Hoe gaat het nu met onze katten?

Er werd al meerdere malen eens gevraagd naar onze katten. Yara wordt dit jaar 9 en Ayla is deze maand 6 geworden. Uiteraard zijn wij een jaar geleden verhuist uit ons 66m2 flatje en wonen nu ruim een jaar in onze ruime eengezinswoning van 130m2 mét tuin. Ons bevalt het echt super en hoe dit dat eigenlijk met onze katten?

Lees hier aller eerst hoe de verhuizing ging met onze katten, aangezien dit nog al een klus was. Ze waren (vooral Yara) het er niet mee eens, en vooral Ayla was de eerste dagen niet boven te krijgen. Uiteraard herkende ze trappen niet en vonden het dan ook allemaal maar super vreemd. Ayla is de eerste week niet eens naar boven geweest en moesten we echt tillen.


Een slapende Ayla

Laat ik eerst voorop stellen dat de katten erg blij zijn hier. Ze hebben namelijk veel meer ruimte. In het flatje deden we ze altijd in hun eigen, kleine kamertje. Dit, aangezien als ik ze los liet en ze de badkamer door konden (iewl zo vies), de keuken en gang hadden Yara er een handje van had dingen te slopen. Ze zaten dus eigenlijk hutje mutje op elkaar de gehele dag tot we thuis kwamen van werk.

Yara is een echte buitenkat, en vind het balkonnetje echt het einde. Nu heeft ze een grote tuin waar ze sup er graag in ligt. Maar ook Ayla kan genieten van het buiten zijn. Zo leuk om te zien hoe de eerste keer in de tuin verliep. Miauwend van: ‘Huh, wat is dit?!’

Welke ruimte ze nu hebben? Ze hebben wederom een eigen kamer (hierin slapen ze met de deur dicht) maar deze is naast het slapen altijd open. Ze hebben dus de overloop van de zolder, de gang van de overloop, hun eigen kamertje en de overloop beneden. Een stuk meer ruimte en je merkt dat ze echt hun eigen gang gaan. Yara dit 9 van dee 10 keer beneden, bij de deur en brievenbus. Haar nieuwe obsessie. Ze is een brievenbus vanuit de flat niet gewend en vind het niets als er aan de brievenbus wordt gezeten.

De postbodes en pakketbezorgers noemen dit al ‘het huis met die zwarte kat’ en moeten voorzichtig zijn met hun vingers. We hebben al een brieven-opvang-klep hangen ter bescherming van de post. Er is zelfs een keer een bezorger geweest die de post er maar met zijn pen doorheen geduwd had (inclusief dat hij dus z’n pen kwijt was, maar niet zijn vingers) Sinds we wat ramen beneden hebben afgeplakt is ze wel al een heel stuk rustiger.

Ayla daarin tegen ligt vaak helemaal boven. In haar mand. Lekker rustig, aangezien ze niet zo houdt van poes-pas (leuke woordspeling haha) Je merkt dat ze beide wat meer rust hebben gevonden en en stuk blijer zijn. Beide zoeken ze meer aandacht en liggen meer op onze schoot.

Al met al zijn ze, net als ons trouwens super blij met deze nieuwe stek. Super fijn om te zien dat ze hun draai hebben gevonden. Ze kunnen al niet wachten tot wat mooier weer, dan staat de deur van de tuin weer wat vaker open 😉

Hoe vinden jullie huisdieren de plek waar jullie wonen?

About the Author

19 Comments

Vivian

Mooie foto’s! Fijn dat ze inmiddels hun draai hebben gevonden: toen wij verhuisden was het ook een heel gedoe met onze kat. Opsluiten in de badkamer, binnen houden, daarna voorzichtig aan naar buiten… we waren ook echt bang dat-ie naar het oude huis terug zou gaan lopen haha, dat hoort je wel eens.

Reply
Marcella Molenaar

Wat fijn dat je katten genieten van meer ruimte én de tuin! Mijn katjes Puma & Cheetah woonden jarenlang op een flat en moesten ook wennen aan de tuin. Maar wat vonden ze het heerlijk. Vaak lagen ze te chillen onder de heg of in het gras. Fijn! Komen jouw katten ook al over de schutting heen? Mijn nieuwe setje Twix en Nutz komt nog niet buiten. Twix omdat ze ex-straatkat is en nog steeds niet aaibaar is (na 8 maanden), we zijn bang dat we haar kwijt raken. Nutz is donderdag net gesteriliseerd. We willen ze graag buiten laten als het mooier weer wordt. Als we het aandurven met Twix…

Reply
Michelle

Wat fijn dat ze het zo naar hun zin hebben! Huisdieren kunnen best op een kleiner flatje wonen maar eenmaal in een groter huis merk je vaak toch wel verschil aan ze he. Bij onze hond ook zo, hij is ook zo blij met de ruimte én tuin!

Reply
Sam - singlereadytomingleblog

Ah, zo schattig, haha! Ik heb een kleine, witte schoothond en die denkt echt dat ze een waakhond is, haha. Ons huis heeft uitzicht op de hele straat en als er nog maar een auto de straat inrijdt, dan staat ze daar al te blaffen. Verschrikkelijk eigenlijk, hahaha!

Reply
Nicky

Fijn dat het zo goed gaat! En wat grappig, dat brievenbusverhaal! Spike vindt ons nieuwe huis ook leuk. Hij vond het laminaat helemaal geweldig en lag in het begin vaak lang uit midden in de kamer. Heel gek want in het vorige huis hadden we ook laminaat. En twee deuren in de slaapkamer vindt-ie ook lollig. Hij loopt altijd via de andere deur dan waar ik sta te roepen!

Reply
Bente

Fijn dat het de katten ook zo goed bevalt! Bij mij helaas geen huisdieren in huis, ooit zal er een kat zijn! 😀

Reply
Lilian

Wat leuk dat je kat Ayla heet. Was je vroeger ook fan van Stam van de Holebeer boeken of is dat toeval?Wij hebben voordat we gingen verhuizen één van de poezen weggedaan, omdat we al wisten dat ze de stress niet aankon (en wij dát niet meer aankonden). Dus toen ging ze naar een oudere vrouw met het lege nest syndroom waar ze niet naar buiten mocht. Leek ons een betere idee. Ze werd daar behandeld als aristokat en iedereen was blij 🙂

Reply
SAS

Fijn te horen dat het ondanks het vervelend is een kat weg te doen, voor beide kanten heeft gewerkt 🙂
Nee, puur toeval. Beide namen hebben we gewoon zelf verzonnen. Of liever gezegd: Ik haha.

Reply
Joor

Wat super leuk om te lezen over hoe het nu met jullie katten gaan! Leuk!! Enne onze cavia’s gaan verhuizen naar onze nieuw paleisje. Ik denk dat ze geen problemen zullen hebben ermee 🙂

Reply
Johanne

Wat een mooie beestjes hebben jullie! En fijn dat ze het zo naar hun zin hebben. Ik heb één poes en sinds we een tuin hebben, banjert ze er ook (als het niet te koud is) vrolijk in rond. Ze heeft ook niet de behoefte om ergens overheen te springen of onderdoor te kruipen om andere delen vd wereld te ontdekken. Gelukkig maar. Ook zij heeft jarenlang in een klein appartementje gewoond, dus ben blij dat ze nu de ruimte heeft.

Reply
Simone

Wat goed dat ze het zo fijn hebben. Volgens mij zijn ze heel erg happy bij jullie! Mijn hond is eigenlijk de enige die met mij 2x is verhuisd. Maar sinds dit huis is hij wel het meest relaxed. En ook toen ik nog met hem bij mijn ouders woonde. Maar wellicht kwam dat ook doordat hij ziek was (is) wat we niet wisten. Dus het is moeilijk te zeggen hoe het anders was geweest.

Reply
Joyce - LemonyLifeNL

Oh ik vind dit heerlijk om te lezen haha! Heb zelf geen kat meer terwijl ik dol ben op deze dieren. Dus ik doe het maar met alle verhalen en foto’s online haha.

Reply
annouska

Goed om te horen dat ze inmiddels hun plekje hebben gevonden. Hebben ze niet de neiging om de tuin uit te gaan? Hier gaan ze namelijk graag op pad en zwerven ze soms een uurtje door de brandgangen. Al zijn ze ook graag binnen in de winter 🙂

Reply
SAS

Nee, ze zijn nog niet echt de tuin uit gegaan. Over het hek klimmen doen ze niet. Het enige is dat Yara eventjes de poort uit liep samen met ons, maar ging gauw weer terug.

Reply
Morgaine

Heel erg fijn dat ze meer ruimte hebben, een kat verhuizen valt ook niet mee, zover is dat hier onnodig geweest maar ooit hoop ik Picasso ook groter en beter met tuin aan te kunnen bieden, dromen mag 😉 Hij weet natuurlijk niet beter dan deze flat en hij is overal als ik er niet ben, omdat ik vind dat hij anders veel te weinig ruimte heeft als ik een hele dag weg ben 😉 So far, so good…X

Reply
Romy

Goed om te horen dat het jullie katten goed bevalt in het nieuwe huis. Ik moest wel lachen om het verhaal van de postbodes en het huis met de zwarte kat, haha. Onze katten hebben altijd al in hetzelfde huis gewoond en hebben het hier prima naar hun zin. Ze hebben ieder zo hun eigen plekjes, die ook nog eens regelmatig veranderen.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *