YES! De zomervakantie is begonnen – Onze plannen & recensie Baguette met jam voor twee

Hello zomervakantie! Afgelopen Vrijdag was de laatste dag bij mijn werk op de peuterspeelzaal. En ik ben echt ontiégelijk verwend met cadeaus en lieve woorden van ouders. De zomervakantie is eindelijk gestart… Of ik vakantie heb? Nee, dat niet. Ik werk gewoon door in de vakanties bij de naschoolse opvang. Wel ben ik niet meer 5 dagen aan de bak maar minder, waar ik erg naar uit kijk. Daarnaast hebben we na de zomer wel wat weekjes vakantie. Wat ik, ondanks dat ik geen vakantie heb allemaal ga doen? En wat zijn de plannen voor onze échte vakantie? Ik deel het graag met jullie.Vrije dagen tussen mijn werk door
Meeten met vriendinnen ga ik zeker een aantal keren doen. Er staan een aantal leuke lunch dates gepland waar ik erg naar uitkijk. Quality time with friends is always a good idea
☆ Wij zijn volgende week alweer 11 jaar samen. Wauw, wat een lange tijd alweer
☆ Er komen ook een hoop verjaardagen voorbij de aankomende tijd
Vuurwerkfestival met vrienden op een fijn strand. Ik kijk er erg naar uit om dit met z’n alle te gaan doen. M. en ik zijn er al 2 keer geweest, echter was de laatste keer (met regen) geen succes. Duimen dus voor goed weer.
Trouwdag nummer 6 komt er ook alweer aan! Om te vieren dat we 11 jaar samen zijn & 6 jaar getrouwd, gaan we tussen deze datum ergens gezellig uit eten.
☆ Misschien ga ik naar een 90’s party. Lekker fout maar goud! Nooit geweest, dus benieuwd hoe dit zal zijn
Opruimen, opruimen & nog meer opruimen wil ik gaan doen. Echt even alles grondig uitzoeken en waar nodig weg doen.

In onze échte vakantie
☆ Ga ik naar de bruiloft van blog vriendinnetje Simone! Zoveel zin in en ben erg benieuwd naar haar grote dag.
☆ dat fijne weekendje Centerparcs, wederom heerlijk met z’n 2e naar de Eemhof toe waar we al meerdere malen de afgelopen jaren zijn geweest.
☆ De zolder grondig opruimen & herindelen.
☆ Meer boeken lezen en mijn boekenkast opruimen. Ik heb zóveel boeken en wil echt een selectie gaan maken. Daarbij wil ik meer genieten van het lezen van boeken in mijn vrije tijd. In onze fijne tuin inclusief mok thee. Ja, daar kijk ik zeker naar uit. Het laatste boek dat ik las?

Dit boek is ter beschikking gesteld voor een recensie

‘Je kunt de waarheid wel ontkennen, maar dat kan je de liefde van je leven kosten’ – fragment uit het boek

Baguette met jam voor twee
Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Wat ik vond van het boek
Aller eerst sprak de kaft me meteen aan, net als de achterflap van dit boek. Ook is het een dik boek met wat ronde kanten eraan. Anders dan anders dus. Naast de moord & doodslag vind ik het fijn eens wat luchtigs te lezen. Ik lees al jaren Nora Roberts, dus vond het wel eens tijd voor iets anders. Een fijn leesbaar boek was het zeker, met sprekende personages en er zat een flinke vaart in het verhaal. Sommige dingen hadden van mij wat meer diepgang mogen hebben of wat meer achtergrond.

‘Lize duwde venijnig zijn hand weg en kwam op eigen kracht, ook al was dat niet zo charmant overeind… Dat hij een lichaam om te kwijlen had, was bijzaak. Een bijna te verwaarloze bijzaak. Jemig wat ging haar hart tekeer..’ – fragment uit het boek

Ondanks dat het niet direct te lezen valt is dit boek zeker wel eentje met een intens liefdesverhaal tussen de regels door. Ook zaten er wel wat wendingen in die ik niet zag aankomen, wat voor mij een aangename verrassing was. Zeker een aanrader als je wat meer diepgang wilt in een roman.

Rating: ★★★
Baguette met jam voor twee is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels voor €15,00

Wat ga jij deze vakantie doen? Nog leuke plannen, deel ze zeker in de comments ik ben benieuwd. En spreekt het bovenstaande boek je aan?

About the Author

13 Comments

zwartraafje

Onze vakantieplannen werden grotendeels nog wat opgeschoven. We hadden immers wel vakantie maar konden door de hitte jammer genoeg bijna niets doen. Gelukkig hadden we wel een midweek centerparcs in een appartement met een mini-terras waar de zon amper op stond. Daar heb ik dus vijf dagen (nu ja, eigenijk 4) heerlijk kunnen lezen. Bijpraten met vriendinnen vind ik ook heel fijn om te doen. Zo sprak ik onlangs op één dag met twee mensen af. Eerst tijdens de lunch met een vriendin die ik al heel lang ken én vervolgens met een blogster die ik nog niet eerder had ontmoet. In augustus ontmoet ik opnieuw een blogvriendin voor het eerst en daar kijk ik erg naar uit.

Reply
SAS

Kan me voorstellen dat je daar van genieten!<3 Midweek in Centerparcs klinkt goed, en leuk van die lunch met vriendin en (opnieuw) een blogger ontmoeten.

Reply
Nicky

Heerlijk om een beetje bij te komen met allemaal leuke dingen in het vooruitzicht! Mijn vakantie begont morgenavond! Juich! Ik ga leuke dingen doen, afgewisseld met dingen-die-al-klaar-hadden-moeten-zijn. Maar ik probeer vooral uit te rusten. Het boek spreekt me niet zo aan hoewel jouw recentie me meevalt. 😉

Reply
Wanda

Nou, mijn vakantie had ik al in juni dus in de zomer werk ik gewoon door. Hopelijk lukt het tussen het vele werken door om nog even wat leuke dingen te doen. En jullie dus straks weer lekker naar De Eemhof? Ik ben zelf niet zo’n Center Parcs ganger maar dat komt vooral omdat het mij te grootschalig is.

Reply
Michelle

Geniet van je vrije dagen! Wel fijn dat je wat meer tijd voor jezelf hebt, ondanks dat het geen echte vrije weken zijn. Toch een lekker vooruitzicht met leuke afspraken! Onze vakantie zit er alweer op. Chris gaat morgen weer naar het werk en begint mijn week met Eleanor alleen weer. Ook wel weer lekker, maar met z’n allen thuis is ook wel erg fijn! Wel hebben wij af en toe nog een lang weekend deze zomervakantie door wat overtollige vrije dagen..

Reply
Evelyne

Nog 1 week werken en dan ben ik in verlof voor 11 dagen. Eindelijk! Mijn plannen zijn vooral, relaxen! En enkele daguitstapjes maken 😉

Reply
Linda

Lekker, vakantie! Dat zal op je werk zeker schelen. Je hebt het verdiend hoor, lekker genieten! 🙂 De Eemhof is fijn ja, ik ben nog nooit op het park zelf geweest, maar het zwembad wel regelmatig geweest toen ik nog thuis woonde; dat is vrij dicht bij mijn ouders in de buurt. Dat vond ik altijd wel leuk 🙂

Wij gaan 4 dagen naar Duitsland (buurt van Bremen) en 8 dagen naar Marokko, superveel zin in beide!

Reply
Simone

Wat een leuke plannen heb je voor je vakantie en je minder drukke periode! Het zal jou niet verrassen dat ik nog even de laatste puntjes op de i moet zetten voor de bruiloft. Het komt nu echt zó dichtbij! ?

Reply
Romy

Het boek spreekt inderdaad alleen al door de kaft wel aan. Heerlijk, zo’n feelgood verhaal, ook al zijn dat soort boeken inderdaad niet altijd heel diepgaand.
Zo te horen ga je deze zomer genoeg leuke dingen doen! Wat leuk dat je bent uitgenodigd voor de bruiloft van Simone! En ook superleuk dat jullie een nieuw huwelijksjubileum te vieren hebben 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *