Terugblik | Weetjes & feitjes over mijn gemaakte reizen

Ik heb in alle jaren heel wat mooie reizen gemaakt, zowel in binnen als buitenland. En hoewel wij de laatste jaren kozen voor wat andere reizen (i.v.m. verkoop & koop van onze woning) heb ik toch heel wat mooie herinneringen gemaakt met al onze reizen. Daarbij vind ik het ook altijd leuk eens in de zoveel tijd te kijken naar de toffe vakantie foto’s. Van vorig jaar maar ook van 10 jaar geleden. Om weer herinneringen op te halen van deze reizen. Sheila bracht me door haar leuke reis artikelen op het idee en het format kwam ik tegen bij Reismuts.


Kos, 2008

1ste keren
De eerste vakanties die ik maakte waren natuurlijk met mijn ouders. Wij gingen vroeger naar Oostenrijk maar waren vooral veel in eigen land. Zo kwamen wij regelmatig bij Centerparcs en heb ik ook hele fijne herinneringen aan Limburg. Zowel als baby en in mijn tienerjaren. Ook gingen wij naar Parijs & Disneyland.

Daarbij was mijn aller eerste reis samen met M. naar Italië. Samen met mijn schoonfamilie. Dit was voor mij, de eerste echte vakantie naar het buitenland (aangezien ik naar Oostenrijk erg jong was en het alleen weet van filmpjes/foto’s).

Ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest. Altijd samen met mijn ouders, M. of vrienden erbij. Het trekt mij ook niet echt om alleen ergens heen te gaan, ik zou de gezelligheid denk ik erg missen van bekende mensen om me heen.

Aantal landen
De teller staat op 8. Nederland, Duitsland, België, Griekenland, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk & Italië.

Dit jaar gaan we waarschijnlijk in Juni richting Oostenrijk, voor mij de eerste echte bewuste keer. daarbij ben ik 2 keer in Londen geweest en meerdere keren in Duitsland en België. De meeste reizen in Nederland gingen naar Centerparcs en we gingen voor onze huwelijksreis naar Terschelling.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Uit het vliegtuig – Londen 2016

Vliegen
Het fijnste om te reizen vind ik vliegen. In 2007 vloog ik voor het eerst terug uit Italië. Hoewel ik altijd super last van mijn oren heb is dit toch de fijnste manier. Verder reizen hebben we binnen Nederland met de auto gemaakt en wederom gaan we naar Oostenrijk ook met de auto. Met de bus of een ander vervoersmiddel ben ik nog niet op vakantie geweest. Het lijkt me wel tof om een keer met de trein te toeren naar bijvoorbeeld België of dergelijke.

In totaal heb ik zo’n 5 keer gevlogen. Wij hebben geen vluchten of bagage gemist, maar gingen in 2009 wel eerder terug vanuit Chania. Het was daar 41+ graden en we hadden het eigenlijk wel gezien. We vlogen dus 1á2 dagen eerder terug.

Favoriete bestemming
Dit moet geen verassing voor jullie zijn haha. Mijn favoriet bestemming is toch echt Londen. In 2011 en 2016 waren wij hier, de eerste keer met vrienden de 2de keer met mijn schoonbroer. Ik hou echt van deze stad: de sfeer, de metro’s, de natuur en eigenlijk gewoon alles. Het waren prachtige reizen, elk met een eigen seizoen. Zo liepen we met een sjaal en muts in December 2011 daar rond, en liep ik op slippers in een korte broek in September 2016 daar rond. Ik heb van beide trips, en vooral de laatste ontzettend genoten.


Londen 2016

Reizen met een bijzondere herinnering
Londen 2016, en hoe naderhand deze reis een nog bijzondere betekenis kreeg.

Onze eerste echte vakantie naar het buitenland alleen was naar Kos in 2008. Echt een super vakantie waar ik nog steeds met een glimlach op terug kijk. We hadden een fijn ressort, lekker eten en heel wat vermaak waar we elke avond konden kijken op het park. Tevens was Kos een prachtige stad om te bezichtigen. We hebben heel wat maffe dingen gezien, zoals het niet mogen doortrekken van het wc papier tot een vrachtwachten die midden op een rotonde gaat uitladen. Echt een super eerste vakantie!

Uiteraard vernoem ik hier ook onze huwelijksreis. Natuurlijk in het algemeen al een bijzondere reis maar extra speciaal door Terschelling. Mijn eerste keer op een waddeneiland en WAUW. We hebben genoten van de bruidssuite, het lekkere eten, de sfeer die er hangt op een eiland en van de natuur. Oh god de natuur. We hebben veel gewandeld en veel gefietst. Echt een vakantie om met een zen gevoel op terug te kijken. Onze eerste vakantie als man-vrouw.

Ook de reis naar Dinseyland in 2012 was erg tof. Dit was met mijn schoonfamilie en we waren nét in ondertrouw gegaan. Erg bijzonder om zo net voor onze trouwerij even samen weg te zijn in dit prachtige park.

En een aantal keren Centerparcs waar ik echt even kon genieten en mijn gedachten op 0 kon zetten. Zo heerlijk om er echt even uit te zijn.


Centerparcs 2016

Pech onderweg
Eigenlijk hebben we dit *even afkloppen* nooit gehad. We hebben altijd fijn vervoer gehad, ook op de plek zelf.

Aandenken aan reizen
Ook zoiets wat ik altijd erg tof vind: souvenirs. Hier kan je er een aantal zien. Zo heb ik een houten kat, een schelp & schildpadjes uit Kos, een vuurtoren uit Terschelling maar uiteraard ook een hoop bekers van onze reizen. Zo heb ik een hele Londen sectie in mijn kast, maar ook een mok uit Disney (toen we net in ondertrouw waren – met een bruidspaar erop) en andere kleine souvenirs. Een glas beeldje, muntstukken en zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Super tof om dit allemaal mooi in mijn boekenkast te hebben staan.

Geluksmomenten
Met stipt op 1: het voeren van eekhoorntjes. Zowel in Carpenters als Londen in 2016. Dit was zo prachtig, om deze beestjes van dichtbij te zien. In Centerparcs heb ik hele zakken met nootjes opgemaakt. Daarbij kan ik sowieso erg genieten van de natuur en alle dieren die aanwezig zijn.


Centerparcs Vossenmeren – 2016

Hoewel het misschien niet van die verre, lange reizen waren zoals de meeste mensen wel doen: waren dit wel echt prachtige vakanties. Ultiem genieten en vooral op onze eigen manier. Ik heb genoten van de reizen samen, maar ook samen met vrienden. Iets wat ik in de toekomst zeker weer eens wil doen.

Waar wil ik nog heen?

De reizen die ik nog wil maken? Dit jaar gaat dat waarschijnlijk weer Centerparcs worden en we gaan met schoonfamilie richting Oostenrijk. Verder gaan wij vooral dingen in huis aanpakken, dus een grote reis zit er dit jaar nog niet in. Waar ik ooit nog heen zou willen? Ierland, Noorwegen, de Canarische eilanden en Spanje staan hoog op mijn wishlist.

Lees hier een vragenlijst over mijn reizen en over 10x bijzondere reismomenten

Wat is jou mooiste reis ooit geweest en staat er een reis voor 2018 op de planning?

13 reacties op “Terugblik | Weetjes & feitjes over mijn gemaakte reizen

 1. Leuk om te lezen waar je zoal bent geweest! Londen wist ik inderdaad… een stad waar ik wel tig keren ben geweest maar eigenlijk nooit echt ben geweest. Het was altijd even snel heen en weer voor het werk van mijn vriend dus weinig gezien helaas. Oostenrijk is natuurlijk mijn favoriete land, dus ben heel benieuwd hoe je het straks gaat ervaren! Wij gaan dit jaar twee keer naar Duitsland en waarschijnlijk ook nog naar Frankrijk.

 2. Je hoeft ook niet ver weg te gaan om het leuk te hebben of mooie dingen te zien, vind ik. Mijn favoriete reis is nog steeds de stedentrip naar Rome. Ik genoot ook altijd erg van onze vakanties op Texel. Dit jaar heb ik niks op de planning maar wie weet…

 3. Leuk artikel. Grappig dat Oostenrijk vaak genoemd word, daar zou ik ook nog wel eens naar toe willen. Wij zijn er nu alleen door heen gereden op de terug reis van Italië.

 4. Wat heerlijk dat je zulke mooie herinneringen hebt! Stuk voor stuk prachtige bestemmingen waar je fijn van genoten hebt. Wat schattig, al die foto’s met eekhoorntjes. Zo leuk! Wat tof dat je in juni naar Oostenrijk gaat. Je was erg jong toen je er was, dus vast leuk om er nu terug te komen. Het wordt vast heerlijk daar!

 5. Zuid-Afrika en New York waren denk ik mijn mooiste reizen, allebei vorig jaar. Ik heb nu ook net een minitrip naar Valencia geboekt voor eind deze maand (zon, yes!), en misschien ga ik in de paasvakantie ook nog naar Fez met vriendinnen. Zin in! Voor de rest nog geen grootse plannen helaas, maar komt hopelijk nog wel verandering in!

 6. Wat een leuke terugblik op je reizen die je al maakte. Het maakt niet uit hoeveel je er al maakte, zolang je er leuke herinneringen hebt aan overgehouden. Ooit wil ik naar Londen. Daar droom ik toch al even van. Maar tegen een ander land zeg ik ook geen nee 😉 Ik ben tot nu toe nog niet vaak weggeweest. Naar Duitsland met mijn ouders, Parijs met de fotografie-klas en later met mijn beste vriendin en Rotterdam ook met de fotografie.

 7. Fijn hè, om terug te kijken op vakanties; die herinneringen pakt niemand je meer af! Het maakt dan ook niet uit waar je heen gaat, als het voor jou maar fijne vakanties zijn geweest.Wij gingen eigenlijk altijd naar het buitenland, ik ging bijvoorbeeld in 2013 pas voor het eerst (met mijn schoonfamilie) op vakantie in Friesland (!) terwijl ik al wel half Europa had gezien en twee keer in Canada ben geweest… Ik heb hele goede herinneringen aan het kamperen met mijn ouders en broer vroeger. Met mijn man heb ik ook al mooie reizen mogen maken, met als hoogtepunten Rome in 2015 en Polen afgelopen jaar. Dit jaar hopen we naar Marokko te gaan en ga ik met mijn moeder naar Sint Petersburg en Moskou. ZOVEEL ZIN IN ! <3

 8. Wat een mooie terugblik van de reizen die je hebt gemaakt. Ik vond Kos ook heel bijzonder. Mijn mooiste reis was naar Israël, nu alweer 20 jaar geleden. Heel indrukwekkend.

 9. Je hebt al heerlijke vakanties gehad zeg. Oostenrijk lijkt me ook heel erg mooi trouwens! Zoals je weet gaan wij dit jaar naar Kreta, voor mij de tweede keer. Maar de eerste keer is meer dan 10 jaar geleden (denk ik). Ik kijk er heel erg naar uit!?

 10. Ik ben nog niet zo heel vaak op reis geweest. Lang lang geleden ben ik eens in Zwitserland op kamp geweest maar verder ben ik eigenlijk enkel in Nederland en Engeland geweest. Zo ben ik naar de Forever Friends fabriek in Tewkesbury geweest met mijn ouders en broers. Samen met hen ben ik ook naar het eilandje Jersey geweest en in mijn eentje heb ik een kleine week bij mijn nicht gelogeerd toen die in de buurt van Nottingham woonde en werkte. Achttien jaar geleden was de laatste keer dat ik naar Engeland ging en toen was dat tijdens een citytrip naar Londen met een vriendin. In mei ga ik daar opnieuw naartoe. Dit keer met mijn nicht en ik kijk er echt ontzettend naar uit.

 11. Je hebt al mooie plekken kunnen zien! Alleen al in Europa is ook zo veel moois te ontdekken. Wat gaaf dat jullie dit jaar naar Oostenrijk willen gaan! Ik ben daar ook als kind vaak geweest en blijf het een prachtig land vinden. Londen is hier trouwens ook favoriet 🙂 Dit jaar hoop ik voor het eerst sinds jaren weer eens langer dan een paar dagen weg te gaan. Ik ben heel vaak 3-4 dagen op stedentrip geweest, wat heel gaaf is. Maar het lijkt me zo fijn om ook eens gewoon een weekje uit te rusten op een zonnig oord, bijvoorbeeld in Toscane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *