Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Toch even over dat ‘body positivity’

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Hersenspinsels, Lifestyle
Previous Story
Next Story

29 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  16/08/2018 at 16:28

  Wat een superstomme comment op je foto! Echt zo nietszeggend. Ik vind jou prachtig op de foto’s die ik van je zie!

 • Reply
  Anja - Minimalist Dutchie
  13/08/2018 at 09:40

  Het vreemde is, het lijkt “nooit goed”. Ik ben slank, best erg slank en krijg dan te horen dat ik “best wel wat meer mag eten” of “ik kan je ribben zien, heb je anorexia ofzo?” Ik kan me er niet meer kwaad om maken, maar ik vind het wel heftig dat het gebeurt.

  • Reply
   SAS
   13/08/2018 at 21:32

   Eigenlijk leven we in de tijd van ‘het is nooit goed’ Heftig dat mensen zulke opmerkingen maken! Ik herken ze wel van vroeger ook, at alles wat los en vast zat maar was erg slank van mezelf. Kreeg dan dezelfde opmerkingen. Waar mensen zich mee bemoeien, loop der jaren is het naar mijn mening alleen maar erger geworden helaas.

 • Reply
  zwartraafje
  12/08/2018 at 16:49

  Er is niets mis met een beetje opbouwende kritiek maar ik begrijp echt niet waarom de laatste tijd zoveel mensen zich geroepen voelen om commentaar te geven op anderen. Veilig van achter hun schermpje mensen zitten kwetsen. Stoer hoor en vooral waarom? Het is toch veel leuker om iemands dag mooier te maken door iets lief te zeggen. Daar iemand aan te moedigen, te troosten, te steunen, …

  • Reply
   SAS
   13/08/2018 at 21:30

   Opbouwende kritiek is vandaag de dag jammer genoeg ver te zoeken inderdaad… Vooral die negativiteit, i.p.v. positiviteit vind ik zelf (juist als positivo) zo naar.

 • Reply
  Hilde
  11/08/2018 at 17:54

  Erg, heel erg. Ik kom gewoon gezellig naast jou zitten (heb ook niet de ideale maten). Het is zo ingepeperd in onze maatschappij. In de reclame, in de meeste damesbladen. Ook jonge meisjes zijn hier erg gevoelig aan. Ik word daar ontzettend boos van, van zo’n f*** mentaliteit. Erg kortzichtig vind ik dat. Zegt meer over die persoon dan over jou als mooie persoonlijkheid!!

 • Reply
  Nicky
  11/08/2018 at 12:58

  Wat een rare comment inderdaad. Ik snap dat soort dingen ook nooit. Het lijkt wel of mensen zich tegenwoordig niet realiseren dat woorden pijn kunnen doen. Jammer.

 • Reply
  Linda
  09/08/2018 at 17:05

  Huh, die reactie is echt vreemd… `1) hou je mond, daar heb je niets mee te maken inderdaad en 2) het is ook nog eens nergens op gebaseerd.
  Ik vind dat er ook een einde moet komen aan dat hele kritiek leveren op alles en iedereen. Als je kritiek hebt waar iemand wat mee kan: prima, maar zeg het dan aardig. En zeg anders niets en denk het dan lekker voor jezelf als je per se dat wilt denken.

  Ik vind het trouwens mooi dat je de sidenote maakt dat je geen behoefte hebt aan veel bloot e.d. op social media. Hier sluit ik me helemaal bij aan! Dat wordt ook iets teveel opgehemeld vind ik. Maar aan de andere kant: Iedereen moet doen wat ‘ie fijn vindt, ook als dat erbij hoort. Dan volgen we het maar niet hè 😉

  • Reply
   SAS
   09/08/2018 at 21:10

   Helemaal waar! Ieder zijn ding als ze zo nodig dit op deze manier willen doen, heb ik verder geen oordeel over. Vervelend vind ik wel dat als ik op het vergrootglas klik om eens andere foto’s/accounts te ontdekken vaak deze foto’s wel weergegeven worden. Ik heb er niet zoveel mee, maar wel mooi dat er meer aandacht voor is en mensen bewuster blij zijn met zichzelf.

   • Reply
    Olga // Daar Was Eens
    10/08/2018 at 21:44

    Ik heb na de geboorte van mijn oudste zoon ook wel eens foto’s van mijn buik gedeeld waar ik toen onzeker over was, maar toch ook wel ‘oké’ mee was. Heb hem volgens mij later wel verwijderd, want ik vind het toch iets te persoonlijk. Niet omdat ik mezelf heel lelijk vind op die manier, maar omdat je nooit weer in welke verkeerde handen zo’n foto kan vallen. Ik heb toch al genoeg gelezen over rare profielen en sites waarop foto’s voor lust worden geplaatst, foto’s waar iemand totaal geen weet van heeft. Nee dank je, en ook liever niet als ik wel het lichaam van een supermodel zou hebben..

    • Reply
     SAS
     12/08/2018 at 14:01

     Foto’s van een buik delen en de half naakte mensen op Instagram vind ik toch wel een klein verschilletje haha 😉 Ik vind het inderdaad juist, wat jij zegt qua privacy dat mensen niet goed nadenken.. Het blijft en is internet en je weet nooit wat ermee kan gebeuren. Daarom zeg ik ook: dikke prima als je helemaal blij bent met jezelf dat is alleen maar een pré en juist met dat #bodypositvity wordt er aandacht aan besteed. Echter is het nu meer een ‘hype’ om schaars geklede/half naakte foto’s te delen i.p.v. gewoon een foto van jezelf erop te zetten (inclusief kleding) met dan de tekst dat je blij bent.. En dat vind ik soms wel eens jammer.

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  09/08/2018 at 15:51

  Echt onbegrijpelijk die opmerking. Je hebt gelijk, we kunnen zoveel beter complimenten aan elkaar uitdelen dan elkaar de grond in de trappen. Ik begrijp ook niet zo goed waarom dat laatste nodig is.

 • Reply
  Mei Qi
  08/08/2018 at 17:36

  Heel mooi geschreven en je hebt absoluut gelijk! En die reactie kan echt niet. Ik snap ook niet waarom mensen zulke reacties achterlaten. Hebben ze niks beter te doen? Dit is dan ook een van de redenen dat ik een anonieme bloggertje ben. Je weet nooit wat voor reacties je krijgt!!

 • Reply
  Amy
  07/08/2018 at 22:56

  Goed stuk Sas, ik kan me er helemaal in vinden. Ook ik heb niet de behoefte om zo op internet te staan en soms vraag ik me stiekem wel af waarom je dat zou doen. Daarnaast denk ik dat niets zeggen als je niets aardigs te melden hebt nog altijd het beste advies is. Laten we vooral lekker normaal doen met elkaar ipv elkaar afbranden om niks of uit jaloezie. En die opmerking slaat natuurlijk nergens op, snel vergeten!

 • Reply
  Romy
  07/08/2018 at 21:59

  Pff, wat is dat echt voor opmerking?! Begrijpt diegene niet hoe je lichaam anatomisch in elkaar zit: als je je benen neerlegt, zien je benen er inderdaad anders uit dan als je loopt. Logisch en niets “diks” aan! Ik ben het helemaal met je mooie artikel eens. Als je een complimentje wilt uitdelen, prima. Maar als je iemands kleding, haar of wat dan ook niet mooi vindt, houd gewoon je mond. Je maakt er niemand blij mee en hebt er ook zelf niets aan. Ik vind het mooi dat er steeds meer aandacht is voor body positivity. Hoewel ik zelf bij periodes best wel last heb van slechte gedachten over hoe ik er uitzie, heb ik wel geleerd om positiever naar mijn lichaam te kijken en vooral te waarderen dat mijn lichaam werkt. Niemand is perfect en iedereen is op z’n mooist als hij/zij er gewoon uitziet zoals hij is. Dik of dun, klein of groot, blond, zwart of rood…allemaal prima! Het zou toch saai zijn als iedereen er hetzelfde uit zou zien 🙂

  • Reply
   SAS
   08/08/2018 at 11:03

   Prachtige reactie<3
   Amen!

 • Reply
  Michelle
  07/08/2018 at 20:56

  Jammer, maar helaas zullen er altijd dit soort mensen zijn en blijven. Ze moeten schijnbaar andere afkraken om zichzelf beter te voelen. Zo jammer dat wij ( de mens) elkaar niet vaker een complimentje maken i.p.v afkraken. En wat ik altijd een beetje jammer aan deze movements vind, ze zijn nu helemaal hot en over een tijdje hoor je er helemaal niets meer van.

 • Reply
  Sammie
  07/08/2018 at 20:33

  Met het internet is het wel/niet anoniem zeiken over een ander en altijd maar je mening rond spuien extreem geworden, zelfs ‘normaal’ Ben het helemaal met je eens verder, Kun je niets aardigs zeggen of opbouwende kritiek geven of op een normale manier je mening onderbouwen zeg dan maar niets.

 • Reply
  Evelyne
  07/08/2018 at 20:21

  Ik haat het wanneer ze het over mijn uiterlijk hebben. Ook als ze positief zijn. Dan denk ik ‘hé, dat meen je niet en zeg je alleen maar om mij gelukkig te prijzen’. Ik weet bijvoorbeeld dat ik aangekomen ben en die kilo’s te zien zijn op mijn buik en billen. Een erfenis van mijn moeder.. Ik weet dat ik gezonder moet gaan leven enzo, maar het helpt niet dat mensen mij er voortdurend over aanspreken. Dat haat ik zo. Ik ga ook niet over een ander z’n lichaam zeuren.

 • Reply
  Sofie
  07/08/2018 at 20:16

  Inderdaad zo’n comment kan hard aan komen als je je onzeker voelt of als je je op dat moment niet zo goed voelt. Het is misschien niet zo bedoelt maar het kan wel zo aanvoelen

 • Reply
  Inge | Monsieur Mango
  07/08/2018 at 19:29

  Wat een rare reactie zeg en waar bemoeien mensen zich inderdaad mee?! Ik ben ook opgevoed om anderen niet te oordelen (je weet immers nooit wat er achter iemand schuil gaat) en als je niets aardigs te zeggen hebt, kun je beter niets zeggen inderdaad. Ik vind de movement echt heel goed en ik moet ook zeker nog leren om blij te zijn met wie ik ben, maar foto’s van mij in ondergoed of bikini ga je (gelukkig) niet online aantreffen. 😉

 • Reply
  Mrs. T.
  07/08/2018 at 16:20

  AMEN!

 • Reply
  saskia
  07/08/2018 at 13:52

  Oh die reactie, waar haalt die persoon het gore lef vandaan! Zo makkelijk vanachter een schermpje.
  Gewoon een ieder in zijn waarde laten. Groot of klein, slank of dik. Wat maakt het ook allemaal uit!
  Mooi dat je dit eens onder de aandacht brengt.

 • Reply
  Irene
  07/08/2018 at 11:22

  HAHAHA :’D Wat voor rare reactie op je Instagramfoto?! Ik heb toevallig ook zo’n soort post gepland voor binnenkort 🙂 moet nog wat sleutelen aan dingetjes. Kan er een heel boekwerk over schrijven omdat ik het zo belangrijk vind en héél blij ben dat dit onder de aandacht komt.
  Het maakt me overigens niet uit dat mensen in hun ondergoed op Instagram verschijnen om dit te promoten. Vind het net goed dat al die verschillende lichamen zo open en bloot in beeld komen want het helpt mij om ook blij te zijn met hoe ik er uit zie. Maar elk zijn ding hé 🙂

 • Reply
  Darina
  07/08/2018 at 10:51

  Niets aan toe te voegen. Helemaal mee eens!

 • Reply
  Lilian
  07/08/2018 at 10:44

  Helemaal eens. En wat al die ‘bekende’ Instagrammers niet over zich heen krijgen… en bekende Nederlanders. Dat laatste gedicht is precies waar het om gaat. Ik merk ook dat ik wel eens oordeel over anderen (alleen in m’n hoofd hoor, zou het nooit in mijn hoofd halen om er iets van te zeggen/typen) en dat is vaak een teken dat ik zelf met een dingetje zit. Vooral jaloezie meestal eigenlijk 😉

 • Reply
  Simone
  07/08/2018 at 10:25

  HE-LE-MAAL EENS! En das moest even met caps. Ik kan er niets meer aan toevoegen lieve Sas <3

 • Reply
  Jenn
  07/08/2018 at 07:50

  Goed geschreven! Ik vind bodypositivity zó belangrijk, maar heb zelf absoluut niet de behoefte om in mijn ondergoed op Instagram te staan. Maar dat geoordeel inderdaad, bah. Ik heb mijn deel aan rotopmerkingen ook wel gehad, toevallig staat er nog een stukje over in mijn concepten. De meest bizarre vond ik denk ik wel ‘als ik met zo’n kont moest hardlopen zou ik me laten afmaken’. Echt wtf? Zo lang zulke opmerkingen onderling gemaakt worden is het bodypositivitygebeuren zo hard nodig. En dan maakt het mij niet uit dat mensen daarvoor in hun ondergoed op Instagram verschijnen, ieder zijn ding.

 • Reply
  Nicetobeout
  07/08/2018 at 07:43

  Oh wauw, die reactie. Idd whut?! En ik snap ook niet waarom andere mensen zich zo druk maken over hoe anderen eruit zien. Vast onzekerheid van die persoon zelf. En dan lekker veilig vanachter je toetsenbord je gall spuwen. Bah.

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png