Sunday Funday! 5x tips die je op Zondag kunt doen. Alles voor een fijne start van een nieuwe week

Goedemorgen op deze fijne Zondag, inclusief zomertijd!

Morgen start de nieuwe week weer. Voor vele een teken van zuchten en steunen. Want het weekend is zรณ fijn dat we helemaal geen zin meer hebben om aan het werk te gaan. Vooral niet als je een hele drukke week voor de boeg hebt. Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens, ik vind dat dit ook geldt voor de start van een nieuwe week! Want wat kun jij op Zondag doen waardoor je blij wordt van het starten van een nieuwe week?Geniet nog van de laatste dag van het weekend
Zit nog niet met je hoofd bij die drukke Maandag, maar geniet van het hier en nu. Pak er een boek bij, kijk even een toffe serie/film via Netflix of ga even buiten wandelen. Zo heb je een stukje rust en kan je optimaal genieten van de vrije dag, in plaats van al bezig te zijn met de komende week.

Bereid voor
Ik leg elke avond mijn kleding of andere spullen die mee moeten al klaar. Dit scheelt in je handelingen en maakt voor mij persoonlijk dat ik de dag rustiger opstart. Moet ik ergens heen aankomende week? Dan kan ik Zondagavond even opzoeken hoe en wat.

Maak een to do lijst
Bij mij helpen lijstjes altijd erg! Ik schrijf vaak op wat ik nog moet doen, het weekend. Ik maak echt een prioriteiten lijstje. Ik gebruik mijn weekenden om schoon te maken in huis, te bloggen of met M. of vrienden iets leuks te doen. Ook plan ik vrije tijd in zodat ik heel bewust mijn rust pak en de boel even de boel laat.

Ook genieten wij vaak op Zondag van een heerlijk ontbijtje samen โ™ก

Bewust kijken in je agenda
Ik plan zelf altijd bij een drukke (aankomende) werkweek een rustig weekend in. Ik kijk erg bewust wanneer ik mijn rust pak. Daarbij kijk ik ook bewust pas de avond voordat de werkweek begint wat de planning is. Zo blijft het niet al in mijn hoofd zitten & zit ik in het weekend niet al met mijn hoofd bij werk.

Ga op tijd naar bed
Blijf niet te laat op! Ik ga altijd op een vast tijdstip naar bed, dit komt ook aangezien de volgende dag mijn wekker weer om 05:30 gaat (& morgen zal dit extra vroeg gaan voelen qua werkdag hihi). Een goede uitgeruste nacht zorgt voor een fijne start van de week.

Zoals Roue Verveer zei in zijn nieuwe show (aanrader!): mensen zijn altijd maar met morgen bezig, terwijl je ook kunt genieten van vandaag! Bezig zijn met morgen maakt dat vandaag een stuk minder leuk is.

Hooray! It’s today.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

idee artikel

Hoe geniet jij optimaal van de Zondag?

14 reacties op “Sunday Funday! 5x tips die je op Zondag kunt doen. Alles voor een fijne start van een nieuwe week

  1. Roue heeft gelijk. Ik fiets op zondag vaak even naar het strand. Thermoskannetje thee mee, stukkie lopen en dan lekker even zitten met mijn ’thee aan zee’. Zo lekker!

  2. Wij sprongen zondag spontaan voor het eerst dit jaar weer op de motor. Dat was echt heerlijk en we sloten af met een etentje buiten de deur. Meestal houden we op zondagavond een Netflix-avond, maar dit was ook zeker niet verkeerd. ๐Ÿ™‚

  3. Wij ontbijten ook altijd uitgebreid op zondag ๐Ÿ™‚ En daarna probeer ik wel een beetje te ontspannen. Maar ’s avonds, na een rustig weekend, heb ik dan juist altijd weer zin om veel te doen, dus inderdaad een to do lijstje etc. Dat begint de week weer prettiger.

  4. Fijne tips.Kleding etc. klaarleggen voor de volgende dag doe ik eigenlijk altijd wel. Als mijn vriend nog slaapt is het storend om dan lades of kasten open te doen…Ik vind het eigenlijk helemaal niet erg om op zondag op tijd naar bed te gaan. Dan ben ik in elk geval uitgerust voor de volgende dag. Daar moet ik sowieso nog op letten. Ik ben nog steeds herstellende van mijn burn-out.Het weekend, meestal de zondag is het huishouden doen en dan nog even rustig op de bank zitten.

  5. Yup, fijne tips! Ik vind het altijd erg fijn om op zondag heel rustig aan te doen, maar ook bijvoorbeeld een planning te maken voor de komende week zodat ik precies weet waar ik aan ga beginnen zeg maar. Zo is de overgang toch wat minder erg.

  6. Altijd lastig om op zondag weer op tijd in mijn mandje te gaan liggen. Meestal lukt mij dit niet. Ik ben dan ook meer een avondmens dan dat ik ’s morgens een gat in de lucht spring. Meestal doe ik op zondag helemaal niks, lekker beetje netflixen en chillen.

  7. Op tijd naar bed gaan vind ik altijd lastig op zondag maar probeer het altijd wel. Meestal lukt het me ook wel om voor 23:00 in bed te liggen. Verder doe ik nooit teveel op zondag, is voor mij echt een luie dag ๐Ÿ™‚

  8. Dat is dus juist de reden dat ik zo blij ben met mijn maandag als vaste parttimedag! Voor mijn gevoel was ik op zondagavond gewoon nog niet klaar met het weekend om dan ’s maandags alweer volle bak te gaan. Toen ik de kans kreeg om minder te gaan werken, heb ik dat direct aangepakt. Nu geniet ik optimaal van mijn vrije zondag en ben ik totaal niet bezig met mijn werk. Op maandag start ik de nieuwe week dan lekker rustig op zodat ik dinsdag met frisse tegenzin weer aan het werk ga.

  9. Sinds ik full-time werk heb ik wel vaker het gevoel op zondag ‘blegh, morgen is het weer maandag’. Ik durf mijn hoofd al eens te laten hangen dan en vergeet al eens te genieten. Toch doe ik mijn best om er nog een laatste vrije dag van te maken door op familiebezoek te gaan of gewoon even quality-time voor mezelf te nemen. Fijne zondag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *