Currently #19

Reading • Ik ben nog steeds bezig in de nieuwe van Karin Slaughter, maar kreeg ook 2 recensie boeken via mijn blog. Super leuk, aangezien ik Baguette met jam voor twee Maandag heb uitgelezen. Zeker een vermakelijk boek, even tussen alle moord & dood door. De recensies van onderstaande boeken komen dus zeker binnenkort online, net als die van de nieuwe van Slaughter. Waar gaan de onderstaande boeken over?

Baguette met jam voor twee
Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Omringd door idioten Welke gedragsstijl is de jouwe?
Drijf je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Botst het gematigde karakter van je geliefde met je eigen enthousiasme? Sommige mensen beweren dat zij omringd worden door idioten. Zij begrijpen hun collega’s of familie niet, hoe ze ook hun best doen. Als je echter meer inzicht hebt in het gedrag van de ander, en dat van jezelf, kun je beter met de ander communiceren.

Een veelgebruikte methode daarvoor is het aanduiden van gedragsstijlen met kleuren. Ben je bijvoorbeeld rood, dan wil je snel tot de kern van de zaak komen. Heb je voornamelijk gele kanten, dan ben je snel enthousiast, groen staat voor stabiliteit en blauwe eigenschappen hebben te maken met informatie en details.

Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze dit kleurenschema toe te passen. Omringd door idioten helpt je collega’s, vrienden en familie beter te begrijpen.

♡♡♡

Watching • Ik nam de afgelopen tijd heel wat toffe films op van tv, en keek The Bourne films via Netflix. Ook ben ik nog heerlijk aan het genieten van mijn crime series, die ik wekelijks met een mok thee bekijk. Ik ben dan ook, door drukte meer aan het ontspannen en zit meer met mijn neus in een boek of kijk even een serie.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Drinking/eating • Thee. Wat een verrassing. En ik ben fan geworden van de Belvita breakfast koeken, heerlijk!

(Home) Made • Nog steeds dat ene DIY project… Sssssst

New • Ik kocht een super tof en fijn jurkje. Zeker wil ik in 2018 meer jurkjes/rokken gaan dragen! Ook zijn we bezig met items voor onze tuin, zo leuk om alles af te maken.

Thinking • Over een week zijn we alweer 11 jaar bij elkaar & over een maandje alweer 6 jaar getrouwd. We gaan tussendoor ervoor gezellig uit eten.

Loving • Nieuw jurkje – reünie met vriendinnen – samen skaten – 1000 volgers op BL <3

Not loving • Achter een slome auto/vrachtauto/whatever rijden. Gescheurde nagels. Koude voeten.

Happy about • De toffe samenwerkingen in mijn inbox! Instant happiness.. Zo heb ik tijden niets en nu heb ik zo’n 6á7 leuke samenwerkingen waar ik mee bezig ben. Van dingen in onze tuin, boeken, fotoproducten, voor in onze slaapkamer en andere nieuwe dingen. Zo tof en ben dan ook goed aan het inplannen. Deze week is het nog druk, aangezien het de laatste week voor de zomervakantie @ werk is, dus na deze week aan de slag met super leuke artikelen!

Needing • VRIJE DAGEN! En whoop, die komen eraan hoor. In de zomervakantie heb ik andere en langere werkdagen. Dit betekend dat ik 1 á 2 dagen in de week vrij ben, i.p.v. 5 dagen werken. Ik kijk er zó erg naar uit.. Nog de laatste loodjes deze week en dan lekker genieten!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Feeling/mood • Ik voel me prima, wel een beetje op en toe aan de zomervakantie (en fijn weer). Daarbij heb ik wel nog steeds last van mijn oren (uit Oostenrijk, met de hoogteverschillen) Dus ik ga Vrijdag even langs de dokter om te kijken of m’n oren uitgespoten kunnen worden…

Looking forward to • ZOMERVAKANTIE en onze aan 1 gesloten eigen vakantie waarin we ook een weekendje weg gaan en vooral thuis gaan genieten. Maar ook zeker nog wat toffe dates, de trouwdag van Simone en het vuurwerkfestival.

Counting down to • 51 dagen… Centerparcs!

Listening to • Een nummertje dat ik nieuw leven heb ingeblazen door onze rit naar Oostenrijk waar ik hem hoorde. Heerlijk nummer!

Waar ben jij erg blij mee op dit moment?

About the Author

13 Comments

zwartraafje

Dat jurkje is echt super leuk. Ik zag het al op je Instagram verschijnen maar loop nog wat achter met blogposts lezen.
Qua recensieboeken ben ik bijna helemaal bijgelezen én dat is goed want binnenkort komt er een nieuw Nora Roberts boek aan en daar ben ik heel nieuwsgierig naar.

Reply
Nicky

Wat een leuk jurkje, zeg! Het tweede boek lijkt me best leuk. Ben benieuwd… Maar ehhh… je bent toch geen 6 maanden getrouwd? 60 maanden?

Reply
Sammie

Leuk jurkje! Het boek Baguette met jam voor twee lijkt me leuk en de samenvatting spreekt me aan! Lijkt me een heerlijk boek voor een zonnige dag in de tuin 🙂

Reply
Simone

Super tof dat je gewoon 1000 volgers hebt op Bloglovin!? Maar ook helemaal verdient, want je hebt gewoon een toffe blog!
Hihi, ik vind het nog steeds super tof dat je bij onze grote dag wilt zijn! <3

Reply
Irene

Fijn dat je veel fijne samenwerkingen op poten hebt staan! Ben al benieuwd 🙂 En naar je review over de boeken ben ik ook nieuwsgierig. Zeker die Omringd door idioten lijkt me heel interessant!

Reply
Darina

De boeken klinken erg leuk! Het jurkje staat je heel goed. En fijn dat je straks kortere werkweken hebt.

Reply
Jenn

Leuk jurkje! Ik ben op dit moment vooral erg blij dat ik bijna vakantie heb, daar ben ik zo aan toe!

Reply
Romy

Oh, dat jurkje is zo leuk! En het staat je prachtig! Superleuk dat je je ook aan een jurk hebt gewaagd 🙂 En wat een fijn vooruitzicht, die kortere werkweken binnenkort! Ik kan me voorstellen dat je daar nu al naar uitziet.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *