Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Achter de schermen | Hoe werkt zo’n VVE peuterspeelzaal dag nou eigenlijk?

This content is password protected. To view it please enter your password below:

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

17 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  06/11/2017 at 17:00

  Leuk om te lezen! En leuk werk inderdaad. Zoals je weet heb ik zelf op een kinderdagverblijf gewerkt. Oh, die liedjes! Ik zing ze nu nog wel eens 🙂
  Dochterlief heeft zo ongeveer alle vormen van kinderopvang gehad. Van kinderdagverblijf (ik nam haar tot ze vier was gewoon mee naar mijn werk), tot gastgezin, tot buitenschoolse opvang. Het was allemaal niet echt ideaal al heeft ze er niks slechts aan overgehouden, hoor.

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  04/11/2017 at 13:22

  Wat leuk om te lezen! Dat ‘autokleed’ is zo ouderwets en blijft echt zo leuk! Het lijkt mij niks om op een peuterspeelzaal te werken, hahah. Geef mij maar pubers. Het lijkt me wel echt leuk om lekker te knutselen en te zingen. Dat kan ik niet echt doen tijdens mijn lessen. Bovendien zitten mijn leerlingen daar ook niet echt op te wachten 😛

 • Reply
  Els
  04/11/2017 at 10:49

  Interessant om te lezen. Maar het lijkt me zo niks voor mij 🙂 . Veel te druk met zoveel kinderen. Ik heb zelf ook geen kinderen. Dus dan ben je helemaal niks gewend.

  • Reply
   SAS
   04/11/2017 at 17:27

   Ik heb zelf ook geen kids uiteraard 😉 En kinderen van een ander zijn toch altijd anders dan van jezelf denk ik altijd maar. Ervaring opgedaan door stage, school en gewoon beginnen met werken. In het begin zeker wel pittig, aangezien het drukke dagen zijn. gelukkig toen ik startte met deze VVE PSZ baan werkte ik al ruim 6 jaar in de kinderopvang, waardoor ik me goed raad wist met alles. Alleen erg wennen met de taalachterstanden, hoe hiermee om te gaan (ook met ouders trouwens) en het maken van de observaties was anders dan ik ben gewend. Maar ergens vind ik dit echt het leukste om te doen. Je krijgt er zóveel voor terug.

 • Reply
  Nikita
  03/11/2017 at 22:29

  Leuk om te lezen! Heb zelf stage gehad bij een kinderdagverblijf, al is dit wel anders natuurlijk. Maar ik vind het goed dat dit soort peuterspeelzalen er zijn en natuurlijk ook leuk om een keer zo’n overzicht te lezen!

 • Reply
  Lilian
  03/11/2017 at 22:00

  Wat leuk om te lezen hoe dat bij jullie gaat. Mijn dochter was ook VVE, omdat ze sociaal-emotioneel achter liep. Dat is gelukkig helemaal weer weggetrokken toen ze naar de kleuterschool ging, waar het veel rustiger was (ze vond al die rondrennen peuters maar beangstigend, ze houdt nu ook nog steeds niet van gymen 😉 )

  Lijkt me ook erg mooi om te zien hoe kinderen groeien. Ik zie dat vooral bij andere kinderen, bij ons zat bijvoorbeeld een getraumatiseerd jongetje dat weigerde NL te praten (terwijl hij dat wel kon), maar die zit nu in groep 3 en hij is hartstikke normaal en gelukkig.

  • Reply
   SAS
   04/11/2017 at 17:25

   Mooi om te zien hoe dit veranderd he?!

 • Reply
  Evelyne
  03/11/2017 at 20:40

  Leuk te lezen hoe je dag er uit ziet. Voor mij is dit redelijk nieuw aangezien het er bij ons in België wel iets anders uitziet. Ik denk niet dat kinderen met een taalachterstand op deze manier naar school kunnen bij ons. Er bestaan wel speciale scholen voor kindjes met ADHD en een mentale achterstand. Maar goed, fijn dat dit er is. Dat dit aandacht krijgt, want die hebben het zo nodig. Zelf steunen wij als vzw zo’n schooltje waar kinderen met ADHD en andere mentale beperkingen leren op te groeien. RESPECT! Ook voor jou!

 • Reply
  Anneleen
  03/11/2017 at 20:08

  Heel boeiend en leuk om te lezen! 🙂 In België bestaat zoiets niet dus ik vond dit echt heel interessant! Ik veronderstel dat deze kinderen een speciaal attest moeten krijgen? Werken er bij jullie dan ook logopedistes?

  • Reply
   SAS
   04/11/2017 at 17:24

   Dit krijgen ze van de GGD, vandaar dat het indicatie kinderen heten. Ze krijgen een indicatie voor een achterstand en vanuit de overheid wordt dan deels de PSZ vergoed. Wij werken inderdaad met logopedisten maar ook veel samen met het CJG en andere instellingen. We kunnen hier altijd om hulp of advies vragen of juist vragen hoe hun dingen zien. Daarnaast hebben we ook veel contact met de stichting YES. Dat is een stichting die thuis bij de kinderen komt en ouder/kind leert spelen.

 • Reply
  Linda
  03/11/2017 at 19:29

  Heel leuk en interessant om te lezen! Ik had altijd wel een beeld bij een peuterspeelzaal, maar wist eigenlijk niet dat jij ook zoveel met taal(achterstand) doet! Heel tof lijkt me om de kinderen te zien groeien, zowel qua lengte en leeftijd als mentale ontwikkeling. Ik werk zelf in het voortgezet onderwijs en leer niet-Nederlandse kinderen ook Nederlands, erg leuk en uitdagend dus ik herken wel wat van wat je schrijft, ook al is mijn doelgroep tussen de 11 en 16 jaar 😉

 • Reply
  Simone
  03/11/2017 at 16:13

  Wat klinkt dit als interessant en ook uitdagend werk! Ik denk ook dat je er veel voldoening uit kunt halen. Leuk om eens uitgebreid te lezen wat het inhoud 🙂

 • Reply
  Saskia
  03/11/2017 at 15:49

  Leuk om eindelijk een precies te weten te komen wat je nu precies voor werk doet. Leuk artikel! Mooi werk ook. Lijkt me net even uitdagender dan een gewone peuter speelzaal.

 • Reply
  Michelle Weijers
  03/11/2017 at 14:41

  Leuk om te lezen hoe zo’n dag inelkaar steekt. Van horen zeggen wist ik al een klein beetje hoe het gaat. Pleegkind van mijn oppas heeft ook vve alleen blijft zij niet over. Zij eet thuis en gaat dan ‘s middags weer terug. Kleinigheidje natuurlijk. Het lijkt mij wel een pittig dagje voor de allerkleinsten. Mijn zoontje gaat tussen de middag (gelukkig!) altijd nog slapen.

 • Reply
  Vivian
  03/11/2017 at 14:10

  Ik vind het superleuk dat je de laatste tijd meer inhoudelijk vertelt over je werk, aangezien ik zelf ook in het onderwijs zit spreekt dat me enorm aan – en al helemaal het feit dat je met kinderen werkt aan hun taalontwikkeling en taalachterstand 🙂 zeker blijven doen dus!

 • Reply
  MamaMinke
  03/11/2017 at 07:26

  Wat hebben jullie lange dagen. Mijn dochter gaat ook naar de Psz met een vve indicatie maar gaat 3 dagdelen en dan van half 9 tot kwart voor 12.

  • Reply
   SAS
   04/11/2017 at 17:21

   Dit was voorheen ook onze tijd maar sinds Januari zijn wij 5 uur per dag open i.p.v. 3. De reguliere peuteropvang (onze buren) zijn wel deze tijden nog open.

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png