2018 is het jaar…

januari 7 2018

Alle terugblik artikelen voor 2017 zijn online gekomen. Ik liet o.a. andere bloggers aan het woord over hun jaar, maakte mijn welbekende 2017 overzicht, deelde mijn Instagram foto’s en favoriete boeken & films. Bij deze is het tijd om juist vooruit te kijken.. Want 2018 is nog redelijk blanco. En hoewel ik niet aan voornemens doe (want met de onderstaande dingen ben ik al langer bezig dan 1-1) zijn er toch een aantal dingen voor aankomend jaar. Want 2018 gaat hopelijk het jaar zijn…

…waarin ik graag meer


Take a cup of tea and enjoy the ride of 2018…


ga sporten #sasgitgoals #sasfitgoals2018
Ik wil het sporten weer gaan doorzetten & oppakken. Ben al een aantal maanden bezig en er lijkt wat ritme in te komen. Vooral in mijn vakantie was ik on fire, maar dan heb ik natuurlijk ook de hele dag de tijd. Ik loop op onze loopband boven en ben bezig met oefeningen. Ook wandelen & skaten wil ik wekelijks gaan doen. Tot nu toe heel wat alarmen gezet, zodat ik het niet vergeet en er regelmaat in krijg. Volg mij via Instagram op de hashtag #sasfitgoals/#sasfitgoals2018

DIY projecten wil maken
Ik vond het zo super tof om afgelopen jaar wat leuke DIY projecten te maken. Zeker dat ik meer wil gaan knutselen, de benodigdheden zijn er al. Nu nog een doel om iets te maken 😉 Zo maakte ik vorig jaar een geboortebord voor baby 2.0 van bestie & een samenwoonbord voor lief vriendinnetje Julie.

offline ga besteden
Ikben al steeds meer bewust offline aan het genieten. Van een fijn boek, een fijne serie of gewoon eventjes helemaal niks. Nou wil ik daaraan gaan toevoegen om 1 weekend per maand 100% gewoon lekker offline te besteden. Ik vind het een super fijn streven en maakt me nóg bewuster van het fijne offline leven. Ik heb nu al zin in wat ik allemaal in dat weekend kan doen.

…waarin ik graag meer

bewust wil genieten van de dingen die ik écht leuk vind
Dit wil ik zeker doorzetten in 2018. De laatste maanden van 2017 ben ik hier al bewust mee bezig geweest: leuke dingen doen. En echt even daarvoor de tijd nemen. Voor dat ene boek. Om even een dagje niets te hoeven en lekker te chillen met een serie/film. Om eventjes lekker het huis te poetsen met muziek aan, of juist een muziekje aan onder de douche. Heerlijk! Het geeft me een stukje rust die ik de maanden ervoor kwijt was. Dit wil ik zeker vast houden!

wil daten en tijd nemen voor M. & vriendinnen
Meer quality time voor M. en mijn vriendinnen. Vaker afspreken, bij mij thuis of bij iemand anders. Even gezellig ontbijten/lunchen of gewoon eventjes shoppen. Ik wil vaker de tijd kunnen nemen af te spreken en mijn agenda zo vrij te houden dat de balans niet zoekraakt.

af wil krijgen in onze woning
Afkrijgen van onze woning, stukje bij beetje. Zo ben ik al begonnen met het ruimen van alle zooi die we nog hadden van de verhuizing. Daarbij willen we nog de steenstrips doen op de achterwand bij de tv. We willen de wc verder afmaken (nu al zó blij met de vloer). We willen in 2018 de voortuin gaan laten aanpakken en ooit willen we een vernieuwde badkamer. Maar ook alle kleine klusjes in huis wil ik graag beetje bij beetje gaan aanpakken.

Heb jij nog dingen op de planning voor 2018?

15 comments

 • Nicky

  15/01/2018 at 16:32

  Wel handig om je plannen hier op te schrijven! Kun je makkelijk bijhouden of het goed gaat. 🙂 Ik heb niet zo veel gepland. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik wil eigenlijk gewoon dat de winter voorbij is. Ik heb er (nu al) genoeg van.

 • Michelle

  12/01/2018 at 20:57

  Mooie doelen voor 2018. doelen die veel mensen op hun lijstje hebben staan denk ik. Ik zelf ook. Ik wil ook wat meer relaxen, ontspannen in de avond, beter (leren ) slapen. minder piekeren, vaker en langer wandelen. In de lente zou ik graag de voor- en achtertuin een klein beetje aanpakken en in huis zou ik graag wat gezellige hoekjes creeëren.

 • Marcella Molenaar

  11/01/2018 at 10:59

  Ook ik ga meer sporten en gezonder eten. De kilo’s die ik in 2017 wilde afvallen ben ik niet kwijt geraakt, dus ik ga daar dit jaar wél voor. En ik zoek een nieuwe baan natuurlijk, ook een mooi doel!

 • zwartraafje

  10/01/2018 at 15:48

  Echte doelen heb ik niet voor ogen. Eigenlijk zijn het steeds dezelfde zaken waar ik aan probeer te werken. Vaker buiten komen, meer offline gaan, meer tot rust komen, mezelf wijsmaken dat perfect niet nodig is maar dat het al voldoende is om je best te doen. Waar ik wel heel erg naar uitkijk in 2018 is de citytrip naar Londen met mijn nicht. Daar ben ik echt naar aan het aftellen.

 • Jenn

  08/01/2018 at 23:02

  Mooie plannen heb je, komt vast goed!

 • Sam – singlereadytomingleblog

  08/01/2018 at 00:15

  Ik begin binnen twee weken op mijn nieuwe job, heel veel zin in! Verder staan er al wel wat concerten (Air Traffic! Ed Sheeran!) en festivals op de planning. Nog geen reizen helaas, moet dringend verandering in komen, want zo na de feestdagen heb ik het hier altijd wel wat gezien, haha 🙂

 • Simone

  07/01/2018 at 19:33

  Mooie plannen heb je Sas! Mijn plannen weet je natuurlijk al: Trouwen 😛

 • Nikita

  07/01/2018 at 19:55

  Succes en veel plezier met je doelen dit jaar! Het zijn stuk voor stuk mooie doelen. Vooral dat meer bewust en meer offline leven vind ik een goede! Het leven gaat al zo snel, dat je er maar beter van kan genieten! Ik wil in 2018 vooral meer voor mezelf kiezen en zorgen, maar ook meer ontspannen. Zodat ik een beetje meer me-time heb en ook wat beter in mijn vel zit daardoor. Ik zit prima in mijn vel, maar soms ga ik over mijn eigen grenzen en ben ik daar echt ongelukkig door.

 • sammie

  07/01/2018 at 16:07

  Mooie plannen 🙂 Ik doe ook niet aan goede voornemens, wel weet ik wat we in 2018 echt willen en moeten doen. Dat is de tuin 😀 Nu een grote klei partij en schuttingloos. Ook de voortuin moeten we nog doen.

 • Evelyne

  07/01/2018 at 15:11

  Mooie plannen! Vooral het bewust bezig zijn met dingen die ik leuk vind wil ik een boost gaan geven in 2018. Ik heb dit zo hard nodig! Ik wil terug gaan genieten ipv mij druk te maken. Al is dat laatste makkelijker gezegd dan gedaan. Het is soms sterker dan mezelf..

 • Madelon

  07/01/2018 at 13:50

  Mooie plannen en voornemens! In 2018 wil ik graag nog meer lezen en beter voor mijzelf zorgen, mentaal en fysiek. De rest laat ik wel op mij af komen en zie ik dan wel weer 🙂

 • Annelies

  07/01/2018 at 12:45

  Ik ga voor mijn eigen huis in 2018, behoorlijk groot doel dus. Ik heb er wel zin in, ook al is het super spannend.

 • Carolien

  07/01/2018 at 10:39

  Ik wil graag mijn studie afronden binnen nu en 3 maanden. En daar werk in vinden.

 • Romy

  07/01/2018 at 10:22

  Je hebt hele mooie plannen voor het nieuwe jaar, waarin zo te lezen quality time en genieten vooropstaan. Heel mooi om te horen! 🙂 Ik ben ook al heel benieuwd naar je nieuwe DIY-projecten. Dat vind ik altijd zo tof om te zien (en om ook zelf mee aan de slag te gaan).

 • Morgaine

  07/01/2018 at 09:23

  Je en of! Ik word oma, dus de logeer/werkkamer moet uitgemest worden, zodat er baby in kan straks eventueel, mijn kleinzoon, hahahaha Verder zie ik het wel, net als elk jaar. Dat opruimen en schoon houden van mijn huis is elke maand of elke dag wel een doel, niet dat het altijd goed gaat, maar you catch my drift. Verder gewoon genieten van de dingen die komen, voorlopig zit ik alweer vol geboekt met van alles en nog wat, verjaardagen, dus oude dingen die terug komen, en nieuwe dingen die ik maar voor mij zal houden 😉 x

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *