Making a house a home | Project tuin renovatie

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Tropilex

Daar is hij dan eindelijk! De tuin update. In het (samenwerkings)artikel schreef ik al over onze plannen en wat we hadden uitgekozen. In Juni, na het Pinksterweekend was het eindelijk zover! Na sparen, afspraken maken en dingen aanschaffen kon het grote werk dan eindelijk beginnen. En OH MENSEN wat ben ik blij met onze vernieuwde tuin. Lees hier alle ins & outs en uiteraard de before & after foto’s. Zijn jullie al benieuwd?

Hoe wij de tuin hebben gekocht


Foto’s van FUNDA (gemaakt door professionele fotograaf) hoe wij het huis kochten

Dit was hoe we de tuin kochten. Niet verkeerd toch? Echter wilde we graag de stenen anders (oude meuk) en een schutting geheel om onze tuin heen. Zoals je op de bovenstaande foto’s kan zien (foto 3) is het hekwerk van alles een beetje. Een hek, schuin aflopend hek, groen staaldraad en dan ineens: golfplaat. Wie dat heeft verzonnen, geen idee maar wij wilde graag een compleet hek erom heen. En daarnaast de perkjes links, rechts en in het midden(! – why?) wilde we ook graag bestraat hebben.

De stenen & hekwerk wat wij kozen

Zoals je ook kon zien in het vorige artikel (waarvan de link bovenaan staat) is dit wat we hadden gekozen. De stenen ging om de grote grijze vlakken met de zwarte rand eromheen. Dit geeft echt wel een hele fijne en vooral rustige look aan de tuin.

Before foto’s

Schrik niet. Het onkruid is een eigen leven gaan leiden haha. Bij elke regenbui zag ik het onkruid toren hoog worden. Uiteraard hebben we het zo gelaten, aangezien we toch de tuin gingen doen. Maar *tromgeroffel* hier komen de renovatie foto’s en after foto’s…

After foto’s

Het leek me een leuk idee het proces vast te leggen met mijn favoriete mok op de voorgrond. En zo geschiede, elke dag plaatste ik een foto inclusief mok en vooruitgang op Instagram.

Foto’s van het eindresultaat (voor & na)

Zo is het dus eindelijk geworden…

Maar…

Het is uiteraard nog lang niet klaar! Dit weekend gaan we naar tuin centra om te kijken voor 4 lichtpalen (waar het stroom ook al voor is gelegd – zie de grijze kabels), de muren moeten no (bij)geschilderd worden, en planten voor in de hoge bakken die ik heb gekocht. Daarnaast gaat M. nog een steigerhouten bank maken en komt er nog een hangmat te hangen.. Ik kan niet wachten om zo’n fijne hangmat van HangmatGigant in mijn tuin te hebben hangen, inclusief heerlijke mok thee en een fijn boek. Mijn lentes/zomers gaan wel heel erg fijn worden.

Uiteraard als alles geheel klaar is en ingericht komt er nog een extra artikel online op mijn blog. Maar, ik ben nu al een blij ei.

20 reacties op “Making a house a home | Project tuin renovatie

 1. Wat een onwijs mooie tuin Sas! Ik vind het echt prachtig geworden! Mooi, die tegels. Lekker strak, daar hou ik zelf ook erg van. Nu heerlijk genieten met dit mooie weer! πŸ™‚

 2. Ziet er superstrak uit. Ik vind het overzicht met je theekop ervoor zo leuk gedaan. Ik hoop dat wij ook een huis met een tuin mogen kunnen krijgen dit jaar. Zou onze grootste wens zijn. Helemaal nu met die kleine. Ons zonovergoten balkon is niks voor hem. En hij heeft er sowieso amper ruimte om te spelen. Kan niet eens heen en weer fietsen straks haha.

 3. Hi Saskia,

  Wat ontzettend leuk om zo die foto’s te zien achter elkaar! En helemaal super dat je er ook zo van kan genieten. Het is altijd geweldig om je eigen plek ook daadwerkelijk je eigen plekje te maken!

  Liefs Liselotte

 4. Wat een superstrak (tussen)resultaat zeg! Kan me voorstellen dat jullie er tot nu toe heel tevreden mee zijn. Ik ben zelf persoonlijk wat meer van het groen, maar zoals je al zei komen er ook nog plantenbakken, wat de boel al een stuk persoonlijker maakt denk ik πŸ˜‰ Ben heel benieuwd naar het eindresultaat, veel plezier alvast van jullie nieuwe buitenplekje!

  1. Ik moet nog even kijken wat we erop doen.. Wij gebruiken ze namelijk bijna nooit haha. Wij hebben ondergrondse containers. Maar stickers zijn inderdaad erg leuk, had eens van eekhoorntjes gezien. Wilikhebben πŸ˜‰

 5. Grappig dat iedereen het zo geweldig vindt eigenlijk; ik vind het er netjes uitzien Γ©n ik vind het fijn dat jullie er zo blij mee zijn – daar gaat het natuurlijk om! En wat is er veel gedaan al! – maar het is echt totÑÑl niet mijn smaak. Ik vind het zΓ³ zonde om alles te betegelen als je eindelijk een mooie ruime tuin hebt… Ik heb alleen een klein balkon en heb ook absoluut geen groene vingers, maar dan zou ik iemand vragen om de tuin voor me bij te houden of een tuinman of iets dergelijks… Vind het eigenlijk nogal zonde, maar nogmaals: het gaat erom wat jullie vinden en ik denk ook dat het met veel groen erbij wat je nog van plan bent er al een stuk gezellig uitziet πŸ™‚

  1. Nogmaals: deze reactie is tof. Ik hou van oprechtheid en eerlijkheid. Ieder zijn smaak πŸ™‚ Ik ben juist super blij dat al het groen weg is en ik straks zelf kan kiezen hoeveel plantenbakken ik neerzet. Nu oogt hij zeker ook doordat er nog niets instaat erg kaal, maar hoop wat dingen aan de schutting te kunnen maken en dan nog de bank & de rest… Zo benieuwd ernaar!

 6. Het ziet er al prachtig uit Sas! Ik vind de schutting en de tegels echt heel erg mooi. Hopelijk kun je veel genieten in je tuin!

 7. Wow, wat een prachtige metamorfose! De tegels vind ik heel mooi met die rand! Ik ben heel benieuwd als het straks helemaal af is met de bank en de lichtpalen!

 8. Zo zeg! Superstrak! Ik hou ervan! Ik ben heel benieuwd als t helemaal af is. Word echt wel een plekken waar je heerlijk kunt relaxen!

 9. Wauw, wat een verandering ten opzichte van de niet zo mooie tegels en het onkruid eerst. Het ziet er nu al zo mooi uit! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat met de bank, hangmat en lichtpalen erbij πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *