Vakantiedagboek | Onze (kerst)vakantie

Het is cliché maar hey. Wat gaat zo’n vakantie hard he? Vandaag is alweer de laatste vakantiedag – morgen start het échte werkleven weer. Vanaf 21-12 had ik vakantie, een heerlijke XXL vakantie met heel wat dagen voor & na de kerstvakantie geplakt. Ik was er echt zó aan toe en heb ook echt heel erg kunnen genieten & opladen. Wat wij deze vakantie hebben gedaan? Ik ben nu alweer toe aan vakantie *wink*

En? Denk je dat ik alles heb gedaan van de voornemens voor deze vakantie?



Kerst vieren
Wij vierde gezellig kerst, zowel samen als met mijn schoonfamilie. Altijd vind ik deze tijd van het jaar zo gezellig! We hebben heerlijk gegeten en cadeaus uitgepakt. M. had mij met lootjes getrokken en ik (zoals bijna elk jaar) mijn schoonmoeder. Iedereen was erg blij met de cadeaus en vooral de gezelligheid.

WC vloertje
De nieuwe vloer ligt erin! Jeej. Zo fijn, de wc ziet er nu al zó anders uit. De rest van de muren en dergelijke gaan we nog doen maar het begin is er! Helaas zijn we niet aan de steenstrips toegekomen aangezien deze een lange levertijd hebben & we er nog niet helemaal uit zijn wat we willen.

Nieuwe lampen
Ik kreeg voor een samenwerking en bestelde zelf wat nieuwe lampen voor in huis. De lampen die we vanuit onze flat hadden meegenomen, paste niet echt meer bij ons meubilair. Zoals je ziet ben ik erg blij, vooral met de onderstaande lamp! (Zondag komt er een geheel artikel over online) Hij is van prachtige kwaliteit en geeft goed licht. Hij staat prachtig in onze woonkamer. Er komt er nog zo eentje aan (iets met symmetrie voor aan de andere kant) en de andere lampen hangen nog niet. Zodra ze hangen komt er uiteraard een artikel over online.


1 van de lampen van directlampen.nl

Uitje Bospark / Quality time
We hebben veel tijd samen fijn doorgebracht. Fijn om even extra tijd voor elkaar te hebben in zo’n vakantie. Zo hebben we wat kleine uitjes gemaakt maar hebben we ook gewoon kunnen genieten van films op de bank (we keken de Matrix Trilogie bijvoorbeeld, zo tof!) Daarbij gingen we naar het Bospark en gingen daarna gezellig wat eten. Super leuk parkje met lieve hertjes en ook paardjes (die gewoon aan kwamen rennen om geaaid te worden). Het was een geslaagd dagje.

Meetings vriendinnen
Ik had in het begin van de vakantie veel afgesproken met vriendinnen, super leuk! Zo ging ik ontbijten met Leona (en haar zoontje), ging ik kijken bij lief vriendinnetje Julie en haar verbouwde crib. Ook ging we gezellig shoppen en nog even wat lunchen. Ook ging ik lang met Sabine bij The Chocolate Company en we aten een heerlijk broodje (met daarna nog een heerlijk stuk taart) Zeker een aanrader en wil er in dit jaar graag High tea’en met mijn vriendinnen.

Kringloopwinkels / shoppen
Ik ging naar een aantal kringloop winkels samen met mijn ouders en nam weer wat pareltjes mee. Ik vond wat service maar ook zeker heel wat toffe boeken voor een fijn prijsje. Daarnaast heb ik veel geshopt > zo ging ik naar de Primark maar ook naar Leidschenhage. Ik kocht daar het welbekende blouseje met eekhoorntjes erop. Zo leuk!


De pareltjes die ik kreeg voor kerst & bij de kringloop

Boekenkast / (zolder) opruimen
Opruim woede! Ik wilde zo graag wat meer dingen opruimen. Zo ben ik deels begonnen aan de zolder (wat een karwei, binnenkort maar eens afmaken). Maar ook de kasten in de badkamer, woonkamer en slaapkamer zijn geheel opgeruimd. Mijn boekenkast heb ik met alle nieuwe boeken die ik kreeg van kerst en kocht bij de kringloop, een nieuwe indeling gemaakt en wat meer opgeruimd.

(Netflix) & CHILL
Ik keek héél erg veel Netflix. Veel (oude) (maar ook nieuwe) films. Ik keek series af en begon aan een nieuwe. Ik heb echt zoveel mogelijk mijn rust gepakt en echt gedaan waar ik blij van werd. Een dagje op de bank met een boek, film of serie. Thee erbij. beetje huishoudelijke taken en alle bovenstaande dingen. Maar echt gedoseerd. Niet alles hóefde en dat voelde goed.

Seizoen 6 van Dawson’s Creek
Jaaaaa een voornemen was om mijn oude favoriete serie (waar mijn blognaam ook is op gebaseerd) te kijken. En wát heb ik genoten van Dawson, Jack, Pacey, Joey, Jen en Audrey. Ik zat weer helemaal in de serie en heb echt zo genoten van het laatste seizoen. Voor die tijd zit het zeker goed in elkaar en er komen veel dingen in voor. Een liefdes driehoek, liefdesverdriet, vriendschap, gay-guy, alleen staande moeder, oude liefdes, verslaving.. En dat voor 1998, toen de serie begon. Het deed dan ook veel stof opwaaien in die tijd bij televisiemaatschappijen.

Ik voelde me weer even helemaal tiener toen ik dit zat te kijken. En ohhhhh #teampacey (Love these moments). Binnenkort ga ik eens een blogartikel eraan wijden. Een ode aan DC.

