Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Druk, drukker, drukst | Work related update

De afgelopen tijd was ik minder online en meer offline aan het genieten. Vooral de afgelopen drukke werkweken (lees: collega op vakantie en eentje ziek) nam ik vooral goed mijn rust. Er is in de afgelopen 1.5 maand veel gebeurd en veranderd op mijn werk. En hoewel ik bewust blog, wil ik toch zeker jullie even een werk update geven!Meivakantie
Het was meivakantie, dat voor mij zeker anders werken betekende. Ik werk dan minder dagen, maar wel volle dagen. Super leuk, aangezien we dan veel meer uitstapjes en dergelijke kunnen doen. Ik was echter wel ingedeeld op dagen dat we best wel wat uitstapjes of een drukke planning hadden. Super leuk! Zo deden we een bootcamp (AU. Echt AU. Ik voelde de dag erna álles – ook waarvan ik niet wist dat ik daar spieren had), gingen we naar een aantal speeltuinen (indoor & outdoor) en een toffe sportdag. Tevens werkte ik een dagje extra: aangezien de reptielen weer langs kwamen! Ik heb me (en de kids en collega’s ook) echt super vermaakt en het was een fijn programma. Daarbij super blij dat ik deze weken wat meer vrij was en dus echt even tijd kon nemen voor mezelf. Lees & zie hier meer over de (werk)meivakantie

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Nieuwe cursus
Yay. Ik ben zó blij. We kregen een tijdje terug een emailtje voor een nieuwe, uitgebreide cursus ergens van. Waarvan laat ik even in het midden doordat ik bewust blog (en dit wel terug te halen is op mijn huidige werkgever) Het idee was dat je je op kon geven en uitgekozen moest worden, er waren namelijk maar 16 plekjes voor de hele organisatie. En… ik kreeg van de week het verlossende woord dat ik erbij zit! JEEEJ. Het is echt iets waar ik erg enthousiast van ben en waar ik al meerdere malen in mijn werkveld mee bezig ben geweest. Ik heb er super veel zin in, binnenkort krijgen we meer informatie erover. Can’t wait!

Extra werken / overleggen
Aankomende periode werk ik wat diensten extra en heb ik wat extra overleggen. Zo komt er een vergadering aan, groepsoverleggen, overleggen met BPV begeleider en dergelijke. Dingen waar ik me goed op voor ga bereiden en ben erg benieuwd wat er allemaal uit gaat komen. Daarbij neem ik uiteraard goed mijn rust.

Nieuwe collega
Een vaste collega gaat van de groep af aangezien ze naar een andere locatie gaat. Dat gaat inhouden dat we een nieuwe collega op de groep krijgen bij de Nso. Ben zo benieuwd wie het uiteindelijk gaat worden. Wel heb ik contact gelegd met een fijne inval en ze is nog wachtende of ze uitgenodigd wordt voor een sollicitatie. Keeping our fingers crossed.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Stagiaire
Daarbij begeleid ik ook nog een stagiaire, wat de afgelopen tijd veel aandacht van me heeft gevraagd. Veel gesprekken met haar en BPV begeleider. Ze doet het verder super goed, alleen is ze soms wat minder goed voorbereid en gaan dingen wat moeizamer dan ik zelf zou verwachten. Deze verwachting stel ik dan ook bij en hou goed overleg met de BPV begeleider.

Aanvaring ouder
Daarbij had ik de afgelopen week ook nog een aanvaring met een ouder. In details treden doe ik uiteraard niet maar kreeg vanuit de organisatie complimenten voor hoe ik het had opgelost. Uiteindelijk kon ik het zelf snel naast me neerleggen, echter hadden collega’s er wel wat last van (aangezien deze ouder op een oneerlijke manier haar gelijk probeerde te krijgen).

PS: Dit artikel is zeker NIET bedoeld als zeurblogje van ‘kijk mij het nou eens druk hebben’ Ik hou namelijk ontzettend van mijn werk en dit maakt het ook zeker wel dragelijk dat ik soms lange werkdagen maak of extra werk. Het is meer een hou-jullie-up-to-date-artikel zodat ik even de dingen kwijt kan van mijn werk ondanks dat ik bewust blog.

Hoe is het bij jullie op werk? En vertel hier wat voor werk/studie jullie doen.

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

6 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  20/05/2018 at 12:20

  Hé! Wat goed dat je naar die cursus mag! En oooh, die ouders! Da’s de reden dat ik iets ben gaan doen. Op mijn werk is het rustig momenteel. We hebben altijd van die pieken en dalen.

 • Reply
  Simone
  15/05/2018 at 20:26

  Ondanks dat je niet altijd positief kunt zijn (dat kan gewoon eigenlijk niet) vind ik het wel leuk en interessant om te lezen. Wel tof dat je die cursus in elk geval mag gaan volgen!

 • Reply
  Lilian
  14/05/2018 at 22:55

  Omgaan met ouders lijkt me sowieso een uitdaging. Wij hebben twee vrienden in het onderwijs, waarvan er eentje ook nog werkt met autisten (en die hebben dat soms niet van een vreemde). Nee, wat dat betreft heb ik net zoveel respect voor jullie als voor mensen in de zorg dat je met zo veel verschillende mensen overweg kan. En fijn dat je collega’s trots zijn, dat doet altijd goed!

  En succes met je cursus!

  • Reply
   SAS
   16/05/2018 at 21:25

   Dat is zeker een uitdaging, eigenlijk nog lastiger dan met kinderen met verschillende opvoedingen omgaan. Dank voor je compliment, heb inderdaad ook erg veel respect voor mensen in de zorg.

 • Reply
  Evelyne
  14/05/2018 at 18:48

  Ik heb op mijn vorig werk vaak stagaire’s mogen opleiden. Ik vond er mezelf wel goed in zijn en kreeg geregeld complimenten. Het ging niet altijd even makkelijk, maar achteraf had ik steeds een fijn gevoel als die mij kwamen bedanken. Helaas heb ik dit op mijn huidig werk niet meer. Er worden geen stagaires meer aanvaard in mijn job en als ze aanvaard worden gaan ze naar iemand anders 🙁 Dat vind ik erg jammer, want al bij al deed ik dat nog graag, iemand begeleiden.

 • Reply
  Romy
  14/05/2018 at 07:26

  Wat leuk om zo’n werkupdate te lezen! En je hebt groot gelijk dat het soms fijn is om wat dingen over je werk te delen, of die nu positief of negatief zijn 🙂
  Superfijn dat je die cursus mag gaan volgen! Ik kan me voorstellen dat het wel drukke weken zijn, zeker als je ook een stagiaire moet begeleiden en er zo’n vervelende aanvaring bij komt. Wel heel knap dat je er zo goed mee omging!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png