Een fijne workout | Het sporten (weer) actief oppakken

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Esprit

Zoals jullie weten ben ik eind 2017 weer begonnen met het actief oppakken van het sporten. Had ik eerst altijd een excuus om niet te gaan, ben ik nu zeker gemotiveerd weer heerlijk aan de slag te gaan. Op mijn eigen manier. Je kunt mijn sport uurtjes volgen via Instagram hashtag #sasfitgoals2018. Wat ik dan precies doe? Ik doe oefeningen thuis (voor mijn buik & beenspieren), sta op de loopband bij slecht weer of ben fanatiek aan het inlineskaten. Ik kan trots zeggen dat ik anno 2018 nu al 2 ritten erop heb zitten met -2 graden. En het was heerlijk!Waarom ik het zo fijn vind om thuis te sporten (of in de natuur)

Ik ben geen persoon die naar de sportschool gaat. Het hele idee als dat ik daar moet staan, nog heen moet gaan na een lange dag werken.. Nee, ik zie dat niet zo zitten. Sinds 2013 skate ik dan ook fijn, wekelijks > als het weer het toestaat. Het is erg jammer dat dit toch wel een seizoensgebonden sport is. En binnen skaten lijkt me niets. Juist in de buitenlucht, langs de weilanden: met de zon op mijn gezicht en fluitende vogels. Het brengt mij een stukje rust. Net als het lopen op de loopband op zolder met een fijn muziekje op.

Ik vind het fijn om te sporten op mijn eigen tempo en op mijn eigen manier. Daardoor heb ik dus ook voor thuis sporten gekozen. Heb ik altijd de dicipline? Nou nee, maar 9 van de 10 keer probeer ik wel iéts te doen. Heb ik een drukke dag op werk gehad en geen zin? Probeer ik toch wat sit-ups & leg raises te doen. Misschien minder dan op andere dagen, maar iets doen geeft mij al voldoening. Daarbij ben ik niet aan het sporten om af te vallen. Ik sport omdat ik het fijn vind op deze manier met mijn lichaam bezig te zijn. Om wat strakker in mijn vel te zitten en vooral ook gewoon fijn bezig te zijn.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat vind ik belangrijk aan sporten / Wat gebruik ik?

Het belangrijkste aan sporten is dat ik er plezier in heb. Ik doe het dan ook voor mijn plezier & niet voor een andere reden. Dit maakt dan ook dat dit mijn main focus is. daarbij vind ik het super fijn om bezig te zijn in de buitenlucht. Wandelen, skaten ik hou er gewoon van. Ik kan genieten van de prachtige lucht, de dieren, de planten 7 bloemen om me heen en de weidevelden.

Bij Esprit hebben ze hele fijne sportkleding. Dat is voor mij al het halve werk. Die ene toffe sportbroek of dat leuke hempje aantrekken motiveert toch nét even dat ene stukje extra. Zo kreeg ik pas geleden mijn nieuwe sportbroek binnen en wilde eigenlijk die dag niet gaan. Toch besloten om de nieuwe broek uit te proberen en de fijne rit van hierboven gemaakt: 4 km in de kou. Ik voelde me zo fijn en voldaan na deze rit. Heerlijk een douche genomen & daarna genoten van de middag en vol energie.

De dingen die ik gebruik bij het sporten? Tijdens de loopband-sessies mijn sportkleding en uiteraard een muziekje. Dit, terwijl ik tijdens het skaten juist geen muziek gebruik. Even geheel bezig (en één) met de natuur en mijn verstand op 0. Daarbij gebruik ik natuurlijk mijn skates, De SPibelt, mijn mobiel met activity tracker, een waterflesje en polsbeschermers.

Tips om het sporten actief weer op te pakken

Even in een notendop wat kleine tips om te starten met sporten

* Leg je sportkleding klaar
* Maak er een routine van. Ik stel zelf dagelijks een alarm in om te sporten.
* Verzin geen excuses, begin gewoon! (later ben je jezelf er dankbaar voor)
* Kies een sport die bij je past
* Zet voor jezelf je doel vast. Wat wil je bereiken?
* Lees hier meer tips om het sporten weer op te pakken

Rit van 4 km – met mijn nieuwe sportlegging

Skating taught me to set a goal and to block out other things and just focus on this one thing.
Katarina Witt

About the Author

4 Comments

Nicky

Lekker is dat! Ik ben heerlijk aan het wandelen de laatste tijd. Twee keer per week 5 kilometer. En dan mijn pilates nog! Vind ik best goed van mezelf!

Reply
inge

heerlijk! 🙂 en ik ben ook gek op thuis sporten, of buiten, maar niet in een sportschool! ik doe elke dag yoga thuis, wandel veel in de prachtige natuur hier in de buurt, en doe een paar keer per week een workout via youtube.

Reply
Annelies

Wow, knap dat je elke dag sport.Ik probeer 3 keer per week, maar vaak blijft het bij 2 door een drukke agenda. Ik ga wel telkens ergens sporten (dansles of naar de manège), dus dan moet ik gaan als er les is. Af en toe probeer ik ook eens op mijn eentje, maar dat vind ik minder fijn.

Reply
Romy

Wat goed dat je het sporten weer zo heb opgepakt! Het kost inderdaad soms wat discipline, maar dat gevoel dan als je tóch bent geweest…heerlijk! Zelf heb ik het (tot nu toe) ook niet zo op met de sportschool. Als ik buiten hardloop, lijkt de tijd bijvoorbeeld veel sneller te gaan dan als ik dat in de sportschool op de loopband doe. En het scheelt natuurlijk ook weer de kosten van een sportschoolabonnement 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *