De enige echte NETFLIX tag

Er zijn denk ik wel honderden blog tags die op het wereld wijde web staan. Ik heb ook zeker al mijn pakket aan tags ingevuld. Vroeger vulde ik om de haverklap er eentje in. Nu ben ik daar wat selectiever in geworden. Nu kwam ik de Netflix tag tegen. Heel tof, aangezien ik Netflix steeds vaker weet te vinden & waarderen. Ik heb (uiteraard) de tag wel wat aangepast.

Al eerder schreef ik een artikel over mijn 7 favoriete Netflix series & 3 toffe series die ik keek. Daarbij wist ik Netflix eerst alleen te vinden voor een serie, maar tegenwoordig heb ik ook zeker een heel aantal films gekeken via Netflix.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Wat was het moment dat je dacht ‘nu moet ik wel’ en een abonnement nam op Netflix?
Dat moment had ik eigenlijk niet echt. Het is dat M. Netflix wilde aanschaffen. Ik vond het eigenlijk maar onzin. Totdat ik een hoop toffe series tegen kwam die nog op mijn te-kijken-lijstje stonden. Toen was ik hooked.

Hoe vaak kijk je naar Netflix?
Heel soms door de weeks maar meestal kijk ik heerlijk in het weekend. Lekker ontspannen met een cheesy film of een toffe serie. Met meestal een dekentje, poes en een mok thee. Mijn ideale weekenden!

Waar kijk je naar op Netflix?
Wat ik al eerder zei, ik weet nu ook wat vaker films te vinden om te kijken. Hoewel ik toch wat meer van de series ben. Even op een rijtje de series waarmee ik (nog) bezig ben:
BorderTown
The Blacklist
The Fall (laatste aflevering!!!!!!! Ik wíl hem bijna niet kijken omdat het dan klaar is)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Zijn er series die je wel kijkt maar eigenlijk niet zo leuk vind?
Daar stop ik meestal na 1 aflevering mee, aangezien ik toch echt wel wat wil kijken wat ik leuk vind. Zo ben ik gestopt met The Sniffer. Het idee vond ik veel belovend maar heb ik eens de eerste aflevering afgekeken.

Is er een serie die je samen met je partner kijkt?
Maar 1 haha aangezien wij totaal niet dezelfde serie(of film)smaak hebben. We kijken samen The Blacklist en zijn nu bij S3. Nog een aantal afleveringen te gaan en dan zit het gehele seizoen erop. We kijken soms tijdens het eten of ’s avonds in de weekenden nog wel eens een aflevering.

Wat is je top 5 aanraders?
Ik heb een top 7 met o.a. The Bridge, The Killing & Crossing Lines.

Wat is je favoriete acteur/actrice uit een Netflix serie?
Oh ja zeker wel. Niet geheel een verrassing neem ik aan maar ik vind Jamie Dornan echt géweldig spelen in The Fall. (en zeker niet verkeerd om naar te kijken) Ik vind deze serie zo ontzettend tof gemaakt. Vanuit Stella (politieagente) en vanuit Peter (verkrachter/moordenaar) zijn perspectief wordt het verteld en je krijgt voor hem zelfs sympathie. Wat ik echt super knap vind. Lees hier meer over The Fall

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat staat er nog op je ‘to watch’ lijst?
Dat zijn er een hoop. Ik wil Homeland nog kijken, Mindhunters en ook een aantal films staan nog op mijn to watch lijstje. Genoeg keuze dus. Welke serie raden jullie mij aan?

Welke films heb je de afgelopen tijd gekeken via Netflix?
Ik heb de laatste tijd heel veel films gekeken van Netflix. Via deze link allemaal te zien. De laatste films die ik heb gezien zijn van Step Up (die had ik dus allemaal nooit gezien) Ben gestopt bij deel 4, aangezien ik eigenlijk alleen deel 1 tof vond en deel 2 was aardig. Daarna was het een slap door borduursel geworden helaas. Sommige films moeten ze maar 1 deel van maken & dan gewoon stoppen. Ook keek ik golden oldies zoals Legally Blonde, Pocahontas 😉 en Cruel Intentions.

Zou je nog zonder Netflix kunnen?
Zeker wel, maar de weekenden zouden zeker wat saaier zijn! Daarnaast neem ik ook nog veel dingen op via tv, dus ik zou me zonder Netflix ook zeker wel weten te vermaken met films & series.

Heb jij Netflix en wat is jou aanrader?

Idee artikel

Neem je de tag over? Laat het me weten in de comments. Ik ben erg benieuwd naar jullie invulling(en)

About the Author

26 Comments

Vivian

Leuke tag! Ik kijk tegenwoordig wat minder Netflix omdat er op tv momenteel ook heel veel leuke series en programma’s worden uitgezonden die ik dan graag opneem en daar is mijn week eigenlijk wel mee gevuld. Maar als ik zin heb in een film of als de tv-programma’s op zijn en ik geen zin heb in een boek, ga ik wel graag Netflixen.

Reply
Nicky

We hebben wel Netflix maar we kijken nooit. Ik heb er gewoon het geduld niet voor. We komen nooit verder dan het eerste scherm met die tumbnails. Dan springen we wat heen en weer (‘Deze? Deze? Of deze dan?’) en dan zetten we ‘m weer uit. 🙂 Geen tag bij mij dus…

Reply
Marcella

Ik vind The Fall ook een absolute aanrader. Zo anders dan veel andere series. Films kijken we niet vaak via Netflix. Ik zal eens in jouw lijstje kijken!

Reply
Sheila

Mindhunter is geweldig goed! Net het seizoen af gekeken. Ik moet nog beginnen aan Stranger Things seizoen 2. The Fall lijkt me ook goed, maar daar ben ik nog niet aan begonnen. Wat je zegt over The Sniffer herken ik. Ik had exact hetzelfde. Wat niet in het rijtje past, maar wat ik ook een geweldige en prachtige serie vind, is Call the midwife.

P.S. Ik heb je gelinkt in mijn laatste blog 🙂 Wilde dat mailen, maar mijn Hotmail doet even erg raar.

Reply
Sammie

Door Netflix heb ik PLL en the walking dead ontdekt, nog steeds mijn favorieten al vond ik Stranger Things ook geweldig!

Reply
Hilde

Hier geen Netflix…een bewuste keuze. Toch wil ik dit even voorleggen aan de dochter en haar vriend, ze zullen blij zijn met de tips (de vriend heeft dan weer wel Netflix).

Reply
Nina Simplynspecial

Ik had het precies hetzelfde. Ik dacht “wat moet ik met Netflix”. En toen ik het eenmaal had was ik verslaafd, hihi. Ik ben nu gisteren begonnen met The killing en vond het meteen ZO spannend joh, wow. Dat heb ik niet eerder gehad.

Reply
Mevrouw Marloes

Ik gebruik het account van een vriend van mij. Toen ik een aantal jaar geleden veel tussenuren had op mijn toenmalige opleiding, mocht ik zijn Netflix gebruiken. Sindsdien kijk ik bijna elke dag Netflix, al is het maar eventjes. Ik vind Outlander een goede serie, maar daar moet ik nog seizoen 2 van kijken. En ik kijk vaak eventjes een aflevering van How I Met Your Mother of Modern Family. Wat ik wel stom vind aan Netflix, is dat ze soms dingen verwijderen. Ik was met mijn vriend Star Wars aan het kijken en we moesten nog deel 2 en 3 kijken en toen zijn ze opeens van Netflix gehaald 🙁

Reply
Simone

Leuk om te lezen! Ik had al Netflix voor ik R. leerde kennen volgens mij. Zeker weten doe ik het niet, maar heb het wel al heel lang. Eigenlijk genomen vanwege PLL en de films. Maar ik ben eerlijk als ik zeg dat ik meer series er op kijk 😛

Reply
Michelle

Wij hebben Netflix een tijdje geprobeerd via een proef abonnement maar het viel ons erg tegen. Voornamelijk door het matige aanbod en het feit dat ze ontzettend achterlopen. Maar kan me voorstellen dat veel mensen er wel erg enthousiast over zijn. Leuke tag ook!

Reply
Sofie

De tag zag ik nog niet eerder 🙂
Ik heb sinds kort netflix, maar ik denk wel dat ik zonder zou kunnen. Ik ben nog niet verslaafd 😀

Reply
Romy

Wat een leuke tag! Ik ben dus echt een van de weinige mensen zonder Netflix, geloof ik. Alhoewel mijn ‘nu moet ik wel’-moment volgens mij steeds dichterbij komt. Het lijkt me heerlijk om lekker series te kunnen kijken onder het knutselen. Leuk om over een paar van jouw aanraders te lezen!

Reply
Fleur

Oooh wat een leuke tag! En hoe tof; gewoon alleen maar over Netflix, aaah! Misschien dat ik toch maar eens aan de Blacklist ga beginnen, hoor er de laatste tijd weer zoveel over..

Reply
Lies

Ik heb het sinds ik hoorde dat het vervolg van Gilmore Girls er op zou komen, want dat vond ik echt een geweldige serie.
Ik heb periodes dat ik vaak kijk en dan weer een tijdje wat minder.

Reply
ilvy

jaaa Homeland is zeker een aanrader, wij zijn er nog niet zo lang geleden mee begonnen, inmiddels alweer bij seizoen 2 🙂

Reply
Lilian

Leuk om te lezen. Wij zijn begonnen met Netflix vanwege onze dochter. Die kan nu tv kijken zonder reclame. Gisteren deed Netflix het toevallig een keer niet en toen was ik er weer verbaast over hoeveel onzin ze bij de gewone tv afvuren op die kids, helemaal rond sinterklaastijd. De reclametijd is langer dan de programmatijd…

Verder kijken wij ook graag hoor, American Horror Story vind ik erg leuk (terwijl ik helemaal niet van horror houd) en The Fall zijn we het laatste seizoen mee gestopt, omdat we het te saai vonden… 😉

Reply
Saskia

Nog niet zo lang geleden Netflix opgezegd, omdat we zo’n tv box hebben aangeschaft. Maar heb stiekem een beetje spijt, vooral nu S2 vann Stranger Things te zien is.

Ach ja, wie weet, abonnementje is ook zo weer aangeschaft he…

Reply
Nesrin

Heel leuk om te lezen! Ik heb Netflix maar kijk voor mijn gevoel maar weinig vergeleken met de rest van Nederland 😉

Stranger Things staat op mijn must watch lijstje, ben benieuwd want heb goede verhalen gehoord over de serie.

Reply
Amy

Wat een fijne tag! Ik heb Homeland helemaal afgekeken en we zijn nu bezig met Designated Survivor seizoen 2. Mijn vriend kijkt veel meer series dan ik, maar wat ik op dit moment wel apart kijk van hem is Bonusfamiljen (Bonus family).

Reply
Michelle Weijers

Mede door jouw enthousiasme ben ik toch wel ontzettend nieuwsgierig naar The Fall. Homeland is absoluut een aanrader evenals breaking bad. Beiden kijken mijn vriend en ik ontzettend graag (of hebben gekeken 😉 ).

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *