Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Netflix tip | 5 redenen waarom jij zeker ook The Fall moet gaan kijken

Jullie hebben er op mijn blog of social media vast al over gelezen, via Netflix ben ik begonnen aan de serie The Fall. Een serie die ik al heel lang wilde kijken maar niet beschikbaar nog was op Netflix. Tot na onze vakantie, toen er 2 seizoenen op verschenen. Hoewel ik veel series nog wil kijken wat het zeker niet moeilijk te kiezen dat dit de eerste ging worden. En boy, ik had echt gelijk! Mijn all time fav is uiteraard de serie Criminal Minds. Maar deze serie is zeker een goede 2de.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Waar gaat de serie over?

The Fall gaat over het kat-en-muisspel tussen de twee personen die in de eerste minuten geïntroduceerd worden. De Londense politievrouw Stella Gibson die naar Belfast vertrekt om een vastgelopen moordonderzoek opnieuw op de rails te krijgen en Paul Spector, een psychopaat die carrièrevrouwen van begin de dertig belaagt in hun eigen huis en om het leven brengt. Omdat Spector zo systematisch te werk gaat, heeft hij elke verdenking kunnen vermijden, maar de komst van de al even systematische Gibson zou daar verandering in kunnen brengen.

1. Pakkend verhaal, vanaf minuut 1

De eerste minuten van de serie pakken je meteen. De eerste 4 minuten is er geen tekst, alleen beeld. Stella maakt zich klaar voor bed en Paul breekt in, maar toch geeft het een sfeer die blijft hangen. Hij staat voor de spiegel, zichzelf met bivakmuts te filmen waarna hij hem aftrekt. Je weet dus gelijk wie de moordenaar is, maar dit maakt de serie er zeker niet minder op.

2. Perspectief moordenaar en politie

Heel creatief en anders. In ‘normale’ series zie je alleen het perspectief van de politie en hoe ze de moordenaar achterhalen. In deze serie zie je beide, en schakel je tussen de moordenaar, diens leven en Stella. Paul is tevens een huisvader van 2 kleine kinderen en in het dagelijks leven rouwtherapeut. Een opmerkelijke keuze, maar wel eentje die goed werkt in deze serie.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
bron

3. Kwaliteit: 5 á 6 afleveringen per seizoen

Waar een andere serie heel wat afleveringen heeft per seizoen heeft deze serie in het eerste seizoen maar 5 afleveringen. Seizoen 2 telt er 6. Afleveringen van 60 minuten zonder dat het langdradig wordt. Het is uitzonderlijk te noemen, aangezien ik meestal lange afleveringen langdraadig of zelfs saai vind worden. Deze serie daarin tegen maakt dat ik na een aflevering denk: ‘Is het nu alweer om?’ *klikt op de volgende* De kwaliteit hebben ze bij deze serie gewaarborgd. Het geeft je de details die je nog hebt, maar ze hebben gemaakt dat je geen minuut denkt dat er iets overbodigs wordt gedeeld.

4. De cast

Gillian Anderson speelt Stella en Jamie Dornan heeft de rol van seriemoordenaar Paul Spector. In het begin moest ik even bedenken waarvan ik hem kende, maar hij speelt uiteraard in Fifty Shades of Grey. Hoewel ik de film niet heb gezien, kwam hij door de vele reclame ervan me wel bekend voor. Hij speelt zijn rol echt fenomenaal. Doordat hij zelfs een gezin heeft heb je nog een soort van sympathie voor hem. Ik bedoel, sympathie voor een seriemoordenaar die zijn slachtoffers vast bindt, verkracht en daarna dood. Gekker kan het niet worden… Tevens wordt Stella neergezet als een krachtige vrouw die zich erg bewust is van haar seksualiteit. Wederom een goede vertolking die zeker geloofwaardig wordt neergezet. Het is door de gehele cast briljant acteer werk en je leeft je in en mee met de karakters.

5. Anders dan anders

De gehele serie is 1 unieke belevenis die je van minuut tot minuut boeit. Het is lastig de serie hier te omschrijven, aangezien ik niks wil verraden. Er zijn opmerkelijke keuzes gemaakt die juist zo goed kloppen met de verhaallijn. Ik heb nog maar 2 afleveringen(!) over en dan is S2 klaar. Ik kijk nu al uit naar een seizoen 3!

Heb ik je nog niet overtuigd? Misschien wel na het zien van deze trailer

Lijkt dit je een serie om te gaan kijken of juist niet? Wat is jou favoriete serie van Netflix?

1
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

24 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Elise
  09/04/2016 at 21:25

  Ik had m al gezien. Super serie, van mij mag er een vervolg komen !

  gr ELise

 • Reply
  Ann
  23/03/2016 at 11:42

  Jaaaaa geweldig die serie! The Killing is net zo leuk ( engelse gesproken versie )

  • Reply
   SAS
   25/03/2016 at 11:17

   Zeker waar! S1 heb ik er al van afgekeken.

   • Reply
    Ann
    25/03/2016 at 15:37

    Wij hebben zo moeten lachen om die Stephen Holder met zijn uitspraken en manier van doen. Veel kijk plezier nog bij de overige seizoenen, verslavend!

 • Reply
  Esmeralda
  20/03/2016 at 23:12

  Tim en ik zijn er ook aan begonnen maar waren bij aflevering 3 geloof ik gestopt. Toch maar weer beginnen met verder kijken! 😀

 • Reply
  Joyce rdt
  15/03/2016 at 16:57

  The Fall is zeker een goeie serie! Afleveringen vervelen inderdaad geen seconde! Mijn favo serie van Netflix vind ik een moeilijke, ik vind teveel leuk haha.

  Liefs.x

 • Reply
  Jenn
  15/03/2016 at 16:02

  Ik ben nog altijd niet gevallen voor Netflix, kom zonder al tijd tekort 😉 Maar als ik er een keer aan begin is dit zeker een serie die ik zou gaan kijken.

 • Reply
  Janneke
  15/03/2016 at 15:23

  Ik schrijf ‘m op het lijstje met ‘moet-ik-nog-zien-op-Netflix’ series 😉

 • Reply
  jackie
  15/03/2016 at 11:47

  zodra ik tijd heb ga ik me zeker aan deze serie wagen…
  bedankt voor de tip

 • Reply
  Tamarah
  15/03/2016 at 08:26

  Leuk, ik ben ook net aan deze serie begonnen!

 • Reply
  Margo
  14/03/2016 at 19:27

  Ahh ja hoe vet is deze serie he? Vond het ook jammer dat ik alweer door seizoen 2 heen was. Seizoen 3, bring it on! Ben heel benieuwd hoe ze de verhaallijn uitbouwen.

 • Reply
  Inge
  14/03/2016 at 18:51

  Ja klinkt echt als een serie die ik graag zou willen zien! 🙂

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  14/03/2016 at 18:27

  Oh neeeee!

  Ik dacht toen ik de titel zag: niet lezen Ilse, niet lezen.

  Nu moet ik dus gaan kijken 🙁 😉

  Lijkt me héél innemende serie zoals jij hem beschrijft.

 • Reply
  Nesrin
  14/03/2016 at 16:45

  Fijne review! Ik kijk op dit moment alleen naar The Walking Dead en ik zet The Fall op het lijstje want de rest van de series die ik kijk zijn nu toch even gestopt.

 • Reply
  Maureen
  14/03/2016 at 16:03

  Oh dit klinkt heel leuk! Ik ga gelijk kijken zo haha! Ik zocht nog nieuwe series, dus bedankt voor de tip!

 • Reply
  Sofie Katelijne
  14/03/2016 at 16:03

  Al veel goeds over gehoord, ben benieuwd!!

 • Reply
  Rowan - sillysis.nl
  14/03/2016 at 15:07

  Je hebt me overtuigd hoor… Ik ga kijken. Beloofd!! 😉

 • Reply
  Alyssa
  14/03/2016 at 12:42

  Oeh, ik ben er nu echt benieuwd naar!

 • Reply
  Lies
  14/03/2016 at 12:15

  Ik ben momenteel helemaal verslaaft aan Orange is the new black. Heb nog maar net Netflix en ben daar mee begonnen. Binnenkort eens verder kijken wat de volgende zal zijn.

 • Reply
  Simone
  14/03/2016 at 12:09

  Misschien niet heel verrassend, maaar mijn favoriete serie op Netflix is Pretty Little Liars. Ik ben al een heel eind. Hierna wil ik kijken of ik Life Unexpected wat vind.

 • Reply
  Marion Hulzebosch
  14/03/2016 at 10:20

  Aaah, Scully! Van The X-Files! Ik vind haar zo goed! Voor de rest klinkt de serie ook goed. Hij gaat meteen op mijn kijklijst erbij!

 • Reply
  Daenelia
  14/03/2016 at 10:15

  Klopt! We wachten tot de boxset uit is 🙂

 • Reply
  Veerlez
  14/03/2016 at 09:43

  Ik zeg het geloof ik al een tijdje, maar binnenkort ga ik hem echt kijken! Ik ben gister aan Daredevil begonnen, gewoon omdat die bovenaan stond in mijn netflix, maar daarna is the fall aan de beurt! Ik heb hem gister wel aangeraden aan iemand, door al jou positieve verhalen erover! 🙂

 • Reply
  Morgaine
  14/03/2016 at 08:59

  Zover zelfs na het zien van de trailer trekt het mij niet, mijn favo serie is niet uit te drukken op netflix, ik ben van alles en nog wat, maar White Collar en Prison Break, en dan The Blacklist staat er ook op, maar op tv zijn we al verder, vanavond weer gewoon op RTL5 hhahahahaha

  En Person of Interest weer vanavond en morgen weer Code Black, gewoon op tv…

  X

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png