Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Een brief aan mezelf | Bijna 30…

Precies volgende maand ga ik de 30 aantikken. ?? Die 30 die ik vroeger altijd ‘zo oud’ vond klinken. Zo maakte ik een hele tijd terug een aantal voornemens voor mijn 30ste, waarvan ik alleen het skaten in Hyde Park & een trip naar de Canarische eilanden niet heb waargemaakt. Niet zozeer doelen die ik had móeten behalen, aangezien ik go-with-the-flow ga wat dit soort dingen betreft. Toch wilde ik even stil staan bij deze mooie mijlpaal. ? Daarom scheef ik een brief aan mezelf.


Ik toen ik klein was


Saskia, Hoi.

Wel raar om mezelf zo aan te spreken. Uiteraard speek ik mezelf soms wel eens in mijn hoofd, om mezelf moed in te spreken of juist dingen te overdenken. Maar om dit zo te typen is toch wel een beetje vreemd. Precies volgende maand is daar de big 30. ?

Waarom ik deze brief aan mezelf schrijf? Om eens even stil te staan bij het feit wat het leven je allemaal al heeft gebracht. Je hebt al op deze leeftijd veel dingen en dromen voor elkaar gekregen. Je bent getrouwd met de liefste man, hebt een toffe baan waar je elke dag met een glimlach heen gaat mét vast contract. Maar je hebt ook die ene fijne eengezinswoning waar je je toekomst gaat vertoeven met 2 schatten van katten. Je bent gezond & gezegend met lieve vrienden & familie. Je mag in je handen knijpen. Heb ik een perfect leven? Een beter leven dan een ander? Helemaal niet! Ook ik heb baaldagen. Ook ik heb soms ruzie met vrienden of mijn man. Ook ik denk soms niet zo positief. Af en toe mag je best twijfelen of juist dromen over dingen je nog wilt bereiken.

Balans

Dat is eigenlijk the key van alles. En soms vind ik dat toch verdomd moeilijk. Mijn werk (5 dagen in de week met uren van 07:00 tot 18:30) komt soms ook even mijn neus uit. Slokt veel tijd op. Tijd die ik liever aan dingen besteed die ik leuk vind. Met vrienden. Met M. Met een boek of een serie. Of om lekker te kunnen skaten, wandelen of gewoon even helemaal níks. Ik ben soms nog zoekende, ook al ben ik erg blij met het feit wat ik nu al heb. Ik denk een deel van mijn opvoeding, altijd het glad half vol zien in plaats van half leeg. Dankbaar daarvoor, aangezien ik hierdoor echt kan genieten van wat ik nu al heb bereikt.

Breng ik wel genoeg tijd door voor de dingen die ik leuk vind? Zie ik mijn vriendinnen wel vaak genoeg? Neem ik wel genoeg tijd voor mezelf en mijn lichaam om op te laden? weet dat het altijd goed is. Alles doe je met de beste intenties en het leven loopt nou eenmaal zoals het loopt. Een doses extra geduld zou alleen soms wel van pas komen. Leven in het hier en nu, dat is wat er toe doet.

Ik wil blijven leren. Blijven ontwikkelen. Per dag kijken wat goed voelt en dit gewoon doen. Ik wil mezelf blijven uitdagen en vooral elke dag het beste uit mezelf halen. Voor mezelf. En als de balans er soms even niet is, morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

Geluk. Liefde. Gezondheid en stil staan bij wat je hebt. Precies dat.
Even stil staan bij het feit dat ik bijna de 30 ga aantikken en mijn doelen & dromen best al voor elkaar heb.

Trots

En hoe lastig ik het ook vind toch maak ik hem: een lijstje met dingen waar ik erg trots op bent. Here we go

– Trotst op mijn opvoeding en hoe ik daardoor met de dingen in het leven omga – het glas is eerder half vol dan leeg.
– Mijn doorzettingsvermogen om dingen vanuit andere kanten te bekijken. Gaat het niet rechtsom? Dan maar links, rechtdoor of gewoon maar achteruit. Ik ben iemand die niet snel opgeeft en altijd 100% voor iets geeft. Dit heeft me dan ook ver gebracht met heel wat aspecten van mijn leven
– Mijn behaalde diploma’s, vooral met mijn dycsalculie wat dit een grote uitdaging. Maar alles heb ik in 1 keer gehaald en daar heb ik hard voor moeten werken.
– Het feit dat ik een baan heb waar ik 100% op mijn plek zit. En dat fijne vaste contract waar ik jaar in jaar uit voor heb gewerkt. Ik geniet nog dagelijks, ondanks mijn lange dagen van mijn baan.
– Trots op het feit dat ik zo’n fijne relatie heb met M. Sinds mijn 19de gaan we met elkaar en ik ben nog steeds super gelukkig. Ook wij hebben we eens onze strubbelingen maar over het algemeen is onze relatie erg goed. Gebaseerd op vertrouwen en een droge dosis humor.
– Trots op het feit dat we alles met onze woning maar even geflikt hebben. Het heeft veel aarde in de grond gehad om uiteindelijk hier te belanden in onze fijne, grote eengezinswoning.
– Ik ben trots op mijn blog en dat ik er zoveel voldoening uit haal. Zelfs na al die jaren nog. Ik heb tonnen met inspiratie en echt een vast lezers groepje hier waar ik erg blij mee ben. Kudos voor jullie.

This is the real, this is me
I’m exactly where I’m supposed to be now
Gonna let the light, Shine on me
Now I found, Who I am
There’s no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

0
Lifestyle
Previous Story
Next Story

10 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Jenn
  20/02/2018 at 16:26

  Wat een mooie brief aan jezelf!

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  04/02/2018 at 11:21

  Heel erg mooi om te lezen. Je hebt heel wat mooie dingen bereikt en mag zeker trots op jezelf zijn!

 • Reply
  Nicky
  02/02/2018 at 17:34

  Je hebt ook al heel wat bereikt! Daar mag je best trots op zijn!(En ik voel me nu heel oud want ik had in mijn aller-aller-aller-eerste huisje ook zo’n salonfafel. Huil!)

  • Reply
   Nicky
   02/02/2018 at 17:38

   PS: Ai! Ik zit te rekenen… Mijn eerste huisje… Ik was 17 toen. Inderdaad… 31 jaar geleden…. Au!

 • Reply
  Simone
  01/02/2018 at 21:49

  Wat een mooie brief aan jezelf zeg! Dit is wel een artikel met een gouden randje vind ik.

 • Reply
  Mrs. T.
  01/02/2018 at 20:31

  Wat een mooie brief aan jezelf.

 • Reply
  Evelyne
  01/02/2018 at 20:29

  Wat een fijn artikel! Heel leuk zo’n brief aan jezelf. Je mag terecht trots op jezelf zijn!

 • Reply
  Johanne
  01/02/2018 at 12:08

  Mooi! Een heel fijn en positief bericht aan jezelf. Denk dat je ook niet moet willen dat je alles al voor je dertigste hebt 😉 . Moet ook nog ergens naar toewerken! Ik word alweer bijna 32 dus ik kan uit ervaring vertellen dat het prima vertoeven hier is hoor, met zo’n drietje in je leeftijd (vond het overigens verschrikkelijk toen ik dertig werd)

 • Reply
  Mei Qi
  01/02/2018 at 11:36

  Wauw! Wat een mooie post! Heel persoonlijk, maar mooi dat je zo open bent! Je mag echt trots op je zelf zijn!! <3

 • Reply
  Romy
  01/02/2018 at 08:28

  Wauw, wat een prachtig blogartikel! En wat een mooie boodschap aan jezelf, inclusief de punten waar je (terecht) heel trots op bent. Je mag heel trots zijn op waar je nu staat en ik hoop dat je in je dertigerjaren minstens zo veel mooie dingen mag meemaken en bereiken als je tot nu toe hebt gedaan 😉

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png