Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Boeken, film/tv & youtube

Netflix tip | 5 redenen waarom jij zeker ook The Fall moet gaan kijken

Jullie hebben er op mijn blog of social media vast al over gelezen, via Netflix ben ik begonnen aan de serie The Fall. Een serie die ik al heel lang wilde kijken maar niet beschikbaar nog was op Netflix. Tot na onze vakantie, toen er 2 seizoenen op verschenen. Hoewel ik veel series nog wil kijken wat het zeker niet moeilijk te kiezen dat dit de eerste ging worden. En boy, ik had echt gelijk! Mijn all time fav is uiteraard de serie Criminal Minds. Maar deze serie is zeker een goede 2de.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Waar gaat de serie over?

The Fall gaat over het kat-en-muisspel tussen de twee personen die in de eerste minuten geïntroduceerd worden. De Londense politievrouw Stella Gibson die naar Belfast vertrekt om een vastgelopen moordonderzoek opnieuw op de rails te krijgen en Paul Spector, een psychopaat die carrièrevrouwen van begin de dertig belaagt in hun eigen huis en om het leven brengt. Omdat Spector zo systematisch te werk gaat, heeft hij elke verdenking kunnen vermijden, maar de komst van de al even systematische Gibson zou daar verandering in kunnen brengen.

1. Pakkend verhaal, vanaf minuut 1

De eerste minuten van de serie pakken je meteen. De eerste 4 minuten is er geen tekst, alleen beeld. Stella maakt zich klaar voor bed en Paul breekt in, maar toch geeft het een sfeer die blijft hangen. Hij staat voor de spiegel, zichzelf met bivakmuts te filmen waarna hij hem aftrekt. Je weet dus gelijk wie de moordenaar is, maar dit maakt de serie er zeker niet minder op.

2. Perspectief moordenaar en politie

Heel creatief en anders. In ‘normale’ series zie je alleen het perspectief van de politie en hoe ze de moordenaar achterhalen. In deze serie zie je beide, en schakel je tussen de moordenaar, diens leven en Stella. Paul is tevens een huisvader van 2 kleine kinderen en in het dagelijks leven rouwtherapeut. Een opmerkelijke keuze, maar wel eentje die goed werkt in deze serie.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
bron

3. Kwaliteit: 5 á 6 afleveringen per seizoen

Waar een andere serie heel wat afleveringen heeft per seizoen heeft deze serie in het eerste seizoen maar 5 afleveringen. Seizoen 2 telt er 6. Afleveringen van 60 minuten zonder dat het langdradig wordt. Het is uitzonderlijk te noemen, aangezien ik meestal lange afleveringen langdraadig of zelfs saai vind worden. Deze serie daarin tegen maakt dat ik na een aflevering denk: ‘Is het nu alweer om?’ *klikt op de volgende* De kwaliteit hebben ze bij deze serie gewaarborgd. Het geeft je de details die je nog hebt, maar ze hebben gemaakt dat je geen minuut denkt dat er iets overbodigs wordt gedeeld.

4. De cast

Gillian Anderson speelt Stella en Jamie Dornan heeft de rol van seriemoordenaar Paul Spector. In het begin moest ik even bedenken waarvan ik hem kende, maar hij speelt uiteraard in Fifty Shades of Grey. Hoewel ik de film niet heb gezien, kwam hij door de vele reclame ervan me wel bekend voor. Hij speelt zijn rol echt fenomenaal. Doordat hij zelfs een gezin heeft heb je nog een soort van sympathie voor hem. Ik bedoel, sympathie voor een seriemoordenaar die zijn slachtoffers vast bindt, verkracht en daarna dood. Gekker kan het niet worden… Tevens wordt Stella neergezet als een krachtige vrouw die zich erg bewust is van haar seksualiteit. Wederom een goede vertolking die zeker geloofwaardig wordt neergezet. Het is door de gehele cast briljant acteer werk en je leeft je in en mee met de karakters.

5. Anders dan anders

De gehele serie is 1 unieke belevenis die je van minuut tot minuut boeit. Het is lastig de serie hier te omschrijven, aangezien ik niks wil verraden. Er zijn opmerkelijke keuzes gemaakt die juist zo goed kloppen met de verhaallijn. Ik heb nog maar 2 afleveringen(!) over en dan is S2 klaar. Ik kijk nu al uit naar een seizoen 3!

Heb ik je nog niet overtuigd? Misschien wel na het zien van deze trailer

Lijkt dit je een serie om te gaan kijken of juist niet? Wat is jou favoriete serie van Netflix?

1

24 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *