Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Just close the curtains – Over het kiezen van gordijnen

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Mysmartdeco

Als je gaat verhuizen komt er een hoop op je af. Vooral als dit, een jaar geleden in ons geval binnen 2 maanden plaats vind. Daarbij gingen we van 65m2 naar dubbel deze grootte. Een hele omschakeling maar oh zo fijn. We hadden dus nieuwe spullen nodig, waaronder nieuwe gordijnen. We zijn direct bij heel wat winkels gaan kijken om de diversiteit te bekijken. Wat wilde we nou echt, wat was handig qua daglicht en wat vonden we mooi?

Lees hier alles over onze woning in de categorie ‘Home Sweet Home’


Meubilair + bank: Budget Home Store – Lampen: Directlampen / rechts tafeltje+lamp: Sweetlivingshop – Gordijnen: Ikea


De keuze is reuze

Wat is er tegenwoordig een hoop keuze zeg. Het is nog zeker een hele zoektocht geweest om de goede gordijnen te vinden.

In ons flatje hadden we hele fijne, dikke gordijnen met een mooi motiefje erin. We besloten toch dat we deze zelfde in de woonkamer en de gang zeker wilden hebben. Er kwam weinig licht doorheen en paste ook bij ons nieuwe interieur. Toen we ze in de woonkamer hadden opgehangen waren we tevreden, echter pfhoe wat zaten we in het zicht. We hebben namelijk een stoep voor onze deur en een tuintje. In dit dorp kijken mensen toch graag naar binnen en een stukje privacy wilde we zeker behouden. Niet gewend, want in onze flat zaten wij 2 hoog en hadden we nauwelijks inkijk.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

We kozen dan ook om naast de gordijnen ook panelen te installeren. Zwarte, die verschuifbaar zijn. En elke dag ben ik er nog steeds super tevreden mee. Ik kan ze dichtschuiven als ik een serie kijk of een boek lees, waarna ik ze kan open schuiven als ik dit wil. Tevens zijn ze redelijk licht doorlaten, zodat het licht wat we binnen krijgen niet wegvalt.


De schuifpanelen

Toen was de slaapkamer aan de beurt. Hier waren we eigenlijk snel uit, aangezien we deze ooit bruin wilde verven (wat al is gebeurd). We besloten dikke, bruinige gordijnen te kiezen. Nog steeds ben ik er erg blij mee, aangezien ze weinig licht doorlaten. Ik, als slechter slaper vind dit echt ideaal en het maakt dat ik een fijne nachtrust ervaar.

Nu na dik een jaar ben ik nog steeds erg tevreden met onze keuze. Maar als ik nu de pagina van Poweredblinds begint het toch weer te kriebelen. Hier hebben ze namelijk hele andere raamdecoratie. Tegenwoordig heb je namelijk ook elektrische Duo vouw of rolgordijnen. 1 druk op de knop en hij gaat naar boven of beneden. Je kan ze zelfs op een bepaald tijdstip via een vast schema omhoog en naar beneden laten gaan. Ik zie mijn man al glimlachen bij het idee. Hij is al helemaal blij met de lichten die hij met een knopje kan uit en aanzetten. Dat wordt even snuffelen op de Mysmartdeco site, aangezien we nog raamdecoratie zoeken voor in de keuken en voor de kattenkamer/zolder.

Wat voor een soort gordijnen heb jij thuis / of zou jij in je woning willen hebben en waarom?

0
Blog, Home sweet home
Previous Story
Next Story

11 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  28/03/2018 at 22:25

  Oke. Dat van die electrische vouwgordijnen ga ik dus NIET aan mijn wederhelft vertellen. Die is ook dol op dat soort dingen. Wij hebben overal grijze plisse-vouw-gordijnen (ehhh… hoe noem je die dingen?) In de slaapkamer hebben we ook nog overgordijnen. Daar heb ik die vouwdingen eigenlijk nooit dicht omdat de gordijnen erg weinig licht door laten. Ik twijfel nog over in betweens erbij in de woonkamer. Moeilijk!

 • Reply
  Evelyne
  27/03/2018 at 18:56

  Wat een leuke schuifgordijnen! Ik zag ze nog nooit op deze manier. Leuk!

 • Reply
  Simone
  27/03/2018 at 13:15

  Wij hebben beneden ongeveer hetzelfde als jullie. Maar dat wil ik – bij nader inzien – toch anders. Ik zit nu te denken aan shutters. Dat vind ik zo mooi en heb je een stuk minder inkijk.

  • Reply
   SAS
   28/03/2018 at 14:55

   Benieuwd hoe het uiteindelijk eruit gaat zien!

 • Reply
  Nesrin
  26/03/2018 at 20:44

  Oeh daar moet ik dan maar even op klikken want ik heb op dit moment gordijnen hangen die ik eigenlijk helemaal niet wil.

 • Reply
  Sabine
  26/03/2018 at 16:45

  Mooi! Wij hebben niks voor de ramen. Vond dat eerst wel spannend in de avond, maar nu voelt het heel fijn. Gewoon lekker open dus ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Jenn
  26/03/2018 at 10:49

  We hebben donkerblauwe gordijnen, maar eigenlijk zijn vooral die bij het grote raam wel versleten. Het liefst zou ik iets lichters willen, zoiets als op jouw eerste foto, maar dan met bovenin van die ‘boogjes’.

 • Reply
  Els
  26/03/2018 at 08:48

  Gordijnen… altijd lastig! Gelukkig hadden de bewoners voor ons prima gordijnen. Deze hebben we mooi kunnen overnemen ๐Ÿ™‚ .

 • Reply
  Irene
  26/03/2018 at 08:42

  Wij hebben in onze slaapkamer verduisterende rolgordijntjes en beneden in de living hele dunne lichtblauwe gordijnen. Allebei van de Ikea. Ons raam beneden ligt ook aan de stoep, maar buiten onze postbode, valt het wel mee qua inkijk van mensen. Wij laten onze gordijnen meestal ook gewoon open en ‘s avonds gaan ze toe of gaat de rolluik naar beneden.

 • Reply
  Romy
  26/03/2018 at 07:30

  Jullie gordijnen zien er heel mooi en sfeervol uit! Zelf heb ik op mijn slaapkamer felgekleurde gordijnen met roze, witte, oranje en groene strepen. Die hangen er al jaren ๐Ÿ˜‰ Ik heb eigenlijk geen idee wat voor gordijnen ik zal kiezen als ik ooit mijn eigen plekje heb. Dat is een van de weinige interieurdingen waar ik nog niet echt over nagedacht heb ๐Ÿ˜‰

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png