Waar gaat Dawson’s Creek over? 128 afleveringen (elk 45 minuten), verdeeld over zes seizoenen.
Dawson’s Creek speelt zich af in een klein dorpje genaamd Capeside. In dit dorpje wonen 3 vrienden: Dawsons, Joe en pacey. Ze zijn al vanaf hun vijfde de beste vrienden. De vriendschap veranderd als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de mooie Jen Lindly. Ze ontdekken dat de kindertijd voorbij is en dat ze moeten leren omgaan met de problemen van de pubertijd….Hun leven wordt er niet makkelijker op! – bron: bol.com

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Checklist voor de voornemens voor onze kerstvakantie:
Meetings met vriendinnen ✓
Eerste kerstdag ✓
Vloer van WC ✓
Steenstrips ✗
Uitstapjes ✓
Zolder/boekenkast opruimen ✓
Lezen, series/film’s, CHILL ✓✓

Nou zijn mijn voornemens voor de vakantie goed gelukt of niet? Zucht. Op naar de volgende vakantie! Maar nu eerst eens even genieten van mijn laatste dag…

Wat heb jij gedaan in je laatste vakantie?

20 reacties op “Vakantiedagboek | Onze (kerst)vakantie

  1. Nou, jij hebt goed je best gedaan! Die lamp is echt heel leuk. En wat een heerlijke stapel boeken! Ik heb ook hard gewerkt (vind ik) en alle dingen op mijn lijstje afgewerkt! * trots *

  2. Ik vond de fotocollage er al veelbelovend uitzien maar je blogpost zelf bevestigd het zelfs nog meer … jullie hebben een super fijne vakantie achter de rug. Hopelijk kan het kleinigheidje dat naar je op toe is het een beetje goedmaken dat die vakanties steeds zo snel voorbijvliegen.

  3. Het klinkt als een geslaagde vakantie! Super dat je al je dingen van je wishlist kon afstrepen! Wij hadden dit keer met opzet niets gepland en deden het lekker rustig aan. Dit is goed gelukt, na de vakantie waren wij beide echt weer opgeladen. ( nouja een soort van, de laatste week van onze vakantie sliep ik weer erg slecht) altijd fijn weekjes vakantie, ik kijk alweer uit naar de volgende 😉

  4. Ik heb ook vakantie gehad, maar ik mis hem wel. Die vrijheid en lang slapen, het had wel iets fijns. Al bij al is je vakantie alsnog geslaagd volgens mij!

  5. Dat klinkt als een heerlijke vakantie! Ik ben afgelopen maandag weer begonnen na twee weken kerstvakantie. Ik heb ook wat uitstapjes gedaan (lunchen met vrienden en nog een keer met een andere vriendin, uit eten met mijn man, naar mijn ouders en schoonouders voor kerst, naar het kerstcircus in Ahoy, naar het vuurwerk kijken bij de Erasmusbrug met oud en nieuw), ik heb een heel klein beetje gewerkt en veel schoongemaakt en opgeruimd in huis 🙂 Was erg fijn!

  6. Wat genieten zeg, zo’n lange vakantie met alleen maar leuke dingen! Dat moet vast erg fijn zijn geweest. Jammer genoeg zit het er alweer bijna op. Maar je kunt er weer eventjes tegen. Ik heb niet echt vakantie. Volgende maand kan ik beginnen aan mijn nieuwe baan. Maar kan het – nog steeds – niet echt zien als een vakantie.

  7. Mijn vakantie zat ook vol met familie, vrienden, en we hebben een begin gemaakt aan belangrijke baby dingen kopen. Kinderwagen, ledikantje, commode.. die zijn alvast binnen. En we hebben een nieuwe auto gekocht! Daarnaast zoveel mogeiljk geprobeerd te chillen. maar al met al was het redelijk druk 😛

  8. Mjah, ik had nul vakantie, maar was even vrij van zwemmen, en alleen mijn andere werk en daar doen we ook simpel tussen kerst en oud en nieuw, het was super gezellig in elk geval 😀 En verder, heb ik in die laatste weken meer gedaan volgens mij dan in de maanden ervoor, hahahaha het nachtleven onverwachts weer in gestapt, jeetje!Was leuk en gezellig maar breekt wel even op als je eigenlijk huismusje bent 😉 X

  9. Ah wat heerlijk dat je zo hebt kunnen genieten van je vrije dagen! En wat heb je veel leuke boeken gekocht/gekregen! Geniet nog even van je laatste dag 🙂

  10. Ah, zalig! Over het algemeen kies ik ervoor om echt op vakantie te gaan met mijn verlofdagen, maar zo af en toe eens langer dan twee weekenddagen thuis zijn, kan ook zoveel deugd doen, zeker in die periode met de feestdagen. Goed dat je ervan genoten hebt. Op naar die volgende vakantie 😉

  11. Wat een fijne dagen heb je gehad. Heerlijk om vakantie te hebben en lekker je eigen dingen te kunnen doen. Ik vind de lamp echt heel mooi!

  12. Wat een heerlijke dagen en dat hertje!! Dawsons creek.. oh jeugdsentiment. Zo leuk om dat weer terug te zien. Al keek ik ook heel veel the OC en nog zo’n serie waar ik ff niet op de naam kan komen. Ik hartje kringloop. Zo jammer dat ze dit concept niet echt in het buitenland hebben. Altijd als ik in NL ben staat er een bezoekje aan de kringloop op mijn lijstje. Vooral voor (kinder)boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *