Alle eerste keren

Zeker niet aan gebrek aan inspiratie (want tjeetje ik loop over van de ideeën) maar wel met een gebrek aan tijd: wat meer lijstjes en wat minder inhoudelijke artikelen. Ik heb namelijk heel wat drukke werkweken, druk ingeplande weekenden en vooral gewoon wat meer offline tijd voor mezelf nodig. De reacties op de Favoriet artikelen gaat dus ook even wat langer duren.

Hieronder even wat eerste keren op een rij. Wie was mijn eerste vriendje, wat was mijn eerste vakantie met vliegtuig en wat was het eerste concert waar ik heenging?

Wat was je eerste woord?
Ik heb werkelijk waar geen idee. Papa? Mama?

Wie was je eerste liefde en spreek je hem nog?
Mijn eerste liefde was een jongen uit groep 3. Hardly een eerste échte liefde te noemen, maar ik had er wel verkering mee. Wie ik tel als mijn eerste echte liefde was in mijn tienerjaren: de broer van mijn beste vriendin, mijn eerste echte vriendje. Ik spreek hem niet meer.

Wat/wie was je eerste huisdier?
Blacky, onze kat. Sinds mijn jeugd was zij bij me en heb er echt hele mooie herinneringen aan. Ze was echt mijn maatje, aangezien ik enig kind ben.


Ik samen met Blacky


Wat was je eerste baantje?
Ik heb altijd in de kinderopvang gewerkt of had een baantje met oppassen bij mensen thuis.

Wat was je eerste auto?
Ik heb nooit een eigen auto gehad, maar toen ik ging samenwonen met M. gebruikte ik zijn auto. Onze eerste auto samen was een Opel.

Wie was de eerste persoon die je een berichtje stuurde vandaag?
Ik stuur altijd als eerste M. een berichtje via Whatsapp. Dit is eigenlijk een langzaam ingelopen gewoonte geworden.

Wie was de eerste persoon waaraan je dacht toen je opstond?
Wederom heel saai, M. 😉

Wat was je eerste vlucht met het vliegtuig en naar welk land ging je?
In 2007 ging ik voor het eerst vliegen. Terug van Italië. Heen zijn we met de auto gegaan, terug door omstandigheden met het vliegtuig. Echter super spannend en heb super last van mijn oren gehad. Vliegen vind ik ondanks dat toch wel de fijnste manier om te reizen. Dit was trouwens ook gelijk onze eerste vakantie samen in het buitenland (inclusief schoonfamilie)


Foto Italië 2007

Wie was je eerste beste vriendin en hebben jullie nog contact?
Mijn eerste beste vriendin van J. (het meisje waarvan ik het kreeg met haar broer) Ik spreek haar niet meer, heb haar nog wel op Facebook.

Wie was je eerste beste vriend en hebben jullie nog contact?
Of ik eerder een beste vriend heb gehad weet ik niet, maar de eerste die in mij opkomt is W. W. was er altijd voor me in mijn tienerjaren en we bespraken alles samen. Wederom geen contact meer mee, heb hem wel op Facebook.

Wat was het eerste concert waar je heen ging?
Kelly Clackson.

Wat was de eerste film (wat je je herinnert) die je hebt gezien in de bios?
Of het de eerste is weet ik niet, maar de film Babe (van dat varkentje ja) heeft wel indruk om me gemaakt.

Wat was de eerste sport die je beoefende?
Aller eerst zwemmen, ik moest wat diploma’s halen van mijn ouders. Toen ik mocht kiezen heb ik veel op paardrijden gezeten.

Wat was je eerste (en enige) piercing?
Tellen gaatjes in mijn oren ook? Die zette ik als eerste, 2 aan elke kant (zat een paar jaar tussen) Ik heb ook een neuspiercing gehad (zie onderstaande foto) Helaas heb ik deze door ontstekingen na een jaar eruit moeten halen. Ik had deze piercing in 2006.


Check m’n neuspiercing

Wat is het eerste dat je doet als je thuis komt?
Mijn jas uit, schoenen uit, kusje aan M. en zitten op de bank.

Wanneer was je eerste kus?
Mijn eerste kus was met mijn eerste vriendje. Op zijn kamer. En helemaal niet de bedoeling haha. Het had een kus op zijn wang moeten zijn. Oops 😉

Bron idee

Met wie was je eerste kus & wanneer?

18 reacties op “Alle eerste keren

 1. Daar zitten een aantal heel leuke vragen tussen. Echt tof om zo eens stil te staan bij eerste keren. Ik denk dat Sneeuwwitje de eerste film was die ik in de cinema zag. Net als jij heb ik eerst vooral gezwommen omdat mijn ouders het belangrijk vonden dat we dat kunnen. Zelf koos ik er nadien voor om ballet te doen maar na twee jaar besefte ik dat dat toch niet echt iets voor mij was. Als tiener ben ik wel eens verliefd geweest maar mijn eerste liefde was echter mijn huidige man. De eerste kus kreeg ik dan ook van hem.

 2. Leuk lijstje zo! Als ik thuis kom trek ik als eerste mijn schoenen uit, daarna mijn jas 😀 Mijn eerste huisdieren was gelijk meervoud, dat waren 2 schildpadjes 🙂

 3. Oh, die foto van jou en Blacky! Wat lief!Mijn eerste kus was in de brugklas. Met A. Omdat twee andere ‘stelletjes’ ook gingen zoenen in de boomhut, deden wij dat ook. Daarna hebben we samen afgesproken om niet tegen de anderen te zeggen dat wij er niks aan vonden. xD

 4. Kelly Clarkson? Ja joh? Ik kan me nog herinneren dat ze Idols won. Ik kocht toen een cd van haar. Harstikke leuk dat je haar concert hebt bezocht, maar in mijn hoofd heb je dan in je jeugd en begin twintiger jaren geen concert bezocht. Maar dan bedenk ik weer ineens: Oh ja, leeftijdsverschil.

 5. Eerste keren zijn altijd bijzonder en memorabel! Leuk, zo’n lijstje 🙂 Mijn eerste kus moet nog komen trouwens, wat gek klinkt als 20-jarige. Maar dat komt nog wel 😉

 6. Wat leuk om te lezen. Mijn eerste kus was op een feestje en we waren een stel aan het koppelen en die verdwenen ergens in een steegje en toen besloten we (groen als we waren) om elkaar te leren kussen. Dus we waren elkaars eersten. En ik denk dat die tips wel geholpen hebben 😉 Is overigens nooit meer geworden dan dat.

 7. Leuk om zo te lezen over de verschillende eerste keren in je leven! En ja, mijn eerste kus… pfff, ik was 12 en het gebeurde tijdens het klassenfeestje van de zesde klas.

 8. Wat een leuk idee! Erg leuk artikel. Nooit geweten dat je een neuspiercing had gehad, trouwens. Mijn eerste kus was met iemand waar ik liever niet aan terug denk 😛

 9. Waaat? Zag jij Kelly Clarkson in het echt? Mijn God, wat heb ik genoten van haar muziek! I love it! (maar helaas nooit een concert van haar gezien)

 10. Oh wat leuk. Deze wil ik wel eens overnemen als je het goed vindt.Heb je je haren nu gekleurd of ben je gewoon zoveel donkerder geworden door de jaren?

  1. Leuk! Ben erg benieuwd naar je antwoorden. Vroeger was ik hoog blond, na de jaren verstreken donkerder geworden. Heb nog wel als er veel zon staat dat ik een erg lichte kleur bruin door mijn haar krijg.

 11. Haha, die eerste kus moet lekker ongemakkelijk zijn geweest 😉 Wat leuk om eens bij al je eerste keren stil te staan! De film Babe kan ik me inderdaad ook nog goed herinneren. Dat was waarschijnlijk ook een van de eerste films die ik op tv zag.Mijn eerste kus was met mijn ex alweer een paar jaar geleden tijdens een film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *