Genieten van een fijne nachtrust: Mijn bevindingen na een maand LivingComfort

Dit product is ter beschikking gesteld door LivingComfort

Slapen, iets wat van mij steeds meer kwaliteit hoort te krijgen. Juist omdat ik al sinds kinds af aan als een ‘slechte slaper’ kan worden bestempeld. Het inslapen is bij mij altijd het probleem: ik lig altijd te pieken, heb briljante ideeën als ik eigenlijk mijn rust moet vinden en ben altijd aan het (over)analyseren.

Het meest belangrijke denkwerk gebeurt bij mij dus in bed (naast het douchen). Het huilen bij een tegenslag, mijn eerste kus met M., inspiratie vinden en een hoop andere dingen 😉 Maar vooral geniet ik ervan heerlijk uitgerust wakker te worden.


Met het oog op bewust bloggen zijn de trouwfoto’s van mij & M, niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)
Op de foto: Beddengoed/hoofdkussens: Etrias – Triptiek doeken met foto’s: Pixers


Nou hebben wij al sinds jaren een hele fijne boxspring inclusief matrastopper. Deze was even oud als het bed zelf.. Ik ging eens door mijn oude blogartikelen heen en kwam erachter dat deze al ruim 5(!) jaar oud was. En dit was dus ook echt wel te zien. De vlekken en doorzak plekken zaten erin. Tevens was het niet echt een dikke matrastopper en was hij meer voor het één geheel maken van onze 2 delen qua bed.

Mijn bevindingen na een maand slapen op de matrastopper van LivingComfort

Ik ben niet zo van de ‘nieuwe’ dingen. Vooral met mijn nachtrust, die eindelijk na jaren is verbeterd kom ik niet graag. Over de nieuwe matrastopper was ik dus een beetje huiverig: zal ik hierop wel fijn slapen? Of zou ik er erg lang aan moeten wennen?

Het eerste matras was bij levering beschadigd. Al gauw kreeg ik een nieuwe opgestuurd. Hij was geheel verpakt in vacuum gezogen plastic. Hij moest even een aantal uurtjes ‘rusten’ op het bed om het gewenste formaat te krijgen. Al het moment dat ik erop drukte met mijn hand merkte ik dat hij super zacht is. Niet té zacht, aangezien je anders er half in wegzakt. Hij neemt precies je pasvorm aan en deukt daarna weer een soort van uit.

Het materiaal is van traagschuim en is 7 cm dik. Hij is ideaal voor het tegen gaan van allergische reacties en de kans hierop. Daarbij heeft hij, heel handig een afritsbare tijk waardoor je hem makkelijk kan wassen. Bekijk hieronder het filmpje over het traagschuim en hoe het werkt.

Maar hoe heb ik het ervaren?! Bij dag 1 sliep ik al als een roos. Na een maand ben ik meer dan tevreden over de nieuwe matrastopper. Hij ligt goddelijk en ik ben een stuk minder last van mijn rug. Precies de reden dat ik hem langere tijd wilde uitproberen voordat ik mijn bevindingen deelde met jullie. Op bed liggen en een serie kijken via Netflix is weer een feestje geworden. Bedankt LivingComfort voor deze fijne slaap ervaring!


Naast mijn nachtkastje | Quotebord: Kringloop – Lichtje: Kerstpakket – Aquarel schilderij: zelf gemaakt

Daarbij heb ik zeker wat kleine tips toegepast om fijner te slapen. Zo probeer ik minder met mijn smartphone bezig te zijn in bed, zet ik hem altijd lekker stil. Ik schrijf gedachten en dingen op voordat ik ga slapen, en ik drink altijd een glas water voor het slapen gaan & als ik uit bed ga.

Heb jij een matrastopper en wat vind jij het belangrijkste voor een fijne nachtrust?

5 reacties op “Genieten van een fijne nachtrust: Mijn bevindingen na een maand LivingComfort

  1. Grappig woord; matrastopper! Ik heb nooit geweten dat het zo echt heet. Maar ik weet ook niet hoe ik zo’n ding anders zou moeten noemen. 🙂 Wij hebben er geen trouwens.

  2. Super dat je er goed op slaapt maar ook dat hij een afritsbare tijk heeft, vind het zo irri als je dat soort dingen (kussens ook) niet kunt wassen!

  3. Geen matrastopper, wel twee jaar geleden een nieuw matras gekocht, en die bevalt nog steedsgoed! Toevallig gisteren dekbedden ontvangen van LC, review volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *