5x Dingen die ik de laatste tijd meer deed (in plaats van bloggen)

november 5 2017

Hallo! Daar ben ik weer. Niet helemaal afwezig geweest, maar voor mijn gevoel wel. Mijn blog artikelen die stonden ingepland liepen door, maar ikzelf was afgelopen 2 weken meer & meer offline te vinden. Ik vertel jullie graag waarom dit het geval was.
1. Drukte: Werk, werk en nog meer werken

Holy crap. Wat een werkweken heb ik achter de rug. Dat krijg je met een herfstvakantie (en 1 school 2 weken waardoor ik extra moet werken), studiedagen, overleggen, een babyshower (regelen), observaties maken, fotograaf en dan heb ik het nog niet eens gehad over de wintertijd die er ook nog bij zat. Ik heb er maar eventjes last van gehad maar merk wel dat mijn ritme ver te zoeken is. Gelukkig werk ik aankomende tijd weer ‘redelijk’ mijn normale werkuren, waardoor ik hoop weer wat regelmaat te krijgen in mijn voeding, het opstaan & mijn nachtrust.

Hierdoor stond mijn blog/online leven even op een laag pitje. Even proberen zoveel mogelijk rust te pakken & alles goed in te plannen.

2. Babyshower
Ik regelde een babyshower voor mijn beste vriendinnetje. Super leuk maar zeker druk om alles te regelen. Het communiceren met iedereen, het maken van afspraken, het kopen en inpakken van de cadeaus, de workshop regelen (en de betalingen ervan) en ook nog eens cupcakes bakken de dag ervoor. Het was echt een super geslaagde dag en vooral omdat mijn vriendinnetje er zo blij mee was! We hadden allemaal hapjes gemaakt en een kleine high tea bij haar thuis en er kwam een extern iemand een workshop armbandjes maken geven. Super gelaagd en ben nog steeds erg blij met mijn 2 creaties.


Welke hand is denk je van mij? 😉

3. Lezen
Ik nam veel tijd om te lezen. Mijn vrije minuutjes na werk & mijn pauze uurtjes zat ik met mijn neus in een boek. Gewoon om even af te sluiten, te ontspannen (ja dat kan met een bloedstollende thriller) en mijn zinnen te verzetten. Ik ben nu ruim over de helft van De Dorst van Jo Nesbo en tot nu toe is het zeker wel een aardig boek. Ik ben erg benieuwd waar het heen gaat.

4. Klussen in huis
We zijn bezig geweest in huize H. om weer wat puntjes op de i te zetten. Zo zijn er wat extra stopcontacten gemaakt, heb ik planken in mijn berging onder de trap en zijn er weer wat spulletjes opgehangen.

5. Wat minder leuk
Wat ik ook wel heftig vond was een crematie van een collega van M. Ik ga niet in details treden maar ik merkte dat ik zeker na die dag er best moe & verdrietig van was.

Heb ik het bloggen en bij lezen gemist? Jazeker. Dit weekend heb ik dat lekker weer ingehaald en heb ik de rust gevonden weer te schrijven. Inspiratie genoeg, maar er zat voor mij even een stop op. Voor mezelf. En hoewel ik aankomende 2 weken het ook nog erg druk ga krijgen, merk ik dat ik het zo mis dat ik er zeker tijd voor ga maken.

Wat heb jij de laatste tijd veel offline gedaan?

19 comments

 • Nicky

  13/11/2017 at 17:23

  Groot gelijk dat je even tijd voor jezelf vrij maakt met zulke drukke (en emotionele) tijden.. Wat heb ik eigenlijk off line gedaan? Logeetjes gehad, geshopt, veel gelezen. Ach, van alles eigenlijk…

 • Marcella

  10/11/2017 at 17:34

  Heftig, afscheid moeten nemen van je collega. Geniet van wat extra tijd voor jezelf om weer wat bij te komen van deze pittige gebeurtenis. Sterkte.

 • borduursaramsades

  08/11/2017 at 22:17

  enige deelneming, veel sterkte voor jou en M.

  k’zeg altijd bloggen moet een hobby zijn, en als je een week of een maand niet online bent, geeft toch niet. Jezelf komt op de eerste plaats, gezondheid,… en je kiest zelf hoe je je vrije tijd indeeld

 • Hilde

  07/11/2017 at 09:55

  Even een stop voor jezelf inplannen kan wonderen verrichten 😉 . Die verandering van uur heeft bij mij toch ook wel parten gespeeld. Gelukkig zit de leesflow er hier ook terug in met een historische roman deze keer. Ik lees ook graag thrillers dus Jo Nesbo wil ik bij deze graag onthouden. En die armbandjes vind ik echt zo leuk!! Ik beperk m’n on line tijd tegenwoordig ook en houd het nu bij in m’n Bullet Journal dmv zo’n ‘Good habits tracker’ 😉 . Ik merk dat dit echt deugd kan doen.

 • Ineke

  06/11/2017 at 23:44

  Ik wist dat lezen erbij ging staan in het lijstje. Dat moet ook wel want wat zijn we zonder te lezen 🙂 .

 • Nesrin

  06/11/2017 at 23:59

  Wat goed dat je zo bewust je offline tijd neemt en deze ook goed invult. Ik spendeer mijn offline tijd met sociale contacten de laatste weken.

 • Michelle

  06/11/2017 at 21:31

  Fijne ( op de crematie na) dingen om je dagen vol mee te plannen. Al is soms wat rust en ruimte in de agenda ook wel erg fijn. Ik borduurde weer wat meer tijdens Eleanor haar slaapjes en als ze wakker was, gingen we vaker naar buiten toe. Heerlijk genieten van de herfst!

 • Sammie

  06/11/2017 at 21:18

  Op de laatste na (gecondoleerd) toch allemaal fijne redenen om wat minder online te zijn! Ik hoop in het nieuwe huis ook weer eens wat tijd voor lezen te maken, al zit ik gewoon niet zo in de boeken modus. Op vakantie vond ik het heerlijk op het strand.

 • Wanda

  06/11/2017 at 20:21

  Ik ben er zoveel mogelijk op uitgetrokken en heb heerlijke wandelingen gemaakt in de natuur. Ook om foto’s te maken maar vooral ook om mijn hoofd leeg te krijgen. Ook hier ontzettend druk op het werk waardoor ik praktisch elke dag kapot thuis kom en dan is het wel lekker om op die manier de accu weer op te laden.

 • Sofie

  06/11/2017 at 17:33

  Offline-tijd is zo nodig en wordt vaak verwaarloosd. Ik zou het ook meer moeten doen.
  Sterkte nog met het overlijden van collega M.

 • Mevrouw Marloes

  06/11/2017 at 14:45

  Ik lees ook veel in mijn vrije tijd. Dit moet ik ook doen voor mijn opleiding, maar ik vind het altijd fijn als ik (nadat ik de boeken voor m’n opleiding heb gelezen) weer zelf een boek kan kiezen en lezen.

  Nog gecondoleerd met het verlies!

 • Evelyne

  05/11/2017 at 19:09

  De laatste weken is het hier ook redelijk hectisch geweest. Druk op het werk, momenteel ben ik aan een 7dagen-week bezig (doordat ik dit weekend heb gewerkt) en terwijl mijn oma en opa die naar het rusthuis mogen verhuizen (morgen is de dàg). Het is nu vooral veel heen en weer geloop, maar we weten dat er kalmere tijden zitten aan te komen. Nog even tandenbijten 🙂

 • Fleur

  05/11/2017 at 15:03

  Dat offline zijn en een boek lezen/luisteren gaat mij de laatste paar dagen ook heel erg goed af! Heerlijk om je even helemaal af te sluiten 🙂 .

 • Jessica j.

  05/11/2017 at 13:13

  Oh, innige deelneming. Ik kan me voorstellen dat zo’n emotioneel geladen dag vermoeiend was. Verder goed dat je je blog even on-hold gezet hebt. Dat heb ik de laatste tijd ook (iets te…) vaak gedaan. Ik heb stiekem altijd bewondering voor mensen die vooruit kunnen werken. Ik heb die discipline niet. O:-)

 • Sam – singlereadytomingleblog

  05/11/2017 at 12:48

  Ik heb ook echt een heel hectische tijd op het werk gehad, gelukkig is het weer even wat aan het normaliseren 🙂 Ik zit hoe dan ook nog veel op mijn gsm, maar ik merk wel dat het goed doet om niet elke avond ook nog eens mijn laptop open te slaan.

 • Lauriëtte

  05/11/2017 at 12:05

  Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen, zeker als er dingen in je leven gebeuren die minder leuk zijn. Fijn hoe ontspannend lezen kan zijn he? Ik heb twee boeken liggen waar ik een tijdje terug in begonnen ben en eigenlijk moet ik gewoon verder gaan met lezen omdat ik weet hoe fijn het is. Maar ja, moet er toch tijd voor maken!

 • Darina

  05/11/2017 at 10:38

  Heerlijk om meer offline tijd te spenderen. Ik heb meer gelezen en gefotografeerd. Heerlijk!

 • Lies

  05/11/2017 at 10:11

  Ik,heb ook echt veel gelezen de laatste tijd. Moet toch ook nog wat wennen nu het zo vroeg donker is.

 • Romy

  05/11/2017 at 10:10

  Wat fijn om te horen dat je juist in deze drukke en hectische tijd bewust tijd voor jezelf hebt genomen om offline door te brengen. Superleuk die babyshower en alleen maar mooi dat je daar tijd voor kon vrijmaken 🙂 Maar wat naar om te horen van de crematie. Gecondoleerd! Pas goed op jezelf, zoals je zo te horen al doet, en geniet van het bloggen en de offlinetijd 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *