12x Films die ik elk jaar tenminste 1x kijk

Er zijn van die films die ik al duizend keren heb bekeken. Echt favorietjes zou je dus kunnen noemen. Aangezien ik een lijst bijhoud van films/boeken die ik per jaar lees & kijk kwam ik tegen dat ik sommige films minimaal 1 keer per jaar kijk. Minimaal, want soms is het zo’n fijne film dat ik ze zelfs vaker in een jaar kijk. Hierbij de 12 films op een rijtje waarvan ik elk jaar kan genieten.Leap Year (2010)

Wanneer Anna lucht krijgt van een vreemde Ierse traditie waarbij vrouwen in het schrikkeljaar op 29 februari een huwelijksaanzoek kunnen doen vliegt ze prompt naar Ierland. Daar wil ze haar weinig trouwlustige vriendje finaal ‘op de knieën’ dwingen. Haar plannetje valt echter in duigen wanneer haar vliegtuig door het slechte weer in de verkeerde stad moet landen. Gelukkig stelt de knappe herbergier Declan voor om haar met de auto te brengen…
Bekijk hier de trailer

Red Eye (2005)

Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.
Bekijk hier de trailer

Despicable Me (2010)

Gru (Steve Carrell) is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.
Bekijk hier de trailer

Guardians of the Galaxy (2014)

In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.
Bekijk hier de trailer

The Last Song (2010)

Het leven van de 17-jarige Veronica ‘Ronnie’ Miller wordt ondersteboven gekeerd als haar ouders gaan scheiden. Haar vader verhuisde van New York naar Tybee Island. Veronica is woedend, maar haar moeder vindt het na drie jaar welletjes geweest en vindt dat ze de zomer maar met haar vader moet doorbrengen. Ze hebben bijna niets gemeen, behalve hun liefde voor muziek.
Bekijk hier de trailer

While you were sleeping (1995)

All time favorite *hartjes&kusjes*
De eenzame Lucy is verliefd geraakt op een reiziger die ze elke dag tegenkomt. Wanneer hij op een dag op de rails valt redt ze zijn leven. Hij raakt echter wel in een coma. De familie van de man denkt dat ze zijn verloofde is. De broer van de man is in eerste instantie sceptisch, maar wordt langzaam verliefd op Lucy.
Bekijk hier de trailer

A Hazard of Hearts (1987)

Als de gokverslaafde Sir Giles Staverley zijn gehele vermogen heeft verspeeld, zet hij het laatste in wat hij heeft: zijn dochter Serena. Hij verliest haar aan de valse Lord Wrotham. Hun gastheer Lord Vulcan laat zijn hart spreken en speelt met Lord Wrotham, met de hand van Serena als inzet. Lord Vulcan wint en is blij het meisje te hebben gered uit de handen van Wrotham. Als hij daarna Serena ontmoet blijkt zij aantrekkelijker dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Naar een verhaal van Barbara Cartland. *NOTE: het boek heb ik ook
Bekijk hier wat fragmenten van de film

Step Up (2006)

Tyler Gage is een jonge roekeloze straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Door de rechter wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in de getroffen school. Hij wil eerst niets te maken hebben met de leerlingen. Tot hij een knappe danseres ontmoet die bereid is hem een kans te geven. Tegen alle verwachtingen in belandt Tyler in haar leefwereld en ontdekt dat hijzelf ook talenten heeft om te dansen.
Bekijk hier de trailer

Taken (2008)

*en alle andere delen II, III
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt…
Bekijk hier de trailer

How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

Als columniste voor het trendy tijdschrift Composure krijgt Andie Anderson de opdracht om uit de eerste hand te beschrijven hoe je van een man kunt afkomen… binnen 10 dagen! Andie’s doelwit, de gewilde vrijgezelle reclamejongen Benjamin Barry, gaat ondertussen de weddenschap aan dat hij iedere willekeurige vrouw rond zijn vinger kan winden… binnen 10 dagen!
Bekijk hier de trailer

Letters to Juliet (2010)

Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ”Letter to Juliet”, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief…
Bekijk hier de trailer

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

*en alle andere Pirates delen
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
Bekijk hier de trailer

Zijn er films die jij jaar na jaar kan kijken?

25 reacties op “12x Films die ik elk jaar tenminste 1x kijk

 1. Ik kijk niet zo gek vaak films opnieuw, maar er zijn er wel die ik eigenlijk altijd wel opneem als ze op tv komen: The Fault in Our Stars, en ook zekerr bijvoorbeeld Letters to Juliet! The Last Song vond ik ook prachtig en Step Up staat nog steeds op mijn watchlist haha.

 2. Guardians is cool! Het tweede deel vond ik stukken minder. Step Up is ook tof! Heb je Channing en Jenna eens samen gezien in een aflevering Lyp Sync Battle? Een aanrader! Even op you tube zoeken, hoor. Als je het niet kent.

 3. Jeetje! Hoe krijg je dát nou voor elkaar? 😉 Ik krijg het al amper voor elkaar om één film per jaar te kijken… Dus nee, er zijn geen films die ik meerdere keren gezien heb

 4. Er zijn maar weinig films die ik vaker gezien heb. Mijn favoriet echter heb ik misschien al wel vijf keer gezien (bridges of Madison County). En LOTR vind ik erg tof. En Cold Mountain. Maar dan houdt het wel een beetje op.

 5. Leuke lijst! Ik ken er een paar van. De reeksen van Harry Potter, X-Men, Pirates en Underworld mag ook graag opnieuw kijken. Zelfde geldt eigenlijk voor de meeste kerstfilms, die kijk ik ieder jaar ook weer opnieuw hihi.

 6. Ik kijk eigenlijk sporadisch een film, maar voel nooit de behoefte om die meer dan 1x te zien. Ik kijk soms zelfs geen bekende films en neem soms gewoon iets van tv op. Wanneer ik dan alleen thuis ben op een zaterdagavond kijk ik zo een film die ik opgenomen heb van een zender 🙂

 7. Jaaa, alle Minion films moet je gewoon minimaal 1x per jaar zien. Ik bedenk nu dat het weer tijd is voor een marathon haha!?

 8. Ieder jaar kijk ik sowieso Julie & Julia, mijn favoriete film ever <3 Daarnaast kijk ik de laatste jaren ook wel ieder jaar een keertje The Fault in Our Stars en ik wil proberen om Lincoln ook ieder jaar te gaan kijken, want wat een goede film!O en stiekem Mama Mia, haha. Kan niet wachten tot deel 2 dit jaar uitkomt!

 9. The Last Song en How to Lose a Guy in Ten Days zijn bij mij ook films die ik opnieuw en opnieuw kan bekijken. Uit je lijstje kende ik Red Eye nog niet, maar dat lijkt me echt wel een film die ik tof zou vinden. Meteen ook op mijn lijstje zetten!

 10. Wat grappig dat je deze films elk jaar kijkt. Er zitten heerlijke zwijmelfilms tussen, daar hou ik van. Kijkt je vriend dan mee? Die van mij niet namelijk haha.

  1. HAHAHA. Ik moest even hardop lachen, dank 😉
   Nope. We hebben echt een TOTAAL andere filmsmaak. Er zijn denk ik welgeteld 8á9 films die we beide tof vinden en verder kijken we nooit films samen. Of kijken we wel samen maar vind 1 van ons er niet zoveel aan ^^

 11. Ik zoek films niet per se uit om nóg een keer te kijken, maar als ze op tv zijn vind ik het leuk om Lord of the Rings (ieder jaar met kerst!) en Love Actually (ook) te kijken. Pirates of the Caribbean vind ik ook altijd leuk, net als Transformers. En 500 days of summer en Juno kan ik ook ieder jaar (of vaker) zien.

 12. Hahaha ik moet wel lachen om Taken in dat rijtje! Beetje een vreemde eend in de bijt 😀 Ik kijk sowieso niet heel veel films, en er zijn zeker niet veel films die ik elk jaar weer opnieuw zou kunnen kijken.

 13. Pirates vaker gezien en step up ook, maar of ik ze eens per jaar kijk, geen idee, wel andere films die ik soms zelfs vaker zie dan eens per jaar, HP heb ik gemist eigenlijk dit najaar op tv… nou goed, dvd’s zwerven ook ergens rond 😉 Dirty Dancing, Grease misschien… een andere films zie ik na jaren en jaren weer eens terug, maar dat zijn films uit de eighties, daar kan ik heel blij van worden nu, K9 bijv. of True Lies, en cocktail, hahahaha Road House…X

 14. Hihi, ik kijk echt nooit meer dan één keer een film. Ik kan dat echt niet! Van jouw lijstje heb ik alleen Pirates al een keer gezien, maar verder niks. Ben meer van de series haha!

 15. Ik kijk niet zo vaak films opnieuw, al heb ik Coyote Ugly wel al zeker 5 keer gezien, vooral omdat ik de muziek zo leuk vind.Gisteren was hier While you were sleep-ins op tv en moest spontaan aan jou denken ?

 16. Wat een leuk idee voor een blogartikel! Er staan zeker mooie films tussen. Ik vond vooral Letters to Juliet een prachtige film. Zelf kijk ik eigenlijk bijna nooit twee keer naar een film. Alleen voor kerstfilms als Love Actually maak ik graag een uitzondering 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *