Inspiratie | Ideeën voor onze nieuwe badkamer

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Totaaltegel

Zoals jullie weten wonen we dit jaar November alweer 2 jaar in onze woning. In al deze tijd hebben we al een aantal dingen in ons gerenoveerde huis aangepakt. Omdat het toch niet helemaal was wat we dachten of dat onze smaak gewoonweg niet overeen kwam. Lees in de categorie Home Sweet Home meer over onze verbouwingen/aanpassingen o.a. de tuin, steenstripmuur in de woonkamer en de schuur. Er staan zeker nog wat plannen op onze agenda: zo willen we de trap nog aanpakken, de zolder, deels de keuken en ook de badkamer.

Hoe wij de badkamer kochten…

Hierboven is een afbeelding (van Funda) toen we het huis kochten. Onze badkamer is een beetje zalm roze achtig en juist voor de verkoop zo neutraal mogelijk gelaten. Logisch. Echter, hoewel we van iedereen te horen krijgen hoe mooi onze badkamer is, is het totaal niet onze smaak. Ik ben meer van het industriële, hout en zwart/wit/grijs achtige stenen. Daarbij lijkt het me tof om te spelen met motiefjes, zoals de plaatjes hieronder.

Ik zag bij Totaaltegel dat ze verschillende soorten keuzes hadden. Zodra wij de badkamer echter onder handen gaan nemen wordt het dus knap lastig daadwerkelijk wat te kiezen. Wandtegels (van verschillende materialen) tot vloertegels en maatwerk.

bron

De badkamer indeling willen we ook wat veranderen, aangezien het totaal niet logisch is ingedeeld, naar onze mening. Daarbij hebben we een giga wastafel die eigenlijk helemaal niet nodig is. Wat er nu instaat? Er hangt een hangradiator, een hang toilet, douche cabine, er staat een kast in en een groot badkamermeubel. Het wordt dus een fikse verbouwing, eentje die mijn man zelf kan gaan doen. Zo verbouwde hij ook al de oude badkamer van onze flat. Deze was ruim 3x zo groot en echt prachtig geworden. Ik ben dus super benieuwd wat we er nu van gaan maken.

Hieronder wat inspiratie van voorbeelden voor de potentiële nieuwe badkamer. Zodra ik wat toffe plaatjes tegen kom, pin ik deze op Pinterest.

Badkamerinspiratie

Bronnen foto’s: 1/2/3/4/5

Zijn jullie tevreden met jullie badkamer? En wat zijn voor jullie de echte ‘musts’?

11 reacties op “Inspiratie | Ideeën voor onze nieuwe badkamer

 1. Ik zie niet hoe groot jullie wasbak is, maar jullie badkamer lijkt me niet meteen de ruimste te zijn, dus ik kan me wel inbeelden dat je de ruimte dan ook wat functioneler wil gebruiken. Ze is ook best strak hè, totaal niet zo gezellig als je het mij vraagt. Ik kan me inbeelden dat je het anders wil, als ik je eigenlijke smaak zie 🙂

  Wij hebben onze badkamer verbouwd voor we in ons huis trokken, dus hij is wel min of meer mijn stijl. Ons budget was toen echter beperkt. Als ik het nu opnieuw zou doen, zou ik toch andere keuzes maken…

 2. Ik ben heel tevreden met onze badkamer, al vind ik de glazen douche deur een ramp met schoonmaken. Je ziet altijd kalk, bijzonder irritant. Tegels met print lijkt me wel heel gaaf, zeker op de vloer!

 3. Nette badkamer, niks mis mee. Maar het kan leuker! Ben benieuwd wat het wordt! Ik ben best tevreden met mijn badkamer hoewel ik soms een ligbad mis. Het zou best passen, hoor. Maar zo’n verbouwing. Pffff.

  1. Ja die verbouwing zie ik ook zeker tegenop, aangezien we dit in de flat al eens hebben gedaan. Wat een gedoe: ergens anders douchen (en we wonen nu niet meer overal om de hoek) en de rommel die het geeft.. Wij zijn nog aan het bedenken of we een bad willen… Keuzes..

 4. Ik huur, dus ik heb weinig te willen, en voor wat het is al jaren, ben ik er best tevreden mee, ruimte genoeg, grote doucheruimte, de wasmachine past met gemak, zelfs een mooie kast erin met spiegelkast… dus echt, qua ruimte, yessss. De tegels na bijna 25 jaar… uhhhh 😉 Maar ja, dat is dan eigen kosten, en als ik eruit zou gaan, oude weer terug etc, kortom, ik laat het zoals het is.

  X

 5. Onze badkamer is alweer 22 jaar oud. Ik zou graag een keer een volledige metamorfose willen en vooral ook het bad de deur uit willen doen. Maar zolang de jongste nog thuiswoont is dat geen optie. Zij gaat te graag in bad.

 6. Wij mogen voor ons nieuwe huis ook gaan bedenken wat we met de badkamer gaan doen. Super leuk! Er komt sowieso een bad in haha! In ons huidige huis zit op zich een prima badkamer, al zou ik het zelf nooit zo hebben uitgekozen en de indeling had denk ik ook beter gekund.

 7. Ik ben ook al volop plaatjes aan het pinnen op Pinterest voor de badkamer in mijn nieuwe huis.
  Ik wil ook hout integreren en heb al super mooie tegels gezien.

 8. Heel herkenbaar! AL onze visite vind onze badkamer en keuken zo mooi, terwijl ik ze prima vind maar toch ooit wel eens zou willen aanpassen. Zelf zou ik ook graag voor grote vierkante tegels gaan en dan het liefste in een wat donkere kleur zoals grijs. En ook een beetje in de stijl zelfde als jouw inspiratie board. Nu hebben wij créme kleurige tegels met een bruine rand die op één hoogte door de hele badkamer loopt. Achja misschien in de toekomst..

 9. Ik vind jullie badkamer ook heel mooi zoals hij nu is. Al moet ik ook wel zeggen dat de inspiratieplaatjes er ook prachtig uitzien 🙂 Ik ben heel tevreden met de badkamer, maar achteraf bezien had ik toch een bad laten plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *