#4 Favoriet van Sisely | ‘Een heerlijke plek om mijn gedachten te laten meenemen’

februari 11 2018

Ik schreef over mijn nieuwe blogdoelen van 2018. Daarin vernoemde ik dat ik in het nieuwe jaar jullie vaker aan het woord wil gaan laten. De nieuwe rubriek was geboren & ik vroeg jullie om je favoriet te delen. Dit kan van alles zijn. Je favoriete hotspot, plekje in huis, moment, reis, boek/film/serie of een bezigheid. Een erg breed concept, waardoor ik juist veel verschillende en vernieuwde artikelen met jullie wil delen.

Vandaag Sisely aan het woord over een plek waarbij haar gedachte mee gaan naar de zee..Ik ben Sisely, 36 jaar en woon in Nederland. Ik ben een blogster en op sisely.logze.nl blog ik over wat mij bezig houd. Ik werk op een dagbesteding, wat geen normale werkplek is, aangezien dit voor mij niet haalbaar is. Ik vertel jullie graag bij deze hoe ik het vind om op mijn favoriete plekje te zijn.

Hiervoor maak ik graag een uitzondering, aangezien ik deze plek het liefste natuurlijk voor mijzelf zou willen houden. Het was niet moeilijk voor mij om dit plekje uit te kiezen en erover te vertellen aan jullie, aangezien ik graag deel wat mijn favoriete plekje is. Mijn favoriete plekje is de zee.

Zelf heb ik ook een band intussen tijd gemaakt met de zee, ik met mijn eigen zeilbootje (was dat maar waar). Nee er vaart dan wel zeilbootje, maar deze is van iemand anders. Doordat ik het zeilbootje zie ben ik aan het fantaseren dat ik daar vaar op mijn eigen plekje op de zee.

Het fijnste is om mijn gedachten mee laten nemen door de zee. Dit plekje heeft ook zijn eigen geluid waar ik dan naar luister, de golven die op je afkomen en de golven die weer terug gaan. Het is zo rustgevend.

Als ik de zee niet zie, heb ik er heimwee naar. Het stemmetje van de zee zegt altijd in mijn hoofd: Ga met me mee. Tijdens mijn verblijf bij de zee maak ik vaak foto’s ervan om zo thuis nog te kunnen genieten van dit mooie plekje. Zo hoef ik het niet al te lang te missen. Het liefste zou ik er gewoon willen blijven aangezien ik er nooit ben uit gekeken. Prachtig om te zien, ook hoe hij nooit hetzelfde is maar veranderd van kleur.

Aan de ene kant goed dat het wat verder weg ligt en niet dicht bij huis, zo heb ik dan echt het gevoel dat ik echt op mijn eigen plekje ben. Heerlijk om langs de zee te wandelen en iedere keer weer nieuwe dingen te zien. Dit plekje geeft mij ook wat ik op dat moment dan ook echt nodig heb. l need vitamin sea. 😉

De zee geeft mij een gevoel van ‘laat je mee nemen in het zee geluid en luister naar mij’ Zo fijn vind ik dat, dit plekje bij de eerste ontmoeting meteen het gevoel gaf thuis te zijn. Ik probeer er zo vaak als ik kan terug te gaan (jammer dat het voor mij wel een lange af stand is die ik dan eerst af moet gaan leggen). Heerlijk de zee van Zoutelande, voor mij 2 favoriete plekjes in 1. Ik ben dan ook zo blij dat ik deze plekjes gevonden heb.

Ik ben er dan niet alleen op mijn favoriete plekje, dat zou echt alleen zijn. Het kan fijn zijn om alleen op je plekje te zijn dat is waar, maar ikzelf vind het ook wel fijn als er iemand er bij is. Dan ben ik er samen met mijn moeder en we genieten er dan samen van. Ik mis je zee, ik denk elke dag aan je en ik droom over je (en ik lig er ook nog onder door dat ik een dekbed heb met zee erop).

Ik hoop dat ik beetje een in kijkje heb gegeven en verteld heb over mijn favoriete plekje.


Heel erg bedankt lieve Sisely voor het delen van jou fijne plek bij de zee. Dat je er nog maar vaak kan genieten!
Wil je mee doen met deze rubriek? Neem dan hier een kijkje om te zien hoe je je kan opgeven.

5 comments

 • Nicky

  14/02/2018 at 12:38

  Ik ben ook dol op de zee. Het heeft iets rustgevends om naar de golven te kijken en te bedenken dat dat gewoon doorgaat, wat er ook gebeurt.

 • inge

  11/02/2018 at 17:10

  ik woon nu iets meer dan 13 jaar aan zee en weet niet of ik nog zonder zou kunnen.. voor jou, sisely, een liedje: https://youtu.be/6NkXOQH3Qtw

 • Nesrin

  11/02/2018 at 16:13

  Ik houd van de zee! Heel mooi geschreven Sisely.

 • Mei Qi

  11/02/2018 at 11:00

  Aah super leuk!!

 • Romy

  11/02/2018 at 10:47

  Wat fijn dat je zo kunt genieten aan de zee! Je blogartikel doet me denken aan het liedje dat ik gisteren een paar keer op de radio hoorde over Zoutelande 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *