Achter de schermen | Bij iliveformydreams.com

Een nieuwe rubriek is geboren, die ik af en toe de revue laat passeren. Achter de schermen. Zo liet ik jullie al een kijkje nemen in mijn werkdag bij de VVE peuterspeelzaal, vandaag is mijn blog aan de beurt. Want achter de schermen gebeurd er natuurlijk ontzettend veel. Mede collega bloggers weten dit vast wel, maar ik neem jullie toch graag even mee hoe een ‘werkdagje’ van mijn blog eruit ziet.


Notitieboekje van Radbag

Aller eerst wil ik aangeven dat ik na dik 10 jaar(!) nog steeds super blij ben met mijn blog. En mijn blognaam. Hoewel ik soms om mij heen om de haverklap bloggers zie verhuizen naar een ander domein ben ik nog dik & dik tevreden.

Wanneer blog ik eigenlijk?

Bloggen doe ik in het weekend, wat betekend dat ik altijd vooruit werk. Bijna nooit druk ik dus direct op de publiceer knop. Waarom niet? Door de weeks heb ik erg lange werkdagen, waardoor ik er gewoon weg niet aan toe kom. Daarnaast heb ik na een lange dag werken andere prioriteiten en zit liever met een boek & een mok thee op de bank dan achter mijn beeldscherm.

Voor mij werkt het prima. Maar hoe doe je dit dan met een druk weekend vraag je je vast af? Het is passen en meten. Soms lukt het gewoon niet, dan niet. Dan komen er even wat minder artikelen online. Het is geen ‘moetje’ voor mij om elk weekend wat te publiceren. Daarnaast heb ik vele concepten klaar staan, die zodra ik inspiratie heb kan openen.

Hoelang doe je over een artikel?

Dat verschilt eigenlijk nog al. Het ligt ook aan het onderwerp en of ik er inspiratie voor heb. Soms staar ik naar een leeg scherm en heb alleen al een titel. Maar weet niet precies wat te zeggen. 2 dagen later open in hetzelfde scherm en ben binnen 30 minuten klaar. Mijn vingers vliegen dan over het toetsenbord (zoals nu ook haha) Een samenwerking ben ik meestal langer mee bezig dan een eigen artikel. Dit omdat ik meestal wat langer bezig ben met de foto’s en het artikel wel echt bij mij te laten passen. Soms is dit over & weer mailen dat een link niet in mijn artikel past.

Laten we zeggen dat ik gemiddeld 1 uur doe over het maken van een artikel.

Wat doe je nog naast het uittypen van artikelen?

Er komt natuurlijk meer bij kijken dan ‘alleen maar een artikeltje typen’ Dat wordt vaak wel aangenomen, maar er zit veel meer aan vast. Foto’s maken en wat ik hierboven al noem, inspiratie ervoor is ook echt wel een pré.

Daarnaast ben ik altijd druk met het beantwoorden van emailtjes, zowel naar bloggers als naar bedrijven die willen samenwerken. Bedrijven die ik afwijs mail ik ook altijd even netjes. Daarnaast promoot ik mijn artikelen op social media, ben ik aan het reageren bij andere bloggers (oh en wat volg ik veel leuke bloggers, reageren duurt meestal ook tussen de 1á2 uur) en ben ik natuurlijk aan het brainstormen over nieuwe artikelen voor de week erna. Artikelen die bij mij passen. Artikelen waar ik over nadenk, wat ik met jullie wil delen of… gewoon iets dat ik kwijt wil.

Zo heb ik ook een aantal ‘vaste’ rubrieken die ik soms laat langskomen. Zo heb ik maandelijks (net nieuw) 10 dingen die mijn maand beter maakte, soms een Currently lijstje, deze achter de schermen artikelen en geluksmomentjes die voorbij komen.

En tussendoor heel veel… thee! Soms met een muziekje op mijn oren, soms juist in stilte.

Hoe ziet het bij jullie achter de schermen eruit, net als wat ik net vertel? Of pakken jullie het heel anders aan?

PS: Ik schreef al eerder een soort gelijk artikel over mijn blogwerkzaamheden

Na al deze jaren ben ik nog steeds zo ontzettend blij met het bloggen. De fijne inspiratie (die nog steeds elke dag aanwezig is), het leuke contact met jullie (vaste) lezers vind ik echt zó fijn (dat blijkt ook uit de emailtjes die ik van jullie krijg – zo tof), het is ervaring opdoen, inspireren en soms een leuke samenwerking tussen door. Ik ben dankbaar dat ik deze hobby ben begonnen.

21 reacties op “Achter de schermen | Bij iliveformydreams.com

 1. Wel slim om zo vooruit te plannen. Ik blog niet zoveel en ik publiceer het meestal wel meteen. Gewoon hop, typen, klaar. Of ik vergeet dat uiteindelijk te doen. Gebeurt me ook wel eens, Dan denk ik na een halve week ‘wat raar dat er niemand reageert…” en dan blijkt mijn blogje nog bij concepten te staan *proest*

 2. Leuk om dit te lezen. Ik vind een uur super snel. Zelf ben ik echt uren bezig met het schrijven van een artikel. Ik probeer altijd interessante onderwerpen te belichten. Ik denk dat als ik meer over alledaagse dingen schrijf, ik sneller klaar zou kunnen zijn. Maar ja… aan de andere kant…. dan moet iedereen dus maar langer wachten op mijn artikelen. Ik vind het in ieder leuk om zo wat meer te weten over hij jou het achter de schermen doet.

  1. Ik vind sowieso dat je het echt altijd over toffe onderwerpen hebt, en lekker uitgebreid. Ach ik heb wel eens dat ik over een inhoudelijker artikel 3 uur bezig ben om het goed te krijgen. Verschilt heel erg per artikel.

 3. Dat vooruitwerken vind ik zelf ook heel handig. Ik weet steeds al een hele tijd op voorhand wat ik wanneer wil publiceren. Doorgaans staan er ook al een heel deel blogposts vooraf klaar. Nieuwe blogposts uitwerken doe ik wanneer ik er voldoende energie voor heb. Ik heb dus geen vaste blogmomenten. Wel merk ik dat social media de laatste maanden steeds meer energie vragen dus ik heb besloten om het op dat vlak wat rustiger aan te doen zodat het bloggen ook echt leuk blijft en me niet uitput.

 4. Heel leuk om te lezen hoe het bij jou achter de schermen gaat. Ik probeer zoveel mogelijk foto’s te maken als ik vrij ben en ik schrijf alleen ’s avonds. De afgelopen week heb ik het ontzettend druk gehad en geen tijd gehad om te bloggen, er verschijnt dan geen artikel want vooruit schrijven doe ik niet.

 5. Grappig zo’n inkijkje in je blogwereld! Zelf blog ik vrijwel nooit in het weekend, alleen lees ik dan weleens blogs en reageer ik maar meestal doe ik dan niks met mijn eigen blog. Ik probeer meestal op maandag 2 blogs te schrijven zodat er in ieder geval elke week 2 artikelen online komen. Vaak ook nog weleens op een doordeweekse avond maar dan is het vaak een korte blog of eentje die al in mijn concepten bijna gereed staat.

 6. Wat leuk om te lezen en dat je er nog steeds zoveel plezier bij hebt. Dat vind ik het leukste aan je blog, dat je alles wat je doet met zoveel plezier doet. Niet uit verplichting, maar lekker met een kop thee 🙂

 7. Leuk om te lezen dat jij ook blogposts in pland. Oef ik ben niet de enige die door de week bijna niet kan bloggen. zo leuk om dit artikel te lezen wat je allemaal doet. 😉

 8. Leuk om te lezen hoe het er bij jou aan toe gaat met het bloggen. Net als bij jou duurt het hier soms maar 30 minuten om een artikel te typen of zit ik soms te staren naar een wit scherm en een flikkerende cursor.. Maar ik vind het nog steeds leuk om te bloggen en dat is het belangrijkste 😉

 9. Wat leuk om te lezen dat het bij iedereen zo verschillend is. Een artikel in een uur? Dat lukt mij meestal niet.. ik ben misschien iets té lang bezig met een artikel. 🙂 Ik probeer nu ook vooral in het weekend vooruit te plannen, vaak ook met foto’s omdat ik dan overdag foto’s kan maken. Ik probeer ook meer me-time in te plannen en leuke dingen te doen.

 10. Soms schrijf ik op voorhand, soms op het moment zelf (zeker het weekoverzicht op zondag, dat kan ik niet al te lang op voorhand maken natuurlijk).
  Momenteel even wat minder inspiratie en tijd. Donkere dagen zorgen dat ik ook vaak meer moe ben ’s avonds om iets te doen.
  Mooi dat jij het allemaal zo goed volhoudt, 10 jaar is echt een mooie prestatie!

 11. Leuk om te lezen hoe jij het doet. Ik werk ook aan mijn blog in het weekend. Ik publiceer dus ook nooit iets gelijk. Al heb ik er soms wel echt zin in, maar ik hou me aan mijn eigen blog schema 🙂 .

 12. Leuk om te lezen! Ik denk dat veel bloggers vooruit werken, tegenwoordig heeft iedereen een druk leven. Zelf heb ik het geluk dat ik ook door de week nog even aan een artikel kan werken, maar dan nog plan ik alles vooruit.
  Liefs,
  Yara

 13. Wat leuk om te lezen. Ik heb gek genoeg in de avond de meeste inspiratie. Dus als ik een blog schrijf is dat over het algemeen in de avond. Dat kan trouwens ook gewoon op een doordeweekse dag zijn. Ik blog eigenlijk gewoon wanneer ik een idee heb. Dat is op dit moment niet zo heel veel, maar dat komt wel weer.

 14. Wat leuk om een kijkje te krijgen in jouw blogroutine! Ik vind het knap dat je al je artikelen in het weekend schrijft! En wat mooi om te horen dat je na al die jaren nog steeds zoveel plezier beleeft aan het bloggen. Zelf schrijf ik mijn artikelen de laatste tijd vaak ’s avonds na het werk. In het weekend maak ik foto’s en bedenk ik ideeën en die werk ik meestal in de avonden uit. Soms heb ik veel artikelen op de planning staan, maar het komt ook voor dat ik de avond van tevoren nog een artikel schrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *