Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Making a house a home | Project tuin renovatie

Daar is hij dan eindelijk! De tuin update. In het (samenwerkings)artikel schreef ik al over onze plannen en wat we hadden uitgekozen. In Juni, na het Pinksterweekend was het eindelijk zover! Na sparen, afspraken maken en dingen aanschaffen kon het grote werk dan eindelijk beginnen. En OH MENSEN wat ben ik blij met onze vernieuwde tuin. Lees hier alle ins & outs en uiteraard de before & after foto’s. Zijn jullie al benieuwd?

 photo Tuin renovatie mok fotos blog_zpso1qvjynl.jpg


Hoe wij de tuin hebben gekocht

 photo tuin_zpsvidblmfi.jpg
Foto’s van FUNDA (gemaakt door professionele fotograaf) hoe wij het huis kochten

Dit was hoe we de tuin kochten. Niet verkeerd toch? Echter wilde we graag de stenen anders (oude meuk) en een schutting geheel om onze tuin heen. Zoals je op de bovenstaande foto’s kan zien (foto 3) is het hekwerk van alles een beetje. Een hek, schuin aflopend hek, groen staaldraad en dan ineens: golfplaat. Wie dat heeft verzonnen, geen idee maar wij wilde graag een compleet hek erom heen. En daarnaast de perkjes links, rechts en in het midden(! – why?) wilde we ook graag bestraat hebben.

De stenen & hekwerk wat wij kozen

 photo IMG_20170513_211144_910_zpsmnjinfup.jpg

 photo IMG_20170513_211157_602_zps0qetg9rm.jpg

Zoals je ook kon zien in het vorige artikel (waarvan de link bovenaan staat) is dit wat we hadden gekozen. De stenen ging om de grote grijze vlakken met de zwarte rand eromheen.

Before foto’s

 photo Pictures_zpsb3s3dapq.jpg

Schrik niet. Het onkruid is een eigen leven gaan leiden haha. Bij elke regenbui zag ik het onkruid toren hoog worden. Uiteraard hebben we het zo gelaten, aangezien we toch de tuin gingen doen. Maar *tromgeroffel* hier komen de renovatie foto’s en after foto’s…

After foto’s

Het leek me een leuk idee het proces vast te leggen met mijn favoriete mok op de voorgrond. En zo geschiede, elke dag plaatste ik een foto inclusief mok en vooruitgang op Instagram.

 photo Tuin renovatie 1_zpsnyyuigys.jpg

 photo Tuin renovatie 2_zpsds60hrqy.jpg

Foto’s van het eindresultaat (voor & na)

Zo is het dus eindelijk geworden…

 photo IMG_20170623_153113_521_zpsmvt2vs0q.jpg

 photo IMG_20170623_153247_834_zps2v7p5ony.jpg

 photo IMG_20170623_153301_241_zpsjk1ctjiw.jpg

 photo IMG_20170623_153328_005_zpsigf15vj1.jpg

Maar…

Het is uiteraard nog lang niet klaar! Dit weekend gaan we naar tuin centra om te kijken voor 4 lichtpalen (waar het stroom ook al voor is gelegd – zie de grijze kabels), de muren moeten no (bij)geschilderd worden, en planten voor in de hoge bakken die ik heb gekocht. Daarnaast gaat M. nog een steigerhouten bank maken en komt er nog een hangmat te hangen.. Nog lang niet klaar dus maar ik ben er nu echt al super blij mee!

Uiteraard als alles geheel klaar is en ingericht komt er nog een extra artikel online op mijn blog. Maar, ik ben nu al een blij ei.

0
Home sweet home
Previous Story
Next Story

20 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  09/07/2017 at 16:34

  Wat een onwijs mooie tuin Sas! Ik vind het echt prachtig geworden! Mooi, die tegels. Lekker strak, daar hou ik zelf ook erg van. Nu heerlijk genieten met dit mooie weer! πŸ™‚

 • Reply
  Mariska
  29/06/2017 at 20:26

  Het is wel echt mooi geworden hoor! πŸ™‚

 • Reply
  Nicetobeout
  28/06/2017 at 08:59

  Ziet er superstrak uit. Ik vind het overzicht met je theekop ervoor zo leuk gedaan. Ik hoop dat wij ook een huis met een tuin mogen kunnen krijgen dit jaar. Zou onze grootste wens zijn. Helemaal nu met die kleine. Ons zonovergoten balkon is niks voor hem. En hij heeft er sowieso amper ruimte om te spelen. Kan niet eens heen en weer fietsen straks haha.

 • Reply
  Ineke
  27/06/2017 at 14:14

  Wat een metamorfose! Heel mooi keuzes gemaakt.

 • Reply
  Michelle
  27/06/2017 at 13:55

  Wat een verschil met eerst he! Leuk dat je de vorderingen bijhield op deze manier.

 • Reply
  Liselotte
  26/06/2017 at 15:56

  Hi Saskia,

  Wat ontzettend leuk om zo die foto’s te zien achter elkaar! En helemaal super dat je er ook zo van kan genieten. Het is altijd geweldig om je eigen plek ook daadwerkelijk je eigen plekje te maken!

  Liefs Liselotte

 • Reply
  Saskia
  26/06/2017 at 15:55

  Wat een superstrak (tussen)resultaat zeg! Kan me voorstellen dat jullie er tot nu toe heel tevreden mee zijn. Ik ben zelf persoonlijk wat meer van het groen, maar zoals je al zei komen er ook nog plantenbakken, wat de boel al een stuk persoonlijker maakt denk ik πŸ˜‰ Ben heel benieuwd naar het eindresultaat, veel plezier alvast van jullie nieuwe buitenplekje!

 • Reply
  Anneleen
  26/06/2017 at 15:55

  Leuk om al die foto’s zo bij elkaar te zien ! πŸ™‚ Mooie tuin !!

 • Reply
  Nicky
  25/06/2017 at 23:35

  Oh! En doe je nog stickers op je containers? (Zou ik doen! Leuk, leuk, leuk! Ooit een gezien met een koe erop πŸ˜€ )

  • Reply
   SAS
   28/06/2017 at 16:04

   Ik moet nog even kijken wat we erop doen.. Wij gebruiken ze namelijk bijna nooit haha. Wij hebben ondergrondse containers. Maar stickers zijn inderdaad erg leuk, had eens van eekhoorntjes gezien. Wilikhebben πŸ˜‰

 • Reply
  Nicky
  25/06/2017 at 23:34

  Dat ziet er netjes uit, zeg! En nu het leuke werk nog. Inrichten! Joepie!!! Ben benieuwd…

 • Reply
  Linda
  25/06/2017 at 18:50

  Grappig dat iedereen het zo geweldig vindt eigenlijk; ik vind het er netjes uitzien Γ©n ik vind het fijn dat jullie er zo blij mee zijn – daar gaat het natuurlijk om! En wat is er veel gedaan al! – maar het is echt totÑÑl niet mijn smaak. Ik vind het zΓ³ zonde om alles te betegelen als je eindelijk een mooie ruime tuin hebt… Ik heb alleen een klein balkon en heb ook absoluut geen groene vingers, maar dan zou ik iemand vragen om de tuin voor me bij te houden of een tuinman of iets dergelijks… Vind het eigenlijk nogal zonde, maar nogmaals: het gaat erom wat jullie vinden en ik denk ook dat het met veel groen erbij wat je nog van plan bent er al een stuk gezellig uitziet πŸ™‚

  • Reply
   SAS
   28/06/2017 at 16:03

   Nogmaals: deze reactie is tof. Ik hou van oprechtheid en eerlijkheid. Ieder zijn smaak πŸ™‚ Ik ben juist super blij dat al het groen weg is en ik straks zelf kan kiezen hoeveel plantenbakken ik neerzet. Nu oogt hij zeker ook doordat er nog niets instaat erg kaal, maar hoop wat dingen aan de schutting te kunnen maken en dan nog de bank & de rest… Zo benieuwd ernaar!

 • Reply
  joor
  25/06/2017 at 18:22

  Wauw wat ziet de tuin er al super gaaf uit!!!! Leuk om before en after foto’s te zien!

 • Reply
  Simone
  25/06/2017 at 14:53

  Het ziet er al prachtig uit Sas! Ik vind de schutting en de tegels echt heel erg mooi. Hopelijk kun je veel genieten in je tuin!

 • Reply
  Evelyne
  25/06/2017 at 14:16

  Heel mooi gedaan! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat πŸ˜‰

 • Reply
  Rowan
  25/06/2017 at 11:22

  Wauw wat is er veel gebeurd zeg! Goed bezig! Ik ben benieuwd naar de volgende update!

 • Reply
  Darina
  25/06/2017 at 09:56

  Wow, wat een prachtige metamorfose! De tegels vind ik heel mooi met die rand! Ik ben heel benieuwd als het straks helemaal af is met de bank en de lichtpalen!

 • Reply
  Nancy
  25/06/2017 at 09:36

  Zo zeg! Superstrak! Ik hou ervan! Ik ben heel benieuwd als t helemaal af is. Word echt wel een plekken waar je heerlijk kunt relaxen!

 • Reply
  Romy
  25/06/2017 at 09:06

  Wauw, wat een verandering ten opzichte van de niet zo mooie tegels en het onkruid eerst. Het ziet er nu al zo mooi uit! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat met de bank, hangmat en lichtpalen erbij πŸ™‚

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png