Wat Augustus me heeft geleerd…

dat ik na 6 jaar getrouwd nog steeds een gelukkig en goed huwelijk heb
Ik hoor het zoveel om me heen: ongelukkige stellen en op mijn werk gaan veel ouders uit elkaar. Daardoor was ik me deze maand extra bewust van het feit dat we na 11 jaar samen en 6 jaar getrouwd nog steeds super gelukkig zijn met elkaar. We hebben het fijn, lachen wat af en we vullen elkaar aan. ♥

een dagje niksen is soms wel even lekker
Saskia = een bezig bijtje & Saskia moet soms even de pas op de plaats hebben. Deze vakantie & de vrije dagen die ik ervoor had van het werken bij de NSO in de zomervakantie, hebben me dit zeker doen beseffen. Niet elke dag hóeft iets. Sowieso hóeft niets alleen zit dit in mijn hoofd. Ik heb dit dus ook zeker meer los gelaten en heb daardoor nog meer kunnen genieten & rust kunnen pakken.

ik echt even een off tijd nodig had van werk
Toen ik uiteindelijk door mijn vakantie een break had, merkte ik wat de afgelopen drukke weken op werk met me hadden gedaan. Ik was op, uitgeblust. Ik merkte dat ik de eerste dagen van mijn vakantie zelfs over werk droomde. Gelukkig heb ik het kunnen loslaten en me echt kunnen focussen op mijn vakantie. Ik had eventjes tijd nodig weg van mijn werk, om zo weer op te kunnen laden.

dat het fijn is te genieten van de kleine dingen
Elke dag, dus niet alleen de maand Augustus sta ik hierbij stil. Alle kleine dingen waar ik geluk en dierbaarheid in kan vinden. Zoals het bovenstaande bosje bloemen wat ik zomaar kreeg?, kopjes thee met nieuwe smaken, lezen, genieten van een wandeling, steeds meer groen in huis, structuur, fijn zittende joggingbroeken en lange douche taferelen ♥ om zomaar even een greep te noemen.

een nieuwe serie bingewatchen soms gewoon erg fijn is
Yay voor bingewatchen. Even lekker in een serie (of een boek, leesflow hallo waar ben je gebleven?! Gelukkig zal dat in Centerparcs wel los lopen) duiken en alles om je heen vergeten. De laatste tijd kijk ik nog steeds mijn crime series & ben ik aan het einde bijna van Elementary S1.

old skool bloggen via een notitieboekje verjaard nooit
Ik was het even zat, telkens met mijn hoofd maar achter dat scherm. Dus besloot wat steekwoorden van artikelen op te schrijven & lekker met een notitieboekje in bed te gaan brainstormen. Heerlijk en zeker een hele tijd geleden. Waarom had ik dit niet veel eerder gedaan? Old skool verjaard nooit 😉

opruimen therapeutisch werkt
Het hele idee dat de zolder zo goed als alles op zijn plek staat geeft rust. Ik kan weer dingen vinden in de eerst volgestouwde ruimte. Echt heerlijk! Ik wil ook zeker het daar opleuken, zodat ik wat vaker in mijn stoel naast mijn boekenkast kan gaan lezen.

(bron idee)

Is er iets wat jij deze maand hebt geleerd/ondervonden?

About the Author

9 Comments

zwartraafje

Wauw Sas, ik zat hier vrijwel de hele tijd bevestigend te knikken. In zoveel van de punten die je aanhaalt kan ik mezelf herkennen. Zo gaat het hier de laatste tijd fysiek weer wat slechter en doordat ik me de voorbije drie dagen teveel heb geforceerd is het hier nu een platte rust dag. Morgen en het weekend waarschijnlijk ook. Maar langs de andere kant betekent dat wel dat ik eindelijk nog eens toekom aan het lezen van mijn blogfeed.

Ik kijk heel erg uit naar een nieuwe vakantie in Centerparcs en ga eens polsen bij mijn man of hij het ziet zitten om tot aan die van de Eemhof te rijden. De foto’s die je daarvan deelde spraken me echt aan. Bloggen in een notitieboek doe ik zelf ook vaak. Concepten, ideetjes die ik verder wil uitwerken,… Ik vind het ook leuk om die boekjes nadien nog eens te doorbladeren want je komt dan echt allerlei verschillende zaken tegen;

Opruimen is vermoeiend maar ik kom er echt helemaal van tot rust wanneer alles mooi aan kant staat en ik perfect weet waar alles ligt. Kleine geluksmomenten koester ik ook enorm. Mooi weer, een leuke gesprek, fijne post, … het zijn kleine zaken die een dag er plots helemaal anders kunnen laten uitzien.

Reply
Nicky

Ik ben een beetje laat, geloof ik. Even denken…. Augustus was goed! We gaan verder gelijk op. Mijn leesflow is ook weg. *schrik* En ik ben mijn berging aan het opruimen. Zo fijn!

Reply
Zo simpel is dan geluk

Alweer 6 jaar getrouwd, jeetje, wat vliegg de tijd. Ik weet nog zo goed dat je hier schreef over de voorbereidingen van je bruiloft!
Hopelijk kan je straks met heel veel meer rust weer aan het werk gaan en de rust ook vasthouden!

Reply
Romy

Wat een mooi lijstje! Vooral punt is prachtig! Prachtig om te horen dat jullie nog altijd even gelukkig zijn samen. Ik heb zelf deze maand geleerd dat vakantie op z’n tijd heel fijn is. Ik ga bijna nooit op vakantie en bij mijn vorige werk heb ik ook heel wat dagen laten uitbetalen in plaats van ze op te nemen, maar in Italië merkte ik hoe belangrijk even vrij zijn eigenlijk is. Dat wil ik in mijn huidige baan dan ook zeker vaker doen 🙂

Reply
Rianne

Dat ik voldoende vertrouwen heb in mijn eigen kennis en kunde om niet in de stress te schieten dat mijn datum uit dienst er aan komt zonder dat ik al nieuw werk heb en… dat ik een stuk handiger ben dan zelf gedacht.

Reply
Sammie

Mooie lijst! Af en toe even tijd voor jezelf nemen is heerlijk, of gewoon een dag helemaal niets doen. Kan ik altijd van genieten 🙂

Reply
Wanda

Fijn dat je ondanks het lastige begin toch je werk los hebt kunnen laten! Ik merk juist dat het werk me op dit moment weer heel erg in beslag neemt. Dat moet ik echt gaan veranderen. Daarnaast moet ik ook echt tijd voor mezelf vrij gaan maken, tijd waarin ik lekker niks hoef en zeker niks moet.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *