5x waarom ik blij ben bij mijn oude baan te zijn ontslagen

In 2013 was daar de tijd dat ik ging voor een nieuwe baan. Mijn contract in de kinderopvang werd niet verlengd en ik vond een baan als teamcoördinator bij een kraamzorg instelling. Leuk! Een nieuwe uitdaging. En hoewel achteraf niet alles tegen me was verteld, had ik er toch goede moed in. Maar na een aantal dagen was ik er eigenlijk wel klaar mee. Wat was dit niét mijn ding zeg! Toen ik na 6 maanden hoorde dat ik ontslagen werd (zo zeiden ze het natuurlijk niet – maar daar komt het wel altijd op neer) was ik oprecht blij. Opgelucht, en dat terwijl ik weer de onzekerheid in ging voor een nieuwe baan. Om dat laatste heb ik tranen gelaten, maar zeker niet omdat ik het zo jammer vond. Ik beschreef al eerder waarom je moet doen wat je leuk vind en ik sta daar, vooral na het bemachtigen van mijn droombaan nog steeds vierkant achter.

Hieronder 5 redenen waarom ik blij was mijn baan te verliezen.

Choose a Job You Love, and You Will Never Have To Work a Day in Your LifeHet heeft me uiteindelijk gebracht bij mijn baan van nu
Het heeft me sterker gemaakt en uiteindelijk gebracht op het pad waar ik nu op ben beland. Na het ontslag zag ik na 2 weken deze huidige baan van nu. Maar 14 uur, maar van het schrijven van een sollicitatiebrief werd ik meteen enthousiast. Wat na het gesprek met mijn toenmalig leidinggevende wist ik helemaal dat ik dit wilde doen. Daarbij kreeg ik te horen dat er ook interne kandidaten waren, ik dacht dus oprecht dat mijn kansen verkeken waren. Na een aantal dagen werd ik toch opgebeld dat ik het samen met een interne collega was geworden. Lees hier over het belletje wat ik erover kreeg.

Ik heb EINDELIJK geen nacht/weekend diensten meer
Dat was de eerste gedachten die ik had toen ik hoorde dat mijn baan foetsie was. GEEN NACHTDIENSTEN MEER. YAY! Want wat vond ik dat vervelend zeg. Midden in de nacht te kunnen worden gebeld, naar je laptop te moeten en echt erbij te zijn om alle gegevens van de pas geboren baby te noteren. Daarbij te gaan zoeken welke kraamhulp erheen gaat. Daarbij had ik eens in de maand weekend diensten van Vrijdag middag tot Maandag ochtend. Bijna net zo vervelend als die nachtdiensten. Ik ben al een slechte slaper (ik heb echt eventjes nodig om in slaap te vallen) en als je dan telkens om de paar uur gebeld wordt (of dénkt dat de telefoon gaat. ‘Hoorde ik dat nou goed?’ ‘Doet de batterij het nog wel?’) is dat niet echt bevorderlijk.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Mijn werkuren/tijden zijn nu eindelijk regelmatig
Een beetje als aanvulling op het bovenstaande. Ik heb nu wel gatenkaas-werktijden (aangezien ik maar een aantal uurtjes werk, dan wat vrij ben, dan weer werk – door mijn verschillende werktijden) maar ik werk van Maandag t/m Vrijdag. Op vaste tijden. Ik werk van 07:00 tot 18:00 of van 08:30 tot 14:30. Heel regelmatig, iets wat ik erg van hou en wat fijn is om een ritme op te bouwen. Ja, ik zou liever wat meer compactere uren willen hebben, uiteraard. Maar wat ik nu doe vind ik leuk en wie weet wat er nog op mijn pad gaat komen.

Ik werd lamlendig van het stil zitten
Stilzitten is dus echt niets voor mij. Ik had dagen kantoor dienst en ook intakes rijden. Dat betekend op kantoor zitten achter de laptop en de telefoon aannemen. Met intakes rijden ZIT je in de auto en ZIT je daarna bij de mensen. Maar het goed wat me daaruit heeft gebracht is toch wel het beginnen met mijn fijnste hobby skaten. Nog steeds heb ik hier veel plezier in en weet niet of ik er anders mee zou zijn begonnen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Hierdoor wist ik eindelijk wat ik écht wilde
Wat ik al benoemde miste ik echt het werken met kinderen. Het actief bezig zijn en mijn rol die ik heb als kinderleidster. Als je niet rouwig bent om ergens weg te gaan, is het maar goed dat zoiets gebeurd. Ik wil van elke dag op mijn werk een feestje maken. Ik wil elke dag met een glimlach naar werk gaan en glimlachend aan M. over mijn dag vertellen. Ik heb dit nu eindelijk behaald en weet dat dit 100% de goede keuze was voor een job.

Kies dus altijd voor je eigen geluk

Ben jij wel eens blij geweest dat je van een baan afwas? Heb jij een fijne baan? (of wat zou je willen doen)

Voor degene die nog een baan zoeken: Lees deze tips voor het vinden van een (nieuwe)baan.

0

14 thoughts on “5x waarom ik blij ben bij mijn oude baan te zijn ontslagen

 1. Hilde says:

  Ik zit momenteel in zo’n carrière switch fase. Heb steeds gewerkt in eerder commerciële omgevingen terwijl mijn natuur schreeuwt om een werkomgeving die socialer gericht is. Onlangs – naar aanleiding van sollicitatiebegeleiding die ik volg – was er zo’n infosessie over kernkwaliteiten en vaardigheden. Er werd gevraagd om in eigen vrienden-/familiekring rondvraag te doen rond ‘mijn beste eigenschappen’. Het kwam toen ook weer naar boven: ik dien mijn natuur te volgen. Eruit geraken, uit die commerciële circel, da’s wel een ander paar mouwen 🙁

 2. Vivian says:

  Wat onwijs fijn dat je er zo op terug kunt kijken! Het klinkt inderdaad wel alsof het heel goed was dat dit gebeurde en dat je daardoor je echte plek hebt kunnen vinden.

 3. Nicky says:

  Grinnik. Eigenlijk lijkt die baan die jij niet leuk vond mij wel leuk! Smaken verschillen. Maar ik heb nu ook een hele leuke baan, hoor. Al weer bijna acht jaar! Ik redigeer allerlei verslagen en rapporten. Ik lees dus eigenlijk de hele dag, wat toevallig ook mijn hobby is. 🙂

 4. Saar says:

  Jep, ik was uiteindelijk ook blij dat mijn contract niet verlengd werd op mijn vorige job. Pas toen ik aan mijn huidige job begon, besefte ik dat ik echt niet goed zat op mijn vorig werk.

 5. Simone says:

  Gelukkig heb je nu een baan wat helemaal bij je past! En dat is overduidelijk in dit artikel 😀 Ik heb nog niet heel veel banen gehad, maar ik ben nu wel happy op mijn plek!

 6. Michelle says:

  Wat fijn dat je nu op een nare ervaring ( want niemand wil ontslagen worden natuurlijk) positief kan terugkijken! En die nachtdiensten lijken mij ook niks! Fijn dat je nu beter op je plek zit.

 7. Sofie says:

  Ik heb altijd schrik om ontslagen te worden, maar misschien moet ik daar zo geen angst voor hebben. Er valt ook iets positiefs uit te halen.

 8. Alex says:

  Zo mee eens! Soms moeten minder leuke dingen gebeuren tot dat je zelf weer weet wat je eigenlijk wilt en hoe je daar komt. Was bij mij het zelfde! Toen ik bij Marriott zat, was ik helemaal niet blij met mijn baan en ging dus op zoek. Pas nadat ik een nieuwe baan had gevonden en eindelijk ontslag kon nemen had ik door, hoe erg het voor mij eigenlijk was…

 9. Lieke van Veen says:

  Wat fijn dat je nu geen nachtdiensten meer hoeft te draaien! Een goede nachtrust is ook belangrijk en je moet doen wat jou gelukkig maakt. Ik werkte een aantal maanden geleden als order picker, omdat ik toch een baan moest hebben. Ik zag er best wel tegen op om steeds te gaan werken omdat het geen uitdaging en weinig afwisseling bood. Daarna werd mijn contract niet verlengd en heb ik een aantal maanden weer thuis gezeten zonder werk en nu werk ik al een maand bij een groothandel in woonaccessoires en het bevalt me super goed.

 10. Irene says:

  Herkenbaar! Ondanks dat ik het ook rot vond, ben ik ook wel blij dat ik vorige maand ontslagen werd in de winkel 😛 het was er echt super boring elke dag en ik kon me niet echt vinden in hun manier van werken. Ik begin binnenkort op een nieuwe job dus hopelijk wordt dat wel iets wat ik héél leuk vind 🙂

 11. Mevrouw Marloes says:

  Mooi geschreven zeg! Fijn om ook eens te lezen wat voor positieve dingen een ontslag kan brengen. Het laatste zinnetje ‘Kies dus altijd voor je eigen geluk’ is zeker iets om vaak aan herinnerd te worden 🙂

 12. Darina says:

  Mooi geschreven en om te zien hoe het je ontslag een positieve wending heeft gekregen. En vooral wat je zegt: kies voor je eigen geluk. Daar moet ik ook weleens aan herinnerd worden 🙂

 13. Romy says:

  Wat een mooi artikel en vooral mooi om er achteraf bij stil te staan dat een ontslag soms ook uiteindelijk tot iets mooiers kan leiden. Ik werk nu bijna een jaar bij mijn eerste werkgever en die eerste baan heeft me ook nóg beter inzicht gegeven in wat ik wel en niet leuk vindt in een baan. Dat helpt natuurlijk weer als ik uiteindelijk een keer op een andere werkplek terechtkom 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *