Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: 5x waarom ik blij ben bij mijn oude baan te zijn ontslagen

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

14 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Hilde
  24/04/2018 at 11:25

  Ik zit momenteel in zo’n carrière switch fase. Heb steeds gewerkt in eerder commerciële omgevingen terwijl mijn natuur schreeuwt om een werkomgeving die socialer gericht is. Onlangs – naar aanleiding van sollicitatiebegeleiding die ik volg – was er zo’n infosessie over kernkwaliteiten en vaardigheden. Er werd gevraagd om in eigen vrienden-/familiekring rondvraag te doen rond ‘mijn beste eigenschappen’. Het kwam toen ook weer naar boven: ik dien mijn natuur te volgen. Eruit geraken, uit die commerciële circel, da’s wel een ander paar mouwen 🙁

 • Reply
  Vivian
  20/04/2018 at 15:55

  Wat onwijs fijn dat je er zo op terug kunt kijken! Het klinkt inderdaad wel alsof het heel goed was dat dit gebeurde en dat je daardoor je echte plek hebt kunnen vinden.

 • Reply
  Nicky
  20/04/2018 at 10:22

  Grinnik. Eigenlijk lijkt die baan die jij niet leuk vond mij wel leuk! Smaken verschillen. Maar ik heb nu ook een hele leuke baan, hoor. Al weer bijna acht jaar! Ik redigeer allerlei verslagen en rapporten. Ik lees dus eigenlijk de hele dag, wat toevallig ook mijn hobby is. 🙂

 • Reply
  Inge | Monsieur Mango
  18/04/2018 at 09:24

  Zo fijn dat je nu een baan hebt die veel beter bij je past en dat je zoveel mooie complimenten krijgt. Dat lijkt mij erg fijn! 🙂

 • Reply
  Saar
  17/04/2018 at 07:17

  Jep, ik was uiteindelijk ook blij dat mijn contract niet verlengd werd op mijn vorige job. Pas toen ik aan mijn huidige job begon, besefte ik dat ik echt niet goed zat op mijn vorig werk.

 • Reply
  Simone
  16/04/2018 at 18:23

  Gelukkig heb je nu een baan wat helemaal bij je past! En dat is overduidelijk in dit artikel 😀 Ik heb nog niet heel veel banen gehad, maar ik ben nu wel happy op mijn plek!

 • Reply
  Michelle
  15/04/2018 at 20:24

  Wat fijn dat je nu op een nare ervaring ( want niemand wil ontslagen worden natuurlijk) positief kan terugkijken! En die nachtdiensten lijken mij ook niks! Fijn dat je nu beter op je plek zit.

 • Reply
  Sofie
  15/04/2018 at 18:50

  Ik heb altijd schrik om ontslagen te worden, maar misschien moet ik daar zo geen angst voor hebben. Er valt ook iets positiefs uit te halen.

 • Reply
  Alex
  15/04/2018 at 15:45

  Zo mee eens! Soms moeten minder leuke dingen gebeuren tot dat je zelf weer weet wat je eigenlijk wilt en hoe je daar komt. Was bij mij het zelfde! Toen ik bij Marriott zat, was ik helemaal niet blij met mijn baan en ging dus op zoek. Pas nadat ik een nieuwe baan had gevonden en eindelijk ontslag kon nemen had ik door, hoe erg het voor mij eigenlijk was…

 • Reply
  Lieke van Veen
  15/04/2018 at 15:41

  Wat fijn dat je nu geen nachtdiensten meer hoeft te draaien! Een goede nachtrust is ook belangrijk en je moet doen wat jou gelukkig maakt. Ik werkte een aantal maanden geleden als order picker, omdat ik toch een baan moest hebben. Ik zag er best wel tegen op om steeds te gaan werken omdat het geen uitdaging en weinig afwisseling bood. Daarna werd mijn contract niet verlengd en heb ik een aantal maanden weer thuis gezeten zonder werk en nu werk ik al een maand bij een groothandel in woonaccessoires en het bevalt me super goed.

 • Reply
  Irene
  15/04/2018 at 11:22

  Herkenbaar! Ondanks dat ik het ook rot vond, ben ik ook wel blij dat ik vorige maand ontslagen werd in de winkel 😛 het was er echt super boring elke dag en ik kon me niet echt vinden in hun manier van werken. Ik begin binnenkort op een nieuwe job dus hopelijk wordt dat wel iets wat ik héél leuk vind 🙂

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  15/04/2018 at 10:38

  Mooi geschreven zeg! Fijn om ook eens te lezen wat voor positieve dingen een ontslag kan brengen. Het laatste zinnetje ‘Kies dus altijd voor je eigen geluk’ is zeker iets om vaak aan herinnerd te worden 🙂

 • Reply
  Darina
  15/04/2018 at 10:22

  Mooi geschreven en om te zien hoe het je ontslag een positieve wending heeft gekregen. En vooral wat je zegt: kies voor je eigen geluk. Daar moet ik ook weleens aan herinnerd worden 🙂

 • Reply
  Romy
  15/04/2018 at 10:00

  Wat een mooi artikel en vooral mooi om er achteraf bij stil te staan dat een ontslag soms ook uiteindelijk tot iets mooiers kan leiden. Ik werk nu bijna een jaar bij mijn eerste werkgever en die eerste baan heeft me ook nóg beter inzicht gegeven in wat ik wel en niet leuk vindt in een baan. Dat helpt natuurlijk weer als ik uiteindelijk een keer op een andere werkplek terechtkom 🙂

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png