of breken.

Alles goed geregeld
Alles is goed geregeld. Qua onkosten, verbeteringen en het beleid. We hebben echt heel erg veel op papier staan & bijna overal is wel een formuliertje voor. Zo kan je makkelijk op iets terug vallen en zijn er duidelijke regels (ook aan de ouders duidelijk gemaakt). Ik vind het fijn dat alles op orde is, aangezien ik zelf dit ook altijd ben.

♡♡♡

Werken met kinderen is voor mij DE LEUKSTE BAAN die ik me kan voorstellen. De diversiteit van de dagen, de werksoorten en het werk zelf is voor mij gewoon een kers op de taart van elke dag dat ik er sta. Daarnaast denken mensen vaak van ‘Oh beetje met kindjes spelen’ maar er komt zoveel meer bij kijken. En dat maakt het juist zo fijn afwisselend. Ik vind het super fijn om vaak online en persoonlijk te horen dat iedereen het enthousiaste eraf ziet spatten bij mij. Dat is namelijk ook gewoon echt zo. Hoewel ik soms lange dagen maak en het soms echt wel heftig is wat ik soms mee maak (denk aan verwaarlozing, klachten, ouders die erg vervelend kunnen zijn, e.d.) ga ik elke dag met een glimlach naar werk en heb veel te vertellen zodra ik thuis kom.


Foto bij de peuterspeelzaal – vingerverven

Hoelang werk jij al bij je huidige baan? Ben je ZZP’er: Wat vind je dan het leukste aan het ondernemen?

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

15 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  10/11/2018 at 13:11

  Fijn is dat! Het is zo belangrijk om je lekker te voelen op je werk. Ik werk alweer 8 jaar bij deze werkgever. Ik vind vooral het werk en de collega’s leuk. Wat betreft het bedrijf: we zijn heel klein (13 mensen maar) dus veel dingen kunnen gewoon niet. Omdat we zo klein zijn doen we ook veel dingen zelf. Een muur behangen of Kerstpakketten maken. Maar dat vind ik juist wel leuk. Afgelopen week bijvoorbeeld hebben mijn collega en ik 150 doppers voorzien van een zelfgemaakt kerstkaartje. Cadeautje voor onze opdrachtgevers. Ach, het heeft wel wat.

 • Reply
  Simone
  05/11/2018 at 21:47

  Wat leuk om te lezen dat je zo je passie kwijt kunt. Ik ben natuurlijk ZZP’er en één van de leukste dingen is dat ik continu word uitgedaagd en dat ik ook écht mijn eigen ding kan doen. Iets wat blijkbaar voor mij heel belangrijk is.

 • Reply
  Saar
  05/11/2018 at 11:41

  Je klinkt inderdaad super enthousiast over je baan en de punten die je noemt, zijn wat mij betreft ook ontzettend belangrijk om je ergens goed te voelen.
  Ik werk intussen al drie jaar bij mijn werkgever en ben er ook tevreden van. Fijne collega’s, interessant werk, mogelijkheid tot bijscholing, etc. Jep, ik ben ook nog niet van plan om per direct te vertrekken. Tenzij ik een bestseller schrijf, want dan heb ik mijn droomjob echt te pakken XD

 • Reply
  Michelle
  04/11/2018 at 20:34

  Zo fijn dat je het er zo goed naar je zin hebt! Al deze punten zijn zeker niet vanzelfsprekend en zo bijzonder als je ze allemaal in één werkgever, collega’s en baan vind. Ikzelf ben thuisblijf mama dus ik bepaal zelf mijn dagen maar in het verleden veel issues gehad met banen en stageadressen. Manlief stuggeld ook nog wel eens met werk, werkgevers etc. In december weer een nieuwe uitdaging, ben benieuwd!

  • Reply
   SAS
   08/11/2018 at 21:19

   Heel erg veel succes voor de nieuwe uitdaging voor je man 🙂 Hopelijk bevalt het hem goed!

 • Reply
  Mrs. T.
  04/11/2018 at 18:31

  Ik werk inmiddels alweer 14 jaar bij mijn werkgever en 7 jaar in deze functie. Ik vind het heerlijk! Leuk dat jij het ook zo goed naar je zin hebt.

 • Reply
  Evelyne
  04/11/2018 at 17:20

  Gewaardeerd worden op je werk is ooh zo belangrijk. Ik ben blij voor jou dat het zo goed gaat en hopelijk kun je dit behouden.

 • Reply
  Johanne
  04/11/2018 at 14:43

  Wat heerlijk dat je daar zo op je plek zit! Niet meer loslaten dus 😉 . Ik herken wel veel van wat je zegt. Van alle werkgevers die ik heb gehad, was ik bij mijn laatste werkgever het meest op mijn plek. Ik kreeg waardering, werd overal bij betrokken en had de beste collega’s. Ik werk daar – nu als freelancer – nog steeds twee keer per week op kantoor en vind het fijn dat ik dat niet hoef te missen.

 • Reply
  Rianne
  04/11/2018 at 14:31

  FIjn voor je dat je het zo enorm naar je zin hebt. Een fijne werkomgeving is een pre. Je brengt er zoveel tijd door!

 • Reply
  Shirley
  04/11/2018 at 11:28

  Zo fijn om te lezen dat je al een paar jaar goed op je plek zit en gewaardeerd wordt. Hopelijk heb je het vanaf november net zo naar je zin met de nieuwe interne baan. Ik werk zelf al 7 (!) jaar als webredacteur bij een tijdschrift. Ik begon bij een ander tijdschrift binnen het bedrijf en ik heb ook al wat interne verhuizingen en veranderingen meegemaakt. Zo blijft de sleur er in ieder geval uit.

 • Reply
  zwartraafje
  04/11/2018 at 10:59

  Zo leuk om te horen dat je er nog steeds zo graag werkt. Het lijkt me heerlijk om bij een werkgever te zitten waar je het zo naar je zin hebt. Ik kan zelf nog steeds niet gaan werken dus ik ben eigenlijk mijn eigen werkgever.

 • Reply
  Romy
  04/11/2018 at 09:25

  Wat fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt bij je werkgever! Het klinkt ook wel echt als een heel fijne werkgever, zeker omdat je niet alleen gewaardeerd wordt, maar ze ook nog eens in je investeren en je mooie kansen bieden! Ik zit bij mijn huidige werkgever ook echt op mijn plek. Ik krijg waardering en uitdaging en mijn werkgever is ook geïnteresseerd in waar mijn ambities liggen en wil daarbij meedenken. Vooral vind ik het prettig dat er naar mij geluisterd wordt en dat mijn visie op bepaalde zaken er ook toe doet. Dat heb ik eerder weleens anders meegemaakt en is dus echt wel heel fijn 🙂

  • Reply
   SAS
   08/11/2018 at 21:18

   Fijn om te horen dat je zo op je plek zit bij je werkgever, leuk! is zeker fijn als dat er is en maakt het werk ook een stuk leuker vind ik zelf.

 • Reply
  Morgaine
  04/11/2018 at 08:25

  Jeetje, blog ik alweer zolang dat ik dit destijds allemaal heb mee gekregen? 😉 Hi hi, wat heerlijk dat jij het zo naar je zin hebt nu!

  En hier, weinig veranderingen, ik zit weer in de wachtkamer…

  X

  • Reply
   SAS
   08/11/2018 at 21:17

   Succes! x

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png